A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Martioni házfeladatok
2004.09.08. 22:24:35 Harry Potter és a Bölcsek Köve

Jó reggelt, délutánt, estét minden diáknak, tanárnak!

Egy kis játékos házfeladattal készültem mindenki számra, hogy egy kicsit felrázódjon ismételten az Interneten is a társaság (amíg nem lesz tanítás).
A következő 5+1 hétben végig nézzük az Álomvilág, úgy mondanám "szentírását - bibliáját": a Harry Potter sorozatot. Sorba haladunk, végig veszünk minden részt külön-külön. Mindből lesz egy kicsit hosszadalmasabb, több időt igénylő feladat, és egy egyszerűbb, rövidebb kis kérdés, de nem kell izgulni, lesz idő is a megoldásra, mindig egy hét lesz a leadási határidő. S természetesen a lényeg a lényeg, pontokat lehet vele szerezni a háznak (és még egy kicsit több dicsőséget is).
Ez bővebben annyit jelent, hogy mindenki, aki veszi a fáradtságot és nekiáll házit írni, az már jutalmul 10 ponttal gazdagodik (már ha el is küldi, mert gondolatolvasó én sem vagyok), és a helyes, vagy színvonalas megoldás akár további 15 pontot is jelent. Plusz a legjobb megoldó (és természetesen a háza) jutalma +50 pont. A másodiké +25, a harmadiké +12.

A házfeladatok mindig szerdán jelennek meg, a hírek között. Elkészíteni és elküldeni őket (a következő címre: lneo@mail.globonet.hu) a következő hét szerda este nyolcig lehet. A pontozást, másnap lehet elolvasni a Reggeli Prófétában (csak hogy azt is olvassa mindenki, legalább ilyenkor). Akik mind az 5+1 feladatot megoldják és beküldik azok még egy halom pontot szerezhetnek a házuknak (hogy mennyit azt még én sem tudom, majd annak függvényében döntöm el, hogy mennyien írjátok meg a feladatokat. Természetesen, ha minél többen, akkor nagyobb lesz az a szám.)

Na de lássuk már az első házfeladatot:

A feladathoz, a Harry Potter és a bölcsek köve könyvre lesz szükségetek (de nem feltétel, ha fejből tudod már az egészet).

1, Gyűjtsetek ki a könyvből minél több fogalmat, kifejezést, ami a varázsvilággal kapcsolatos (varázsigék, helyek, stb..)!

Ez így egyszerű lenne, de amelyik szavakat többen is kigyűjtöttétek, azok kiesnek, és azok fognak ebben a háziban nyerni, akik olyan szavakat találnak, amit mások nem. Természetesen az(ok) nyernek, akik a legtöbb ilyen szavat megtalálják. Ha nem lesz ilyen, akkor, pedig a legtöbb szavat kigyűjtő(k).

2, Mi az, ami leginkább a tanulásra ösztönzi, vagy kellene, hogy ösztönözze, a Roxforti diákokat?

Néhány mondatban kérném, hogy írjátok le erről a véleményetek!

Jó házfeladat írást mindenkinek!

Ja, a cím még egyszer, ahová várom a megoldásokat: lneo@mail.globonet.hu.

Természetesen nem jár jutalom az egyforma megoldásokra, úgyhogy kéretik, hogy mindenki a saját munkáját adja be, név, és ház megjelölésével.

Lucius Neo
Megosztás a Facebook-on

Hozzászólások
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.