A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
DIÁKTANÁCS
2007.06.13. 00:14:30

A DT-csapatok programjai:

EMMET - Egy Mindenkiért, Mindenki Egyért Társaság
WELLNESZ - Wia Evy Lau Lio Nebulók Eszméiért Szövetség

Az alábbi, 2007.02.26./10014 sz. határozatával az IT lehetőséget ad a Diáktanács választások újboli megrendezésére.

A Választásokat az IT nevében 2007. március 7-ei kezdettel írom ki.
Ennek alapján: jelentkezni, listát állítani és programot írni 2007.03.07. 0:00-tól 2007.03.16. 23:59-ig lehet, szavazni pedig 2007.03.19. 0:00-tól 2007.03.25. 23:59-ig lehet.
Javasoljuk, részletesen tanulmányozzátok át a DT választások új menetét, mert a korábbi évekhez képest a rendszer jelentősen átalakult!
A listák jelentkezését a tagnévsor (név, ház, évfolyam) és az elnök-jelölt megjelölésével és a program mellékelésével lehet megtenni a mcload@alomvilag.hu e-mail címen.
A jelen hírhez tartozó hozzászólásokban lehet kérdezni, érdeklődni.

Határozat a Diák Tanács felállításáról és a Diák Tanács-választások kiírásáról.


A Martion Mágustanoda Igazgató Tanácsa határozatot hoz a DiákTanács felállításáról annak érdekében, hogy a diákéletet felpezsdítse és a diákok számára érdekképviseleti és érdekérvényesítési szervezetet hozzon létre.
I. A Diák Tanács:

A Diák Tanács (a továbbiakban DT) a Martionon Mágustanoda keretein belül működő érdekképviseleti és érdekérvényesítési szervezet, melynek tagjai a négy ház diákjaiból kerülnek ki.

II. A DT választás szabályai:

1. A DT választás ún. Listás-választás alapján történik.

2. A négy ház diákjainak szövetségre kell lépniük egymással és egy négy fős "Választási Listán" kell jelöltetniük magukat.

3. A négy fős listán mind a négy ház egy-egy tagjának szerepelnie kell.

4. A négy fő úgy állítja össze a saját listáját, hogy azon az első helyen annak a szövetségnek a DT-Elnök jelöltje szerepel. A választást megnyerő szövetség elnökjelöltje lesz a DT-Elnök.

5. A választási szövetségnek nevet kell választania, amiben a "szövetség", "választási szövetség" "lista" "csoport" vagy ezen kifejezések szinonimájának szerepelnie kell. A "választási" megnevezés el is hagyható! (Vitás esetekben az elnevezés elutasításának joga az IT-t illeti meg.)

6. A DT 8 tagú, így a két legtöbb szavazatott kapott "Választási Szövetség" kerül be a DT-be, így biztosítva, hogy mindenházból két-két fő legyen a Tanács tagja. A szavazatok számlálása házanként történik, tehát a legtöbb szavazatot kapott szövetség a házakban leadott szavazatok alapján kerül megnevezésre, ezután a listák egyes házakban szerzett százalékos(!) eredményeit összesítjük, és az alapján születik végeredmény.

7. A jelöltségre pályázó "Vállasztási Szövetségeknek" egy választási programot kell összeállítaniuk, s abban ki kell térniük arra, hogy mit képviselnének a DT-ben, hogy mik alkotnák kezdeményezéseik főbb vonalát, hogy karakteres és useres szinten milyen újításokat, ötleteket kívánnak megvalósítani, hogyan kívánják hatékonyabbá tenni a diákok és az iskola vezetősége közötti kommunikációt, és a diákok érdekeinek mindenre kiterjedő képviseletét.

8. Mivel a választás DiákTanács választás, ezért csak a diákok indulhatnak és szavazhatnak rajta. Ez nem csak a tanárokat, hanem a diák multikarakterekkel rendelkező tanárusereket és a diákmultikat is kizárja (egy szavazat per egy személy elve). Ezt az elvet a szavazás során szigorúan figyelembe vesszük: a multikkal való szavazás szigorúan tilos, adott esetben szankciót vonhat maga után. III. A választás:

A szavazás a szavazóprogram használatával történik, ahol mindenki egy kattintással adhatja le szavazatát az egyik listára. A szavazás egyfordulós, nyílt szavazás.
A választás kiírásától számított 10 napig lehet jelentkezni a "Választási Szövetségeknek és ezen idő alatt kell/lehet kampányolni. Kampányolni a listák tagjainak a saját házuk üzenőfalán, illetve egyéb szerepjátékos fórumokon, továbbá az élő találkozókon lehet. A 10 nap elteltével megindul a szavazás, ami 7 napon keresztül tart. A szavazás állása mindvégig nyilvános. A 7 nap után a házak eredményeit összesítve legtöbb szavazatot elérő két lista jelöltjei lesznek DT-tagok. A szavazás alatt nincs kampánycsend, így a választások ideje alatt is lehet kampányolni!
A Diák Tanács mandátuma 1, azaz egy évre szól, a választásokat minden évben meg kell ismételni.IV. A DT működése:

A DT-elnöke:

Az elnök elveszti szavazati jogát a DT szavazásain, de vétójoggal rendelkezik a DT döntései fölött. A DiákTanács elnökének bejárása van a Tanári szobába, és az Igazgató Tanácsba is, hogy oda a DT kéréseit, rendeleteit felterjessze, és hogy a DT-t tájékoztassa a Tanácsban zajló munkáról. Az elnök feladata a DT munkájának szervezése, összesítések, összefoglalók írása. A DT-elnöke az IT hetedik tagja, szavazati joggal az Igazgató Tanács döntéseiben.

DT-SZMSZ

A DT megalkotja saját szervezeti és működési szabályzatát, melyben határoz a szavazati rendről (többség és minősített többség kérdése), az ülések lebonyolításáról, a DT feladatiról és azok végrehajtásáról, a DT elnökének részletesebb jogköréről valamint minden egyéb, esetlegesen a DT ügykörbe tartozó dologról. A DT SZMSZ-t a DT elnök véleményezésre megküldi az Igazgató Tanácsnak! Az Igazgató Tanács a SZMSZ tervezetet maximum két alkalommal küldheti vissza újratárgyalásra a DT-nek!

A DT rendeleteket hozhat a diákélettel kapcsolatban, de ahogy az SZMSZ-nél, a rendeleteknél is az IT ezeket a tervezeteket kétszer visszaküldheti újratárgyalásra. (de létrejöttüket más módon nem akadályozhatja meg.) A DT-nek egyetértési joga van az iskola házirendjének elfogadáskor, és kezdeményezheti annak módosítását.

V. Megszűnés:

1. DT-tagság megszűnése: Ha egy DT-képviselő lemond, akkor az őt jelölő szövetség a lemondott képviselő ajánlását meghallgatva választ új, negyedik képviselőt a lemondott képviselő házából. Ha egy szövetségből egyidejűleg két képviselő, vagy a szövetség által delegált DT-Elnök mond le, az a szövetség lemondását jelenti, és a választáson következő eredményt elért szövetség (eredeti felállású) jelöltjei kerülnek a DT-be. Speciális eset a DT-elnök lemondása (akár csak az Elnökségről, akár a DT-tagságról is): ekkor az Elnöki tisztség átkerül a második helyen a DT-be került szövetséghez, és az ő elnökjelöltjük lesz a DT elnöke. 2. A DT megszűnése: A DT feloszlik, ha lejár a mandátuma vagy saját magát egyhangúlag feloszlathatja illetve az IT megvonja tőle a bizalmat. Ezekben az esetekben új választásokat kell kiírni.
Új választások kiírása alatt az előző DT csak érdekképviseletként működik, de rendeleteket már nem hozhat.


VI. A rendelet a kihirdetésének napján lép életbe és felruházza az IT-t arra, hogy az általa megjelölt napra kiírja a DT választásokat.
Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Patrik Péter, lorton | 2007.03.31. 14:46:55
Gratula, WELLNESZ!
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.03.28. 22:05:00
Jeee, ez aaazzz, fordított sorrend. Második vagyok és lááááány. Mondjuk gondolom ez nyilván való volt.:D Tom, ne menny discoba. Meg fogja érni ide jönni helyette. (ez igen magyarosra sikeredett.:D)
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.28. 00:18:23
Rohadjon meg a fordított ABC sorrend és lányok előre XD Én vagyok az utolsó
Válasz erre
Tom Rage, karpena | 2007.03.27. 23:32:10
Ha nem megyek discóba akkor viszem a karit :)
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.27. 21:38:26

Martion apraja-nagyja!

Valamennyi martinos diákot, és tanárt ezennel szeretettel meghívunk
2007. március 31-én szombaton este nyolc órára
az Udvarra a Diáktanács megalakulásának megünneplésére.


Akik vendégül látnak: a Diáktanács nyolc tagja:
Wia, Móna, Lio, Lau, Evy, Ada; Mekó, és Felix
fordított ABC-sorrendben!, és lányok előre :))

Amit hozzál: magadat, a barátaidat és a jókedvedet.

Ami lesz: finom ételek, italok, jó hangulat, idegborzolóan jó zenekar,
meglepetés és tüzijáték. Mindez a szabad ég alatt, de ígérjük, nem fogsz fázni!

Üdvözlettel a 2007-es DTVálasz erre
Weisz Lívia, karpena | 2007.03.27. 15:11:18
Rohadjon meg az ABC sorrend. XD Én vagyok az utolsó.
Válasz erre
Ezüsterdei Miléna Lea, ferfex | 2007.03.27. 14:11:10
Én is gratulálok mindenkinek, és jó munkát!
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.27. 13:12:35
A mai nappal lezárultak a DiákTanács választások. A hivatalos végeredmény az alábbi:

Ferfex ház

EMMET 58,333% (21 szavazat)
WELLNESZ 41,667% (15 szavazat)

Karpena ház

EMMET 46,154% (18 szavazat)
WELLNESZ 53,846% (21 szavazat)

Lorton ház

EMMET 43,478% (20 szavazat)
WELLNESZ 56,522% (26 szavazat)

Neredin ház

EMMET 29,545% (13 szavazat)
WELLNESZ 70,455% (31 szavazat)

összesítés

EMMET 44,378% (72 szavazat)
WELLNESZ 56,622 (93 szavazat)

A DiákTanács választásokat a WELLNESZ nyerte, a DT (régi-)új elnöke Lionora Thora (Neredin, WELLNESZ).
A DiákTanács tagjai lettek továbbá: Attila Thorb (Ferfex, EMMET), Felix Morgwyn (Lorton, EMMET), Harmathy Ada (Karpena, EMMET), Lauren Black (Lorton, WELLNESZ), Rózsavölgyi Evy (Ferfex, WELLNESZ), Szaifner Ramóna (Neredin, EMMET), Weisz Lívia (Karpena, WELLNESZ).

Gratulálunk a WELLNESZnek és mindenkinek aki bejutott a DT-be!
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.27. 01:57:17
A Diák Tanács-választások ezennel lezárultak, a versenyt a WELLNESZ nyerte, ahogy azt a hírben is láthatjátok. A győzteseknek (főleg Launak, hiszen engem ő győzött le^^) gratulálok, Lionak sok sikert kívánok az elnökséghez!
A rám, ránk adott szavazatokat ezúttal is szeretném megköszönni, azt, hogy ilyen sokan vetettétek belénk a bizalmatokat, hiszen ebből a szoros végeredményből látszik az, hogy sokan minket is érdemesnek tartottak arra, hogy bejussunk. Ugyan ezt a HSZt a saját nevemben írom, de azt hiszem, az egész EMMET nevében megígérhetem, hogy a maradék 44%nak pedig, aki nem a győztes pártra voksolt, megfelelően fogjuk képviselni az érdekeit, akaratukat a DTben!
Sokaktól pedig elnézést kérek, akik kicsit túl agresszívnek, fárasztónak találták a két párt kampányát, és köszönöm a türelmüket, illetve azt, hogy viszonylag nagyobb probléma és összetűzés nélkül sikerült mindezt lebonyolítani.
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.03.25. 14:02:05
Nagyon cíííp rajz Ronikám^^
Válasz erre
EMMET, lorton | 2007.03.25. 04:54:41

SZAVAZZ AZ EMMETRE!


Image Hosted by ImageShack.us
(A rajzért köszönet illeti Smaragd Veronikát, az EMMET tiszteletbeli tagját, és a borzalmas nyelvtanórát^^)
Válasz erre
Megally Linka Krisztina, ferfex | 2007.03.24. 23:28:02
Értem... Köszi a felvilágosítást.
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.24. 23:19:18
Ennek egyszerű oka van. Az EMMET és a WELLNESZ lortonos jelöltjei, kölcsönös megállapodás alapján, egymásra szavaztak. Így Felix (EMMET) a WELLNESZre, és Lau (WELLNESZ) az EMMET-re.

Azóta ez bonyodalmakat okozott, mert többen azt hitték, hogy a mi Launk abban a csapatban van, ahova szavazott.
Tehát ez megzavarta néhány lelkes, de figyelmetlen szavazónkat, akik most szeretnék helyrehozni a tévedésüket.
Köszönet nekik.
Válasz erre
Megally Linka Krisztina, ferfex | 2007.03.24. 21:58:53
Csak én érzem úgy, hogy mindenki előszőr az EMMET-re szavaz, aztán kiderül, hogy nem oda akart? Mert én eddig csak ilyeneket láttam...
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.24. 21:50:25
Technikai közlemény #4
Tisztelt Igazgató Úr!

Tiffany Wilson vagyok, a Lorton első évfolyamos tanulója. Azért írok Önnek, mert most a Martionban van ez a DT szavazás. És én szavaztam, de egy tévedés miatt az EMMET-re szavaztam, de a W.E.L.L.N.E.Sz-re szerettem volna. És szeretném kérni, hogy nem lehetséges-e, a szavazatom eltörlése, és hog újra szavazzak. Remélem meg tudja oldani.

Előre is köszönöm!

Tisztelettel: Tiffany Wilson, Lorton, Első évf.
Válasz erre
Cséplő Cintia, ferfex | 2007.03.23. 16:05:29
Szavazok az EMMET-re!!!!Mer jó és ennyi!
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.22. 21:09:32
Technikai közlemény #3
Véletlenül rosszra szavaztam, ezért szeretném töröltetni az EMMET-re való szavazatomat. Röviden ennyi. Előre is köszönöm.

Üst Kira
Válasz erre
Attila Thorb, ferfex | 2007.03.22. 20:25:09

EMMET
Egy Mindenkiért, Mindenki Egyért TársaságMég mindig tartanak a Diák Tanács-választások, és sokan nem döntötték el, melyik lista lenne nekik a jó. A döntés a ti kezetekben van! Mi megpróbáljuk a játéklehetőségeket növelni, a tanárok és a diákok közötti kommunikációt megfelelően megoldani, és az érdekeiteket is képviselni, de ehhez elsősorban szükségünk lenne a Ti segítségetekre. Nélkületek ugyanis mindezt nem tudjuk megvalósítani. A Diák Tanács a diákokért van, az EMMETnek pedig fő célja a diákok érdekképviselete.
Négy olyan ember fogott össze ebben a társaságban, akik már mindannyian bizonyítottak, Prefektusként és Kviddics Csapatvezetőként, illetve régebbi Diák Tanács tagként megmutatták, hogy megfelelően tudják képviselni a házukba járó diákokat, és már sokat segítettek is nekik.

Elnökjelölt: Attila Thorb, Ferfex, Harmadik évfolyam, Prefektus, régebbi Diák Tanács-tag
„… és olyan DT- csinálunk, mint eddig sosem volt. Aktívat, keményet, és nem fogunk mindenen sz*rozni, mint az előző. Gyors döntéseket, még gyorsabb reformokat…”
További tagok:
Felix Morgwyn,
Lorton, Harmadik évfolyam, Prefektus
”…A DT elsődleges feladata a diákok képviselete, ami magával vonja a hatékony kommunikációt az IT és a diákság között. Egyszóval egyfajta összekötőként működik, meghallgatja és kidolgozza a diákok ötleteit, majd egyezteti az ITvel, mennyire megvalósítható a dolog technikailag. A második feladata pedig a saját stabilitásának és működőképességének biztosítása…
Szaifner Ramóna, Neredin, Harmadik évfolyam, Kviddics Csapatvezető
”…Miért szavazz az EMMETre? 1. Mert mi alakultunk meg a leghamarabb, 2. mert vannak céljaink és 3. megbízhatóak vagyunk. 4, mert négy remek ember állt őssze, akik remekül ki tudják kiegészíteni egymást, és mert a diákokért vagyunk, ezért egy mindenkiért mindenki egyért társaság a nevünk. Röviden ennyi:D…”
Harmath Ada, Karpena, Második évfolyam, Prefektus, régebbi Diák Tanács-tag
”…Mit változtatnék a useres dolgokban? A userek egy karaktert irányítanak, és amíg betartják a szerepjáték szabályokat, nincs is velük gond. Több program kell, hogy lássák értelmét ennek az egésznek és ne csak azért jöjjenek, hogy a barátokkal találkozzanak…”

Ha mindez neked is fontos, és egyetértesz lényegileg velünk, akkor ne habozz, szavazz a legújabb Diák Tanács választáson ránk, az EMMETre! Részletesebb programunk megtalálható a DT-s hírben, még részletesebben érdeklődőknek pedig van egy honlapunk is: emmet.gportal.hu.

SZAVAZZ AZ EMMETRE!!


Válasz erre
Rózsavölgyi Evy, ferfex | 2007.03.22. 20:04:50
Felix: Örülök, hogy végre egyetértünk valamiben. :)) Bár, nekem egyelőre nincsen kialakult, személyes véleményem rólad, nem is lehet, mert emlékezetem szerint mi nem ismerjük még egymást, de bízom benne, hogy ez meg fog változni. :)
Ami a diákok kéréseit illeti: csatlakoznék hozzád :))
Nyugodtan zaklassatok majd bennünket bármilyen jellegű ( értelmes) óhajjal- sóhajjal, mert a választási eredményektől függetlenül mindannyiunknak az lesz a fő célja, hogy Ti még jobban érezzétek majd magatokat a Martionban.
Jázmin, sorry ha megbántottalak, és igazat adok neked abban hogy a vita itt már valóban nem a DT választásokról szólt, de szerintem ennyi kellett ahhoz, hogy végre megnyugodjanak a kedélyek. A veszekedésbe, ahogy te nevezted, abba meg azért mentünk bele, mert az ember már csak ilyen állatfaj, hogy visszaharap és kész. XD Felix se akart szerintem bántani engem vagy bárkit, egyszerűen csak védeni akarta az álláspontját, bepipult, mint ahogyan többek közt én is, és visszavágott.
A hsz-eidben az zavart, hogy úgy éreztem: kicsit könnyen beszélsz kívülállóként, hiszen lehet, hogyha te kerültél volna hasonló helyzetbe, te sem lettél volna olyan józan, másrészt kicsit szülőinek éreztem a stílusodat, és érthető módon, mint felnőtt ember, nem szeretem, ha valaki meg akarja mondani nekem, hogy hogyan gondolkodjam, viselkedjem, érezzek stb. és bepöccentem. Lehet hogy félre is értettem amit írtál, nem tudom,valószínűleg azért mert mint emberek, különbözünk egymástól, de sztem ez így van rendjén, és nem is taglalnám hosszasabban.
A lényeg az h 4 nap múlva vége ennek az egésznek, és utána sztem el is fogjuk felejteni egy jó időre, hogy egyáltalán voltak választások, kampány stb., úgyis mindenkinek lesz dolga éppen elég ^^


Válasz erre
Delaware Santhynor, karpena | 2007.03.22. 20:02:47
:-))

Köszke, Felix!

Akkor várunk türelemmel, Lio.:-)
Az se lenne rossz. :-)
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.22. 18:59:06
A Rúnaismeret mint tantágy már fejlesztés alatt áll, és a titkok hordozója egy kedves-gonosz alagsori professzorunk. A végső kidolgozás, akárcsak az Alkímia órák felelevenítése már csak rajta múlik.

Ez nem ígéret, ez kézzel fogható tény. :))
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.22. 14:19:40
Természetesen odafigyelünk a diákok kéréseire is, nálunk minden probléma, baj, óhaj meghallgatásra fog találni, kidolgozzuk őket, és amennyiben megvalósítható technikailag, illetve az IT engedélyezi, akkor létre is fog jönni, ezt bátran ígérhetem nektek.
Válasz erre
Delaware Santhynor, karpena | 2007.03.22. 14:10:39
Rajtam ne múljon, én szavaztam. (Bár meglátásom szerint ez maximum egy újabb titulus, így tovább tart elolvasni a felső sort. :DDDD)
Amit sajnálok, hogy senki nem kéri a rúnaismeretet, mint tantárgyat. Ezen kívül pedig nekem teljesen mindegy, ki nyer, csak ez ne szüljön gyűlölködést. :-)) Játék.

Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.22. 13:40:16
818. Lionora Thora [ory-viki@freemail.hu], Neredin, Ötödik évfolyam, Főprefektus [Opciók]
2007.03.21. 13:50:26
Úgy tűnik, meg kell itt is ismételnem, amit már Améliának elmondatam. Tudjuk, hogy ez a választás is a játék része, amiben, remélhetőleg senkinek nem a veszekedés a célja, és nem, ez NEM vér, csak ketchup!
Most tanulunk vitázni, mert ezt is tanulni kell, hogy személyeskedés nélkül rámutathassunk egymás hibáira, és hogy majd könnyebben együtt tudjunk működni. Kérlek, ne tévesszétek össze a vitát az összeveszéssel, még kevésbé a cirkusszal.

Itt nincsenek is légtornászok! :)) Csak szörfözők és muskétások!

819. Felix Morgwyn [alley_cat@freemail.hu], Lorton, Második évfolyam, Prefektus [Opciók]
2007.03.21. 14:55:06
Igen, ez egyáltalán nem összeveszés, csak egymás programjainak a megvitatása, mi sem szeretnénk cirkuszt csinálni, csak azt, hogy az emberek megfontoltan dönthessenek a két lista között. Ne tessék félreérteni, nem tépjük egymás haját :D

--------------------------------------------------

Hiába próbáljátok belemagyarázni, ez akkor sem veszekedés XXXD Maximum úgy tűnik, de nekem ezektől, amik itt olvashatóak, a személyes véleményem senkiről sem változik meg. Remélem, másnak sem.
Válasz erre
Bátfay Jázmin Amélia, lorton | 2007.03.22. 13:14:37
Evy, a Jázminkáért harapok. XD
Amúgy meg belátom, hogy van amiben igazad vagy, de úgy érzem, hogy vagy félreértelmezted a hsz-emet, vagy egyszerűen csak nem akarod felfogni, hogy miért írtam.
Nem azt mondtam, hogy amit csinálták, az nyílt ellenségeskedés. Mert Lio első hozzászólása még tényleg nem volt az. De valahogy számítottam rá, hogy ez lesz ebből az egészből. Hogy mi, azt nem részletezném, úgyis láthatja mindenki...)
Mert, már ne is haragudj, de szerintem amit most írtatok, az már nem észérveken és érveléseken alapuló vita.
És abban is tévedsz, hogy én nem bírom a kritikát, mert egyenesen elvárom, hogy az emberek őszinték legyenek hozzám. És ha valakinek kikérem a véleményét, akkor nem fogok besértődni rajta.
Egyébként meg akármennyire is nem tűnt fel, én pont arról papolok, hogy ez egy JÁTÉK, amit saját belátásom szerint( lehet, sőt, valószínű, hogy nincs igazam, de akkor is ez a véleményem) tönkretesztek ezzel a felhajtással. Addig oké, hogy mindenki kampányol, bár itt is Elyvel értek egyet, elég gáz, hogy szinte minden topicban a reklámszövegeket látom. És hiába is mondjátok, hogy, ha nem tetszik, akkor maradjunk ki belőle. Elég nehéz, ha egyszer már a csapból is ez folyik.
Oké, hogy senki nem akar veszekedést, de akkor miért mentetek mégis bele? Na mindegy, ez az én személyes véleményem. Talán (valószínűleg te így gondolod...) gőzöm sincs erről az egészről, de ezt még muszáj volt leírnom. Innentől kezdve csináljatok amit akartok, én ugyan nem fogok beleszólni. És ide már nem is akarok több hozzászólást írni, mert abban tökéletesen egyet értek, hogy ideje lenne már lezárni ezt a vitát.
Köszöntem. Béke veletek!
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.22. 12:34:26
Kifejthetném oldalakon keresztül is, de inkább egyszerűen csak annyit írnék, hogy: a lényegi résszel egyet értek. Kampányoljunk békésen, de ha mi sértést kapunk, én olyan vagyok, aki nem tudja megállni, hogy vissza ne vágjon :D De próbálkozom majd megállni^^
Válasz erre
Rózsavölgyi Evy, ferfex | 2007.03.22. 12:14:47
Nah...Felix sértéseire nem kívánok reagálni, mert
1., Ő sem ismer engem és nem tud rólam semmit, mégis olyasmiket állított rólam, aminek a fele sem igaz( 3 éve játszom és voltam már DT tag is, szóval van néminemű rálátásom a dolgokra, azt hiszem; ráadásul Mekót is ismerem valamennyire, hiszen táborban is együtt voltunk, s bár tényleg nem vagyunk ugyan nagy haverok, mégis, tisztelem és becsülöm őt mint embert);
2., Ebben a Fórumban személyeskedésnek semmi helye, arra ott az MSN;
3., Szerintem jobb, ha lezárjuk ezt a vitát, mert semmi értelme, felesleges, csak egymást bántjuk meg és így nagyon nehéz lesz közösen dolgozni és ellátni a feladatunkat.
Elgondolkodtató azért, hogy egy ilyen választás valahogy mindig kivetkőzteti magából az embereket, és ennek hatására olyan sértéseket vágnak egymás fejéhez, amiknek az eredeti célokhoz voltaképp semmi közük. Feleslegesnek és szomorúnak is tartom, de ez van, az emberállat már csak ilyen tökéletlenül van összerakva, hogy így imádja bántani a másikat, ha önnön érdeke úgy kívánja...XD
Hagyjuk békén egymást gyerekek, és ezt most a csapattagoknak mondom, mert így később baromi nehéz lesz együtt dolgoznunk. Mindenki kampányoljon, gyűjtse a szavazatokat, de egymás hajtépése és porba gyalázása nélkül.
Aki ezek után elkezd ujjal mutogatni hogy "De ő kezdte meg ő kezdte!", azt belefőzöm az Evy-féle paradicsomszószba *Készíti az üstöt* XD
*A maga részéről befejezettnek nyilvánítja a vitát, kicibálja Líviát a sarokból, majd leülteti maga mellé egy kanapéra, miközben egy békejellel ellátott zászlót lenget, amire ez van írva: "Make love not war" * XD
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.21. 23:52:17
Technikai közlemény #2

Az illegális és nem illegális multikkal leadott szavazatokat töröljük és az illegális multival való szavazás elég feltűnő ahhoz, hogy töröljük az adott karaktert is. Kérlek, benneteket, senki ne szavazzon multival!
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.21. 22:50:39
Technikai közlemény
Az alábbi üzenetet kaptam:
Hello.

Elnézést a zavarásért, csak szeretnék szólni, hogy félreszavaztam. EMMET helyett Wellnest akartam. Csak félrenyomtam. :S Ha lehetne törölni, azt a szavazást azt megköszönném. Nagyon hálás lennék érte. És mégegyszer bocsánat a zaklatás miatt. :S

Üdvözlettel: Shalimar
Válasz erre
Weisz Lívia, karpena | 2007.03.21. 21:48:46
*Meghúzódik a sarokban, és egy üres kétliteres kólásveget szorongatva előre hátra dülöngél.* Istenem, nem vagyok hívó, de kérlek, legyen már vége ennek a választásnak. *Közben a DT-ről vitázóknak integet, kezében egy játékmackóval, aminek a hasán egy nagy peace jel van.*
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.21. 21:10:35
Akkor majd a választások lejárta után együtt megyünk az ideggyógászhoz :D Vagy ismerek egy jobb helyet ilyen problémák kezelésére, itt van a Blaha környékén, és csak 220 az Arany Ászok XD
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2007.03.21. 20:58:18
Felix, a kampányolásaitokat nem lehet elkerülni, mégis hogy ne figyeljek oda rá? Egyszerűen mindenhol ezekbe botlok... Így nehéz ám elkerülni az ideggörcsöt...
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.21. 20:40:58
Evy szerintem te teljességgel félreértetted a mondanivalónkat. Pont az a lényeg, hogy nem szeretnénk vitadélutánt, és semmi ilyesmit, ahol hasonló módon nyilvánosan meg lehetne kritizálni (habár én még mindig azt hiszem, hogy ez nem kritika, hanem kötekedés volt, de tessék :P) egymást, hiszen a másik lista fáradtságos munkával összeállított, és bizonyára majdnem olyan jó, csak más szempontok alapján létrehozott programját nincs jogunk se nekünk, se nektek teljesen a semmibe venni. Megtehetnénk, ahogy ez meg is történt, de nem hiszem, hogy ezzel bármi komolyat is el lehetne érni.
Akkor minek szántátok, ha nem üres kampányfogásnak? :P Mert bocs, de az építő jellegű kritikát nagyon nem veszi be a gyomrom. Vagy ha az, akkor nagyon rosszul sikerült.
Már elnézést, de Meko épp az, hogy nem vette fel véresen komolyan, nem tudom, miért mondod ezt, inkább csitítani próbálta az embereket. Szerintem egyáltalán nem volt túlreagálva vagy rájátszva, sértődés pedig csöpp se volt benne, és ahogy látom, másoknak is hozzám hasonlóan jött le.
"mert a többiek igen hamar kezdeményezhetik a leváltásodat," Ezt a mondtaot pedig Meko helyett is kikérem magamnak, egyrészt, mert ez jellemzi azt, hogy mennyire nem látod át a DT új működési rendszerét, másrészt azt, hogy mennyire nem ismered Mekot, és mondasz véleményt olyan dolgokról, amiről halvány lila gőzöd sincs. Harmadrészt pedig azt próbálod ezzel kifejezésre juttattni, hogy meggondolatlanul választottuk a DT-Elnökjelöltünket, de erre szubjektív lejárató szövegen kívül mást nem tudsz mondani, amit én is ugyanúgy elmondhatnék Lioról, de nem teszem, mert tudom, hogy nem igaz. Szóval a HSZed ezen részletének (vagy akár az egésznek) semmilyen reális alapja sincs, ezért szeretném, ha nem írkálnál ilyesmiket, ahogy azt mi sem tesszük. Kösz
Márknéni, neked csak annyit tudok javasolni, hogy ha unod, akkor ne foglalkozz vele, már nem tart sokáig a szavazás ^^
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.03.21. 20:29:46
Nem igen akarok semmit mondani, de azért annyit szeretnék mondani, hogyXD:
Lio! Az EMMET programjának cáfolata című hsz-edet nem tudom miért írtad. Jóó, persze kampányolni kell, de azért nem gondoltam volna, hogy megint ennyire komolyan fogod venni a dolgokat. Jó, mindenki komolyan veszi, aki DT-Tag akar lenni most, de ennyire ne legyen fanatizálódás meg hisz ez egy játék. Ha ez így megy tovább, akkor ez a DT is olyan sorsra jut és olyan lesz, mint az előző. De őszintén remélem nem. Bocs.
Válasz erre
Rózsavölgyi Evy, ferfex | 2007.03.21. 19:46:08
Nah, úgy látom engem most sokan nem fogtok szeretni, de én most itt, nyilvánosan, mindenki előtt, nem furkálódva a másik háta mögött, szeretnék reagálni az elhangzottakra vagy hogy Attila szavaival éljek: "megmondom a frankót."
Itt többen is nehezményeztétek azt, hogy: "kritizáltuk" a másik csapat programját. Már bne is haragudjatok, de ez egy fórumtéma, ahol lehet vitázni, véleményt nyilvánítani, akkor is, ha az nem hízelgő. Nem értek egyet Tamássyval, mint ahogyan Attilával és Felixszel sem, de Jázminkával sem, hogy miért, azt szeretném most elmesélni.
Először is, félre kéne tenni a személyeskedést és felfogni, hogy akármennyi melóval is jár egy program kidolgozása, EZ EGY JÁTÉK, és nem kell véresen komolyan venni. Én nem haragszom sem Attilára, sem a többi csapattagra mert nincsen rá okom, sőt Felixre sem orrolok meg azért, mert azt találta mondani, hogy az ő csapatuk programja teljesebb mint a miénk. Nyilván oka van annak hogy ő ezt így gondolja, és nem veszem kötekedésnek a véleményét sem, hiszen joga van hozzá. Ha már a kötekedésnél tartunk: Jázmin, Tamássy, Attila, mi nem kötekedtünk, csupán egy építő jellegű kritikát fogalmaztunk meg a másik csapat programjával kapcsolatban, ehhez nekik is joguk van, de akinek ez ennyire bántja a csőrét, akkor felőlem egy nyilvános vitadélutánt is szervezhetünk élőben, ahol a csapatok találkozhatnának és megvitathatnákaz észrevételeiket a másik fél terveivel kapcsolatban- és szerintem ez az elkövetkezendő közös munkát is nagyban segítené.
A másik: keressetek egy olyan mondatot, amelyben mi bármi rosszindulatút, sértőt, valótlant állítottunk a másik félről! Mellesleg ezt nem "üres kampányfogásnak" szántuk, mert sztem egyik csapatnak sincs szüksége ilyesmire ahhoz, hogy szavazatokat gyűjtsön.Ha már a kampánynál tartunk: Tamássy,ha nem tetszik a DT választás körüli hercehurca, akkor maradj ki belőle, a kampány pedig kampány, valahogyan csak jeleznünk kell a diákoknak hogy létezünk, és azért kell ennyiszer kitenni a logót és szövegeket, hogy minél több emberhez eljuthasson! Legfeljebb ne nézd meg huszadszorra is őket, ennyi. Abban igazad van, hogy tényleg az elnök- és egyben az IT hetedik tagjának!- sorsa lóg csak a levegőben, de mindkét elnökhöz tartozik egy csapat is, akik nélkül el lenne veszve, és akik a DT többi tagját alkotják. A célok ismertetésének szerintem igenis van értelme, elvégre hadd legyenek már tisztában a diákok azzal, hogy mire adják le a voksukat és mire számíthatnak!
Jázmin, ha szeretsz vitatkozni akkor gyakorolj, mert neked is, mint ahogy mindannyiunknak, van még hova fejlődnöd, főleg amiatt, mert úgy látom, vagy nem érted, hogy mi a különbség az építő jellegű kritika és a durva, gonosz, valóban rosszindulatú kötekedés közt, vagy nem akarod megérteni, vagy pedig te magad sem tűröd jól(mármint a kritikát). Attila, azért nyilvánosan mondtuk el a véleményünket, hogy reagálhassatok rá, esetleg elmondhassátok, mi az, ami nem tetszik vagy amit problémásnak láttok a mi programunkban. Szerintem nem voltunk se bunkók, se rosszindulatúak, sajnálom, hogy te ennyire véresen komolyan fogtad fel. Ha DT elnök leszel, tudod hány ilyen konfrontációba fogsz keveredni a többiekkel? Nem szabadna ennyire túlreagálni, sőt, rájátszani a sértődésre, mert a többiek igen hamar kezdeményezhetik a leváltásodat, másrészt, és ez ismét csak az én egyéni véleményem, igencsak gyerekes viselkedés, főleg tőled, azt hittem, ennél érettebb, józanabb gondolkodású emberke vagy.
Ennyit akartam, lehet utálni, fújolni, kifütyülni, valahogy nagyon nem érdekel, mert azok, akik a barátaim, nem attól a barátaim hogy mindenben egyetértenek velem, aki meg emiatt a hsz miatt nem lesz hajlandó szóbaállni velem, azt csak sajnálni tudom.
Válasz erre
Bátfay Jázmin Amélia, lorton | 2007.03.21. 15:53:58
Lio, biztosan neked is igazad van, vitatkozni bevallom én magam is nagyon szeretek, mégis Attilával és MárkkaL értek egyet. A kötekedés soha nem jóindulatú...
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2007.03.21. 15:36:09
Én akkor sem látom értelmét egymás kritizálásának... Sem kritikus vélemény megnyilvánulásban sem semmilyenben... Itt mostmár csak az elnök lóg a levegőben, a céloknak ehhez már semmi közük... Ha itt kampányolhatna valaki, az a két elnökjelölt lehetne... És nem a két társaság... De ez is csak egy vélemény (mellesleg már a hátamon futkos a hideg attól, hogy MINDENHOL a kampánydumákat látom... rendben, hogy szükség van rájuk, de szerintem nem ilyen mértékben)

Köszöntem..
Válasz erre
Attila Thorb, ferfex | 2007.03.21. 15:07:47
*Csendben áll fel az ötödik sorban. Arcán továbbra is barátságos mosoly ül.* Üdvözletem. *Mondja mosolyogva a fiatal fiúcska.* Végig hallgattam //(olvastam)// az imént érkezett bejegyzéseket. *Arcáról nem tűnik el a mosoly.* Csak mosolyogni tudok rajtuk. Adott két program. Adott két csapat melyeknek tagjai mindent megtesznek a győzelemért. *Egy pillanatra megvonja a vállát.* Mindkét csapatnak vannak hibái, mind a kampányban, mind a userek jellemében. *Egy pillanatra fontoskodóan néz kerül a termen a fiúcska.* De kik vagyunk mi, hogy ítéletet hozzunk vagy bírálatot a másik csapat felett? *Tovább mosolyog.* Kik vagyunk mi, hogy bíráljuk azt, amit a másik csapat kidolgozott? *Újabb vállvonás.* Mi nem. Ismétlem nem fogunk tovább bíráskodni egy másik programja felett. Ha lezárulnak a választások leülünk egy szép MSN beszélgetéshez és megvitatjuk. Nekem ezek a terveim. Nem az, hogy most itt szavazás szerzés céljából elrontsam a másik nehezen összerakott munkáját. *Egy pillanatra megáll, majd folytatja.* Ha valaki nem lejáratás céljából kritizál valakit, azt személyesen mondja el neki. Vagy megvárja a megfelelő időpontot, amikor megvitathatják a témát. Úgy hogy azzal nem járatnak le senkit. *Egy mély levegőt vesz.* Én egy ilyen diáktanácsot szeretnék. Egy olyat, ahol nem azért marják egymást az emberek, hogy a másiknak ártsanak. Nem teregetik ki a másik hibáit az asztalra, hogy nyilvánosan látszódjék, hanem meg mondják nekik, mi a frankó. *Felemeli a hangját.* De nem úgy hogy egy közösség előtt járatják le a másikat. *Arca egész végig mosolyog.* Tudom... Tudom ezt meg kell szokni, meg kell szokni, hogy nem lehet a nyilvánossághoz fordulni azon nyomban minden kis problémával, elvégre továbbra sem azért játszunk egy játékot, hogy egymást lejárassuk. *Ismét egy kisebb szünet, talán az emberek reakcióját nézi a fiatal.* Egy szóval továbbra sem tudom megérteni, hogy miért szükséges minden kis vacakságot a másik fejéhez vágni, minden dolgot kiforgatni, aztán meg egy egyszerű szókapcsolattal azt mondani: "Mi nem tettünk semmit." Szerintem ez nem így működik. Valami nem tetszett, véleményt nyilvánítottunk. Kész. *Mondja.* De ha úgy nyilvánítunk véleményt, hogy azt mások is hallják, nem csak az érintett, azt én nyilvános furakodásnak tekintem. Ami sosem jóindulatú. *Ismét elhalkul.* Köszönöm a figyelmet. *Vissza ül az ötödik sor székére. Ismét a hatalmas nézőközönség egyik tagja lesz.*

//üdvözlettel a EMMET elnök jelöltje...//
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.21. 14:55:37
Igen, ez egyáltalán nem összeveszés, csak egymás programjainak a megvitatása, mi sem szeretnénk cirkuszt csinálni, csak azt, hogy az emberek megfontoltan dönthessenek a két lista között. Ne tessék félreérteni, nem tépjük egymás haját :D
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.21. 14:46:20
Ugyanezt elmondhatnám az EMMET programjáról is :P Mi is ezt szeretnénk, hogy a diákok megfelelő érdekképviselete és meghallgatása mellett nem csak arra számítunk (mivel az olyan már gyakran bedöglött), és már vannak megfelelő terveink is. Más kérdés, hogy az EMMET programjának karakteres része gyakorlatilag egy az egyben magában foglalja a W.E.L.L.N.E.SZ.-ét, és még mellette nyújt mást is :P Marót és a Hegyalja út benépesítéséről nekem az a személyes (hangsúlyozom, az én személyes) véleményem, hogy gyakolatilag megoldhatatlan, rengeteg almesélő kellene hozzá, sokkal több, mint amennyi a jelen pillanatban van.

Rendben van, ezek fejlesztése rám is rámfér, majd tanulok XD

A moráltalanság alatt én teljesen mást értettem, de azt hiszem, ezt már megbeszéltük a megfelelő helyen. Természetesen lehet kritizálni a programot, ezt nem tilthatom meg senkinek, de a kritizálás és kötözködés még mindig teljesen más ^^
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.21. 13:20:48
Amélia, ha nem vennénk komolyan mind a nyolcan, nem jelentkeztünk volna, de természetesen tudjuk, hogy ez a választás is a játék része, amiben, remélhetőleg senkinek nem a veszekedés a célja.
Most tanulunk vitázni, mert ezt is tanulni kell, hogy személyeskedés nélkül rámutathassunk egymás hibáira, és hogy majd könnyebben együtt tudjunk működni. Kérlek, ne tévesszed össze a vitát az összeveszéssel, még kevésbé a cirkusszal.
Itt nincsenek is légtornászok! :)) Csak szörfözők és muskétások!
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.21. 13:18:25
Felix, a W.E.L.L.N.E.SZ. programjából, szerintem csak az tűnik ki, hogy saját ötleteink vannak, hogy már most felkészültünk arra, hogy tegyünk, hogy változtassunk, és bár építünk a diákok véleményére, ötleteire, nem várunk ölbe tett kézzel addig sem. Ezért van, hogy bár nem felejtkezünk meg a régi és félbemaradt dolgokról, előre nézünk!

Azért áll egy-egy csapat négy különböző ház tagjaiból, hogy rálátásuk legyen mind a négy ház dolgaira. Hogyan tudnánk máshogyan jól képviselni a házaink tagjait, és valamennyi diákot? Mónának van rálátása a Menhelyre, biztosan szívesen mesél róla, ha megkérdezed. De persze én is, ha megkeresel! Katt rám!

A humor, ha gyenge is, nem egyelőr az értő olvasási problémájával. De azért majd fejlesztem mindkettőt! :))

Egy kampány azért van, hogy mások véleményt formáljanak a benne lévő dolgokról, sőt, felszólít rá. Ha elmondom a véleményemet, és hogy szerintem milyen hiányosságai vannak a programotoknak, az kritikus vélemény, nem kritizálás, vagy lejáratás. Ugye most már te is úgy gondold, hogy nem moráltalan nyilvánosan véleményt formálni egy nyilvános programról?
Válasz erre
Bátfay Jázmin Amélia, lorton | 2007.03.21. 12:45:00
Erre csak annyit tudok mondani, hogy eléggé gáz, ha egyesek ekkora ügyet csinálnak a DT-választásokból. Nekem is fontos a Martion, de annyira azért nem, hogy ilyen kis pitiáner dolgokon összevesszek valakivel miatta. Nem tudom mi a gond. Mind a két szövetség be fog kerülni, csak azt kell eldönteni, hogy ki legyen az elnök. Ennél fogva bocsi, hogy nem tudom felfogni, minek ez a nagy cirkusz. //Szőke vagyok...XD//
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.21. 10:46:22
Igazából elgondolkoztam rajta, reagáljak-e egyáltalán valamit, hiszen a vak is látja, hogy egy üres kampányfogásról van szó, de csak nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy tessék:
- A DT megszűnésével a Műterem ötletét valóban nem karolta fel senki, ezért szeretnénk nem veszendőbe hagyni ezt a jó ötletet. Nem tudom, miért a mi hibánk, amikor az ilyesmi ha jól tudom, az IT vagy a Főmesélők feladata lett volna. Ők nem tették meg, mert fontosabb dolgok foglalkoztatták őket, ez önmagában nem baj, majd mi megcsináljuk a termet. A programotokból amúgy is úgy tűnik, hogy titeket továbbra sem érdekel a dolog...
- Igen, én is tudom, hogy a Párbajterem létezik, és hamarosan mindenki által elérhető lesz, de egyáltalán nem olyan egyenlőre, amilyet szerintünk a megnövekedett mennyiségű, és ebből következően megnövekedett igényű diákok maximálisan kihasználhatnának. Egyszóval egyfajta "fejlesztésről" lenne szó, amire vannak is konkrét terveink, de ez benne van a programunkban...
- Ha jól tudom, az ITben most szó sincs a Menhelyről (elnézést, ha tévedek, de nem látok be oda). Ha pedig valóban egy hajszál választja el a megvalósítástól, akkor ennek nagyon örülünk, ez esetben megpróbáljuk meglépni azt a bizonyos "hajszálnyi" távolságot. Ezt sem értem, miért is probléma.
- Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan, vagy ha igen, akkor komoly értő olvasási problémáid vannak, azt pedig nem nagyon tudom elhinni :P
- Itt is csak annyit tudok ajánlani, hogy olvasd el még egyszer a programunkat... elsősorban a vidéki talik szorgalmazásáról és létrejövésük elősegítéséről lenne szó, hiszen azok picit "leültek" az elmúlt időszakban, most kezdenek ismét beindulni. A useres életet színesítenénk a továbbiakban is élő órákkal, pályázatokkal, stb. És természetesen az elmaradhatatlan ötletgyűjtés :)
- Természetesen ez egy kötelesség, ebben teljes mértékben egyetértünk, ám sajnos ezt a kötelességet már nem egyszer elhanyagolták, ami különböző következményekhez vezetett. Most mi megpróbáljuk a lehető legjobban idomítani a Diák Tanács belső szabályzatát ahhoz, hogy az új rendszerrel működőképesebb legyen, mint az előző.

Még valami? :P Ha megbocsátasz, akkor én nem mennék bele a kampányotok kritizálásába és lejáratásába (pedig lenne mivel, és nem ilyen légbőlkapott dolgokkal), mert ha nem muszáj, nem szeretném ilyennel megnyerni a választást. De attól te még próbálkozz nyugodtan, ha morálisan helyes dolognak érzed. -.-'
Válasz erre
Rózsavölgyi Evy, ferfex | 2007.03.21. 00:54:02
Én kedvenc költőmet idézném...
" Fecseg a felszín, hallgat a mély."
Gyengébbek kedvéért..az egyszerűnek látszó dolgok sokszor bonyolultabbak,mint amilyeneknek tűnnek, márpedig a DT működtetése, feladatának ellátása nem az, bármilyen klassz bulinak tűnik is, és valódi, konkrét program és célok nélkül ez nehezen lesz megvalósítható.Itt tehát sajnos nem elég az egyszerűség, a puszta szövegelés, a reklámfogások, ha nincsen mögöttük a mélyben tartalom.
Ismét egyet kell értsek veled Lio...:))
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.21. 00:50:34
Az EMMET programjának cáfolata

Akkor Móna kedvéért csak egyszerűen válaszolok: ezek valóban egyszerű célok, de sajnos nem ígérnek olyat, ami már ne lenne megvalósítva, vagy ne lenne folyamatban a megvalósítása.
- Sajnálatos, hogy senki nem karolta fel a Műterem létrehozását a DT megszűntével, pedig voltak hasonló kezdeményezések, amik mégis eljutottak a megvalósításig. Persze azért köszönjük a Műterem ötletét Améliának és Laurennek!
- A Párbajterem a Harmadik Emeleten található, és hamarosan valamennyi Martionos számára hozzáférhetővé teszi. Köszönet ezért a Párbajnokság kieszelőinek, és a jelenlegi HV-nek, aki megosztja a Ferfexesek játéklehetőségét az EGÉSZ martionnal.
- A Menhely ötletét hosszú hetekkel ezelőtt a Neredint képviselve Balaf terjesztette be az IT-be, és keresztül is vitte. Tehát az állatbarátokat már csak hajszál választja el a vágyálmuktól, a menhelytől.
- A Martionban jelenleg is egyszerre több helyen folynak rendezvények, pl.: jól elrendezik a kijárási tilalom után a folyósokon tekergők szénáját... vagy nem... :))
- Arra bizony én is kíváncsi lennék, hogy milyen programokkal kívánjátok színesíteni a talikat, mert ez így eléggé... homályos!
- A „DT belső szabályzatának és felépítésének módosítása” hogy lehet programpont, ha azt már magában a DT választási kiírásban is megkövetelik? Ez nem egy ötlet, vagy egy szabadon kidolgozható fejlesztés, ez az új DT tagok kötelessége!

Válasz erre
Rózsavölgyi Evy, ferfex | 2007.03.20. 23:46:58
Egyetértek Lio-val. Ne már egy játékon múljon a barátságotok! A szavazással véleményt nyilvánítasz, és ezért senkinek sem kell leharapni a fejét, akkor sem, ha az illető a barátod és nem vagytok egy véleményen.
Előzőekre reagálva... lehet hogy én nem voltam fenn és aktívkodtam annyit az elmúlt időben mint Attila, ennek tudom be, hogy a Ferfexben nem vagyunk túl népszerűek, ami érthető, hiszen nem nagyon ismernek a diákok, főleg az újak. Viszont 3 éve játszom, és a régiek még sztem emlékeznek, hogy egyszer már voltam DT-tag, másrészt meg értékelik, hogy itt vagyok, lehet rám számítani. Ezért sem haragszom én senkire, ha Attiláékra szavaz, hanem az esik jól, hogy látom, hogy számíthatok az "öregekre" (nehogy szó szerint vegyétek!:D ), kitartanak mellettem, ezzel kiállva a csapat mellett is.
Aki meg nem tud dönteni, mert mindkét felé húz a szíve, az olvassa el mindkét csapat kampányát, nézze meg a honlapjukat, programjukat, stb., mérlegeljen, és amelyik jobban tetszik neki, arra adja le a voksát...ilyen egyszerű. :)
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.20. 23:30:22
A nyílt szavazás nem bűntetés, azért van, hogy megmutathassad magadat, Licike! Ha máshogy szavaztál volna, akkor sem bántódott volna meg senki, remélem, legalábbis!
Linka, téged sajnos nem igazán ismerlek, de a tartózkodás azt jelenti, hogy vagy nem tudsz, vagy nem mersz kiállni a döntésed mellett. Ha meggyőz valamelyik kampány, vagy program, akkor bátran tedd le a voksod!
A barátok nem egy szavazat erejéig a barátaid!
Válasz erre
Megally Linka Krisztina, ferfex | 2007.03.20. 22:07:18
Én még senkire nem szavaztam és valószínüleg nem is fogok... Éppen ezért. Nwm jó, ha látják, hogy ki kire szavazott... Tuti sértődés meg hasonló lesz a vége...Nekem például mindkét csapatban van barátom és nem tudok dönteni ^^ Szal maradok annál, hogy tartózkodok...
Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.03.20. 21:58:42
Nah szavaztam... de lehet jobb lett volna ha nem szavazok senkire... XD Nem jó ez a nyílt szavazás... ^^'
Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.03.20. 21:52:32
Ááá, válságban vagyok... Nem tudok dönteni, nem tudok nem tudok nem tudok! XD :S
Válasz erre
Ragosi Frantoas, karpena | 2007.03.20. 21:22:08
Attila Thorb a mi emberünk! Én rá xavazok minden áron!
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.03.20. 20:09:32
Én lehet senkire nem fogok szavazni. Az lesz a legjobb.XD Na jó, nem mondtam semmit.^^
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.03.20. 18:11:43
Szavvazz az EMMETRE. Mi a diákokért vagyunk. :)
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.03.20. 18:08:54
Én erre csak azt tudom mondani, hogy mink egyszerűek vagyunk.
Válasz erre
Attila Thorb, ferfex | 2007.03.20. 17:00:24

EMMET
Egy Mindenkiért, Mindenki Egyért TársaságMa éjfélkor elkezdődtek az új Diák-Tanács választások. Eddig még nem tetted le a voksod? Hát akkor hozz megfelelő döntést. Ha minket választasz, biztos lehetsz abban, hogy a kampányunkban leírtakat száz százalékig teljesítjük (természetesen az ITvel egyeztetve), azaz:
- befejezzük az előző Diák Tanács által félbehagyott feladatokat, ilyen például a művészi hajlamú diákoknak létrehozandó műterem
- egy olyan helyiség létrehozása, ahol felügyelet mellett párbajozhatnak az arra kedved érzők, tesztelhetik varázslói tudásukat
- az állatbarátoknak is egy kinti épület, így legalább nem lesz probléma a veszélyes állatok bent tartásával kapcsolatban
- több helyszínű, egész Martionos rendezvények szervezése
- a talik további színesítése programokkal
- a DT belső szabályzatának és struktúrájának módosítása, idomítása az új rendszerhez, ezzel el tudjuk érni
* a megfelelően működő érdekképviseletet
* a Diák Tanács munkájának meggyorsítását, így hatékonyabbé tételét
* jól működő kommunikációt a Diák Tanács és az Igazgató Tanács között


Elnökjelölt:
Attila Thorb, Ferfex, Harmadik évfolyam, Prefektus
További tagok
Felix Morgwyn, Lorton, Második évfolyam, Prefektus
Szaifner Ramóna, Neredin, Harmadik évfolyam, Kviddics Csapatvezető
Harmathy Ada, Karpena, Második évfolyam, Prefektus

SZAVAZZ AZ EMMETRE!További információk a honlapunkon: emmet.gportal.hu


Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.20. 16:58:56

W.E.L.L. N.E.Sz.
Wia Evy Lau Lio Nebulók Eszméiért Szövetség


Itt nem a víz az úr, hanem a
TE érdekeid, a Te véleményed, a
Te panaszod. Osszd meg ezeket Velünk, így ha a W.E.L.L. N.E.Sz.-re voksolsz,
magadra is szavazol!

Ne csak az embert nézzd, a programunkra szavazz!
Nem üres ígéretek, hanem tettek, erő, dinamizmus:
ez a
W.E.L.L. N.E.SZ.!!!


Katt ránk, ismerj meg minket, és szavazz ránk, hogy képviselhessünk a DT-ben!Színjátszónap:
Pályázatnyertes színdarab vagy novella feldolgozása, és előadása.
Főszerepben: Ti magatok. Rendező: Ti magatok. Jelmeztervező: Ti magatok.
Súgó és függönyhuzogató: hm... azért a tanárokat is szánjuk meg!

Legényvásár:
a legvagányabb, legsármosabb önként jelentkező fiú- és férfikarakterek játékos elárverezése, bállal, tombolával.
Tanárok, diákok, főkarakterek, multik és mesélői karakterek! Színpadra!

Marót és a Hegyalja út benépesítése
a házaitok legjobb Almesélői segítségével. Maróti boltosok, fogadósok, cukrászok, naplopók, no, meg szerepjátékos „diákmunka” zsebpénz és különleges kilépési engedélyekért cserében.

Mit ér a Martion Diáktanácsa,
ha nincsen kijátszva karakteresen? Segítsetek, hogy szerepjátékosan tájékoztathassunk Titeket, és javaslatokat gyűjthessünk.


És még sok-sok ötlet és javaslat, ami mind arra vár, hogy értetek, veletek együtt megvalósulhasson!

Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.20. 16:49:41
Köszönöm mindenkinek, aki a W.E.L.L. N.E.S.Z.-re szavazott! Annak is, aki mindjárt kétszer, ugye, Lily! :))
Válasz erre
Onac Proudmoore, neredin | 2007.03.20. 16:11:14
A Neredinben messze a W.E.L.L.N.E.Sz. nyer, szeretünk Lio! :D
Válasz erre
Attila Thorb, ferfex | 2007.03.20. 16:09:53
Igen ez egy általános probléma... Természetesen csak 9lenc szavazatnak számmit... Csak ha valakire kinyomod a szavazatodat és újjitasz mielőtt bejönne a megerősités kétszeer dobja oda a nevet :)
Válasz erre
Székely Máté, neredin | 2007.03.20. 15:56:45
Erre figyeltem fel:

W.E.L.L.N.E.SZ - Wia Evy Lau Lio Nebulók Eszméiért Szövetség : 10 szavazat (Onac Proudmoore, Héray Zsófia, Angelina Antelope, Roberto Baldomero, Danne Allan, Fecsegő Lily, Fecsegő Lily, Kőhalmi Fanny, Nagyszegi Dóri, Székely Máté)

Akinek nem tünt fel: Fecsegő Lily-t kétszer számítja. Egyébként így most csak arról szavazunk, hogy ki legyen a DT-elnök, ha jól tudom.
Válasz erre
Héray Zsófia, neredin | 2007.03.20. 12:26:16
Második, második, második. XD
Válasz erre
Ezüsterdei Miléna Lea, ferfex | 2007.03.20. 11:02:51
Hát nálunk meg én vagyok az első szavazó :D
Válasz erre
Onac Proudmoore, neredin | 2007.03.20. 07:22:51
Jé, én vagyok az első szavazó, úgy terveztem, hogy majd csak később szavazok, ha már van néhány, de ezt nem tudtam kihagyni :D
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.20. 00:42:25
Igen, valóban, megkezdődtek a DT-választások.
2006.03.20. 0:00-tól 2006.03.26. 23:59-ig lehet szavazni.
Válasz erre
Tom Rage, karpena | 2007.03.20. 00:24:55
kezdődik, kezdődik, kezdődik.... kezdőőőőőődik-kezdőőődik :D
Válasz erre
Attila Thorb, ferfex | 2007.03.18. 13:06:56
EMMET

Egy Mindenkiért, Mindenki Egyért Társaság


"Mert a mi varázsigénk hat is, nem csak egy halom szó…"


Tagok: Attila Thorb - Ferfex, Elnökjelölt
e-mail: thor002@freemail.hu
MSN: thor002@freemail.hu


Felix Morgwyn - Lorton, Manager
MSN: morgwyn_8@hotmail.com

Szaifner Ramóna - Neredin, Ügyvezető
MSN: bidi182@hotmail.com

Harmathy Ada - Karpena, Titkár
MSN: mirtyl@citromail.hu

Célunk a diákok képviselete, az iskola érdekesebbé tétele.
Hogyan érhetjük ezt el?
A Diák Tanács segítségével!

-Befejezzük a régi Diák Tanács munkáját
-Létrehoznánk olyan fórumot, ahol művészi hajlamú diákok élhetik ki magukat
-Állatbarát karaktereknek olyan téma, ahol megfelelő gondozást kaphat kedvence vagy nem férnek meg vele a háztársai
-Egész Martionos rendezvények szervezése több helyszínen

Ötleteid vannak? Oszd meg velünk! A te gondolatod is pont olyan fontos, mint másoké!

Az Igazgató Tanács segítségével meghozzuk a döntést az ötlet helyességéről, hisz a fenti ötleteket is szeretnénk megvalósítani!

Szeretnénk nagy szabású találkozókat szervezni, mert a karakter mögött ott áll a user. Elősegítenénk a vidéki találkozók létrejöttét, nekik ugyanis az elmúlt időszakban kevesebb lehetőségük akadt ilyesmire. Folytatnánk az élő órát és természetesen várjuk a többi kreatív ötleteket is!!!

Honlapunk: EMMET

Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.03.15. 20:27:22
Hát lehet. De az étolaj nem hasonlít az iszapra... *Itt eszébe jutott még valami, hogy mi hasonlít az iszapra, de véleményét nem hangoztatja.*
Az nem jó, hogy iszappakolást készítenek egymásnak a csapatok? Az jót tesz a bőrnek. ^^'
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.14. 22:38:58
Amerisz, imádlak, de ki kell ábrándítanom téged. A W.E.L.L. N.E.Sz. célja a diákok megnyerése, és a többi csapattal való együttműködés, hiszen lehet, hogy rövidesen együtt kell majd képviselnünk a diákokat. Eszünkben sincs boxmeccsbe vagy iszapbirkózásba bocsájtkozni... bár, ha mondjuk tejszínhabban bírkózhatnánk... :))
Úgyhogy te is inkább relaxálj, vegyél pezsgőfürdőt, ússz egyet! Tudod, W.E.L.L. N.E.Sz.!
Válasz erre
Rózsavölgyi Evy, ferfex | 2007.03.14. 22:29:10
Én személy szerint nem veszem ennyire "véresen" komolyan a dolgot, persze sokat jelentene nekem ha "nyernénk" , de ez végülis ez csak egy játék, még ha vannak is ilyen komoly részei...
Felix, szeretnélek megkérni arra, hogy ne ékeskedj más toillaival, hanem ha van valami eredeti gondolatod, akkor azt osszad meg a többiekkel...köszi :) (Remélem nincs harag, nem akartam személyeskedni vagy ilyesmi:))
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.03.14. 20:10:05
Én személyszerint a boxmeccseket meg az iszapbirkózást várom a csapatok között.XD
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.14. 14:49:22
Az ár elmos, de a Hullám felemel, messzire sodor, hogy kihallatszodjon a TE hangod is a tömegből.
Itt nem a víz az úr, hanem a TE véleményed, a Te javaslataid, a Te panaszod.
Osszd meg ezeket Velünk, így
ha a W.E.L.L. N.E.Sz.-re voksolsz, magadra is szavazol!


Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.14. 14:48:52
Kedves Diákok!

Felhívom a szíves figyelmeteket, hogy eddig hivatalosan csak két csapat jelentkezését kaptuk meg!
Mivel a DT-be két csapat jut be, ezért még bárkinek esélye van, jelentkezzetek bátran!
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.14. 09:21:39
(Pár nap, és a Martion egy reklám lesz, nem szerepjátékos oldal XXXD)

Ne hagyd magad "sodorni a hullámmal", igenis állj ki az érdekeidért, hiszen a DT-választásban pont azokra kell voksolnod, akik Téged is fognak képviselni a felsőbb fórumok előtt. Nálunk pedig nem kishal vagy, hanem egy ugyanolyan fontos személy, mint bárki más!
A DT-választásban SZAVAZZ AZ EMMETRE, az Egy Mindenkiért, Mindenki Egyért-Társaságra!
Válasz erre
Megally Linka Krisztina, ferfex | 2007.03.14. 07:08:09
Még pár nap és ez már csak egy reklámhír lesz nem diáktanács hír :P...
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.13. 23:27:47

Ne törődj az árral...sodródj a Hullámmal!
Wia Evy Lau Lio Nebulók Eszméiért Szövetség
Szavazz ránk, mert nekünk a kishalak is számítanak!

Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.03.13. 18:20:04
Kedves Martionos diákok!
Jókádvű, általában kedves Neredines lány keresi ne létező csapatát. Örülne, ha valaki jelentkezne. Érdeklődni lehet Ménesy Líviánál. ^^'
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.12. 21:21:41
*dobpergés* Bejelenteném, hogy elküldtük a jelentkezésünket, és már gondolom sokan tudtátok, de most már hivatalosan is jelentkeztünk a következő DT-választásra. A nevünk EMMET (Egy Mindenkiért, Mindenki Egyért-Társaság), elnökjelöltünk Attila Thorb avagy közismertebb nevén Meko, illetve tagok még Harmathy Ada, Szaifner Ramóna, és meglepő módon én, Felix Morgwyn. Szavazzatok ránk, effektívebbé és működőképesebbé szeretnénk tenni a DT munkáját, mint amilyen eddig volt, ebben iszont először is szükségünk van a TI segítségetekre és szavazataitokra (részletesen majd lásd annak idején, a kampányban). Tehát még egyszer: Szavazzatok az EMMETre!
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.03.11. 17:50:43
Tudom^^
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.03.11. 16:14:44
Jééé, van olyan hogy marharépa??? Én eddíg tényleg furcsa zöldségneveket hallottam, de hogy marharépa...XD jó van Amika, hozod a szintet:D
Válasz erre
Lionora Thora, neredin | 2007.03.09. 14:19:29
Öhm... köszönöm, Erisz, ezt dícséretnek veszem, bár pirulok, hogy közzétetted a fiktív Szövetsgek neveit. ;)) Csak nagyon szemléletes akartam lenni, ami sikerült is, a te bevallásod szerint.

Francis, te is úgy látod, hogy vannak előnyei?
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.07. 22:19:18
Kb. az előző DT feloszlatása óta (Sőt, bizonyos kérdésekben már még korábbtól) doldoztunk ezeken a szbaályokon. Szerintem attól, hogy valamennyire hasolít a magyar rendszerre, egyáltalán nem utánzása annak. Pl. teljesen hiányzik belőle az egyéni képviselők rendszere.
Válasz erre
Francis Umetesse, neredin | 2007.03.07. 19:31:45
Ez valami átgondolt változtatás volt, vagy csak a magyar választási rendszer utánzása?

Bár nem mondom, hogy ne lennének előnyei...
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.03.06. 21:39:24
Öööö...beszeretnék jelenteni egy változást...még pedig azt, hogy ma megértettem, hogy hogyan lesznek a választások, mert egy kedves illető elmagyarázta nekem a Marharépa, Gyöngyhagyma, Brokkoli és az Uborka Szövetség példájának bemutatása segítségégvel.XD*fontosnak érezte ezt a hsz-t, lelki világában újra harmónia tombolXD Aztán "Love and Peace"-t hirdet*//Bocs//
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2007.03.06. 18:41:26
Egyetértek magammal...

Én nem akarok beleszólni, senkit sem aakrok leszólni, de szerintem ez az egész tök felesleges... Mármint nem a DT választás, az bizonyára nagyon hasznos dolog, csak én nem látom be :P
De ennek a vitának itt nincs értelme... Egyik fél sem fog engedni (direkt nem mondom ki, hogy kivel értek egyet... elkerülném a támadható felületek kimutatását magamon) És így csak rosszabb lesz az egész... Én is próbálkoztam itt véleményt nyilvánítani, annak sem volt hatása... és még szavazati jogom sincs... (ez inkább no comment)

Szóval nyugi... Úgyis dől majd valamerre a dolog...
Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.03.02. 21:29:10
Egyetértek Felixszel... ^^
Válasz erre
Szentgyörgyi Lilu, karpena | 2007.03.02. 17:02:00
Felix: én inkább erre nem reagálnék, mert akkor valaki(k) megsértődnének.
Válasz erre
Felix Morgwyn, lorton | 2007.03.02. 13:01:15
Az már kb. 15 HSZel ezelőtt meg lett állapítva, hogy a Martion előrébb jár, mint a magyar közoktatás XD
Válasz erre
Szentgyörgyi Lilu, karpena | 2007.03.02. 11:28:49
Az általam megismert törvények szerint ami általánosságban a magyar közoktatási rendszerre vonatkozik, ott egy hónapos határidő van szabva egy-egy javaslat elfogadásának. A hónap lejárta után, hallgatás, beleegyezés alapon elfogadásra kerül minden.
Viszont ha megtárgyalta, és IT-nek is jelezte, akkor én miért nem kaptam semmilyen visszajelzést? Szerint itt van a bibi.
Közoktatási alapismeretek, némi joggal.
Az IT-nek kötelessége minden ügyben ami a diákságot érint megkérdezni, mégha nem is számít a válaszuk. Csak a formálisság kedvéért. Erre példaként azt tudom felhozni, hogy anno engem is megkérdeztek, hogy mit szeretnék. 5 órában nyelvet és 4-ben közgázt, vagy 9 órában nyelvet. Aztán.. mégis olyan döntés született mintha meg sem kérdeztek volna.
Talán éppen ez a baj, hogy csak szokásjog alapján létezett.
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.01. 23:37:30
Megpróbálok sorban reagálni, de ez úgy sem fog sikerülni.
Ha jól emlékszem a DiákTanács megtárgyalta a nekik küldött leveledet és az IT-nek is jelezte az ügyet (lehetséges, hogy csak informálisan), de onnan egyértelmű elutasítást kapott. Így további tevékenységre nem volt lehetőségük. a DT nem utasított el téged, azt az IT tette meg a DT-vel, amikor téged képviselt.
A választásokkal a diákság létrehozza a saját érdekképviseletét, és mivel a képviselőket minden ház diákjai választják, ezért a diákok 100%-a képviselve van.
Kicsit demagóg amit mondasz.
Ezeket a jogosítványokat honnan szeded? Mert elképzelhető, hogy vmilyen törvényből (oktatási - DÖK-re vonatkozó dolgok), de akkor pedig elég furcsa a fogalmazás. De ha nem, és csak fejből, akkor mi alapján gondolod, hogy pontosan ezek a dolgok?
a, valóban, ez így van. De ez nem jogosítvány, sokkal inkább feladat és tevékenységkör, ami besorolható az érdekképviseletbe (a tájékoztatás mindenképpen!)
b, Igen, de ez egyértelmű a fenti határozatból. Második mondat: micsoda? A DT képviseli a diákságot, így ha az IT kívánja megkérdezi a diákságot (és nem kíván közvéleménykutatást, vagy mini-referendumot csinálni, mintt most tervezzük) akkor a DT-t kell megkérdeznie a diákok véleményéről, és a DT-képviselők dolga felmérni háztársaik igényeit.
c, Így van, és a korábbi DT ezzel is foglalkozott. Jó vagy nem jó, a Martion Mágustanodának leírt házirendje nem létezett korábban, csak szokásjog alapján. Az előző DT-ciklus során hozott létre a DT egy házirend tervezetet, mely jelenleg az IT asztalán fekszik, tárgyalásra várva.
Válasz erre
Szentgyörgyi Lilu, karpena | 2007.03.01. 22:55:13
Akkor most mondhatom, hogy részemről nem volt érdekképviselet, holott hozzájuk fordultam? Igen, mondhatom.
Kötelezettségeik: A diákok hozhatnak létre saját érdekképviseletük miatt DiákTanácsot, akik képviselik a diákok érdekeit. Fontos hangsúlyt kap, az, hogy a diákság megbízására jön ez létre, amikor legalább az 50%-a legyen képviselve. (mmint a tanulóké)
Jogosítványai a DiákTanácsnak.
a, döntési -nevelőtestület jelen esetben IT véleményének kikérése saját működéséről, a programok szervezéséről a diáktársaiknak és a diákok tájékoztató rendszeréről. (ergo hírüzenet, körlevél stb.)
b, véleményezési -DT véleményt nyilváníthat, és javaslattal élhet a diákságot érintő valamennyi dologban. És minden esetben meg kell kérdezni a diákságot, de véleményükkel nem muszáj egyetérteni/elfogadni.
c, egyetértési -Az iskolai SZMSZ szabály elfogadása, Egyetértési jog a házirend módosításáról és elfogadásáról.
Továbbá szerintem nem csak jómagam, hanem a többi diák is szeretné végre látni a Házirendet. Meg ha még szeretnék kötözködni akkor mind a diákok jogait, kötelezettségeit, és ugyanezen intézkedéseket a tanárok szemszögéből is átvizsgálásra bocsájtanám, és helyenként változásokat javasolnék.
De persze, én csak egy kötözködő, "mezei" diák vagyok, akinek látszólag halvány fogalma sincs, róla, hogy hogyan is kell egy szervezetet vezetni..és felszámolni a fölösleges konfliktushelyzeteket.
Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.03.01. 22:33:57
Éééértem! Fölfogtam! Hát...próbálkozzunk? O.o
Válasz erre
Kovács Dénes, ferfex | 2007.03.01. 22:28:09
Lehet, hogy vaksi vagyok, e leírná nekem valaki közérthetően meddig kell jelentkezni?
Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.03.01. 22:24:53
Na jó...most el fogom olvasni ezt az egészet még egyszer, és megpróbálok belefolyni ebbe a sokmindenbe, amit először csodálkozva olvasgattam és jó példát mutatok... ^^' *Beletemetkezik a fönti dolgokba.*
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.03.01. 22:19:33
Kötelezettségek: az a program, amit vállalnak a DT-be jelentkezők. Amit saját maguktól elvárnak, és úgy gondolják, hogy amit a választóik elvárnak tőlük. A diákok képviselete.
Válasz erre
Szentgyörgyi Lilu, karpena | 2007.03.01. 21:39:15
Ilyet szoktunk olvasni négyévente is..-.-" Nem értem miért nem lehet ezeket elhagyni.
Úgy vélem, az érdekképviseletre nem volt lehetőség az előző "tanévben".
DT nem hoz rendeleteket. Az a minisztérium dolga.
Kérdés: Miért ne lehetne két DT? A jog megvan hozzá.
Oké, kussban maradok, de az a gáz, hogy gyanúsan sokaknak fogalma sincs, hogy Milyen jogok és kötelezettségek illetik meg a DT-t.
Pedig már ott voltam, hogy szimpla megszokásból indulok.
Válasz erre
Sarkadi Gábor, tanar | 2007.02.28. 21:51:58
Szóval én sem szavazhatok? Ez rossz...
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.02.27. 23:38:36
Azt hiszem, az lenne a legjobb, ha ezt meghagynánk a csak és kizárólag valódi diákkarkaterekkel rendelkező usereknek. Jobb lenne úgy, és vitákat sem szül. Ennyi erővel minden tanárnak lehetne főkarija, miért pont azok a tanárok lennének kiváltságosok, akik diákkarijukat átváltották tanárnak? Remélem, megértesz. De ezt nem itt, hanem az IT-ben kell megvitatni.
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2007.02.27. 23:06:22
Ama: Árt neked az a politológia szak, mondtam én neked ^^

Emszíííí: Főkarival szavazhatok, nem? Én úgy tudtam azzal még szabad, hiszen az alapvetően nem multi... Mert a főkarakterem...

És igen, nekem is sok esetben a Magyar Parlament jut eszembe erről, de a politológus tanoncok úgyis belekötnek *nyelvet ölt Amára*
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.02.27. 23:00:10
A DT elnök kezében ott a vétó, amely ellensúlyozza a másik tábor többségét. A magyar parlamentben sem a miniszterelnök, sem a házelnök nem rendelkezik ekkora hatáskörrel (max másképpen, de nincs itt annyi hely, hogy leírjam, persze lehet, hogy rosszu emlékszem). Tehát azok le vannak maradva hozzánk képest! ^^
Válasz erre
Onac Proudmoore, neredin | 2007.02.27. 22:51:13
Jaja, valszeg egyenlőek lesznek, leszámítva, hogy csak egy DT-Elnök lehet.
De azért nekem nagyon a magyar parlament jut eszembe, mikor belegondolok :)
Válasz erre
Kovács Dénes, ferfex | 2007.02.27. 22:38:20
A jelöltségre pályázó "Vállasztási Szövetségeknek" egy választási programot kell összeállítaniuk, s abban ki kell térniük arra, hogy mit képviselnének a DT-ben, hogy mik alkotnák kezdeményezéseik főbb vonalát, hogy karakteres és useres szinten milyen újításokat, ötleteket kívánnak megvalósítani, hogyan kívánják hatékonyabbá tenni a diákok és az iskola vezetősége közötti kommunikációt, és a diákok érdekeinek mindenre kiterjedő képviseletét.

Ez a program része. Igazad van, ellenzék része nem lesz, ezt már önfejűen csatoltam hozzá. Mindenesetre két csapat kerül be.
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.02.27. 22:26:21
András egy értelmes ember. ^^ Oké, befejeztem az offolást, itt az ideje elporolnom erről a tájékról, hisz' úgysem indulok DT választásokon.
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.02.27. 22:05:34
DT ellenzék, meg kormányprogram? Biztos hogy jó értelmeztétek a szabályzatot?? :O
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.02.27. 21:57:25
Nem. Nem írok. ^^ *ez nagyjából sokadik HSZ, amit user inkább nem ír, de jobb is így^^*
Válasz erre
Kovács Dénes, ferfex | 2007.02.27. 21:55:11
Onac: Egyetértek. Én is próbálnám viccnek felfogni, de ez itt halál komoly:) Itt DT parlament lesz, egy DT kormánnyak TD kormáynprogrammal meg egy DT ellenzék lesz.
Válasz erre
Fenyővölgyi Napsugár, ferfex | 2007.02.27. 21:44:05
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de én sem szeretem a nyílt szavazást. :D Nem mintha zavarna, hogy látják, hogy kire szavazok, mert én úgyis elmondom mindenkinek,aki rákérdez. Csak nem szeretem, és kész. Ezt jól megmondtam.
Válasz erre
Onac Proudmoore, neredin | 2007.02.27. 20:45:31
Túl komolyra lett véve ez az egész. Felfoghatom viccnek? :D
Asszem másképp csak idegenkednék tőle, hogy mi ez a párt rendszer féle választás a Martionban :P
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.02.27. 20:35:10
Mondjuk ennek az esélye a nullával egyenlő.
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.02.27. 20:15:06
Mert végülis is lehet akkora mázlink, hogy nem derül ki, hogy pl: én manipulálok valakit MSN-en.
Válasz erre
Szaifner Ramóna, neredin | 2007.02.27. 20:13:50
Amerisz, nekem még meg sem fordult az a fejemben, hogy jelntkezzek a DTbe. Egyébként épp ez az Andris, hogy MSN en is rá lehet beszélni az embereket. csak...most mi van? Én is megkavarodtam. Ez most csalás vagy nem csalás? Pff...
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.02.27. 19:59:17
Jah és az 1. lemaradt :P

1. Azt hogy kivel alakítok szövetséget én döntöm el, vagyis akár MSN-en is meg lehet beszélni igaz?
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2007.02.27. 19:58:29
2. Ha szövetséget csináűlunk akkor a tagnévsort ide kell berakni vagyis itt kell jelentkezni?

Egyébként nekem teljesen világosak mindezek :P
Válasz erre
Kovács Dénes, ferfex | 2007.02.27. 19:43:20
Én azzal is megelégednék, ha a csak a számlálók tudják, ki kire szavazott és ő nem árulná az emberknek. Sajnálom, de szerintem odáig még nem jutottunk, hogy választási csalások ellen kéne készülnünk. Továbbá nem láttam beleírva a törvényeinkbe, hogy akinek van tanári kraija az nem szavazhat, pedig ez akkor elég új dolog. Persze lehet, hogy csak én nem láttam a jogi maszlag melelett
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.02.27. 19:41:19
És mi van a multi karakterek szavazati jogával?
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.02.27. 19:29:53
És egyébként is, se Gács, se Niko nem szavaztok, mivel egy diák-tanács választás és nem tanári.
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.02.27. 19:27:34
A nyilt szavazás előnye: egyértelmű, támadhatatlan, nincs vita abból, hogy akkor most igazából ki mennyit, és hova.
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2007.02.27. 19:23:43
Egyetértek Déneskével... ^^ Sosem voltam híve a nyilvános, nyílt választásoknak... Csak az ellentéteket lehet vele kiélezni, semmi haszon nem származik belőle...
Válasz erre
Frederick Wolfmoon, karpena | 2007.02.27. 19:10:00
bár kissé szokatlan ez az új rendszer.
Válasz erre
Frederick Wolfmoon, karpena | 2007.02.27. 19:08:11
Nekem így is jó, az embernek állnia kell a sarat! Szavazz rám!:D
Válasz erre
Kovács Dénes, ferfex | 2007.02.27. 18:23:37
Két probléma: MSN-es rábeszélés választási csalás? Ezt nem gondolhatjátok komolyan. Továbbá akkor meg miért nyílt szavazás van? Kibírnám, ha nem tennék közre majd, hogy kire adtam a szavazatom.(A sértődések elkerülése végett)
Válasz erre
Kovács Dénes, ferfex | 2007.02.27. 18:14:16
Emberek ez komoly?:D
Válasz erre
Smaragd Veronika, neredin | 2007.02.27. 18:08:53
Nekem pöppet homályos, de csatlakozok Eriszkémhez.
Válasz erre
Szentesi Amerisz, neredin | 2007.02.27. 18:06:49
Ééérdekes...de most mondjam azt, hogy értem ezt a "Választási Listás" cuccot...de annyira nem lényeges, hisz többet nem akarok DT-s lenni^^
Válasz erre
Ezüsterdei Miléna Lea, ferfex | 2007.02.27. 17:50:05
Szerintem érdekesen hangzik, csak nem értem azt a részt a "választási szövetségek"-ről...
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.02.27. 17:49:38
Ó igen! Még valami: a lejárt mandátumú, vagy az attól megfosztott DT tagok és az elnök újraindulásáról szeretnék többet tudni.
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.02.27. 17:45:35
Valóban komolyan hangzik, kicsit talán túlságosan is. Mindenesetre lenne kérdésem: a Dt elnöknek milyen mértékben terjed ki a vétó joga, és van e külső korlátozó tényezője?
Válasz erre
Tindalotse Metaflora, ferfex | 2007.02.27. 17:25:49
WiaLívia, én se kedvelem ezt a stílusú hozzászólást, de most valahogy megértem. Voltam már párszor DTs, és talán lennék is még, azt se mondanám, h tegnap regisztráltam, de ez olyan komolyan hangzik, h én se tudom, belevágnék-e...
Válasz erre
Lugosi Viktória, ferfex | 2007.02.27. 17:10:12
Valahol igaza volt Líviának is. Nem jól fejezte ki magát, de mégis. Én is végig olvastam és most meg vagyok illetődve. Tudom, hogy én nem lennék alkalmas ilyen poszt betöltésére, magamról is, amellett jó régi userektől. Lehet, hogy amiket velünk megosztanak az több, mint valaki másnak, de biztos nincs olyan sok, mint amennyi ehhez kellene. Jobb híjján én is rábízom ezt a poszt betöltését másra.^^,
Válasz erre
Patrik Péter, lorton | 2007.02.27. 17:03:04
Hú, én ehhez nem vagyok ilyen komoly.
Válasz erre
Weisz Lívia, karpena | 2007.02.27. 16:58:31
Lívia (ez de fura) szerintem nem az a legjobb hozzáállás, hogy "ezt majd a nagyok elintézik". Nem kell mindent a "nagyobbakra" hagyni, csak mert régebbóta regisztráltak. Ha alkalmasnak érzed rá magad, akkor jelentkezz, ha pedig nem, akkor azt írd, vagy semmit. Rossz példa ez a többieknek. Véleményem szerint legalábbis.
Válasz erre
György Szidi, lorton | 2007.02.27. 16:49:43
Nah, asszem én is azon a véleményen vagyok, hogy ez nem igazán az én asztalom, na meg nem is akarok hülyeségeket mondani, meghagyom a nagyobbaknakXD
Válasz erre
Ezüsterdei Leila Eleonóra, ferfex | 2007.02.27. 16:44:31
Nem vagyunk mi csöndesek!:).. kezdünk éledezni..
Nah én is elolvastam.. és csatlakozom Líviához.. ez nem az én asztalom.. majd a nagyok..
Kiváncsi leszek a továbbiakra!
Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2007.02.27. 16:38:59
Én elolvastam, és most csöndben ücsörgök. Pici vagyok én ehhez! ^^' Majd a nagyok!
Válasz erre
Tindalotse Metaflora, ferfex | 2007.02.27. 16:29:52
Én csak helyesírásit... Meg kicsit fura ez az egész, érdekel ám, mi lesz ebből így.
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2007.02.27. 15:44:42
Ejj, ejj, de csendesek vagytok, gyerekek:) Minden világos? Én már megint találtam két jogértelmezési hibát a határozatban, dolgozunk a javításukon.
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.