A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Éjlények - VÁLTOZÁS az ÁlomVilág Szerepjáték szabályaiban
2012.06.04. 00:35:36

Újabb pontosítás, és emlékeztetések a vámpírok és likantrópok esetében

Vámpírok táplálkozása, és alvása

Amennyiben a vámpír nem folyamodik kapcsolataihoz, vagy egyéb módszerekhez, hanem klasszikus módon, városi környezetben vadászik, úgy a következő, módszer használható a talált áldozatok meghatározására.
Kettő hatoldalú kocka dobandó. A kockaszámot módosítja a Csalogató (pontonként +1 kocka), Szerencsés (3 kocka), Szerencsétlen (1 kocka) előny-hátrányok.
1-5 - talan, 6-os esetén újradobás:
1 - mágus
2 - született mágus
3 - likantróp
4 - mágus likantróp
5 - születettmágus-likantróp
6 - szerviens / vámpír
Kettő, vagy több hatos dobás esetén mindegyi hatossal újra lehet dobni, a kedvezőbbet lehet választani.
A kockadobás(ok) csupán a találkozást szimulálják, ez nem jelent automatikusan sikeres táplálkozást (Ragadozó próbát).

Alvás:
Egy átlagos vámpír minden nappal 10 órát kell, hogy aludjon, kivéve, ha a nappal nincs ilyen hosszú. Általában, ha felébresztik az átlagos vámpírt nappal, katatón módon mozgatható, a lábán épp áll, kommunikációra és érdemi cselekvésre nem képes (próbákat nem dobhat).
Az alvás mélysége és hossza előnyökkel és hátrányokkal módosítható.

Likantrópia
Változások, és emlékeztető az alapvető hátrányokról (új előnyökről):
 • Telihold - A likantrópnak minden teljes telihold (98% fölött) estéjén muszáj felvennie állati alakját. A likantróp alapvetően teliholdkor átváltozik, őrjöng, és vadászik egészen, míg 98%-alá nem megy a hold, vagy fel nem kel a nap. Több napos telihold esetén ez több éjszakán át tart.
 • Kontrollálatlan - Teliholdas átváltozáskor a tudat megtartása (Likantrópia próba) 10 célszámmal nehezebb, vagyis egy enyhe próba is 15-ös célszámú. Ha a próba nincs meg, a vérállat automatikus őrjöngésbe kezd. Egyéb zavaró körülmények esetén növekedhet a próba célszáma az abeomágia szabályai szerint.
 • Fenevad - Amennyiben a Mentális fáradáspontok 1 alá esnek, a karakteren őrjöngés vesz erőt, vagyis (ha emberi alakban van, azonnal átváltozik,) vadállati ösztönökkel fog cselekedni: éhes, vagyis nyers húst kell szereznie (emberre, vagy más, nagytermetű állatra támad), viszont ha csillapította éhét, inkább a bújkálást választja, lehetőleg (szintén átváltozott) fajtársai környezetében.
 • Az átváltozás fájdalma - Az átalakulás fájdalmai miatt öt percig minden cselekvés eggyel több fáradáspontba kerül (teliholdon kívül is).
 • Fertőző - A likantrópia egy betegség, mely átváltozott alakban testnedvekkel fertőz. A fertőzésveszély vérkeveredéssel, vér szervezetbe jutásával emberi alakban is él. Vérfarkas esetében a fertőzési arány: 99% más vérállatnál (pl párduc) ez alacsonyabb: 75%
 • Ezüstérzékenység - Az ezüst által okozott sebzések 200%- osnak felelnek meg, és az ilyen sérülések maguktól fele olyan gyorsan gyógyulnak. Ez emberi és állati alakban egyaránt érvényes.
 • Állatalak - Az első átváltozás után a likantrópnak lehetősége van tökélyre fejleszteni az állatbundában való létezést. Állatalak, általános képzettség (Ügyesség, Fizikum) felvehető: Állati alakban való harc és kommunikáció a fajtársakkal.
 • Vadászat - Ha teliholdkor tudatát megőrizve átalakul a likantróp, akkor is vadásznia kell.
 • Őrjöngés a civilizációban - Őrjöngve, ha a vérfarkas bemar valakit, akkor d100-zal dobni kell (természetesen mindig Mesélővel). A karakter meghal, ha a dobás értéke 1-10. Ha a dobás értéke a likantróp fajának megfelelő fertőzési arány alatt van (vérfarkas 99%, vérmacskafélék 75%), akkor a karakter fertőzötté válik. A fertőzési arány értéke fölötti dobás esetén nem történik semmi speciális. Egy átlagos, emberek közötti őrjöngés esetén d6 + 1 áldozatot mar be egy likantróp.
Első átváltozás előtt is élő hátrányok:
- Beteg aura, de nem azonosítható be egyértelműen a likantrópiával - vérvizsgálat szükségeltetik.
- Fertőzés: Emberi alakban a vér-vér keveredés, és vér szervezetbe jutás is fertőz.


2012. 4. 22. Korábban a likantrópok, most a vámpírok és szolgáik rendszerében történtek változások.

A Ragadozó
Minden vámpír rendelkezik egyfajta misztikus képzettséggel, mellyel képes másokat befolyásolni. Ennek a speciális képességnek azonban elég kétes a hatása, mivel ahelyett, hogy konkrétan lehetne utasítani az egyetlen kijelölt célpontot, egyfajta bájolással láncolja magához, amivel a befolyásolt alany teljesen elkötelezett lesz a vámpír felé. Ehhez hozzátartozik még a fájdalomcsillapítás, mely magát a harapásérzetet hivatott elnyomni, illetve azt az emlékködösítést, amivel a célpont az egész esetre már csak homályosan fog emlékezni. Minden vámpírnak saját szignója van, mely az a (többnyire) bódító érzet, melyet maga a harapás vált ki. A ragadozó segítségével azonban ez is elnyomható. Természetesen lehet védekezni a ragadozó ellen, asztrál- vagy mentálmágiával, ám ha nem sikerül, ez a befolyásolás akár öt percig is fennmaradhat.

Ragadozó - képzettség Int Aka
szint*perc asztrál/mentál ellenállás
 • Elkötelezett 4-essé teszi a célpontot (egyszerre max 1 célpont)
 • Fájdalomérzet elnyomása
 • Emlékködösítés
 • Szignót el tudja fedni nehéz szint vagy afölött

Szerviensek
A vámpírok mindenkori nappali szolgáit sokféle névvel illetik, többek között ghouloknak, szanfiloknak, de rosszabb nyelvek hemokosoknak is hívják őket, mivel a vámpírokhoz hasonlóak ők is véren élnek - csak éppen a vámpírokén. Szinte minden vámpír vére elég erős ahhoz, hogy létrehozzon és eltartson egy vagy több szervienst.
A szerviensek születhettek talannak vagy mágusnak egyaránt, de miután elegendő mennyiségben fogyasztottak vámpírvért, annak gyakorlatilag függői lesznek. Ez nem csoda, mivel a vámpírvér nem csak ellenállóképességet nyújt a legtöbb betegséggel szemben, de az első fogyasztást követően a szerviens nem öregedik - amíg persze rendszeresen hozzájut az éltető vitaehez.
Más éjlények közé tartozó ember nem lehet szerviens, ha pedig valakit közülük bemarnának vérállatnak, a vámpírvér megvédi a likantróppá válástól (noha a fertőzésnek hordozója lesz). Az viszont lehetséges, hogy egy hosszabb szerviensi idő után valakit beöleljenek a vámpírok közé.
Mikor azonban elapad a vámpírvér, a szerviens egy napon keresztül egyre gyengébbnek érzi magát, végül pedig visszaöregedik eredeti korára és fertőzött is lesz az általa hordozott betegséggel, függetlenül attól, hogy hét vagy hétszáz év telt-e el beavatása óta.

Régebben, főleg mikor a vámpírok még nem tartoztak annyira a városi légkörhöz, mint manapság, teljesen hétköznapi volt, ha valakinek egy vagy több szerviense is volt, aki segített számára felhajtani a leendő áldozatokat, illetve hűségesen szolgálta őt nappal is. Számos más feladat is tartozhatott azonban a szerviensekhez, többek között hadászati, védelmi célokra is szolgáltak, hiszen legtöbbjük akár testével is védelmezte mesterét. Innen ered a legenda, mely szerint bűvös kötelékébe vonják a vámpírok a szervienseiket - pedig pont fordítva, a vámpírok többnyire azokat az embereket alakítják szervienssé, akik már bizonyították feléjük hűségüket.

A szerviensekhez a későbbiekben szeretnénk előny-hátrány rendszert csatolni, azonban többletpontokat ebből nem lehet majd elosztani. Akár a vámpírok esetében, a szervienseknél is a fizikai fáradáspont jelzi a vértartalékot, melyből óránként veszít egyet. A mentális fáradáspontok azonban óránként ugyanúgy regenerálódnak, mint a normális halandóknál. Ha a fizikai fáradáspontok 0-ra esnek, az ezt követő 24 órában minden cselekvés egy szinttel nehezebb lesz, a huszonnegyedik óra után pedig a karakter visszaöregedik a rendes korára. Ha szerviens léte alatt megfertőződött valamilyen betegséggel (ami nem specifikusan az éjlényeket támadja), az nem fog rajta érvényesülni, csak miután már nem szerviens, viszont a betegségnek hordozója lesz. Vagyis ha egy szervienst megharap egy likantróp, akkor onnantól kezdve ő is ugyanúgy fertőző, de első átalakulására csak a halandóvá való visszaváltozását követő teleholdkor kerül sor. A vámpírnak szervienssé változtatni valakit legalább 10 FP-be kerül, amelyből az újdonsült szerviens 5 FP-t kap meg. Mikor a szerviens vámpírból iszik, egy az egyben veszi el a fizikai fáradáspontjait, és fordítva, vagyis mikor a vámpír iszik szolgájából, ugyanez történik. (Nem mellesleg a vámpír-vámpír között is ez zajlik le.) A szerviensek aurájára egyfajta statikusság jellemző, ezért könnyű megkülönböztetni őket.

Minden új nevet pedig örömmel fogadunk, amivel a szervienseket illethetjük, akár hivatalosan, akár szlengben is.


A 2011. október 8-án megtartott Fejlesztői Találkozón a Likantrópiát érintő szabályok átbeszélésre, tisztázásra és megváltoztatásra kerültek. Az alábbi szabályok a mai naptól érvényesek, minimális türelmi idővel. Az első likantróp karakteres játéka előtt mindenkinek kötelessége elolvasni azokat. A szabályok nem ismerete nem mentesít azok alól.

Definíciók
Likantrópia: mágikus betegség, mely hatására a fertőzött személy, elsősorban a telihold hatására, önuralom nélkül vérállattá alakul. A likantrópia hordozójában a Fenevad lapul, és a felszínre tör, amikor a likantróp átalakul.
Telihold: a Földünket kísérő égitest azon állapota, amikor legalább 98%-ban visszatükrözi a nap fényét (ez egy, kettő vagy legfeljebb három napon keresztül állhat fenn egy holdciklusban, ami 28 nap).

A Likantrópiával fertőzött beteg minden olyan napon, amikor telihold van, naplemente után, ha fennvan a hold vagy amikor feljön a hold, átváltozik és a Fenevad veszi át fölötte az uralmat, mely hatás egészen a következő napkeltéig tart.
A likantróp nem csak teliholdkor, hanem bármikor képes vérállattá átváltozni, és amikor eléri mentális tűrőhatárát, akkor ez önkéntelenül is bekövetkezik, ekkor azonban őrjöng.
A Fenevad által uralt vérállat ösztönösen cselekszik, emberi szemmel nézve őrjöng, általában hatalmas étvágyának kielégítésével foglalkozik. Barát vagy ellenség nem számít, bárkire rátámad, akit a közelében ér.

Az őrjöngés leküzdése:
- belülről: teliholdkor semmiképpen nem lehet; teliholdon kívül egy óra leteltével próbálkozhat az őrjöngés leküzdésével
- kívülről: mágikus módszerekkel lehet rá hatni minden esetben

Átalakulás képzettség:
Mivel a likantróp bármikor képes átalakulni, a képzettségpróba célja a tudat megtartása. A próba nehézsége az átalakulást befolyásoló külső és belső körülmények (pl. stresszhelyzet).

Likantróp gyermek:
- 10 éves kor előtt a likantróp gyermek őrjöngés esetén nem támad, elbújik és hívja a mamát; kórházon kívüli születés esetén nagy az esélye a likantróp gyerek elhalálozásának az első teliholdkor (kb. 90%)
- Ha mindkét szülő likantróp vagy ha az anya likantróp, akkor a születendő gyermek is mindenképpen az. Ha az apa likantróp, akkor a gyermek megfertőződésének esélye pontosan 50%.

Fertőzés:
A likantróp átalakult alakban minden testnedvvel fertőz. Nem átalakult alakban csak vérrel fertőz.

Bájitalok:
Holdkontroll: H bájital
Ha a karakter minden nap elfogyasztja két telihold között, akkor teliholdkor biztosan megőrzi a tudatát.
Bestiazár: V bájital
Elfogyasztása után +V pontot ad az átalakulás képzettségpróbára (így könnyebben megőrizhető a tudat).

Szerepjáték szabályok, technikai információk

98%-os teliholdnál: 50% kitartás (Mentális fáradáspont). előtte és utána három nappal: 75% kitartás (Mentális fáradáspont).
A vonatkozó előnnyel: 66% és 95%.
A vonatkozó hátránnyal: 33% és 66%.

Előnyök-Hátrányok:
holdállástól függetlenül -> ha telihold előtti hónapban átváltozik önszántából egy tetszőleges időpontban, akkor a telihold nem kényszeríti átváltozásra.
Vadállat -> holdkontrollal és átalakulással sem tartható meg a tudatod semmilyen módon.
Uralom a fenevad felett -> telihold kivételével, ha átalakul, akkor biztosan megtartja a tudatát.

U.i.: Minden, itt nem részletezett szabály kérdésében elsősorban a Martion Szerepjáték súgója (A szerepjátékról menü), másodsorban az ÁlomVilág Szerepjáték második kiadású szabálykönyve az irányadó, végső esetben pedig a Mesélők szava dönt.

U.U.i.: Akinek a fent leírt feltételek nem felelnek meg, azoknak természetesen lehetőségük van lemondani a már meglévő likantróp karakterükről.

ÁlomVilág Ismeretterjesztő Közhasznú Alapítvány
Martion Szerepjáték

A Mesélői Tanács

Megosztás a Facebook-on

Hozzászólások
Hans Werther, felnott | 2012.04.23. 07:20:40
Jó lett ez a kis összefoglalás. :) Majd biztos lesz kérdésem is... ha felébredtem. XD
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2012.04.22. 21:50:22
Ez egy jó kérdés, április 30-május 1 szeretnénk olyan fejlesztői talit, ahol kifejezetten az előny-hátrányokat és az új karakterlapot vennénk gorcső alá.
Perpill ugyanis csak a precíz karmok van, de az... hmm.. bugos.
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2012.04.22. 20:28:27
Az alapvető kérdésem az lenne, hogy akkor a "Részleges átalakulás" mint 2 pontos előny, akkor él?
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.10.14. 08:19:24
Ami igazából három napos volt. ^^
Válasz erre
Dévajvári Nóra Dela, karpena | 2011.10.13. 20:43:57
Igen, még ma pont belefér. :-)))
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2011.10.13. 19:25:18
Szerintem az előző hsz szerdára vonatkozott, ám ma is 98%-os a hold szóval két napos teliholdunk van :)
Válasz erre
Dévajvári Nóra Dela, karpena | 2011.10.13. 13:18:50
Nincs elfelejtve, csak kérdéses, mikor érek haza. lehet, csak este 8-ra.
Válasz erre
Kaszás Adrienn, felnott | 2011.10.12. 07:59:32
El ne felejtse senki, hogy ma tartunk 100%-os teliholdnál. *diszkréten elvonul wruffogni*
Válasz erre
Sarnyai Zakariás, felnott | 2011.10.09. 18:32:01
Igeeeeen *_* Wruff drágám.
Előzmény: Wass Abigél, 2011.10.09. 18:12:07
Válasz erre
Wass Abigél, felnott | 2011.10.09. 18:12:07
elájulás oké, ami a kölköket illeti, hát hm, igazából ez nekem nem tűnik teljesen korrektnek, de mivel nem akarok gyomorforgató embriológiai részletekbe bocsátkozni, ezért inkább elfogadom. majd örökbe fogadunk egy vagy több anyátlan kis szőröst~ ugye, Zackie? *-* vagy keresünk egy indiai béranyát, aki kihordja nekem.
Válasz erre
Berényi Bianka, felnott | 2011.10.09. 17:00:52
Persze, én is úgy gondoltam, csak tisztázni akartam. Fene tudja, vámpíroknál biztosan azért sír, aki beölelte! xD
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.10.09. 16:59:47
Ez egy kisgyerek :) Akkor is hívod kínodban anyukádat, ha esélytelen, hogy a közeledben legyen, netalán régen meghalt.
Válasz erre
Berényi Bianka, felnott | 2011.10.09. 16:58:23
És a tíz éven aluli gyerek a saját anyukáját hívja őrjöngés esetén? Akkor is, ha az nem lika? (Amúgy szerintem ezt a két mondatot külön pontba kellene szedni, engem rettentően megzavart. :D)
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.10.09. 16:57:22
Igen, ha már korábbi szűrésen kiderült (mert optimális esetben a kismamák itt is járnak UH-ra, legalábbis MH-ra :), hogy a gyerek likantróp lesz, akkor benn tartják őket az első teleholdra(/ig, akár 20 napot is, igen).
Volt róla szó (bár már szerintem így is több, mint kellett volna), hogy ha telehold környékére van a kismama kiírva, akkor megsürgetik a szülést, netalán császárral veszik ki a babát.
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.10.09. 16:51:22
Mármint a gyerekkel együtt, no.
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.10.09. 16:50:57
Nem mintha lenne likantróp karakterem, de egy rész nem annyira fényesen világos, ezért rákérdek. Szóval a következő: "10 éves kor előtt a likantróp gyermek őrjöngés esetén nem támad, elbújik és hívja a mamát; kórházon kívüli születés esetén nagy az esélye a likantróp gyerek elhalálozásának az első teliholdkor (kb. 90%) "
Ergo, ha egy likantróp mami kórhában szül, akkor egy hónapig ott tartják, vagy ez úgy hogy?
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.09. 14:22:34
Pontosítjuk a hír szövegét, hogy egyértelmű legyen. Ha valaki kitartás (mentális fáradás) vesztés miatt ájul el, akkor változik át, és értelemszerűen farkas alakban nem lesz ájult. Valaki, akinek nálam jobb a fogalmazókája, mindjárt javítja.
Ha az anya likantróp, és a gyermek valami folytán nem lenne az, akkor a terhesség első hónapjában, az első telihold (vagy úgy általában farkasalakká változás van) alkalmával a magzat elpusztul(na), ezért valószínűleg a természet és a fenevad nem is engedi ilyen magzat megfoganását, ha mégis nem veszi észre senki és ezért nincs jelentősége játék szempontból.
Ha az apa likantróp, akkor azok a hímivarsejtjei, amik likantróp alakban képződnek, hordozni fogják a betegséget, amik nem, azok nem, és ezért határoztuk meg az 50%-os (vagy igen, vagy nem) esélyt Mesélői szempontból. Ha valaki erre nagyon odafigyelve akarna cselekedni, például a telihold időpontjától lehető legmesszebb gyermeket nemzeni, az elméeti esély kevesebb lehet, de ennek ennél részletesebb szabályozásával nem akartunk foglalkozni.

Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.10.09. 14:18:32
"A likantróp nem csak teliholdkor, hanem bármikor képes vérállattá átváltozni, és amikor elájul, akkor ez önkéntelenül is bekövetkezik."

Szó szerint így van, és ez tényleg nem helyes :D
Új, kettős fáradásrendszer lett, és ez a mondat arra próbált utalni, hogy amikor normális ember elveszti az összes mentális fáradását, akkor az elájul A likantróp átváltozik, őrjöng.
Máris javítom.
Válasz erre
Wass Abigél, felnott | 2011.10.09. 14:04:09
Én két dolgot nem értek: mi a töknek változik át állattá, ha elájul?
Másik: elmagyarázza valaki, mi alapján vannak meghatározva a likantrópok gyerekének esélyei?
Válasz erre
Carrie, karpena | 2011.10.09. 11:55:58
Az Damoklész :D
És az új rendszer kihozza a vámpírok-likantrópok hátrányait, hogy ne a tápolás legyen hangsúlyos.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.09. 10:15:18
A fenti változásoknál durvább dolgok nem jönnek, csupán az itt leírtakat a DW-rendszer szerinti fáradás és próbarendszer is határozottan támogatni fogja, de azt még tesztelni szükséges.
Előzmény: Kinizsi Etel, 2011.10.09. 07:20:34
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.10.09. 07:20:34
Jövő hétig várni kell? Máu. Ö.Ö Mármint, oké, hogy tesztelést igényel minden, de durván érzem, hogy itt lebeg Demoklész kardja a fejünk felett. Úgy minden vonatkozásban. Fogjuk még mi szívni a fogunkat egy-egy nehéz helyzetben. XD
Válasz erre
Carrie, meselo | 2011.10.08. 22:13:27
Annyit még hadd tegyek hozzá, hogy ma nagyon durva változásokat találtunk ki a Fenevad-rendszerre (meg úgy általában az FP rendszert is, de majd ezt később), ami iszonyú veszélyessé teszi innentől a likantrópokat (konkrétan minél több mentális cselekvést hajtasz végre, annál közelebb kerülsz az őrjöngéshez). A jövő hétvégén teszteljük az új rendszert erre vonatkozólag, és ha működőképes, akkor közzé tesszük.
Kopi: ne a mitológiát, mondát, hülye amcsi filmet vedd alapul, hanem a mi rendszerünket :P, aminek nyilván vannak még kérdéses pontjai, de ezért érdemes kérdezni, és már jön is válasz. ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.08. 22:10:39
Frissítettem a hírt az apára vonatkozó 50%-os eséllyel, köszönöm a segítséget.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.08. 22:08:52
Ha 0-ra csökken az életpont, akkor még nem hal meg a karakter, csak haldoklik. -1 vagy kevesebb jelenti a halált.
A gyermek megfertőződésének %-os esélye ha az apa likantróp, de az anya nem, pontosan 50%: vagy igen, vagy nem.

Gumbonak: ha átalakult alakban hal meg a likantróp, akkor nem változik vissza. (de az abeo igen)
Válasz erre
Cséplő Koppány, felnott | 2011.10.08. 22:08:04
Nem tudom mi alapján dolgoztatok, de építve a legtöbb mitológiára, mondára és még a hülye amcsi filmekre is, ha egy alakváltó lény meghal az eredeti (esetünkben emberi) mivoltába változik vissza.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.10.08. 22:04:53
Gumbo: Szerintem, ha meghal, akkor már mindegy, hogy átváltozik-e vagy sem. Legalábbis az ő szempontjából biztosan. Vagy nem értem a kérdést/lényeget. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.10.08. 22:04:32
Ha az életpont 0-ra csökken (akár egyidejűleg a fáradáspontok teljes elvesztésével, akár az előtt), akkor nincs átváltozás, hiszen már a Fenevad sem fog élni, nem fog tudni előbújni.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.10.08. 22:04:02
Kopi: Ha apuci az, akkor az előző állás szerint, amikor még anyu nem adott 100%-ot, akkor 50% volt. Igazából most így hirtelen nem emlékszem erre a mai napból, pedig tuti megbeszéltük. De igazából sokmindentől függ ám, de szerintem alapból maradt ötven. De javítson ki egy okosabb és perpill jobb szellemi képességű, ha tévedek.
Válasz erre
Cséplő Koppány, felnott | 2011.10.08. 21:59:56
Királyság :D Főleg a fertőzés rész tetszett! Esetleg még olyan kérdés hogy ha az apa likantróp, akkor százalékosan milyen esély van a továbbadására?
Válasz erre
Gumbo Sándor, lorton | 2011.10.08. 21:55:08
Nem tudom volt-e róla szó, de egyszer előjött, hogy akkor mi van, ha a likantróp hirtelen hal meg, vagy elvérzik, stb. Hogy átváltozik/ember marad/stb.
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
 • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.