A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Martioni Házi Feladat 5
2004.11.23. 22:23:26 Elég sokáig húzódott a 4. házi feladat, a Trimágus Tusa, de lassan már befejezi mindenki (tehát, aki még most a 3. próbát csinálja, az is fejezze be péntek este 8-ig, az az utolsó határidő). Közben én azért már feladnám a következő könyvből a házit, hogy ne unatkozzon senki. Na és, hogy lehessen további pontokat gyűjteni.

A tusáról még csak annyit, hogy hamarosan több cikkben megosztom mindenkivel a feladatokat, és azok megoldásait. Aki elkezdte a tusát, és nem fejezte be az, pedig majd bánhatja, ha meglátja, hogy mennyi pontot lehetetett összesen gyűjteni.


Most azonban nézzük a Harry Potter és a Főnix Rendje házi feladatát.


A mai "macsós" és "brazil szappanoperás" világban egy-egy ilyen nagyszerűen megírt könyv ritkaszámba megy, pedig már-már sokan (a kétkedők) féltek, hogy el sem készül, mégis megkaptuk, és letehetetlenül olvastuk végig, a most sem éppen rövidségéről ismeretes könyvet.

Számtalan nagyszerű dolog van benne, amiről lehetnek házit írattatni (pl: maga a főnix rendje, a jóslatok szerepe a varázsvilágban, Sirius(!), stb.).

Most én azonban egy kicsit más irányba térnék ki, egy kicsit a kamaszság felé fordulnék. Már a harmadik könyvben feltűnik a SZERELEM. (Hát igen, rajtam nem csak tavasszal tör elő a romantikázás, hanem így karácsony tájékán is, bocsika) Most lehetne itt is több dolgot figyelembe venni, ugyanis nem csak Harry szerepel a könyvben, de most mi koncentráljuk rá.

A feladat nem lenne más, mint megírni, Harry és Cho viszonyának alakulását (lehet kezdeni már az előző könyvektől), a csókon keresztül, a könyv végére kialakult képig, sőt akár tovább is lehet menni, jóslatokba bonyolódni.

Második feladat, pedig az lenne, hogy felbukkan egy újabb szereplő, név szerint Luna Lovegood. Nos róla kérnék egy kis jellemzést. Milyennek ismertétek meg őt, hogyan viszonyul ő a többi szereplőhöz. És talán a legfontosabb: szerintetek milyen szerepet szán neki majd az írónő?

Tudom ez a két feladat így együtt nem éppen egy pár perc alatt elkészíthető házi (hacsak nem olvastad már el vagy tízszer a könyveket - de ilyenek is vannak biztosan), ezért a pontozás is ehhez mérten lesz.

A házi megírási határideje December 1. éjfél. A házikat még lehet küldeni a régi e-mail címemre, de már az újra is: lneo@alomvilag.hu.

Lucius Neo

Jó háziírást mindenkinek.

Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.