A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Meghívó az éjlények megbeszélésére
2011.12.23. 16:16:13


A Hercegség karácsonyi bálja

"Az év lezárásaként és összefoglalásaként a Hercegség idén úgy döntött, bált ad minden éjlénynek, legyen az likantróp vagy vámpír. Az összejövetel célja elsősorban érdekképviselés, problémák felvetése, tapasztalatok megosztása, ellenben mivel közeleg a karácsonyi időszak, fontos a hagyományos báli és a baráti hangulat is. Éppen ezért minden meghívott hozhat magával egy szabadon választott* társat, akivel az estély nyilvános részén töltheti az időt tánccal, más az ünnepre készített programmal. Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben (dresscode: black tie).

Az érdeklődők várható nagy létszáma miatt több alkalom is lesz az ötvenedik héten, ezek mindegyike a budapesti President Hotel termeiben illetve tetőteraszán kerül megrendezésre. A vendégek fogadása naplemente előtt egy órával, a búcsútánc körülbelül hajnali kettőkor kezdődik.

A fokozott biztonság érdekében a rendezvény idejére a tejes Hotel különleges védelem alatt fog állni, a bejáratoknál szigorú ellenőrzések várhatóak. Magára a tapasztalatcserélő konferenciára csak az éjlények hivatalosak. A birtokurak és alfák jelenléte legalább egyik alkalommal elvárt.

* A titoktartási törvényeknek megfelelően a hozott társnak tisztában kell lennie a mágia világával."


A meghívókat a lejelentett likantróp és vámpír populáció alapján kapták a Birtokurak. Az ő felelősségük volt kiosztani mindenkinek, névreszólóan.

Budapest valódi Belvárosának szívében, a Nemzeti Bank és az Egyesült Államok Nagykövetségének szomszédságában, a történelmi, üzleti és kormányzati negyed egyik legelegánsabb utcájában várjuk a vendégeket. Az egyediség uralja a Hotel President minden részletét, igyekezve a legkülönfélébb ízléseket kielégíteni. Két klasszikus műemlék épület, két szakmailag elismert belsőépítészeti stúdió által tervezett design-szobák, Magyarországon egyedülállóan NATO biztonsági elvárásainak megfelelő Elnöki Lakosztály és delegációs szintek, minden igényt kielégítő szolgáltatások, Spa & Wellness Központ, masszázs és arckezelések, figyelmes személyzet, kitűnő ellátás várja a szállodánk vendégeit.

Budapest egyedülálló turisztikai nevezetessége a Hotel President Körpanorámás Kilátóterasza, amely reprezentatív rendezvényhelyszín, és tavasztól őszig étteremként is üzemel. Ugyanitt tudjuk fogadni a hozzánk érkező helikoptereket, amikor is az étterem és kilátóterasz leszálló pályává alakul.

A több, mint 200 személy befogadására alkalmas Lobby Konferencia Terem, az Intermezzo Café & Restaurant kibérelhető különterme és a tolmácsfülkével felszerelt 6. emeleti körpanorámás Washington terem ideális helyszínek fogadásokra, konferenciákra, rendezvényekre.

A főkaputól nem messze található a regisztrációs pult. Itt lehet bejelentkezni, leadni a kabátokat, egyéb, az estélyhez nem szükséges holmikat. A pultban ülő két csinos hölgyen kívül áll a környéken egy megnyerő mosolyú doorman, aki szívélyesen üdvözöl minden kedves megjelentet, illetve egy, a biztonságért felelős úriember is.
A bejárat viszonylag szigorúan őrzött: Egyrészről, a személyazonosságot mindenképpen ellenőrzik, nem csak a MÁK-ot, az aurát is megfigyelik, illetve mindenfajta illúziót megkérdőjelezhetnek. Csak azt engedik be, kinél jogosnak ítéltetett az illúzió igénybevétele, valamint előre jelezte azt. Továbbá fegyverek és varázstárgyak terén is történik hasonló vizsgálat.

A díszítés kifejezetten tetszetős: a fő színek egyértelműen az arany, fehér és a fekete. A főteremben két hatalmas karácsonyfa pompázik ilyenformán, de az általános dekorációba beletartoznak a feldíszített fenyőágak, illetve a nap-hold szimbólummal ellátott fityegők is.
A bál maga négy helyszínen zajlik: A tértágított Lobby, Orange és Washington termekben, hozzátéve az utóbbi teraszát, valamint a tetőteraszon. Továbbá rendelkezésre áll még egy elkülönített sajtószoba, illetve egy hölgyszalon is. A helyiségek között mágikus átjárás van jelen pillanatban, bár az előre meghirdetett programban szerepel, hogy az éjlények vissza fognak vonulni - méghozzá az Orange terembe. Ez idő alatt az átjárás megszűnik itt.

Az est folyamán lehetőség van táncolni, ismerkedni, beszélgetni. A hevesebb véleménykifejtéstől, sértésektől, esetleg tettleges válaszoktól azonban a szervezőség mindenkit óva int. A nagyteremben, hátul fel van állítva két asztal, mely roskadásig van telve minden földi jóval, legyen az étel-ital. A csemegék között megtalálható mindenféle pecsenye, de akadnak tészták és levesek is, hogy a desszertekről ne is beszéljük. Italok között épp úgy szerepel tea és forrócsoki, mint vörös és fehér bor, és természetesen van pezsgő is tálalva. Kis kínálókkal a felszolgálók rendíthetetlenül masíroznak a teremben (és éjfél után valószínűleg fel fognak még szolgálni egy kis töltött káposztát is).

A rendezvényen mindenhol vannak alkalmazottak. Őket könnyű felismerni, mivel arany felsőt viselnek. Unisex öltözetként a mellény szerepel, de néhány hölgynek, főleg a most vezető beosztásúak ruhájuk felső részén is viselhetnek valami erre utaló jelet. Több helyen is vannak olyanok, akik a biztonságért felelnek, de a vendégek mellett látni színes nyakkendős és -sálas urakat és hölgyeket, akik kifejezetten a vámpírok éhségét hívatottak csillapítani. A sál színe (vörös, kék, zöld) a diszkrét kifejeződése annak, kiket is kívánnak harapó félnek - férfiakat, nőket, esetleg nem számít, a fekete csík benne, hogy befolyásolással, vagy a nélkül.

Forrás: www.hotelpresident.hu

//Magyarországon nagyjából 5000 éjlény él. Ebből - érthető okokból - csak a bejelentettek hivatalosak az eseményekre, melyekből csak egyet fogunk lejátszani, a december 16-ai időpontot - véletlenül pont akkor fog megjelenni az összes játékos karakter :)
Az ünnepség nagyjából hat és hét óra között fog kezdődni, vagyis két-három órával naplemente után kezdenénk. Az ünnepség külön helyszíneken fog zajlani, valószínűleg Budapest témakörben.//


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.17. 12:18:27
Kerestem, de mivel ébredés után félkómában nem szúrta ki a szememet, feladtam. Lévén hangyatüsszentésnyi fontosságú volt, amit kerestem volna. :D Azóta természetesen megvan már, de köszi a tippet.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.12.17. 11:57:11
Khm... Archívumban próbálkoztatok már?
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.17. 11:37:16
Ebbe a jelenségbe már én is belefutottam ma reggel, hogy gyorsan el is tűnt. Így jártunk.
Válasz erre
Süvegh Tímea, felnott | 2011.12.17. 10:44:43
Vagy nem olvasom vissza, mert eltűnt a helyszín. :) Akkor majd valaki elmeséli nekem, aki nem olyan álomkóros, mint én. :D
Válasz erre
Csabi, tanar | 2011.12.17. 10:41:22
Én is köszönöm, jó volt. :) Majd utána is olvasok a dolgoknak, hogy mi történt miután kidőltem.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.17. 01:34:29
Én is köszönöm a programot, örülök, hogy végül mégis be tudtam ugrani! :)
Válasz erre
Wellman Ignác, felnott | 2011.12.17. 00:59:30
Köszönöm a lehetőséget, sajnálom, hogy nem tudtam végig maradni, kis pihenés után igyekszem átolvasni az eseményeket, azoknak a fonalát ugyanis már egy ideje sajnos elvesztettem. ^^' Itt is további jó játékot kívánok a virrasztóknak. :)
Válasz erre
Sánta Róbert, felnott | 2011.12.15. 14:17:06
Rendben :)
Válasz erre
Machek Nóra, felnott | 2011.12.15. 12:09:02
No prob, előferdül az ilyen :)

És Sánta Róbert, drága, ha neked se senki, és nekem se, akár még mehetünk is együtt, amjd egyeztetünk msn-en :)
Válasz erre
Manassé, felnott | 2011.12.15. 11:40:35
Elnézést, lehet, hogy én töröltem, pedig csak Nóri duplázását akartam eltávolítani ^^"
Válasz erre
Machek Nóra, felnott | 2011.12.15. 08:56:00
Igen, írtam én is, h üzenetben is lehet jelentkezni...
lehet vmi bug volt a rendszerben... O.o
Válasz erre
Csabi, tanar | 2011.12.15. 00:01:38
Egyébként kettő lett törölve. Nórának volt még egy hozzászólása.
Válasz erre
Talján Eszter, neredin | 2011.12.15. 00:00:58
Érdekes. Azt észre kellene venni. Akkor meg végképp nem tudom miért volt. :S
Válasz erre
Kreszcencia Tilla, lorton | 2011.12.14. 23:55:24
Hmm... kipróbáltam. Azt nem vette észre, hogy az arcába ugrott egy ablak "Biztos vagy benne?" felirattal? O.o
Válasz erre
Talján Eszter, neredin | 2011.12.14. 23:54:12
Lehet, hogy észre sem vette. :)
Válasz erre
Sánta Róbert, felnott | 2011.12.14. 23:47:32
Megfordult a fejemben és nem haragszom, csak akkor üzenetben annyit, hogy bocs, véletlen töröltem, vagy valami. :) No para, csak meglepődtem, hogy az ajánlatom már nem él, pedig de. XD
Válasz erre
Kreszcencia Tilla, lorton | 2011.12.14. 23:47:03
(Ettől függetlenül ezt jelezhette volna itt egy hozzászólásban, egy bocsi vagy valami kíséretében. Szerintem.)
Válasz erre
Talján Eszter, neredin | 2011.12.14. 23:45:37
Lehet, hogy valaki teljesen véletlenül törölte a hozzászólásod, nem?
Válasz erre
Sánta Róbert, felnott | 2011.12.14. 23:44:37
Nem tudom ki törölte a hozzászólásom és milyen felindulásból, de én is megyek és ugyanaz az ajánlatom, mint Nórának. :) (Legközelebb meg szóljatok légyszíves, ha hsz-t töröltök és az az enyém *.*)
Válasz erre
Machek Nóra, felnott | 2011.12.14. 08:51:59
Én is elmennék :)

//és szintén, kari egyedül megy, szóval egy kísérő belefér, de olyat preferálnék, aki IC ismeri karit vizsgáról, vagy akár meg is beszélhetjük, hogy honnan :)//
Válasz erre
Csenki György, felnott | 2011.12.10. 21:04:40
Jómagam Etel drágát szp... kísérem. :]
Válasz erre
Maier Krisztián, felnott | 2011.11.19. 15:34:55
Neked kötelező.
Válasz erre
Süvegh Tímea, felnott | 2011.11.19. 13:56:31
Igyekszem majd ott lenni. :)
Válasz erre
Cséplő Koppány, ferfex | 2011.11.18. 16:41:55
Mindenképpen, illetve lehetséges, hogy Félix is :D
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.11.18. 15:34:57
Én is jöszök. :3
Válasz erre
Kanizsay Hella, felnott | 2011.11.18. 14:33:15
Reményeim szerint én is tiszteletemet teszem.

// Ha addig a család ("A Család" :K) közbe nem szervez valamit. //
Válasz erre
Wellman Ignác, felnott | 2011.11.18. 12:56:27
Én mindenképpen ott leszek.
Válasz erre
Noel Dessauge, karpena | 2011.11.16. 21:10:50
Jelezve.
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.11.14. 15:59:30
A hír egyébként az esemény előtt egy-másfél héttel kerül majd ki kiemeltként, akkor viszont (vagy akár most is) jelezzetek benne vissza, hogy ki tud jönni és ki nem.
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.11.14. 10:38:08
Igen, de ők (ha nem éjlények,) csak a nyilvános részre hivatalosak.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.13. 21:44:48
A pár, akit a vendégek magukkal vihetnek, nem kell feltétlen éjlénye legyen, jól értelmezem?
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.