A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Költő- és írópalánták a táborban
2008.07.15. 17:14:32

Mondják, az alkotás magányos tevékenység. Az írók és költők lakásuk egy csendes zugába húzódva, reszkető kézzel vetik papírra soraikat a félig leeresztett redőnyök homályában. Viaszos bőrüket napfény évek óta nem érte, beesett orcájukra csupán az alkotás láza rajzol rózsás foltokat. Emberekkel ritkán találkoznak, író-olvasó találkozók mesterséges közegében váltanak néhány félénk szót azokkal, akik olvasták az írásaikat; esetleg eldugott kávéházakban diskurálnak olykor-olykor valamelyik sorstársukkal egy keserű kávé mellett. Művészetükről csak metaforákban és szimbólumokban beszélnek, bár rajtuk kívül ezt úgysem érti senki más...

ÁLLJ! Mi ez a hatalmas marhaság? Te is írsz verseket vagy novellákat, de a fenti szöveg hallatán heveny síró- vagy röhögőgörcs vett erőt rajtad? Oké, akkor köztünk a helyed. Az idei ÁlomVilág nyári táborban szeretnénk egy író- és költőkört tartani. Ehhez nem kell más, mint néhány ember, akiket érdekelnek a versek és novellák, és szívesen beszélgetnének az alkotásról (vagy az alkotásaikról) hasonló érdeklődésű emberekkel.
Ha jössz a táborba, és szívesen szánnál néhány órát ilyesmire, csatlakozz hozzánk! Hogy hogyan? Küldj el két verset vagy egy novellát a dorottya@alomvilag.hu e-mail címre legkésőbb július 12-ig. Nyugalom, nem fogjuk piros tollal telefirkálva visszaadni, csak azért van erre szükség, hogy legyen a táborban miről beszélnünk.
Érdeklődésedet sok szeretettel várja a két ötletgazda:

Ezüsterdei Miléna Lea, alias Zsu, a líra nagyasszonya
és
Sebestyén Dorottya, alias Yaga, a próza alázatos szolgája.

Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Loridon Árész, ferfex | 2008.07.16. 14:52:55
Bizony én sem maradhatok le ^^
Válasz erre
Ezüsterdei Miléna Lea, ferfex | 2008.07.15. 13:52:33
Nem, már egy költönégyzet megvan, mert nekem Árész is küldött. :) Ez is valami.
Válasz erre
Sebestyén Dorottya, tanar | 2008.07.14. 18:14:04
Igen, Gréti, köszönjük. A probléma az, hogy senki más nem küldött semmit, szóval lehet, hogy csak költő- és íróháromszög lesz a táborban.

Válasz erre
Gréti Marléne, lorton | 2008.07.12. 17:10:46
Én már elküldtem, remélem el is ment a két vers.
Válasz erre
Ezüsterdei Miléna Lea, ferfex | 2008.07.11. 12:55:28
Kösz, Meko, kedves vagy. :)
Egyébként tényleg, jelentkezzetek, küldjetek verset vagy novellát a fenti e-mailre, verset akár rögtön nekem is. Olyan jó lenne. :)
Válasz erre
Zrínyi B. Attila, ferfex | 2008.07.08. 13:58:35
//Na de gyerekek... Hadjátok már szegény Kendet békén annak idején még elősször velem is lejöttek a szüleim a állomásra. (Bár szerintem nem engemet féltettek inkább a pénzüket...)
Teljesen normális hogy a szülő nem engedi el gyermekét vad idegenek közé táborozni... Sztem ha ti lennétek a szülők helyébe sem engednétek el gyereketeket (A kivétel erősíti a szabályt :P)


A másik oldalról visziont a büdös rohadt életbe nem fogok rájönni, hogy valaki mért ír egy hírhez olyat hogy én nem megyek, mehetek, nemcsinálom stb. Ez szerintem az ég világon senkit nem érdekel (akit igen az úgyis megkérdi msn-en) tömegdemoralizálló és deprimálló... Nemutolsó sorban tele lesznoffolva a hír. Yagáék pedig nem azért rakták ezt ki hogy itt mondják el az emberek a mindennapi problémáikat :)
u.i:Elnézést a offért...//


Sztem szuper ötlet... Yaga meg Zsu véleményem szerint tök jó írók... Már amiket olvasok tőlük azok tetszenek...
Válasz erre
Loridon Árész, ferfex | 2008.06.27. 13:27:19
Hmmm :D Meggondolandóó. Nah meglátjuk, de azt hiszem rám is lehet számítani:D Kis növénypalántaként :P
Válasz erre
Majdán Mira, ferfex | 2008.06.24. 16:23:56
Jaja, Miléna, tökre fekszik a név! :D

Én leszek táborban, sőőt, benevezek erre is, mert miért ne! De tényleg ne firkáljátok össze piros filccel szegény torz irományaimat XD
Válasz erre
Révész Olívia Vivien, ferfex | 2008.06.24. 14:26:26
Ugyanmár Miléna, szerintem tökéletesen illik rád az a felirat XD

Úgy lehet küldeni, hogy nem leszek se táborban, se talikon? Tudom, hogy kicsit hülyén hangzik, de akkor legalább lesz miről beszélnetek. :P
Válasz erre
Ezüsterdei Miléna Lea, ferfex | 2008.06.20. 12:09:22
Jajj, gyerekek, ne csináljátok már!
Marl, neked külön mondanám, hogy ismersz engem, és nem szokásom embereket enni. Amúgy sem kell olyan hű de komoly dologra gondolni, kis műhelymunka, összedugjuk a fejünket, jól érezzük magunkat, mert szeretünk alkotni, ennyi.
Borsó, a fenti mondat rád is vonatkozik, pláne, hogy olvastam én már verseidet, és egyáltalán nem voltak rosszak!
Szóval komolyan, jelentkezzetek nyugodtan, gyerekek, én is ugyanolyan amatőr vagyok, mint ti, ne higgyetek a fenti "líra nagyasszonya" feliratnak, nem én tettem ki. :P
Válasz erre
Nemes Márk, neredin | 2008.06.20. 10:43:26
Ha csak ez a gond, akkor hozzon el egy talira (mondjuk holnap :) ) és megismerkedhet egy csomó szimpatikus egyénnel, akikkel boldogan elengedni az ő féltve őrzött gyermekét :)

Ne féljetek elküldeni a verseiteket, hiszen nincs olyan, hogy [i]rossz[/i] vers. Vannak jók és még jobbak, no meg vannak meg nem értettek. Az olvasó/hallgató személye válogatja, éppen milyen kategóriába tartozik a versed. Biztos vagyok benne, hogy lesz legalább egy valaki, akinek tetszik a verseitek. Akkor meg már az ő kedvéért megéri, nem? :)
Válasz erre
Ligeti Kende, lorton | 2008.06.19. 10:16:35
Márk: Persze, hogy jobb lenne élőben hallani a véleményeket, de.... Na mindegy. Egyébként én eddig asszem csak egy táborban voltam negyedikes koromban, de az is nagyon balul sült el. Meg szerintem anyu azért sem enged, mert nem bízik meg az internetben, és ugye, ismeretlenekkel pedig nem enged el. De mindegy, jövőre már kolis leszek, akkor meg már hátha. :)
Dorottya: Már küldtem be régebben egy versemet, de sajnos senki sem írt hozzászólást. Én pedig elfelejtettem a jelszavamat, szóval még be se tudok lépni. Lehet, hogy majd újra ragisztrálok, de mostanában nem is voltam megnézni. :( Majd pótolom a lemaradásomat.
Válasz erre
Gréti Marléne, lorton | 2008.06.19. 08:52:00
Jaj, hát én is megyek és van egy-két versem, de én is félek, de lehet, hogy most leküzdöm ezt...
Válasz erre
Haraszti Ágoston, ferfex | 2008.06.18. 22:07:00
Én is, én is. És én ott leszek. Csak az a gáz, hogy megírom aztán sosem merem elküldeni, mert hogy milyen gáz lett már. De most rászánom magam.
Válasz erre
Sebestyén Dorottya, tanar | 2008.06.18. 18:24:16
Kende, van a Martionhoz kapcsolódóan egy online írókör is, itt a baloldali menüben könnyen megleled az odavezető utat. Ha küldesz verset vagy novellát, oda is szívesen kitesszük.
Válasz erre
Nemes Márk, neredin | 2008.06.18. 15:45:10
Kende: Nem tart vissza szerintem senki attól, hogy műveidet elküldjed alakinek, hogy utána elmélkedhessünk róla, ám neked is jobb lenne, ha élőben hallgathatnád a véleményeket. A kor nem kifogás, hiszen ha már idősebb leszel, akkor meg az lesz a baj. Én nagyjából második osztályos korom óta járok rendszeresen különböző táborokba. Ha valaki képes internetezni, annak ideje egy kis önállóságot is tanulni egy táborban :)
Ha kell, rábeszéljük az anyukádat, ne aggódj.
Válasz erre
Harmathy Ada, karpena | 2008.06.18. 13:05:58
Ott a helyem :)
Válasz erre
Ligeti Kende, lorton | 2008.06.18. 12:14:13
:)( Sajnos nem. Anyu hajthatatlan. De hátha, ha már nagyobb leszek, elenged. Azért sok sikert azoknak, akik mennek, meg persze jó szórakozást! :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2008.06.18. 11:20:08
Valahogy éreztem, hoyg az lesz az első hozzászólás, hogy ez tök jó, de én nem jövök táborba.
Kende: miért nem? Nem tudunk segíteni, hogy mégis elengedjenek?
Válasz erre
Ligeti Kende, lorton | 2008.06.18. 09:20:05
Kár, hogy engem nem engednek a táborba, pedig ez felkeltette az érdeklődésemet. Imádok verset írni, meg novellát, kisregényt is. Egyébként azt úgy lehet, hogy küldök be verset, de nem megyek a táborba? :)
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.