A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Automatikus karakterigénylés
2011.11.26. 14:15:34

Nagyon régóta tervezzük ezt a rendszert, és a regisztrációs folyamat legutóbbi átalakításával megágyaztunk neki, így végre elkészült az online karakterigénylés, vagy nem hivatalos nevén, multiregisztráció.

A bal oldali menüben található szép fehér Karakterigénylés gombra kattintva előkerül az új funkció. A rendszer jelenleg még bétaváltozat, ezért tesztüzemben működik, valószínűsíthető hibák felbukkanása. Megértéseteket köszönjük. Ide a hír hozzászólásai közé és a meselo@alomvilag.hu-ra várjuk a jelentéseket.

Eddig, ha egy új karaktert szerettél volna igényelni, akkor egy e-mailt kellett írnod a meselo@alomvilag.hu-ra, és a Mesélőkkel való hosszas levelezés után kaphattad meg a karaktered. Mostantól sokkal egyszerűbb lesz a dolog!

A karakterigénylés menüben kitölthetsz egy tesztet, a teszt pedig felméri, hogy mennyire ismered a Martion Szerepjáték világát, és megmutatja, hogy milyen karaktert igényelhetsz. Ha a teszt nem sikerül elég jól, egy hét elteltével újra próbálkozhatsz.

A teszt kitöltését követően, egy az adatmódosításra hasonlító, ám annál sokkal fejlettebb karakterlap készítő űrlappal alkothatod meg a karakterkérelmed, amit el is menthetsz, és amikor kellően késznek érzel, egy gombnyomással elküldheted felénk.

Az elbírálás alatt a karakterigénylés menüpont egyfajta chatként működik közted és a mesélők között, ha pedig módosításra visszaküldik a karaktert, akkor ott folytathatod a szerkesztését, ahol abbahagytad. :)

//Mivel ez a hír hajnali három és fél 4 között készült, ezért minden bizonnyal mindent kihagytam belőle, ezért várjuk a kérdéseket, meglátásokat, javaslatokat.//

Reméljük, élvezni fogjátok az új rendszert, örömmel fogadjuk a tesztelését. :) (a bétaidőszak alatt a beküldött adatokért felelősséget nem vállalunk, ezért mindenből tartsatok biztonsági másolatot!)

A teszt kitöltése a következőképpen zajlik

 • Miután elolvastad és elfogadtad a két bekezdést, ami a karakterigénylés menüpontban található, Kezdődhet a Teszt!
 • A teszt modulokból áll: Magasabb évfolyamos diák, Felnőtt, Született, Speciális hátteret lehet ezekkel igényelni. Mindegyik modul az előzőekre épül, vagyis ha egy Született karaktert szeretnél alakítani, ahhoz ki kell tölteni a Magasabb évfolyamos diák és a Felnőtt kérdéssort is.
 • A kérdések feleletválasztó típusúak, vagyis négy lehetséges megoldás közül kell egyet bejelölni. Az esetek többségében csak egy jó megoldás létezik, ezeket mind megtalálod az oldalon, többnyire A Szerepjátkról menüpont alatt.
 • A teszt beküldését követően azonnal megjelenik az eredmény.
 • Egy modul tíz kérdésből áll, és ebből legalább nyolcat helyesen kell megválaszolni, ha adott típusú karaktert indítanál. Figyelni kell azonban a megelőző modulokra is, ugyanis azokból is el kell érni összesen 80%-ot. Vagyis ha Született karaktert szeretnénk készíteni, legalább 80%-ot el kell érni, valamint a Magasabb évfolyamos diák és a Felnőtt modulnak együtt is legalább annyinak kell lennie (pl.: Jó a 60-100, 70-90 arány)
 • Azok a kérdések, melyekre hibás választ adtál, megjelennek legalul.
 • Sikertelen teszt esetén nem jelenik meg továbblépési lehetőség, és legközelebb egy hét múlva lesz alkalmad kitölteni ismét.
 • Sikeres teszt esetén azon modulok alatt, melyek megfelelnek a követelményeknek, megjelenik egy link, mellyel már elérhető a karakteralkotás: "Jogosult vagy ... karakter regisztrálására. Regisztrálom!"
 • Fontos, hogy figyelmesen olvasd el a kitöltési segédletet! A beállítások kivételével minden mezőt ki kell tölteni, továbbá van lehetőség feltölteni egy xls fájlt, mely tartalmazza a számolós karakterlapot. Végül pedig el kell fogadni a használati feltételeket.
 • A Mesélőknek joguk, egyszersmind kötelességük elolvasni és véleményezni a beküldött karaktert. Figyelmesen olvasd végig, mit írnak, ha változtatást kérnek, teljesítsd, ha csak javaslatot tesznek, gondold újra a dolgot. Legközelebb tesztet a karakter regisztrálását követő egy hét múlva tölthetsz.


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.25. 19:56:52
Saszi beküldött karit. Remélhetőleg most már jó lesz.
Válasz erre
Bereghy Brúnó, felnott | 2011.10.25. 19:44:06
Nekem konkrétan az történt, mint azt múltkor írtam, hogy ki volt ugye írva, hogy jogosult vagyok új karakter igénylésére, ez alatt a WARNING-os szöveg, az alatt pedig a statisztika csupa 0%-okkal. De még nem volt kitöltve a teszt, tehát természetes volt a 0%. Ez után kitöltöttem a tesztet, eltűnt a WARNING, mert volt ugye valid érték, amivel osztott a statisztika. Megigényeltem a karit (még nem regeltétek be).
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.10.25. 19:39:15
Ha jól értesültem, akkor Saszinál még él a probléma.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.25. 19:31:09
Megszüntettem a hibát még amikor Mirci írta a múltkor. Vagy még él?
És van aki nem tud karit regelni?
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.10.25. 19:27:13
Az egy dolog, hogy nullával nem osztunk, de nem lehetne ezzel a problémával kezdeni valamit? Mert jogos kérdés, hogy ha az ember csak egy kategóriát óhajtana kitölteni, mert a többi nem érinti, akkor nem tud semmilyen karaktert sem regisztrálni jelen állás szerint, mert fogadja a hibaüzenet. Legalábbis az eddigi panaszok alapján erre tudok következtetni. És ez így nagyon nem oké.
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.10.23. 16:55:26
Nem, dehooogy! *Fenének buktatják le mindig...* Khm. off end. ^^
Válasz erre
Mayer András, tanar | 2011.10.23. 16:48:30
Perszepersze, csak mentegetőzöl. :D
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.10.23. 16:41:06
pedig nem volt tervben, hogy véget vetek a világnak... :D
Válasz erre
Mayer András, tanar | 2011.10.23. 16:19:16
Division by zero... háhá, elpusztul az univerzum. xD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.23. 13:02:04
Nem, másnál sem szabad nullával osztani. :)
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.10.23. 11:57:48
Öhm, ilyen csak nálam van?: Te már kitöltötted a tesztet, és az alábbi eredményeket érted el:
Warning: Division by zero in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/regteszt.php on line 172

Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.10.22. 12:17:58
Ez jó ötlet, fent lesz sztem a legjobb helyen :) Ha Mc nem, én délután megcsinálom.
Válasz erre
Mayer András, tanar | 2011.10.22. 11:45:16
Arra gondoltam, hogy azt a Módosítás opciót a karakterigénylésnél nem az ösvény alá kéne tenni, hanem valahová felülre vagy alulra.

"Módosítás
Szeretnék változtatni a karakterigénylés típusán
Akkor válaszd ezt a linket, ha szeretnél visszatérni a teszteredményeket mutató képernyőre, és másik típusú karaktert szeretnél igényelni (sőt, még a teszted hibás kérdéseit is megnézheted így)."

Ezt a Módosítást.
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.10.22. 10:01:47
Ez nem módosítás, hanem a működés :D Viszont az tény és való, hogy jó lenne, ha ezt már a teszt előtt is olvashatnád.. Hm.. be is teszem ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.22. 09:45:37
Milyen módosítást?) Bocsi, Mia, nem értem.
Válasz erre
Mayer András, tanar | 2011.10.22. 02:15:01
Bocsánat, hogy belekontárkodok, de szerintem praktikusabb lenne a módosítást az "úrlap" elejére vagy a végére tenni.
Válasz erre
Wass Abigél, felnott | 2011.10.06. 15:03:12
sose hittem volna, hogy egyszer eljön ez az idő :Đ mennyi mindent lehet már itt is! *-* király a teszt. persze, hogy a szerzettből értem el a legrosszabb eredményt XD kicsit nem vagyok naprakész, de tetszenek a változások, végre, remek
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.02. 17:21:17
Tettem egy új linket a karakterigénylési űrlapra:
Módosítás
Szeretnék változtatni a karakterigénylés típusán
Akkor válaszd ezt a linket, ha szeretnél visszatérni a teszteredményeket mutató képernyőre, és másik típusú karaktert szeretnél igényelni (sőt, még a teszted hibás kérdéseit is megnézheted így).

Ahogy a zárójelből látszik, a teszteredmény is visszanézhető így, illetve a karaktertípus is megváltoztatható, ha valaki meggondolja magát alkotás közben. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.02. 13:54:04
Minden adat mentésre kerül. Most azt szeretném, hogy alapszinten működjön a rendszer és minden úgy legyen ahogy kell.
Ezután lehet olyan dolgokkal is csinosítani, majd mint a régi tesztek mutatása. :)
Válasz erre
Ciri, felnott | 2011.10.02. 13:24:52
Ú, ez így tényleg nagyon faja. És jól gyanakodtam, hogy miket rontottam el.
Az egy hét leteltével különben akkor is eltűnik az értékelés, ha nem regelek karaktert? Csak mert kitölteném már újra a tesztet, és a többi kérdésre is kíváncsi vagyok. XD
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.10.02. 12:37:29
Óje. :) Ez úgy röviden kifejez mindent. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.02. 03:18:36
Kiírásra kerül a teszt alatt az elrontott kérdések listája. Sajnos egyelőre csak akkor nézhető meg, ha látod a tesztes oldalt, azaz nem vagy éppen karakteralkotásban.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.02. 01:37:07
Ennek a nyilvános örömködésnek örülünk. :)
Odabiggyesztem a csillagokat, bár a magyarázó szövegben elég jól le van írva, hogy minden kötelező, kivéve ami nem, a mesélőknek rovatnál pedig külön oda van írva, hogy oda bizony írni kell. :)

A DW karilapot megjeleníthetjük és meg is fogjuk, de a formája még nem eldöntött.
Válasz erre
Bereghy Brúnó, felnott | 2011.10.02. 00:58:59
ui.: a beküldött dw számolós valamilyen formában megjelenik vagy elérhető lesz a karinál, vagy az csak az elbíráláshoz szükséges?
Válasz erre
Bereghy Brúnó, felnott | 2011.10.02. 00:57:34
bocsánat a nyilvános örömködésért, de hivatalosan is működőképesnek nyilvánítom a rendszert, mint frissen új módszerrel regelt karakter :)

amúgy meg annyi meglátásom lenne, nem tudom, hogy volt e már szó róla, de a kötelező részeket igazán megcsillagozhatnátok a karilapon, mert nekem először nagy eséllyel a mesélői megjegyzés üresen hagyása miatt nem engedte elküldeni, mert amint kitöltöttem, elküldte...és én nem gondoltam elsőre, hogy megjegyzéshez mindenképpen kell írnom valamit. főleg ismert karakternél
Válasz erre
Cserfes Csenge, lorton | 2011.10.01. 20:56:41
Igen, igen, és akkor utána tudok nézni. Vagy legalább tudom, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. :D (Mert nálam szerintem a hibák legalább fele az... xD)
Válasz erre
Carrie, meselo | 2011.10.01. 16:22:26
Hm. Ez különben jogos. Válasz ne legyen tényleg, csak az, hogy mit szúrt el, mert különben tényleg nem tudja, hogy mi az, amit tud.
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.10.01. 15:59:20
Hát szerintem már az is jó, ha a teszt végén megjelenik az az x kérdés, hogy ez az, amit elrontottál. Válasz nélkül ugyan, de legalább tudod, hogy melyik lett rossz. Az már elég erős haladás lenne. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.01. 15:50:44
Az merült fel bennem kompromisszumként, hogy a rontott kérdéseket és csak azokat kiírhatjuk.
Előzmény: Cserfes Csenge, 2011.10.01. 14:04:20
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.10.01. 15:05:09
Jó, ennyiből igazat kell adnom Csecsének. :D Tényleg rossz, hogy nem tudom mit rontottam el, és akkor hogy tanulunk belőle? :D
Válasz erre
Carrie, meselo | 2011.10.01. 15:00:52
Főleg, hogy folyamatosan dolgozunk a kérdések bővítésén :D
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.10.01. 14:14:05
Hetente betippelsz, egy idő után csak megtanulsz minden kérdést... XD
Válasz erre
Cserfes Csenge, lorton | 2011.10.01. 14:04:20
De ha nem tudom, mit rontottam el, nem tudok belőle tanulni. *-)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.01. 11:24:42
Ez egy barátságos és kényelmes rendszer mindenkinek. Segíti és gyorsítja a kérelmek feldolgozását, online visszakereshető az oldalon belül, és segít nektek elsajátítani a rendszert, jobb karaktereket alkotni, összességében jobban élvezni a játékot. Emellett még jó az újaknak is, mert nem kötelező elsős/alsós karakterrel indítani (de lehet persze), hanem tetszőleges karaktert lehet hozni - ja és bármikor. :)
Néhány kisebb hiba már most javításra került, és még a működésén is csiszolok. :)
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.10.01. 11:12:36
Áhááá. Zseniális. :) Köszöm szépen. ^^
Egyébként annyit hozzá kell tennem, hogy amennyiben tökéletes lesz már a rendszer (én ugyan most sem vettem észre hibát még), baromi jó lesz az egész. :) Így legalább tényleg megismeri mindenki azt is, amit esetleg eddig nem tudott, mert vagy előtte, vagy utána, de átolvassa a súgót. Faja ötlet és megvalósítás. *Egotok fényezése ende... :D*
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.01. 11:02:27
Az egy hetes teszt-újrakitöltéshez még annyit hozzá kell tennem, hogyha karaktert is igényelsz, akkor a karakter elfogadásától, regisztrálásától számít az új egy hét.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.01. 09:15:55
Sok kérdés van a rendszerben, és mindig véletlenszerűen adja a 10-10 kérdést modulonként.
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.09.30. 23:22:44
Éértem. De a kérdéseket gondolom nem cserélitek, ergo ha egy sikeres tesztet töltöttem, kb regisztrálhatnék simán négyet rögtön... Jobban mondva küldhetnék be négy kérvényt. Vagy rosszul gondolom?
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.09.30. 23:18:26
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.09.30. 23:18:26
Egyet, és utána egy héttel később lehet újat tölteni és kérni.
Előzmény: Darvasi Miriam Vilja, 2011.09.30. 22:56:31
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.09.30. 23:17:36
Ha már így mindenki mutogat. :P

1. (magasabb évfolyamos diákkarakter) modul: 90%
2. (felnőtt karakter) modul: 90%
3. (született hátterű karakter) modul: 100%
4. (szerzett hátterű karakter) modul: 90%

A teljes teszted eredménye: 92.5%
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.09.30. 22:56:31
No, akkor már én is. :D

1. (magasabb évfolyamos diákkarakter) modul: 100%
2. (felnőtt karakter) modul: 80%
3. (született hátterű karakter) modul: 100%
4. (szerzett hátterű karakter) modul: 90%
A teljes teszted eredménye: 92.5%

Mellékesen egy tetszteredménnyel hány karit lehet regisztrálni? Ez úgy felmerült bennem, és érdekelne... :D
Mellékesen bejön ez a tesztelősdi. :D Kíváncsi lennék, hogy mit baltáztam el. :D
Válasz erre
Bradics Bence, felnott | 2011.09.30. 22:50:30
Csak hogy én is beszálljak

1. (magasabb évfolyamos diákkarakter) modul: 00%
2. (felnőtt karakter) modul: 80%
3. (született hátterű karakter) modul: 100%
4. (szerzett hátterű karakter) modul: 100%
A teljes teszted eredménye: 93,333333333333%

annyi észrevétel, hogy a 0%-os diák modul után azt írta, jogosult lennék diák kari igénylésére...ezt már mondtam ugyan, de ha írásos formában megvan, lehet, hogy maradandóbb :)
meg sikerült elküldenem a karit
Válasz erre
Verselő Alexis, neredin | 2011.09.30. 21:12:33
Na jó, ha már ennyire eredmény-megoszt mindenki... :P :D
Íme:

1. (magasabb évfolyamos diákkarakter) modul: 80%
2. (felnőtt karakter) modul: 90%
3. (született hátterű karakter) modul: 100%
4. (szerzett hátterű karakter) modul: 80%

A teljes teszted eredménye: 87.5%

Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2011.09.30. 20:54:44
1. (magasabb évfolyamos diákkarakter) modul: 90%
2. (felnőtt karakter) modul: 70%
3. (született hátterű karakter) modul: 100%
4. (szerzett hátterű karakter) modul: 90%
A teljes teszted eredménye: 87.5%

Olyan jó lenne tudni, hogy miket rontott el az ember. :D
Válasz erre
Friedl Henriette, tanar | 2011.09.30. 20:16:16
Cili: Like

Válasz erre
Csabi, tanar | 2011.09.30. 19:27:08
Én már küldtem is be karit és van is egy meglátásom ottan. :)
Válasz erre
Núber Cecília, felnott | 2011.09.30. 18:49:27
Keresd ki a súgóból :D
Előzmény: Cséplő Koppány, 2011.09.30. 18:31:51
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.09.30. 18:38:57
Nekem 87,5 %, de ki vagyok bukva magamra, hogy buta vagyok. 5 kérdést elrontottam. >< XD
Válasz erre
Cséplő Koppány, ferfex | 2011.09.30. 18:31:51
1. (magasabb évfolyamos diákkarakter) modul: 70%
2. (felnőtt karakter) modul: 70%
3. (született hátterű karakter) modul: 70%
4. (szerzett hátterű karakter) modul: 90%
A teljes teszted eredménye: 75%

A helyes válaszokat nem lehet megnézni? XD
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.09.30. 15:38:53
Noh, akkor essünk neki annak a tesztelésnek. :D
Válasz erre
Bradics Bence, felnott | 2011.09.30. 10:46:20
mely formát nem ölthet likantróp:
kardszárnyú delfin

KÖSZÖNÖÖÖÖM *.* :D
celeb vagyok :D
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.09.30. 10:29:25
Kösziköszi, akkor már nem aggódok amiatt, hogy így is kell-e, avagy sem. :D
Válasz erre
Carrie, meselo | 2011.09.30. 10:19:31
Szvsz nem, és elvileg én azt a napokban már engedélyeztem,amikor nekiestem a multiknak.. csak a beregelést nem vállalom, ugyebár, mert elrontom. ^^ Mostmár meg pláne. ^^
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.09.30. 10:12:46
Ami viszont már majdnem 3 hete be lett küldve, azt ugye most még nem kell így is megcsinálni, nyugtassatok meg? :/ XD Gondolom ez is felmenő rendszerben működik, azaz mostantól lép érvénybe, ugye?
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.09.30. 09:03:47
Egyrészt: Felvihogtam Kis Eszter nevét látva a tesztben. :D
Másrészt: Tesztelve, és szégyellem magam, mert nem lett 100%-os. O.o *elsüllyed*
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.09.30. 08:00:02
Igen, ki. Legfeljebb nem használod fel a teszt végén felajánlott karakteralkotási lehetőséget.
Válasz erre
Lázár Nola, ferfex | 2011.09.30. 03:45:54
Engem érdekel a teeszt :DDD Ki lehet tölteni anélkül is, hogy karaktert akarnék igényelni? :P
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
 • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.