A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Állj ellen a kísértésnek, multizz legálisan!
2009.03.01. 16:28:03
Kedves Mindenki!

Az utóbbi időben egy nagyon szomorú ténnyel nézett szembe a vezetőség. Annak ellenére, hogy több lehetőség is adott mostmár a legális multikarakterek regisztrálására (diák és felnőtt multi regisztrálására egyaránt van lehetőség), úgy tűnik kevesen használják ki és teljesítik a feltételeket. Egyre több az illegális multikarakter, akiket sajnos hiába nehéz szívvel, de törölnünk kell.
Ezúton szeretnénk mindenkit megkérni, ha multit szeretne, előbb teljesítse a feltételeket, melyek érthetően és világosan le vannak írva A multizás szabályainak és engedélyezésének változásáról című hírben. Nem szeretünk azzal szembesülni, hogy a lehetőség ellenére ilyenek történnek. Higgyétek el, odafigyelünk erre és kicsi az esélye annak, hogy nem vesszük észre a próbálkozásokat. Minden Házvezető figyeli a házában a karaktereket, illetve vannak más, nem ezt a posztot betöltő emberek is a vezetőségben, akiknek az az egyik feladatuk, hogy kiszűrjék az illegális multizást.
Úgy gondoljuk nem kérünk sokat a feltételekkel, hiszen ha sokat játszotok, akkor nagyon hamar összejöhet az adott hozzászólás mennyiség. Persze az időkorlát egy olyan dolog, amit nem lehet ilyesmivel elkerülni, de az a fél év nem sok idő, addig megbarátkozik mindenki a főkarakterével, alakítgatja és javítgatja. Ha teljesen újként kerül az oldalra valaki, akkor főleg szükséges az a fél év, amíg megismeri rendesen a Martion világát, belerázódik a játékba és ismerősöket szerez. A pontok pedig... Nos ha jól megnézitek a házikért és az órákon való részvételért járó pontokat, máris nem tűnik olyan soknak.
És ha már van valakinek egy legálisan regisztrált multija máris belekezdhet az újabb gyűjtögetésbe. Lehetőség van ugyanis felnőtt karakterek regisztrálására is, de már biztosan mindenki látta az ehhez tartozó hírt. Ha mégsem, akkor IDE kattintva elolvashatja. Ha jól belegondoltok ez egy nagyon jó és kihagyhatatlan lehetőség. Hiszen ki ne akarna felnőttet alakítani? Ennek köszönhetően ugyanis nem csak akkor lehet felnőtt a karaktered, ha tanár, hanem más foglalkozása is lehet. Nem kell órákat tartani, nem kell házikat javítani, egyetlen egy dolgot kell csinálni: játszani. Reméljük, hogy sikerült ezekkel az érvekkel kicsit megmozdítani a dolgot és nem szaporodnak el mégjobban az illegális multik a játékban.

Sok-sok játékot és jó szórakozást kíván mindenkinek a Martion Mágustanoda vezetősége.


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Kerekes Andor, ferfex | 2009.01.28. 16:34:46
Na. :D El is küldtem. ^^
Válasz erre
Kerekes Andor, ferfex | 2009.01.28. 16:14:59
Jaj.. Nem figyeltem, hogy az link. Köszönöm szépen! És el is küldöm. Perceken belül. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.01.26. 22:50:26
Szerepel ebben a hírben is a link:
A multizás szabályainak és engedélyezésének változásáról
Itt lehet elolvasni, hogy pontosan mi kell hozzá, és hogyan lehet a multit engedélyeztetni.
Válasz erre
Kerekes Andor, ferfex | 2009.01.26. 13:02:35
Nekem sosem volt illegális multim. Sosem vágytam rá. Most viszont minden erőmmel azon vagyok, hogy összegyűljön az a pár fikarcnyi pont és végre kiélhessem magam. Vagyis... "visszaélhessem" magam. Aki érti, érti, aki nem, nem. :P
És lenne egy kérdésem. Nagyon vak vagyok, ha nem találtam meg, hogy hol lehet legális multit kérni?? Mert tényleg nem találtam. :( Valaki tudna nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm!
Válasz erre
Barátnő, karpena | 2009.01.18. 16:03:07
Nem mintha téged olyan sokszor lehetne látni :P
Válasz erre
Varga Skolasztika, karpena | 2009.01.18. 14:33:36
nekem is lehetne akkor már felsős karakterem, de asszem nem akarok ^^. jó ez ígyis : ))

amugy nálunk tényleg az van, hogy nővérem is játszik, talán egyszer-kétszer hitték hogy multizunk, de meg lett beszélve : D
Válasz erre
Barátnő, karpena | 2009.01.17. 20:55:04
"multizónk, meg a másik házas barátnője" Tudom, hogy más az értelme, de mikor mentem férjhez? xD Jó, tudom, hogy ez komoly, felfogtam, de muszáj volt.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.01.17. 01:36:48
Egy jó hír ma a multizásról, azért, hogy tanuljatok belőle mindannyian. Csak név nélkül természetesen.
Néhány nappal ezelőtt fülön csíptünk egy multizót, aki másik házba regelt, mert a barátnője is ott volt, hogy együtt játszhassanak. Aztán, amikor rákérdeztünk, hogy miért, azt próbálta mondani nekünk, hogy a testvére karija. Ezt persze sikerült bebizonyítani, hogy nem igaz, ezután egy rövid sértődés jött, majd úgy döntöttek a userek, hogy távoznak a Martionból (multizónk, meg a másik házas barátnője).
Ma, amikor az illető kérte tőlem, hogy töröljem a karakterét, beszélgettünk egy kicsit, például arról, hogy miért is multizik. És kiderült, hogy ő már évekkel ezelőtt is Martionozott, és most már felsős karaktere lehetne, csak mindig törlődött, useres okok miatt. Visszakerestem a régi karakterét az adatbázisból, és ellenőriztem a megfelelő adatokat. Így lehet neki negyedikes karaktere, és egy helyre kerültek a pontjai is, amivel hamar megszerezheti a limitet a multihoz, hogy játszhasson a másik házban is.

Tanulság: Nem félni kell tőlünk, Mesélőktől, hanem szólni, elmondani, hogy mi a baj, mit szeretnétek. A problémák nagy részét meg lehet oldani!
Válasz erre
Zólyom Melinda, lorton | 2009.01.17. 00:40:57
A Lortonos multi lehetősége is csábító ám, még Lortonos fejjel is. ^^
Válasz erre
Fekete Lauren, lorton | 2009.01.16. 23:56:35
Karpisat és ferfexeset is jó, én meg azokról tudok nyilatkozni. :D
Válasz erre
Zólyom Melinda, lorton | 2009.01.16. 18:09:34
Tapasztalatból mondom, hogy Neredines multit indítani jó dolog. ^^ Persze a többi ház is pöpec, de csak az utolsó élményemről tudok így hirtelen nyilatkozni. ^^
Válasz erre
Morus-Péterfi Artemis, ferfex | 2009.01.16. 16:54:35
Azért azt se mondom, hogy sose csináltam..mármint illegális multit XD kb 3-4 éve volt is pár darab, de aztán meguntam, nem volt olyan jó móka. a Kiskarik személyisége még olyan kiforratlan, és képességeik, tudásuk is korlátozott. Szerintem egyszerre több kicsi fárasztó hosszabb távon.
Én is kíváncsi voltam mások khjára..XD Neris karim még nem volt, talán majd a jövőben egyszer, legálisan. ^^
Válasz erre
Fekete Lauren, lorton | 2009.01.15. 04:16:17
Nekem sosem volt illegális multim, nem is vágytam rá. :D Egyedül akkor fordult meg a fejemben, amikor megtudtam, hogy pár embernek van, és el is nézik nekik... de aztán bejött a multitörvény, és csináltam legálisan, bár akkor sem rögtön.^^
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, lorton | 2009.01.14. 21:50:01
Hú én nagyon kezdő koromban addig szórakoztam illegális multik regizésével, míg be nem kerültem minden házba egy karival. :D Csak kíváncsi voltam milyen mások klubhelyisége. :D De mindig észrevették és hamar törölték őket, de ez nagyon nagyon régen volt :D
Válasz erre
Varga Skolasztika, karpena | 2009.01.14. 21:24:07
én régen rengeteget multiztam :$ és egyetlen egyszer buktam le, de amugy már kb 1 éve nincs multim, és egyelőre nem is akarok : )) legálisat se^^.

artemis: az a jó az illegálisban, hogy írhatsz akrámi baromságot a profiljába, ugyse tudják ki vagy, eljátszhatod hogy életedben először jöttél fel martionra, és meg kell ismerned egy teljesen új világot [userként is, ugye]. szerintem tényleg érdekes, meg így kipróbáltam rengeteg személyiségű karit, hogy ki tudom-e játszani, és végül megcsináltam a [számomra] tökéletes karit.

nekem segített a multizás, de amugy senkit nem buzdítani akarok itt, és tapasztaltam azt is, hogy nem éri meg, és nem jó folyton azon parázni hogy mikor buksz le. szoval amugy nemultizz illegálisan xd
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2009.01.10. 14:35:54
Artemis: igen, épp ez a bajunk nekünk is :S
Mégis, ahogy ezt már többször mondtam, az én véleményem az, hogy attól, mert bizonyos ebereknél eltolódnak a morális értékek, még fontosabb, hogy egy ilyen játékban vigyázzunk rájuk, ne itt is ezt lássák a fiatalok.
Válasz erre
Morus-Péterfi Artemis, ferfex | 2009.01.10. 14:33:24
De az olyan perverz..XD..Persze a mai világ is ilyen..Egyre korábban kezdik, és az se zavarja őket, ha a partner sokkal idősebb. Még a 4 év is sok, ha egy áltiskolás és egy gimis párról beszélünk, csak hogy ne liliomtiprásról beszéljek. Egy 17 éves srácnak mások az igényei, mint egy 12 éves lánynak, és erre sajnos van példa.
Jajj most jól eltértem a témától, egy eset nagyon kiakasztott.^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.01.10. 12:28:05
Az a baj, hogy a legtöbb illegális multizó nem 11 évesként próbálja kijátszani a multiját, hanem bár kicsi a kari, de úgy lamourozik vele, mint egy nagyobb karakterrel. Ezért nem zavarja őket, hogy az új kari csak kicsi.
Válasz erre
Fülöp Edit, karpena | 2009.01.09. 20:57:15
Diák multi: 500 pont minimum.
Felnőtt: 1000 pont, az előző érték duplája.
Válasz erre
Morus-Péterfi Artemis, ferfex | 2009.01.09. 20:52:56
Mi a jó az illegális multiban? O.o Az csak pici lehet..Szerintem több 11 éves karival nem jó játszani..^^ Fúú mire nekem összejön az az 1000pont...XD megőszülök...Most nézem..Akkor most 500 vagy 1000? O.o
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.01.09. 19:18:20
Megkaptuk, és nem felejtettük el. Még egy kis türelmet.
Válasz erre
Szegfűszegi Szeréna, ferfex | 2009.01.09. 19:02:50
Én már beküldtem a jelentkezést...most várok. :)
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.