A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Martioni Házi Feladatok 3
2004.09.22. 20:47:16

Üdvözletem!

Ismét eltelt egy hét!

Hát nem csodás, iskolaidõben is ugyanúgy rohannak a napok, mint nyáron. Bár még az elején vagyunk a sulinak, de ha ilyen tempóban telik az idõ, akkor mindjárt újra nyár lesz és ismét Álomvilág tábor! Ugyan táborból nem lesz hiány õsszel sem, úgyhogy ez nem probléma, de addig mindenki nyugodtan írhatja a mugli suli házijait, és természetesen, a Martionét is!

Ami ezúttal a Harry Potter és az azkabani fogoly könyvvel kapcsolatos.

Nem hinném, hogy nehéz lenne a feladat, amit ezzel kapcsolatban fogok feladni, hiszen most ment (megy) a mozikban a film is, és gondolom sokan átolvasták a könyvet ennek örömére úgy huszadszor is. Többen kifogásolták már a keresgélõs feladatokat, úgyhogy most nekik is kedvezve adom fel a feladatot, de azok se csüggedjenek akik keresgélni szeretnek, õk megoldhatják a feladatot úgy is. Ezt a feladatból úgyis látjátok majd.

1. A harmadik könyv igazán nagyszerûre sikeredett (bár melyik nem), minden olvasásnál elragadja az embert. Teljesen azonosulunk Harryvel, és az õ érzéseivel. A könyvben feltûnik egy új (bár már az elsõ könyvben találkoztunk a nevével) szereplõ: Sirius Black. Elõször negatív szereplõként indul, akivel szemben az ember lapról-lapra változtatja az érzéseit. Kezdetben még „csak" nem kedveljük, majd utáljuk és késõbb már-már kimondhatatlanul gyûlöljük, aztán hirtelen elfelejtjük mindet, és elõlép az egyik legkedvesebb szereplõnkké. A feladat az lenne, hogy vagy gyûjtsétek ki Harry viszonyulását Siriushoz, a történet alakulása folyamán (de ez kevesebb pontot érõ megoldása a házi ezen részének). Vagy írjatok egy fogalmazást, esetleg elbeszélést Harry (vagy a ti szemszögetekbõl), hogyan változtak meg az érzései (érzéseitek) Siriussal szemben. Itt nem kell ragaszkodni a könyvhöz, bár lehet idézetekkel színesíteni a házit. Megjegyzem: Aki nem a keresgélést, hanem a fogalmazást válassza, az alapból 15 pontot szerez a házának, és akár még plusz 20-at lehet kapni érte, míg a keresgélés 10 pont plusz maximum még 10 pontot ér. (A második feladatra meg öt pontot lehet kapni, csak a teljesség kedvéért.)

2. Egy kis riporteri feladat lenne. Mindenki megkeres valakit a házából (esetleg más házból, vagy lehet tanár is), és meginterjúvolja õt, néhány kérdéssel a harmadik könyvrõl. Ez öt kérdés legyen (mert hát 5 pont jár érte), és legyen közte feltétlenül, hogy õt mi fogta meg leginkább a harmadik könyvben, a többi 4 szabadon kitalálható kérdés.

Ja és itt, figyeljetek oda, mert egy embert csak egyvalaki interjúvolhat meg! Tehát elõször is kérdezzétek meg, hogy nem-e faggatta már ki valaki (de ez természetesen nem számít bele az 5 kérdésbe :-)).

 

 A határidõ most is következõ hét szerda este (29.-e), mondjuk éjfél.

A házikat még mindig az lneo@mail.globonet.hu -ra várom!

Jó házi írást.

Lucius Neo


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.