A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Álomvilág szerepjáték - a jövő
2008.01.19. 17:30:16

Kedves Martionosok!

Bizonyára mindenki hallott már az ÁlomVilág szerepjátékról, szerencsés esetben pedig alkalma is volt kipróbálni a rendszert. Ugyan a táborra elkészült verzió sok szempontból teljes értékűnek tekinthető, szeretnénk, ha a játék tovább bővülhetne, fejlődhetne, és ehhez szeretnénk kérni a ti segítségeteket is.

Hogy miben számítunk rátok?

Örülnénk, ha azok az emberek, akik játszottak már az ÁlomVilág szerepjátékkal, és úgy érzik, hogy építő jellegű kritikával tudnak szolgálni hozzá, megírnák nekünk a véleményüket; szeretnénk tudni, hogy jó úton járunk-e, érdemes-e időt és energiát áldoznunk a továbbiakra.

Ezen kívül várunk minden olyan anyagot, amiről úgy vélitek, hogy színesíthetnénk vele a játékot, azaz
- új varázslatokat
- új előnyöket és hátrányokat
- új képzettségeket,
illetve bármi mást, ami szerintetek hiányzik a játékból, és szívesen vennétek, ha bővülne vele.

Amin nem - vagy nem nagyon - szeretnénk változtatni, az a játékrendszer alapja; ezért nagyon fontos, hogy az általatok kitalált dolgok erre épüljenek.

Hogy mit kezdünk ezekkel a dolgokkal? Első lépésben az újonnan elkészült anyagokat folyamatosan publikálni fogjuk, hogy akár a Martionban, akár asztali játéknál felhasználhatóak legyenek; ha pedig sok minden összegyűlik, talán készülhet egy szebb és bővebb alapkönyv is.

Aki tehát kedvet és tehetséget érez ahhoz, hogy hozzájárulon az ÁlomVilág szerepjáték fejlődéséhez, az a kész anyagot küldje el az alomvilag_szerepjatek@alomvilag.hu e-mail címre, lehetőleg .doc vagy .rtf formátumban, és ha lehet, mellékeljen hozzá egy MSN elérhetőséget is, hogy az esetleg felmerülő kérdéseket könnyen meg tudjuk beszélni.

Az ÁlomVilág szerepjáték fejlesztői csapatának nevében: Yaga (Sebestyén Dorottya)
Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Árnyvölgyi Erik, karpena | 2008.01.13. 21:21:05
oks, de nem ez a lényeg, hanem hogy lehetnek-e vallások, vagy sem? :D Vagy írjak meg mondjuk egyet és küldjem el "meglátjuk!" alapon, és ha jó, akkor lehet, ha nem, akkor meg hagyjuk a fenébe...
Válasz erre
Sebestyén Dorottya, tanar | 2008.01.13. 21:18:39
Mondjuk a Karácsony szerintem a mi világunkban sem vallási ünnep sokaknak, ezért húztak rá olyan jelzőket, hogy a szeretet ünnepe, meg ilyenek.
Válasz erre
Árnyvölgyi Erik, karpena | 2008.01.13. 19:38:26
én szívesen kidolgozok pár vallási világnézetet varázslóknak, mert szerintem kissé furcsa egy olyan varázsló, aki keresztény, mikor a kereszténység elutasítja, sőt nézetük szerint pokolra juttatja a varázslókat és boszorkányokat.
Ezért nem értettem soha a hp könyvekben sem a karácsonozást, de mind1...
szóval ha van rá igény, kb 3 vallást kidolgozok
Válasz erre
Havasi Lilla, karpena | 2008.01.02. 12:36:16
mondjuk jó lenne, ha lehetne jelentkezni tanársegédnek is, tudtommal ezt még nem lehet!

Válasz erre
Zónavölgyi Péter, lorton | 2007.09.29. 14:20:16
Nem vettem sehonnan, csak régebbi hszemben írtam...
Válasz erre
Sebestyén Dorottya, tanar | 2007.09.29. 07:49:41
Nem emlékszem Híg vér nevű hátrányra, meg a szabálykönyvet átlapozva sem találkoztam vele... Segít valaki, hogy honnan vettétek ezt?
Válasz erre
Wéber Evelin, ferfex | 2007.09.28. 19:26:52
Elnézést hogy beleszólok, de a Híg vér itt DWben nem működne: az, hogy lassabban gyógyul, ahhoz van külön hátrány... lehet, hogy csak egy feltevés volt, csak gondolom, szólok.
Válasz erre
Zónavölgyi Péter, lorton | 2007.09.26. 19:26:59
Mondjuk ismerősömnek se nagyon ajánlották, hogy süket legyen karija... na mind1

Abigél: nem, a híg vér az elvileg az, hogy sebei lassabban gyógyulnak, mert vére lassabban alvad meg és nem tud vérlemezeket képezni! Tehát a fizikai sérülések súlyosabbak nála.
Válasz erre
Wass Abigél, karpena | 2007.09.26. 19:17:35
Valaki magyarázza már meg nekem, mit jelentene a DW-világban a híg vér... a tag nem tud másokat megölelni, mert annyira híg, hogy szétfolyik? :P
Válasz erre
Homp Amélia, lorton | 2007.09.26. 09:57:20
Miért ne lenne szabad Péter? Sőt! Az a kihívás, hogy kijátsz egy süket, vagy néma, vagy akár híg vérű karaktert. Én láttam már rá példát - nem is egyet, hogy "defektes" karakterrel játszottak. :)
És, hogy a témához is szóljak, továbbra is lelkesedem azért, hogy a képzőművészet alkotói része legyen jobban kidolgozva. :)
Válasz erre
Zónavölgyi Péter, lorton | 2007.09.25. 22:27:59
Előnyök-Hátrányoknál a meghatározott számú dolog szerintem jó, mert én speciel majdnem kitéptem a hajam, mikor osztálytársammal szjztünk (nem DW, más) és kiválasztotta az Isteni áldást, egy 10 TP-vel indított kalandhoz...brrr
Meg az hagyján, hogy sok idő az előny-hátrány beválogatás. És egy ÁV környezetű játékban szerintem nem ezen van a hangsúly, komolyabb hátrányokat úgyse szabad berakni, mint pl süketség, híg vér stb.
Válasz erre
Álmosdy Ildikó Ella, karpena | 2007.09.25. 19:41:49
Én csak dícsérni tudom az alkotókat:) Jó lett a szabálykönyv, és szerintem látszik rajta az igényes munka, de az előnyök-hátrányok válogatását miért kellett számhoz kötni. Annak azért nem örültem. Vampire-ban pölö kifejezetten szeretem ezt a részét hullaszag meg miegymás. Persze az itt nem lenne túl előnyös:)De azért még egyszer köszi nektek a szabálykönyvet! (ja és a jó rajzokat!)
Válasz erre
Sebestyén Dorottya, tanar | 2007.09.25. 18:19:20
Válaszok Regőnek :).

A: Elméletileg nem csak ezekből a fákból készülhet. Az ok, hogy miért ezek vannak az ÁV-ben, többek között az, amit te is mondasz: kellett néhány típusú pálca (nem túl sok), amik közül 3d6-tal könnyen lehet választani.

B: Ahogy az imént is, elméletileg ez is lehetséges, bár az így készült pálca természetesen teljesen egyedi lesz.
Válasz erre
Diószegi Tátos Regő, lorton | 2007.09.25. 18:11:49
Üdv a fejlesztőknak!
Felmerült bennem a kérdés a pálcákra vonatkozó fejezet kapcsán, hogy ezek csak és kizárólag létező fafajták, avagy valamely nagyobb csoport is érthető alattuk... a kérdés elsőre hülyén hangozhat, de pl. a fenyőfának is van kismillió alfaja. A dolognak az a része hogy így egyszerűbb kockadobással pálcát választani, teljesen világos. Szóval a kérdés A. része: csakis ilyen fákból lehet pálca? B. készíthető-e varázspálca bármilyen más természetes anyagból, ami a hagyományos (DW-n kívüli) mágikus tárgyak alapanyagául is szolgált már (pl. csont, stb.)
Válasz erre
Halász Anna, karpena | 2007.09.25. 12:20:28
Hát... Minden bizonnyal jó lesz.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2007.09.24. 23:46:12
Azok számára, akiknek nincs szabálykönyvük, Halloweenkor lesz újra megvásárolható. A részletekről (ár, kedvezmények, stb) körlevélben küldünk majd értesítést.
Válasz erre
Zónavölgyi Péter, lorton | 2007.09.24. 21:56:20
Igen, meg fogok vele ismerkedni minnél hamarabb, de gondoltam, így láthatlanba is tudok mondani valami hasznosat
Válasz erre
Sebestyén Dorottya, tanar | 2007.09.24. 21:34:09
Péter: igen, vannak ilyenek. De ha valaki szeretne tényleg hozzárájulni, azért célszerű megismerkedni a rendszerrel.
Válasz erre
Zónavölgyi Péter, lorton | 2007.09.24. 21:20:17
még nem volt szerencsém a DW-hez, úgyhogy nem tudom, hogy ilyen van-e benne:
Olyan képzettségek amik igazából csak finomítják a karaktert, például művészetek, nyelvisemeret, emberismeret, legendaismeret, történelemismeret.
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.