A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Nincs kivel játszani? A Martionba naponta több, mint 100 karakterrel lépnek be gazdáik!
2009.03.16. 15:02:49

Martionosok!

Néhány hasznos tanácsot összegyűjtöttünk számotokra a játékkal, játékszervezéssel kapcsolatban:

- Szeretnénk eloszlatni néhány téveszmét azzal kapcsolatban, hogy vannak olyan klikkek, akikhez nem lehet csatlakozni. Többfelől hallottuk, hogy a Mesélők, a veteránok csak egymással játszanak, és hogy van, aki úgy érzi, számára ez elérhetetlen. Meg kell ezt cáfolnom, biztos vagyok benne, hogy mind a Mesélők, mind a veteránok szívesen játszanak mindenkivel. Attól, hogy valakinek kilométeres kisvonata van, te pedig "csak" másodikos vagy, még nyugodtan játszhattok együtt. Azzal, ha klikkesedőknek titulálod a régebbi játékosokat, nem csak magadat zárod ki egy újabb jó játéklehetőségtől, hanem a többi usert is megfosztod ettől. Ahogy neked sem esne jól, ha valaki nem szeretne játszani veled, másnak sem esik jól.
- Úgy gondoljuk, hogy minden játék nyílt, és bármelyik karakter odamehet a másikhoz, csatlakozhat egy játékhoz, összehozhatnak egy saját történetet. A Martion világában majdnem bármit lehet, és mindenhez csupán egy kis fantázia kell, amiből nektek pedig van bőven!
- A Mesélők (7-en vagyunk jelenleg, mint a gonoszok: a 4 házvezető - Carrie, Niko, Sirius, Yaga -, valamint Manassé, Kassie és Mcload) és a házmesélők (házanként van jó néhány) bár maguk is nagyon szeretnek játszani, azért vannak, hogy számotokra játéklehetőséget teremtsenek. Olykor csak egy érdekes helyzet vagy karakter bemesélésével, máskor pedig kisebb-nagyobb történetekkel, vagy éppen nagymodulok mesélésével. Ne félj a mesélőtől, ő sohasem ellened van, hanem azért, hogy érdekesebbé tegye a játékot, kizökkentse a karakteredet a Martion egyáltalán nem szürke hétköznapjaiból!
- A Nagymodulok, olyan különleges, és éppen ezért ritka események, amikor a Mesélők és esetleg a program támogatásával komolyabb események zajlanak a fórumban, általában egy vagy két napon át folyamatosan. Ilyenkor érdemes aztán igazán Martionozni, és figyelni a Mesélőkre!
- Az utóbbi időben megjelentek a játékban a felnőtt karakterek, és bízunk benne, hogy a számuk ezután is szép ütemben fog gyarapodni. Sokan tartanak attól, hogy velük nem lehet játszani, vagy ők csak egymással játszanak, de ez sem igaz! Ahogy két diákkarakter találkozására, így arra is nagyon sok lehetőség van a játékban, hogy ezekkel a felnőtt karakterekkel fuss össze. Legyetek kreatívak, és ne féljetek.

Mesélők
Megosztás a Facebook-on

Hozzászólások
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.17. 13:37:11
A nem kiengedett karakterek csak a KH-ban tudnak játszani. Az a legegyszerűbb, ha beviszed a karaktered a klubhelyiségbe, és írsz vele hozzászólást. Mindenki látni fogja a háztársaid közül, hogy ott vagy. Ez a legegyszerűbb, alap módszere a játékkezdeményezésnek.
További kellemes Martonozást kivánok.
Válasz erre
Nagyvirági Szilvia, karpena | 2009.03.17. 12:57:08
Helló!
Egy kérdésem lenne... Az újoncok, akik még nincsenek kiengedve, írhatnának oda? Lehet, hogy akkor könnyebben lehetne játékot szervezni, de ez csak egy felvetés :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.17. 04:24:29
Megváltozott a játékostárs kereső melletti szám jelentése:
Mostantól azoknak a hsz-eknek a számát mutatja, amik az utolsó felhasználóprofilos bejelentkezésed óta kerültek a témába.
Válasz erre
Bálint C. Baltazár, ferfex | 2009.03.16. 19:10:54
Pont, mikor kezdtem már megszokni. XD De sebaj, köszi. :)
Válasz erre
Sziklás M. Rebeka, karpena | 2009.03.16. 16:27:11
Igen, ez így nekem is legjobban tetszik. :Đ
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2009.03.16. 15:28:47
Köszönjük!!!!!!!
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.16. 15:02:18
Visszakerült a játékostárs-kereső a fórumba. A fórum tetején található linkről lehet elérni.
Válasz erre
Fehér Karina, karpena | 2009.03.11. 11:46:24
Nincs szó le, vagy nemlealacsonyodásról. :)) Ilyenkor többnyire egyébként sasolgató tanárok szoktak bekukkantani khba. :) Jelzem, ott vagyok, ámbátor nem sokáig, mert el kel mennem itthonról.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.11. 11:02:47
Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, és azt hiszem, az ebben a hírben található írás (jól megfogalmaztam, de ez itt fenn) is pont erről szól. Hogy merjünk egymással játszani.
Válasz erre
Germán Richárd, karpena | 2009.03.11. 10:47:41
Köszönöm a választ Dániel, mert így eszembe jutott, hogy mit szerettem volna még hozzáfűzni az előző posztomhoz. Nem egyszer (nem is kétszer) tapasztaltam már olyat, hogy beviszik a karaktert a klubhelyiségbe, és írnak egy posztot, ezzel jelezve, hogy szívesen játszanának. Aztán figyelik, hogy ki jön, ki megy, és látják, hogy hirtelen megjelenik két-három felhasználó a témában, elolvassák a posztját, ám aztán továbbállnak anélkül, hogy bármit is reagáltak volna rá. Ez hosszútávon meglehetősen lelombozó, és kicsit frusztráló is, mert azt érezteti a játékossal, hogy a többiek "nem alacsonyodnak le hozzá". Így nem is csodálom, hogy egy idő után senki nem mer elsőnek írni.

Melinda: aranyos vagy, köszönöm, de én még nem vagyok kiengedve. (:
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.11. 09:15:38
Richárd: két dolgot érdemes.
Írni ide, és bevinni a karaktered a KH-ba, ha nincs ott senki akkor is, mert akkor talán más is könnyebben lejön, ha látja, hogy van már ott valaki.
Gyakran találkoztam olyan esettel, hogy 2-3 ember is volt fenn egyszerre, de mivel egyik se írt a KH-ba, ezért nem is kezdtek játszani - mindenki a másikra várt.
Válasz erre
Germán Richárd, karpena | 2009.03.11. 06:47:29
Szervusztok!

Amarina véleményem szerint két pléyer is képes minőségi játékra, csakhogy mostanában még annyi sincs a Karpena klubhelyiségben. Akárhányszor felnézek, mert mondjuk lenne kedvem játszani, sehol senki, legfeljebb Kevin rohan éppen órára, vagy vissza, esetleg kiül valaki két poszt erejéig, és vár a többiekre hiába. (Persze arról is épp lekéstem, mert 10 perce távozott.)
Én például délelőtt/koradélután érnék rá jobban, ha van szabad játékos ilyenkor - mert mondjuk épp lóg egyetemről -, szóljon már, legyen szíves, hogy megváltaná velem a világot. (:
Köszönöm!
Válasz erre
Amarina, karpena | 2009.03.10. 18:22:52
Bálint: jup, egyrészről már volt, másrészről megy az élet a Karpenában is, ha unatkozol, oda jelentkezgess, meg igenis vagyunk fent. Amúgy a játék nem attól unalmas, hogy nincs mesélő, hanem attól, mert mondjuk 2 játékos nem képes minőségi játékra, erről pedig tényleg nem a KM-ek tehetnek.

Uff. Offoltam, de nem izgat.
Válasz erre
Fülöp Edit, karpena | 2009.03.10. 13:30:25
Bálint, nemrégiben volt ilyen, mostanában szerintem nem lesz még egyszer. Aztán ki tudja, hogy a mesélőink mennyire elvetemültek. :D
Válasz erre
Dénes Bálint, karpena | 2009.03.10. 12:15:46
Szerintem legyen valamikor egy nagy mesélős maraton, amikor mondjuk valami furcsa történik a martionban és néhányan kiakarják azt deríteni. Akár lehet az lopás, gyilkosság stb.
Szerintem felobná az életünket és nem nem lenne unalmas a játék.(a karpiban alig vannak fenn)

UI.: Szerintem ez legyen megvalósítva

Dénes Bálint
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, lorton | 2009.03.06. 21:19:28
Márk én is ráérek ^^ szal meg vagy dobva egy üzivel. ^^

A többihez meg csak annyit, hogy buta dolgokon vitáztok. Játszatok inkább, legyetek boldogok, jön a tavasz, legyetek szerelmesek... Fiatalok vagytok ahhoz, hogy már most ilyeneken idegeskedjetek és megrövidítsétek az életeteket pár évvel... inkább tegyetek "mást" az hosszabbítja. ^^ Erősíti a szívet. xD szóval hajrá
Előzmény: Lévai Márk, 2009.03.06. 21:16:06
Válasz erre
Lévai Márk, lorton | 2009.03.06. 21:16:06
Szerintem véleményt bárki alkothat, a megfelelő kereteken belül. Ezért nem kell bocsánatot kérni ^^.

Amúgy én is ráérek, még jóó sokáig, szóval szívesen játszok bárkivel, bármivel :) ^^ Csak dobjon meg üzivel.
Válasz erre
Árnyas Xénia, karpena | 2009.03.06. 21:12:36
Oké, mindenki elmondta a véleményét. Niko, tudjuk, hogy egy mesélőnek sem könnyű, meg mindenkinek vannak bajai, de azért az el kell ismerned, hogy ha van két valaki, akik közül az egyik ismeri az összes kínai írásjelet (most írtam valamit, ez jutott eszembe) a másik meg angolul tud, akkor hiába próbálja kitalálni, hogy mi az a fél oldalas szöveg.. Ez meg az én véleményem volt, köszönöm, hogy elolvastátok.
Válasz erre
Niko, meselo | 2009.03.06. 21:08:51
Nem azt mondtam, hogy azért mentél el. Csak azt, hogy előtte, amíg ott voltál, addig sem törted magad. Ennyi, bocsánat, hogy elmondtam a véleményem.
Válasz erre
Sahó Maja Vanda, karpena | 2009.03.06. 20:55:33
Először: leírtam a véleményem.

Niko: Nem értek a rúnákhoz. Nem azért mentem el, mert untam, hanem anyám elküldött mert, túl sokáig maradtam a gépnél.
Válasz erre
Niko, meselo | 2009.03.06. 20:53:01
Maja, anno olvastam egy játékot, ami neked és Csörgő Esztinek szólt. Karpenás modul volt, hogy pontosítsak, egészen pontosan Maróton. Ott te voltál az, aki nem használta ki a lehetőséget. Eszti éppen eleget várt, hogy reagálj valamit, hogy csinálj valamit, mégis csak állt a karaktered és nézett. Szerintem ilyen esetekben meg kellene próbálnod aktivizálni magad és nem hagyni az egészet a francba. Ki kell használni a lehetőséget, mi sem vagyunk mindenhatóak, hogy mindenkinek külön-külön tudjunk Mesélős játékot biztosítani.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.06. 20:47:16
Maja nem lesz kitörölve, hanem meg lesz válaszolva. Ez nem a Nezabar, vagy más hely, ahol az embernek nem lehet véleménye, csak egyetlen dolgot kérünk: tiszteletet a társaitok és a vezetőitek irányába. Ez most teljesen rendben van.
És akkor az érdemi válasz:
Részben azért is írtuk a hírt, mert mi is érzékeljük a részetekről ezt a kifogást, problémát, és szeretnénk kijelenteni, hogy mi nem így gondoljuk. A Mesélés, modul, játék MINDENKINEK szól, és senkit nem zárunk ki belőle. De nem akarom ragozni, hiszen odafenn minden le van írva. Hidd el, ha nem így gondolnánk, akkor nem írtuk volna ki, vagy nem ezt írtuk volna ki.
Válasz erre
Sahó Maja Vanda, karpena | 2009.03.06. 20:37:09
Nem keresek társat.
Visszatérnék a hírhez, de szerintem ezt a hsz is ki fogják törölni.
Ja, nincs klikkesedés, mi? Valamiért én mégis feltűnt, hogy ha mesélés van, akkor az mindig valakinek szól. A többiek meg dísznek vannak csak ott, vagy lelépnek. Jó, tudom, próbálkozzon jobban az ember. De ha egy feltűnési-viszkezegéges illető mindent megcsinál előtte, és a végén megint ő lesz a jó, az ügyes, akkor megéri ráznia magát mások előtt?
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.05. 13:28:42
Én meg ledarálom a hsz-eket, amikor aktualitásukat vesztik, és akkor nem lesz itt 25453665 hsz, csak 3-4, mint most.
De persze... a lapozást is meg lehet csinálni.
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2009.03.05. 13:02:52
Én viszont most játszanék valakivel, aki ráér - ha sokan leszünk így az elkövetkezendő időszakban, akkor viszont kellene egy hszmegjelenítő eszköz, amivel be lehetne állítnai, hogy 25454665 hsz helyett csak 20-at lássunk. Annál több úgyse valószínű, hogy kellene.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2009.03.04. 23:38:18
Kedves Pho, nem tudom ki törölte ki a hsz-ed, én nem is olvastam azt.
A fórumból - elméletileg belátható időn belül - az összes nem játékos témák el fognak kerülni, ezért volt időszerű, hogyha ez a hír megszületik, akkor alá kerüljön a hsz-ekbe a funkció.
Válasz erre
Kárpáthy Adél, tanar | 2009.03.04. 21:59:19
Nem tudom, miért lett törölve a hozzászólásom, de nem is az a lényeg. Csupán azt szeretném kérdezni, hogy a fórumon miért volt ugyanennek a témának rossz helye?
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.