A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Miskolci Martionos Találkozó
2009.02.19. 00:38:21

Miskolc a nyitott kapuk városa. Így hát ha akarnák se zárhatnák be előttünk, mert mi, martionosok bizony most szombaton ellepjük, mint Rózsalugas varázslat a dohos pincét.

Nem is akármilyen programok várnak majd minket. Kocsonyafesztivál! Ha a gyomrod nagyot kordult a szó olvasásokor, és beindult a nyálelválasztás a tágra nyílt szádban, akkor itt a helyed! Ha nem igen köt le a kocsonya, ne aggódj (engem sem :) ), számtalan más egyéb program is várja az ide látogatókat, te magad is szemezgethetsz belőlük innen, vagy nézd csak meg, miket szemezgettem ki én magam:

 • Gyerek Kuckó (olyan játékokkal, amikről álmodni se mertél)
 • Békagyár - kézműves sátor (interaktív műhelyek, waldorfos iskolák, és a többi, és a többi)
 • Kutyaszépségverseny (külön talan és animágus verseny)
 • Favágóverseny (pálca nélkül, lehet hogy heringgel)
 • Népi gyógyászat - előadás (a régi talan módszerek, minden bizonnyal számos gyógynövénnyel és házi praktikával)
 • Hilltop - hordógörgető verseny (ki tudja, mikor lesz rá szükség? Remélhetőleg nem Szent Gellért emlékére találták ki)
 • Miskolc környéki gombalelőhelyek és a leggyakoribb gombák (villát ne hozzatok, reméljük lesz szó a lábgombáról is)
 • Válogatás a 40. Magyar Filmszemle filmjeiből (a képernyő függők szemei se pihenjenek ám)
 • Kutyaszánhúzó verseny (a szépségek ezúttal szánt húzhatnak)
 • Jégszobor látványfaragás (no ilyet is sokan csak képeken láthatnak)
 • Tábortűz (remélhetőleg messze a jégszobroktól)
 • és ezen kívül számos koncert és előadás
Nem lenne elég? Ne csüggedj, hiszen a martionosok feltalálják magukat, akár a semmi közepén is olyan játékokat ötölnek ki, hogy csak na.

Ha csak egy nap van az évben, amikor kimozdulsz otthonról, vagy elmész külföldre, ez az egyik legkiválóbb alkalom. Tessék szépen otthon anyu-apu fülét rágni, esetleg őket is elrángatni (nagy tömegben hamar el lehet őket hagyni "véletlenül", aztán majd a végén összeszedni őket), akinek pedig nem kell, az még inkább használja ki az alkalmat. Legfeljebb a másodévesek kihagynak egy MGT-t. Viszont nyílt terepen lehet vizsgálni a talanokat, és számos varázshasználóval is biztos találkozni fogunk. Nem beszélve magáról a Békakirályról, Brecus Anonymusról!

Gyülekező szombaton (21-én) a Keleti pályaudvaron: 07:40
Indulás: 08:03 Keletiből és 10:20-kor beérkezés Miskolcra
Hazaút: 17:34-kor Miskolcról és 19:57-kor érkezés a Keletibe

Elérhetőségek:
Váradi Erika = Denelind Kanashii
MSN: gepardina@axelero.hu
Mail.: ppiton88@gmail.com
Tel.: 06-30/426-41-22

Balogh Dávid = Nemes Márk
MSN: hipphappsero@hotmail.com
Mail.: hipphappsero@vipmail.hu
Tel.: 06-30/50-50-212

Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Sárkányszemű Orion, karpena | 2009.03.01. 01:22:32
Tök fura Miskolci taliról olvasni úgy, hogy nem voltam ott... :( De nembaj, ha nyáron sikerül hazamennem, akkor még Pestre is felmegyek. Mostmár a szülők egy szót nem szólhatnak érte. XD
Válasz erre
Denelind Kanashii, neredin | 2009.02.23. 16:06:20
Muhahaha! Márk nagyon jól mondta, jövőre lesz a 10. kocsonya fesztivál, és ha gondolja a nép már most lehet jelentkezni, így legalább mindenki időben van. XD
Nah jó nem, csak hülyéskedem. Én bátorkodom nem berakni az élménybeszámolómat, mert jóval hosszabb lenne mint a Márké. De tény nagyon jól éreztük magunkat, és hálás vagyok a csapatnak azért a kis ajándékért. *Nagy ölelés! *
Válasz erre
Fecsegő Lily, neredin | 2009.02.22. 18:15:52
Kifelejtetted, hogy tiszta hulla voltam :D De már megérkeztem Angliába :D Tökjó, szombat hajnalban mentem Miskolcra, gyors tali, vasárnap délután már visszaút is volt. :D Tali után rögtön el is aludtam olyan hajnalban valamikor 3 körül :D
Válasz erre
Nemes Márk, neredin | 2009.02.21. 22:25:38
Beszámoló Márk tollából:

Kezdek félni, hogy bármilyen vidéki találkozóhoz teszem a nevemet, az szigorúan családi lesz. No nem mintha bárki is papás-mamást játszott volna ("Nesze asszony, mosd ki az ingem!"), csak nem kellett létszámellenőrzéshez a lábujjaimat is felhasználni.
Kezdjük hát ott, hogy 6 órakor keltett a telefonom. No persze a feltételes reflexek be is indultak, egy laza mozdulattal kinyomtam a telefont és azzal együtt eldobtam a legközelebbi puha székbe, minél messzebb. Igen ám, de szerencsére Saluki nem átallott negyed óra múlva dobni nekem egy SMS-t, ami rögtön elhessegette az álmot a szememből, és pár percre leblokkoltam, mint tűzdémon az esőben. Miután megörültem neki, hogy még nem késtem el, és ellenőriztem, hogy nem érkezett új levél, vagy fórumos bejegyzés, gyors ruhakapkodás és hóban caplatás után a buszon ülhettem Budapest felé. Nem időztem ott sokat, rövid sorban állás után már jegyem is volt Miskolcra. Hooooosssszú vonatozás után, miközben alvás helyett ásítozással próbáltam kimutatni, hogy mennyire érdekel az, amit Salukinak mesélek (mert bizony az amit ő mondott, az mind-mind nagyon érdekfeszítő volt), lassacskán berobogtunk a megfelelő megállóba. És bár a MÁV-tól szokatlan, nem is késtünk (többet 5 percnél)!
A váróteremben megvizsgáltunk egy különös talan nyerőgépet, amivel mindenki nyer, mégse lesznek boldogok, pedig mindenki eltalálta elsőre a nyerő kódot (aka bankautomata). Mielőtt mi is játszhattunk volna, megjelent Deny és Lio, így négyesben mentünk meghódítani a Diósgyőri várat.
Egyesek azt rebesgették, hogy mindenféle szellem mérő műszerrel régen azt mutatták ki, hogy a közelben bizony boszorkányok tanyáznak, de a védelem ahhoz képest elég szegényes volt. No jó, láttunk egy pár lovagot harcolni egymással, láttuk a királyt, a jégkirálynőt, valamint Brecus Anonymust is. Amikor úgy döntöttünk, hogy az egyik kikiáltó szép, csillogó kardját megszerezzük egy capitulatusszal, és utána rabul ejtjük a királyt, azt vettük észre, hogy valaki más hasonló célokkal jöhetett a várjátékokra, mert felségárulás vádjával ki akarták végeztetni. Mivel a felesége biztosította a királyt, hogy a férje rendszeresen veri, a pénzt magára és kártyára, szórakozásra költi, valamint az utolsó falat kenyeret is elveszi gyermekei szájától, hogy magához vitesse, a három próbát kiállta, így csak kalodába záratták.
No megdobálni nem volt szívünk, se megköpködni, így tovább álltunk panoptikumot nézni, érmeverést próbálgatni (itt több száz ló csontjai voltak kiállítva, meglepően bizarr különbségek vannak az emberéhez képest, én már csak tudom) és nézni a favágó versenyt. A feleségcipelő versenyen nem maradtunk ott (indítványoztam a minél gyorsabb lelépést, mielőtt négy leányzót kéne elcipelnem a nyakamon Hencidától Boncidáig - időközben Lilyvel is kiegészültünk), de még vetettünk egy utolsó pillantást egy faszobrász alkotására, mely egy halat felkapó sólymot ábrázolt. Hát igen, ha teljesen nem is vettük be a várat, azért némi nyomot hagytunk magunk után.
No de siettünk is, mert a hasam ebédidőt jelzett (kettőt kordult, tehát két óra volt), ekkor sikerült Sanyinak is csatlakoznia hozzánk, ha már leesett neki, hogy szombat bizony ma van. (Ha más is hasonló okból maradt le a találkozóról, akkor javaslom a Cavinton nevű nagyszerű gyógyszert.)
Együtt indultunk hát felfedezni a belváros nyújtotta programokat. Belehallgattunk egy United koncertbe is, mert mellette volt egy pár gyönyörű jégszobor, melyek az egész városban bárhol fellehető békától kezdve gitáron át kézfogásig mindent ábrázoltak. No a kártyalapoknál sokáig ácsorogtunk, hogy mik lehetnek azok, és miért van szívecske meg kettes belevésve az egyikbe, de a pikk jeléből csak sikerült rájönnünk, hogy kártyákról van szó.
A lányok lecsúsztak egy hatalmas úszógumi szerű valamin is egy pályán, aminek sok értelme nem volt kívülről, de hát egye fene, biztos nem véletlenül kellett nagy sort végigállniuk.
A vásárban kigyönyörködtük magunkat, nagy nehezen visszafogtam magam, hogy mindenféle édességből felvásároljak útravalónak, siettünk a vonathoz és (nevetéstől) könnyes búcsút vettünk egymástól. Álmatag, szerepjátékos sztorizgatásokkal eltöltött vonatút után végre Martiontól mentesen egy Harry Potter kvíz oklevelét lóbálva mehettem haza rengeteg emlékkel (és sütivel) telve.
Aki nem jött, bánhatja, mert egy évig nem lesz ilyen. Akkor viszont a 10. kocsonya fesztivál lesz még nagyobb rendezvényekkel. (Bár én jövőre busó járást tervezek programnak, de hát majd meglátjuk.)
A nap jelmondata: "Mit vesz be az öngyilkosságra készülő varázsló? Valami marót."
Válasz erre
Nemes Márk, neredin | 2009.02.20. 22:13:44
Nikol: Mert nekem nem? :)
Szegedi, ha jól tudom, valamikor áprilisban várható.
Válasz erre
Karsay Nikol, karpena | 2009.02.20. 16:41:18
istenem, ez a lábgombás megjegyzés:D:D:D
miskolc az nekem a világ másik vége. de komolyan, kellene már egy szegedi vagy pécsi találkozó:)
Válasz erre
Fecsegő Lily, neredin | 2009.02.20. 06:35:12
Tuuudom, meglepő, nem megyek... Párszor már voltam ott, nem szeretem a kocsonyát, nincs a programban koripálya, meg egyébként sem tudok ott lenni.
Válasz erre
Ménesy Lívia, neredin | 2009.02.19. 23:34:21
Elvárnám a borkóstolót... :""D
De ezt most sajnos ki kell hagynom, de gondoljatok rám, ha valaki undorodva szemlélgeti a kocsonyát, hogy én akkor éppen milyen jót takarítok. ^^""
Válasz erre
Nemes Márk, neredin | 2009.02.18. 21:08:56
Módosítottam a hírt.
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2009.02.18. 20:51:36
Márk: ha jól látom, csak azt írtam oda, hogy te írtad a hírt, nem pedig, hogy te szervezed...
Arról, hogy nem írtad bele, kik a szervezők, arról én nem tehetek :P

Válasz erre
Vízváry M. Sámuel, tanar | 2009.02.18. 19:26:55
Acélvár, újra dobog mááár... Ja, az szív... Hm, akkor az pacemaker?

A Nép Gyógyászatról jómagam is tartok előadást. De azt el kell árulnom, hogy a békagyár "latos" részében a Metomb szaporodásáról is szó esik... Köszönjük, Tekari professzor!
Válasz erre
Nemes Márk, neredin | 2009.02.18. 19:24:33
Félreértés ne essék, én csak a hírt írtam, a találkozót nem én szervezem. Az illetékesek remélhetőleg kiteszik az elérhetőségüket, valamint a találkozó pontos időpontját is.

Xénia:
Pécs - Debrecen távolság megközelítőleg 450 km. Még teleporral is hosszú idő.
Válasz erre
Árnyas Xénia, karpena | 2009.02.18. 19:06:14
Debrecenbe miért nem jön senki?
Válasz erre
Tasfia Torda, lorton | 2009.02.18. 18:22:50
Bizony, acélvárosunk vár titeket! :)
Válasz erre
Kisházy Rella, neredin | 2009.02.18. 17:55:55
Tök jól hangzik.Csak kár hogy nem birok menni mint a többire se.*szomorú.*
Válasz erre
Denelind Kanashii, neredin | 2009.02.18. 17:11:52
A hír tökéletes lett! XD Grat hozza, én addig további dolgokat intézkedek. Gyertek sokan én...és a többi miskolci vár rátok!
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
 • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.