A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Kérdezz! Felelünk! Fókuszban a DT!
2007.01.26. 04:26:07
Kedves Martioni Diákok!

Mi is az a Diáktanács (DT), kik a tagjai jelenleg, és mik a feladatai? Milyen elvárásaid vannak, vannak-e egyáltalán ilyenek a DT-vel szemben? Hogyan tudnád hallatni a véleményedet, esetleg megkönnyíteni az ott folyó munkát? Olyan fontos kérdések ezek, amiken talán még nem gondolkodtál el. Nos, itt az ideje!
Először is röviden rólunk:

I. Mi is történt idén az új DT-tagok megválasztását követően?
Miután lezárultak a DT-tag választások a négy házban, mi tizenketten Titkárt és Elnököt választottunk magunk közül, majd nagy lendülettel vetettük bele magukat a munkába. Sajnos a tavaly elmaradt dolgokkal nem tudtunk érdemben foglalkozni, annál több energiát fektettünk az új tervekbe.
Amikor elkezdtünk a munkát, én a feladatainkat három témakörre osztottam:
- Szerepjátékos vagy Karaktereket érintő dolgok köre:
Folyamatban van a Házirend kidolgozása, és foglalkozni fogunk a karakteres szakkörök és a szerepjátékos versenymodulok kérdésével is.
- Usereket érintő dolgok köre:
Sokat dolgoztunk a már meghírdetett Álomvilágos Pályázat megszervezésén, remélem, sokakat érdekelni fog, de felmerült az Év Tanára megválsztásának ötlete is. Törekszünk arra is, hogy minél jobb hangulatban teljenek a Talik, ezért Élő Órák, szerepjátékok és közösségépítő játékok megtervezéséhez és megszervezéséhez is gyűjtjük az ötleteket.
- DT Szervezeti Működési Szabályzatát (SzMSz) érintő kérdések köre:
Működés közben felmerülő gondok miatt folyamatosan szükséges a DT Szervezeti Működési Szabályzatának ésszerű módosítása is.

Körülbelül ennyit tudtunk tenni a DT felállása óta, de tudjuk, hogy még sok feladat vár ránk.
II. Mellékelek egy Motivációs Levél Gyűjteményt, ami a jelenleg aktív DT tagok válaszaiból állítottam össze. Ki kell hangsúlyoznom, hogy ezek csupán az eredeti levelek rövidített változatai, melyben a tagok a következő kérdésre adnak választ:
1. Miért jelentkeztél DT-tagnak?
2. Szerinted mi a feladata a DT-nek?
3. Milyen feladataid vannak, és mik az elvárások a DT-tagokkal szemben?
4. Mik a rövid- és hosszú távú céljaid a DT-ben?

III. Megismerkedhetnek a DT működési feltételivel azok, akik itt elolvassák a DT jelenlegi Szervezeti Működési Szabályzatát is. Jó böngészést, értelmezést.

Reméljük, ennyi már elég lesz ahhoz, hogy valós kép alakuljon ki bennetek a DT-ről..
Kérünk titeket, mondjátok el ITT a véleményeteket, problémáitokat, kérdezzetek, ha valamit nem értetek, hogy válaszolhassunk, és segíthessünk! Számítunk a javaslataitokra, ötleteitekre is.

A 2006-os Diáktanács nevében:
Lionora Thora, Neredin, DT-Elnök
Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Felix Morgwyn, lorton | 2007.01.30. 11:42:40
Dani: A 2006. december 28-a után regisztráltak ebben a vizsgaidőszakban már nem vizsgázhatnak, csak a következőben.
Válasz erre
bódog dániel, neredin | 2007.01.30. 09:40:39
hol kell vizsgázni

Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.23. 22:00:10
Egészen okos dolgok ezek... Szembetűnő lehet ha megnézed a DT-t... de én sajna ilyet nem tehetek...ennek az a következménye hogy ezt is nélkülem kell elintézni... Sok sikert! Mert ha meg akarjátok reformálni a DT-t(amiben semmi lehetetlent nem látok) akkor ahoz jókora erőre és nagy összmunkára van szükség az IT-sek részéről is... Hajjrá!!
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.01.20. 00:01:28
Igen, van :)
Régebb óta olvasom a DTt, figyelemmel kísérem a munkátokat, amióta prefektus lettem, azaz lassan négy hónapja. Ezalatt kialakult bennem egy két a DTvel kapcsolatban, ami persze feljött néha MSNes beszélgetések során, vagy Martionos fórumokon, és többen osztották a véleményem. Tehát:
1. Magával a munkával kapcsolatban nincsen semmi kifogásom, nagyon ügyesek, kreatívak vagytok, sok építő jellegű dolgot találtok ki, úgyhogy így tovább mindenben, ezzel kapcsolatban csak gratulálni tudok!
2. A munka menetével viszont lenne már probléma. Nem tudom, ti látjátok-e azt, amit én, de úgy gondolom, hogy a DTben rettentő körülményesen alakul minden. Tehát sajnos kialakult az, hogy egy apró-cseprő dolog miatt is heteket kell várni, és így az embernek, ha évezredente egyszer támad valami jó ötlete, akkor sem a DT-hez fordul, hanem inkább valamilyen felsőbb fórumhoz/személyhez. Pedig látom azt, hogy ti is ötletesek, kreatívak vagytok, csak nagyon lassú a folyamat. Példaként írnék ide egy HSZ részletet: „megkérem XYt, hogy írjon ki egy szavazást, felterjeszthetjük-e az összefoglalást az ITnek” Ez talán tipikus példája annak, amiről beszélek, hogy egy öt perces munkát hogy lehet egy hetesre nyújtani. És itt nem a konkrét személyekkel van a baj, hanem alapvetően a szabályzattal, mert az köti meg minden DT-tag, de főleg az elnök és a titkár kezét. Alapból nekem nem tetszik, hogy két vezető van, gyönyörűen megosztott jogokkal, így az egyik sem tud érdemlegeset csinálni a másik nélkül, ez pedig bürokráciát, és lassúságot szül. Mint ahogy látható ez, egy probléma megoldásához szükség van legalább öt szavazásra a tagok legtöbbjétől (ez jópár napba belekerül), illetve a két vezető is dobálózik egymásnak, mivel van aki összefoglalhat, van, aki szavazást írhat ki, stb. Pedig igazából nem lenne sok idő, sokkal gyorsabban, hatékonyabban is lehetne dolgozni. Szerintem. A másik, meg ami nem tetszik, hogy a DT saját maga alakítja a működési szabályzatát, amikor ez szerintem nagyon az IT feladatköre lenne, hiszen így a DTnek tulajdonképpen nincsen semmiféle kontrolláló szerve, márpedig ez fontos lenne, hiszen közel sem egy legfelsőbb fórumról van szó.

Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.01.11. 13:12:45
Nath, de hiszen a DT Tanácstermében egy kerek asztal van, igaz a Meta és Lio felőli "vége" kerekebb! ;)

Van-e valakinek valami, a diákok ügyét illető óhaja-sóhaja, kérdése, mondanivalója, amit meg akar osztani a DT-tagokkal?
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.10. 20:50:54
Te ezt folyton elsütöd... velem us eljátszodtad 20-án... XD XD
Válasz erre
Nathaniel W. D. Pontifex, ferfex | 2007.01.10. 20:08:56
Ééértem, és akkor majd lehet azt mondani az új Ferfexes DT tagnak, amikor ülünk a teremben: A tanács tagja vagy, de a mester címet nem adjuk meg neked...
Válasz erre
Weisz Lívia, karpena | 2007.01.10. 16:45:05
Nath: Hát gondolom úgy, hogy lesz egy terem nekünk, ahova megbeszélt időpntokban felvisszük a karikat okoskodni. Tudod.. pacsi, székfoglaló, kő-papír-olló a fontos dolgok eldöntésénél. Ünnepnapokon meg még egy kis Martionkvíz is belefér. ^^
(Megj.: Ha Wiát kijátszom szj-sen DT-ben, abban nem lesz köszönet. XD)
Válasz erre
Nathaniel W. D. Pontifex, ferfex | 2007.01.10. 15:06:13
Hm... és hogyan képzelitek ezt a szerepjátékos kijátszást? Hiszen a useres szempontok igy érvényüket vesztik, ha mondjuk egy useres taliról beszélünk éppen.
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.01.10. 08:56:49
Emberek, növekednek a hozzászólások száma. Már 48 nál tartunk, és most hogy írok, lesz 49. Andris, az eszmefuttatásaidnak általában mindíg van értelme, de nem mindenki olvassa el. Tök jó, hogy szerepjátékos lesz a DT, ha az lesz.
Válasz erre
Lauren Black, lorton | 2007.01.09. 18:39:25
Bizony, bizony! *Bólogat ismét Erisznek.^^ Éljen az egyetértés... Nomeg az FBSz!! XD*
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.01.09. 16:38:35
Nem volt annyira akaratlan Lio. :P*Közben Laura pillog megerősítésért.^^*
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.09. 15:26:44
Akkor mégis volt értelme ennek a kis eszemfuttatásnak :P Ennek is örükök... Néha engem is informáljatok a kifejletről... ÉS Lio!! A Balafos ötlettel mivan??
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.01.09. 14:50:02
Tudjátok, hogy akaratlanul is egy új ötletet vetettetek fel?

Szentesi Amerisz, neredin | 2007.01.06. 18:18:18
Bár ha a DT szj-sen ki lenne játszava, az tényleg jó lenne néha, ugye Lau?:D

„Lauren Black, lorton | 2007.01.06. 18:21:45
*Bólogat Erisznek* Dt-t tényleg jobban ki lehetne játszani, de majd meglátjuk. :)”


Folytatás a DT-ben. :))

Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.01.07. 12:44:18
Sajnos elkanyarodtunk a perifériára szorultak témájáról, pedig ez több házban is aktuális probléma.
A diákmunkát, mint címszerzési-, adási módot én sem tudom összekapcsolni ezzel a problémával, ha csak úgy nem, hogy maga a diákmunka kiváló csoportos játéklehetőség lenne, vagy extrém esetben akár büntetőmunka, ami szintén összehozhatja a karaktereket. Valószínüleg lenne mit takarítani a Kastélyban, esetleg a Tó is hínártalanításra szorul, az Udvar pedig gyomlálásra?
Ami a címszerést illeti, amit Wia állít, arra tudnék nem egy ellenpéldát hozni, sőt, szerintem ő maga is.
Természtesen nem szabad, hogy a cím legyen a lényeg, mert az az elismerés, az ösztönzés egyik formája, amit vagy adnak, vagy nem, és legtöbbször több felelősséggel, munkával jár, mint azt a titulus nélküli diákok gondolnák.
Talán erre vezethető vissza az is, hogy a DT-ben ilyen gyorsan váltották egymást az utóbbi időben a tagok, hiszen a DT-tag cím sem csupán egy jól hangzó kiírás valaki neve mellett, azért tenni is kell.
Válasz erre
Tindalotse Metaflora, ferfex | 2007.01.07. 11:23:54
Nem tudom, miért kell ennyit izélni a címekkel. Tudom, könnyen beszélek, én összeszedtem az összes lehetséges címet már jó rég, tehát csak hallgassak. De azt hiszem a beépülés nem tituluslista kérdése. Eébként a gondnok Várkonyi Emil, NJK, ha tanulnál MGT-t, tudhatnád :P Tanársegédeket meg nem úgy választanak, hogy hmmm, ebből a tantárgyból még nincs, ez is egy cím, amit jól ki lehet osztani, hanem ha egy tanárnak már túl sok a munkája, akkor felvesz egy segédtanárt vagy egy tanársegédet. Ha boldogul egyedül is, akkor meg nem. És nem értem teljesen ennek a diákmunkának a szükségességét... tényleg csak egy potya címszerzési mód?
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.07. 10:34:58
Én csak arra vágyok h be legyek fogadva a karpiba...lehet hogy azért nem megy?? :P
Válasz erre
Weisz Lívia, karpena | 2007.01.07. 01:13:23
András, neked azért nincs címed, mert túlságosan is akarsz egyet. :P Aranyszabály: Azt nem fogod megkapni, amit nagyon akarsz.
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.01.07. 00:48:27
Jahm, valamilyen szinten az ismeretségen meg a szimpátián is alapul, leglábbis szerintem.^^ De ez van, nem lehet minden tökéletes...sajnosXD
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.06. 22:43:23
Értem hogy mi a lényeg... és valamilyen szinten egyetértek... csak az a baj hogy nekem a saját szemszögemből is kell néznem a dolgokat... így pedig tök ellentétes dolgok vannak bennem... mert belegondoltam...és tényleg igaz valamilyen szinten amit mondassz... És ha aktivitás kérdése lenne a címek kérdése akkor nekem pl mér nincs címem?? Mind1... nem akarok erről vitázni de nem osztom a véleményed...sztem nem attól függ hogy menyire vagy aktív...
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.01.06. 19:17:36
Igen-igen, szinte ugyanazon a véleményen vagyok, mint Lau. Empátia^^

Akkor most én is megvilágosodtam*látványosan megjelenik egy lámpa az aranyos feje fölött.*
Az tényleg igaz, hogy valakinek van három-négy címe, de valakinek meg egyse, bár ez aktivitás kérdése.^^
De az ötleteddel nem értek egyet, nem kell létrehozni még egy diákos szervezetet, arra ott a DT, mint mondtam az előbb is. Felesleges lenne. De ha ez által az új szervezet által lenne egy csomó új titulus kiosztva, az nem lenne megoldás, sőt, rossz ötletnek tartom. Talán ez húzná szét a társaságot, mert pl: egy házban lenne 20 aktív és azon belül pedig 13-nak lenne titulusa, az rosszabb lenne, mint 20 aktívból lenne 5-nek. Legalábbis én így jobban érezném magam, bár nem tudom, hogy ezt most érthetően írtam-e le.^^XD
Válasz erre
Lauren Black, lorton | 2007.01.06. 19:03:24
Jaaaa!!! *Megvilágosodott* XD Köszi, így már érthető, és nem is rossz ötlet.^^ Elnézést az akadékoskodásért. :)
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.06. 19:00:37
Lehet hogy mégis én néztem el...sőt tuti...bocsesz de akkor itt a válasz: VAn sok mindenki akinek sok címe van... és ha aktívkodni vágyó de perifériára szorult emberkéknek adnák...akkor lehet hogy be tudnának jobban épülni ezáltal...azért köszi a türelmet...
Válasz erre
Lauren Black, lorton | 2007.01.06. 18:52:26
Én úgy vettem ki Lio kérdéséből, hogy a perifériára szorult emberkékkel kapcsolatban lenne-e javaslat... hogy mit lehet velük kezdeni... Lehet, hogy én értelmeztem félre, de erre tuti nem megoldás, hogy még több címet osztogatnak a Martionban. Ha meg megbeszéltétek msn-en, és ez nem arra válasz volt, akkor meg különítsed el legközelebb, és ne haragudj, mi voltunk a hülyék, de így érthetetlen volt.^^
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.06. 18:42:48
Ezek csak ötletek... semmit nem jelent érdemben... ami Lio kérdését illeti...tudja mit gondolok...és szerintem ebből is le fog jönni neki az amit én akarom hogy lejöjjön... tudjátok van MSN-is... és szoktunk beszélgetni... Szóval ha ilyen szempontból nézzük lehet hogy mégis csak éretlems a válasz... persze lehet hogy tényleg nem jól válaszoltam...akkor viszont magyarázzátok el pls hogy pontosan mire is irányult a kérdés...
Válasz erre
Lauren Black, lorton | 2007.01.06. 18:21:45
*Bólogat Erisznek* Dt-t tényleg jobban ki lehetne játszani, de majd meglátjuk. :)
Hogyha Lio kérdését, és a te reagodat összehasonlítom András, akkor nekem eléggé furcsa dolgok jönnek le, és nagyon nem értem... Lehet, hogy csak én vagyok ennyire korlátolt, (meg ezekszerint Erisz, sorry^^) de sztem ez nem megoldás a felvetett problémára, hanem egy másik ötlet, ami attól még, hogy pl nekünk nem tetszik, lehet hogy jó. :)
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.01.06. 18:18:18
És szerinted mennyi ilyen aktív szellem van, mint te? De én akkor is azon a véleményen vagyok, hogy felesleges lene a dolog, err eott a DT és amúgy se nem kell még több újabb posztot csinálni, elég, ami most van. Jahm és egy diák lenne gondnok?^^XD
Bár ha a DT szj-sen ki lenne játszava, az tényleg jó lenne néha, ugye Lau?:D
Jahm és szerintem Lio kérdésére nem válaszoltál, ez csak egy ötlet. Mert nekem Lio kérdése másképp jött le, de nagyon. Már ha érted, hogy^^
Válasz erre
Lauren Black, lorton | 2007.01.06. 18:14:15
Valóban jó ötlet, de ugyanúgy, mint a tanárok, ő sem érne rá mindig, és sztem már így is van nagyon sok cím/poszt az iskolában amit meg lehet szerezni, és ez így már enyhén túlzás lenne...
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.06. 18:07:56
Ezt most a diákmunkára érted?? LEhet h nem úgy írtam h érthető legyen.... de ez nem DT szintü szervezet lenne...ez minden önként jelentkezőt érinthetne.. és sztem jó ötlet lenne egy GONDNOK a suliba...amenyiben még ninsc(lehe h csak én nem tudok róla)
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.01.06. 18:04:30
Ez lényegében az, mint a DiákTanács csak szerepjátékosan megoldva...ötletnek nem rossz(grat), de ugyanezt a DT is megcsinálhatja^^
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.06. 12:23:05
Nos ez igazán fogós kérdés Lio... Itt igazából csak azoknak a helyzetével van gáz akik már régebb óta játszanak de nem bírják elviselni azt hogy semmit ne tegyenek. Mert az újaknak még bele kell rázódni. És azok a régiek akik posztot töletenek be azok persze boldogok vele. Aki pedig nem akar aktívkodni az magára vessen... Szerintem több lehetőség is van. Lehetne létrehozni még valamiféle diák szervezetet...persze ez lehet hogy már túl sok lenne belőlük. De például mint játéklehetőséget ki lehetne játszani a diákmunkát... Ehhez is lehetne különféle posztokat társítani... A diákmunka többrétü dolog lehetne... a Martion belül is lehetne illetve ki lehetne terjesztve Marótra esetleg... Lehetne több tanársegédet kinevezni illetve felkérni...és főleg most hogy lassan már ötödikes karik is aktívkodnak majd pontszerzés meg órák szintjén(bár nem tom h lesz e még egy év halasztás...) Ez a téma is aktivizálódhatna kiscit jobban. Persze látom csak 4 tanseg hely kiosztatlan... de akkoris... A Diák munka viszont szerintem igenis jó ötlet lenne... kicsit kidolgozva... Ez tanári vagy gondnoki felügyelet mellett illetve diálvezevetők mellettt közös és egyéni kisebb és nagyobb munka is lehetne. Szerintem biztos lenne sikere...
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.01.05. 09:38:14
András, esetleg lenne-e valami javaslatod a DT-fel a különböző házakban perifériára szorult emberek integrálására? (Magyarul: hogy a kányában lehetne szerined kezelni a te és a tiédhez hasonló helyzetet?)
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.04. 21:55:03
Köszi Abi...^^ Tudod... sajnálom, hogy nem igazán szerettek.... ez van. :P
Válasz erre
Wass Abigél, karpena | 2007.01.04. 21:52:49
Hát Andris, egy élmény vagy. -.-"
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.01.04. 21:27:59
Vettük észre:D:D jaj ezt a Rozikát úgy érzem, hogy soha nem mosom le magamról:P. De nam baj. *Legyint.* De ez eléggé vicces, hogy csak mi reagálunk mindenre vagyis, ami itten zajlik, nem mindenre.
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.04. 20:49:12
Huh... azta... nem baj Rozika... :P
Egyébként... tudjátok...néha sajnálom ám hogy nem más házba mentem... De úgy érzem talán mégis érek valamit itt a karpiban... szóval..elég váltakozó érzelmeim vannak... :P
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.01.04. 17:09:32
hehe, most mindketten lereagáltátok egymást. Ez nagyon komoly...*Irónikusan.*
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.01.02. 22:56:21
Nézd Meta...én nem akarok veszekedni... nem akarok kötekedni se semmi... de nézd meg hány karpis hsz van az enyéimen kívül... mind1 ... de én ha elolvasnék egy ilyet biztos lenne rá valami reakcióm... végülis a saját házamba tartozik a diák aki írt...szal rólam írt végülis... de mind1... én ebben megint csak a lustaságot és a nemtörődömséget látom... sajnálom...lehet hogy velem van a baj!
Lucia: ha jól tudom a vizsgák az ezévi eredményhirdetés után lesznek :)
Válasz erre
Tindalotse Metaflora, ferfex | 2007.01.02. 13:39:54
Szerintem nem fura. Attól még lehet, hogy elolvasták, végülis én is elolvastam és én se reagoltam. Meg lehet, hogy nem nézegetik ezt a hírt, mert látják messziről, hogy nincsenek új háéeszek, mert ez is így van.
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2006.12.30. 15:03:37
Köszönöm Ramóna... NAgyon örülök neki hogy neked is ez a véleményed... Sztem is fura h a KArpis DT tagon nem reagolnak de ez az ő dolguk.. vagyis...igazából... ez jellemző a karpisokra...na mind1... másrészről...mindenki hőbörög de a véleményét nem mondja ki nyiltan...nekem ez a véleméynem... köcce :)
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2006.12.30. 13:32:56
jah, még valami az Andrisos dologhoz. Az, hogy lehet, hogy karpenás DT tagok nem reagáltak a kis gondolatmenetéhez és a véleményéhez. Ez is meglepő. Egyébként a neredin örülne, hogy ha lenne egy ilyen Andrisunk.
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2006.12.30. 13:26:20
Lehet egy kérdésem? ehhez mért csak 16 hozzászólás van? Eddíg tök sokan azzal nyaggaták a DT tagokat, hogy semmit se tudnak róla, de most, hogy kinn van a hír, hogy mi is történik benne, összesen ennyi a hozzászólás? Ezt én nem értem. vagy lehet, hogy csak ennyien kértük, hogy írjátok ki a történéseket? Na mind1, ezt most nem értem.
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2006.12.27. 06:22:12
Köszönjük, kérdésed, a hangulat most... fagyos, ugyanis éppen most alakítottuk a téli szünet erejéig jégkorcsolyapályává a Diáktanácstermet! :))

Ezúton kívánok minden kedves Martionosnak eredményes, hóban és örömökben gazdag új évet magam és a Diáktanács nevében!
Válasz erre
Kovács Dénes, ferfex | 2006.12.26. 18:38:00
Különben..hogy vagytok DT-sek?:) Jó ott a hangulat?:D
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2006.12.20. 20:54:43
Köszönöm Lio!
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2006.12.20. 10:44:11
Andris, szerencséje van a Karpenának, hogy odacseppentél (és peche a neredinnek, mi is akarunk egy ilyen Andrist!) Ami a DT-t illeti, való igaz, hogy a karpenás DT tagok sokat tehetnének a házukért, csak akarniuk kell! Mi, remélem, mindannyiunk nevében beszélhetek, igyekszünk, és ha kifelé nem is látszik mindig, mennyi mindennel foglalkozunk, azért tesszük a dolgunkat. Persze, mivel mi is csak emberek vagyunk, vannak hullámvölgyek és hegyek, ezeket igyekszünk kiegyensúlyozni. A kreativitás nagyon fontos, de a legfontosabb az elhivatottság, ha valaki tenni akar, akkor meg is fogja találni a neki való feladatokat, fel fogja vetni az új ötleteket. Ha ez a tenni akarás hiányzik, akko a DT magára húzhatja a puha paplant, és téli álomra hajthatja a fejét... De ezt nem hagyjuk!
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2006.12.19. 21:26:53
Először is... Nagyon sajnálom hogy nem kerültem be a DT-be. Most erre sok indokot hozhatnék fel. Nincs szándékomban azomban per pillanat arról regélni, hogy mi lenne ha... Asszem igazából nem is a DT tagság a cél. Nekem az a célom, hogy a házam rendjét helyre állítsam. Most persze ez igen furcsán hangozhat mégis arra törekszem, hogy valahogy megerősödjön a Karpena. Nem csak önteltségben kell elől járnunk. Tisztában vagyok ezzel. Azt gondolom hogy a jelenlegi Karpenás DT tagok is igazán sokat tehetnének a házukért. Csak ahhoz tőlük is kéne a lelkesedés. Én arra buzdítok minden Karpenás és nem Karpenás DT tagot, hogy csak így tovább... ahogy eddig. Majd kialakul idővel a DT-ben is egy jólmenő rendszer(ha ugyan eddig ez nem történt meg) és majd még hatékonyabb lesz a működése. Azt gondolom, hogy ennek az elősegítésén fáradozni nem kár. Azt gondolom hogy megvan a jelenlegi tagokban és Titkárban ill. Elnökben az a kezdeti lelkesdés(amely ha csitul is később újak lépnek a helyére) amivel éltetni lehet a DT-t. Ehhez kreativitás kell főként, hogy tudjon a szervezet kitalálni magának feladatokat. Azt hiszem ez a legnehezebb... Kitalálni a feladatod. A megvalósítás már jóval kisebb falat. Sok sikert mindenkkinek a továbbiakban is !
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2006.12.19. 20:20:58
Na mindjárt összeütök nektek egy kisfogalmazást arról hogy mit gondolok :)
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2006.12.19. 19:56:35
Andris, az áltad idézett rész csaknem szó szerint benne volt az eredeti hírben ugyan itt, csak most kiemletem fehér háttérrel és piros betűkkel, mert attól tartottam, néhányan átsiklottak felette. Lám, igazam volt! :)
Szerintem sem lesz nagyobb haragszomrád az Év Tanárából mint az Év Martionosából!

Esetleg ötlet, kritika, kérdés vagy tanács?
Válasz erre
Tindalotse Metaflora, ferfex | 2006.12.19. 17:00:03
Tök lényegtelen, h először v másodszor, de nem dicséretre várunk igazából, hanem itt lehet fordulni a DT-hez ötlettel, javaslattal, kérdéssel. Nemtom, az Év Tanárából, ami objektív teljesítményértékelés, miért lenne inkább balhé, mint az Év Martionosából, ami meg évek óta kiosztott cím.
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2006.12.19. 15:41:20
GEyébként.... csak egy kérdés azokhoz akik dicsérik a hirt... én egyetéretek velük teljes mértékben... csakhogy ezek szerint akiknek ujdonság ez azok nem olvasták az előző DT-s hírt A Diáktanácstól a Diáktanácsról címmel... Ami sajnálatos lenne... Tudniillik ez a hír annak a kiegészítése enyivel:
Kérünk titeket, mondjátok el ITT a véleményeteket, problémáitokat, kérdezzetek, ha valamit nem értetek, hogy válaszolhassunk, és segíthessünk! Számítunk a javaslataitokra, ötleteitekre is.

Szal csak anyi hogy ha télleg nem olvastátok azt a hírt akkor tessék jobban figyelni. Ha pedig csak ismétlő dicséretek voltak akkor bocsika...nem is szóltam...
Válasz erre
Havasi Karolina, lorton | 2006.12.19. 14:00:52
Én egyetértek Ramónával és az ÉV Tanárával nekem is csak az a gondom,h esetleg userek közt ellenségeskedések, vagy versengések alakulnak ki...az meg ugye nem lenne jó....de egyébként tényleg jó ötlet:)
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2006.12.16. 21:50:13
Én egyébként egyet értek azzal, hogy legyen Év Tanára. Csak hát, ugye ebből nem lesz userek közötti megsértődés? Gondolom, hogy nem, de egyenlőre ez tök jó ötletnek tűnik. És még milyen szakkörökre gondoltatok? Ez érdekelne. Egyébként meg köszi, hogy ezeket mind kiírtátok, így már mindenki tudni fogja , hogy mi az a DT.
Válasz erre
Aldus Erhan, ferfex | 2006.12.10. 01:02:55
Csak annyit: Így tovább!!!
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2006.12.09. 11:58:58
Na, szerintem ezt a dolgot a helyesírással kapcsolatban tényleg le kellene zárni, ezt inkább beszéljétek meg MSNen vagy valami, oks? Nem itt van a helye...

A hírrel kapcsolatban: Nagyon hasznos, jó ötlet volt ezt így összefoglalni, a motivációs levelek is nagyon jó ötletnek tűnnek, legalábbis szerintem... Sokan voltak, akik nem tudták, hogy miről is szól ez a dolog, így legalább össze van foglalva röviden, érthetően... Gratulálok :)
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2006.12.09. 09:16:23
Nagyon jó, ügyesek vagytok, ezt jó, hogy megcsináltátok, mert a Martion 90%ának fogalma sincs általában arról, hogy mi az a DT, és mit is csinál. Szóval remélem, a tövábbiakban is ilyen kreatívak lesztek. Azé a házirendet lehetne hanyagolni, az nem igazán a diákok érdekét védi :P
Jah, és úgy tűnik, nem csak a müszakin rossz a magyar tanár :P
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2006.12.08. 18:37:05
De jó lett a hír. *gyönyörködik.*
Nos, Balaf szerintem az független attól, hogy ki hol él, hogy milyen a helyesírása (az anyanyelvről beszélek). Én is Szlovákiában élek (sajnos), s még se írom le a szobájába-t ly-vel. Bocs a téma eltérésért.
Válasz erre
Lórántffy János, lorton | 2006.12.08. 18:19:41
Tetszik a hír Lio, s azt hiszem kellett is egy ilyen a DT-ről!
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.