A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Sárkányok!
2018.03.23. 01:25:40

2018. március 22.

 • Ha van Sárkányod, és a Martionos karakterlistára mész, akkor láthatod a karakterek sorában ha van Sárkányuk, és onnan rá is tudsz menni a Sárkány lapjára. Csak a nem lefagyasztott Sárkányokat mutatjuk. Ha ezt szeretnéd kikapcsolni, akkor a beállítások menüben pipáld be a "Nem szeretném, hogy a karakterlista mutassa nekem, hogy kinek van nem lefagyasztott Sárkánya (ez a beállítás csak akkor működik ha van Sárkányod, aki nincsen lefagyasztva)." opciót.
 • Találtunk és javítottunk egy hibát, ami a Sárkánytojásokra használt bájitalokkal és a genotípusokkal volt kapcsolatos. Ezért, és hogy játékra hívjunk minél több embert, mindenki, akit az elmúlt 3 évben érinthetett a bug (nem kikelt Sárkány), kapott egy komponensekből és bájitalokból álló ajándékcsomagot.
 • Mostantól, ha nem a Sárkányneveldében vagytok, hanem bárhol máshol a Martionban, az oldal jobb alsó sarkából mindig elérhetitek a Sárkányotokat, ha nincs lefagyasztva és van cselekvéspontja. Látható, hogy mennyi cselekvéspont elérhető, ha van olvasatlan csereeseményed, azt is jelzi és természetesen egy kattintás a Sárkányod. Ha egy munkamenetben nincs szükséged erre az információra, csak X-eld ki jobb felül, a következő bejelentkezésedig nem fog visszatérni. Ha nem tetszik a funkció, akkor a beállításokban, bepipálhatod a következőt: "Nem szeretném, hogy a Sárkányom megjelenjen az oldal jobb alsó részén (ez a beállítás csak akkor működik ha van Sárkányod, aki nincsen lefagyasztva)." Ez magáért beszél, ennél a karakternél többet nem jelenik meg a Sárkány jobb alul.

2018. március 17-18

 • A játékbeli aktivitáshoz szükséges cselekvéspontok mostantól kétszer olyan gyorsan, legalább 60 percenként visszatérnek.
 • Mostantól a tojás kedvét is kijelezzük.
 • A korábban említett gyógyítás ténylegesen megtörtént, nincsen többé beteg Sárkány vagy tojás.
 • Megszüntettük a kutatáspontokat, minden gazda, a sárkány növekedésével azonos ütemben hozzáfér a könyvtári információkhoz, minden, ki nem kelt tojás meglévő kutatáspontjait kétszer annyi törődésre konvertáltuk, valamint a korábban összegyűjtött könyvtár részletek kompenzációját később fogjuk bejelenteni.
 • Mivel a CSP gyűjtésének idejét lecsökkentettük, ezért az eltárolt, összegyűjthető CSP-k számát 18-ról 24-re növeltük.
 • Számos, ritka komponensből készített bájital tojásokra gyakorolt hatásának erejét megnöveltük.
 • A több összegyűjthető CSP és a gyorsabb CSP visszatöltés lekövetése értelmében mostantól a kizárólag CSP-t adó bájitalok több CSP-t adnak.
 • Felerősítettük a Legelső kisszarvú szava bájital sárkányokra gyakorolt hatását.
 • Újra változtak a komponensszerzés esélyei: a bolt elsődleges komponense valamivel gyakrabban, a másik kettő valamivel ritkábban, míg a bolt speciális komponense nagyon kis mértékben gyakrabban kapható.
 • Kijavítottunk egy bugot, ami lényegében eléggé megnehezítette új Sárkányok tojásból kikeltését.
 • Mostantól véletlenszerű látogatással csak az utolsó 28 napban aktív Sárkány látogatható meg, és a Sárkánylista csak az utolsó 28 napban aktív Sárkányokat mutatja. Keresni továbbra is lehet bármelyik Sárkányra.

2016. július 11.

 • Jelentkezés új változat tesztelésére! Az alábbi fejlesztések a Sárkánynevelde új változatából lettek átemelve a Martionra. Ha szeretnél részt venni az új változat tesztelésében, kérlek írj a mcload@alomvilag.hu-ra!
 • Megszüntettük a sárkányok megbetegedéset, mostantól egyetlen Sárkányt sem lehet elveszíteni. Minden korábban beteg sárkány hamarosan egészséges állapotba kerül.
 • A játék kezdete sokkal izgalmasabb lesz: 6 helyett 12 cselekedet jár induláskor és egy kisebb ajándékcsomaggal is kedveskedünk az új gazdáknak (egy normál, 1 ritka komponens, 2 véletlenszerű bájital 4 kiválasztott közül - akár két egyforma is).
 • Kisebb és nagyobb hibajavítások sorát végeztük el, amik közül kiemelkedik a cserelisták szerkesztésekor tapasztalható hiba, melyet Mirci fedezett fel. Ezúton köszönjük neki a bejelentést!

2016. július 9

 • A bájitalok rendszere komolyabb átalakításon esett át:
  Megszűnt az utolsó olyan bájital is, ami ártó hatással lehetett egy sárkányra. Minden bájital pozitív hatással bír.
  Ha a sárkányod elfogyaszt egy bájitalt, a hatását azonnal kiírjuk számodra üzenetben, nem kell teljesen vaktában találgatnod, hogy mi is történt.
  A ritka komponensek szerzésének esélye az eddigi 10%-ról 20%-ra nőtt, egyúttal változott a nem ritka komponensek kiosztásának esélye is. A kereskedő elsődleges komponense 40%, a másik kettő 20-20 (Az eddig 25-15-ről)%.
  A negatív hatások megszüntetése mellett is változott néhány bájital hatása. Az új rendszerrel ezt nem lesz nehéz kitapasztalni.
 • A sárkányok kikeléséhez szükséges genotípusok értékét csökkentettük.

2015. március 19.

 • Újabb fejlesztések, és egyúttal módosítások történtek a Sárkányneveldében.
  Megváltoztattuk a tojás korban felhasználható bájitalok működését annyiban, hogy mostantól egyetlen egynek sincsen ártó hatása a tojásra. Mindegyik ad valamilyen, akár többféle bónuszt is. Ennek megfelelően a A tudálékos apród meséje és a Gömbölyödõ aprólék nyugalma bájitalok teljesen új hatással bírnak a még ki nem kelt Sárkányokra.
  A fentiek mellett, mostantól főzés közben - akár a kikelt, akár a még ki nem kelt Sárkányoknál - nem mehet tönkre egyetlen bájital sem, és ha Szoknyás hercegfi vágyálma bájital készül egy főzéskor, az mostantól nem a rendesen főzött bájital helyett, hanem mellett fog elkészülni.
  A fenti fejlesztéseknek köszönhetően egy több éves bugra is fény derült, mely a tojásoknál használt Dörzspikkelyesek álma és A falu sarlatánjának reggelije ritka komponensből főzött változatait érintette, bizonyos és szerencsére ritka esetekben.

2015. március 14.

 • Az utóbbi időben kicsit megnövekedett érdeklődést tapasztaltunk a Sárkánynevelde iránt és elsősorban ezeknek az új játékosoknak kedveskedünk egy apró fejlesztéssel, de mindenki számára hasznos lehet, aki játszik még a játékkal.
  Ha van olyan karaktered, akinek a Sárkánya aktív állapotban van (tehát nincs lefagyasztva), akkor az ÁlomVilág főoldalon a belépésnél egy kis Sárkány ikon megjelenik a karakter neve mellett, melyre kattintva egyből a Sárkánynevelde oldalára juthatsz.

2013. február 26.

 • Egy apró frissítés történt a mai napon. A következő esemény megszűnt: "A Sárkány [neve] különösen hálás, hogy gazdája [neve] annyit törődik vele." Ez az esemény korábban azért került beépítésre, hogy jelezze, amikor a Sárkányhoz már nem kaphat új gondozást a gazdája, afféle kompenzációképpen. Lényegi szerepe nem volt, és mára inkább csak terhelte az eseménylistát, ezért megszüntetésre került.

2013. február 10.

 • Hosszú hallgatás után újra frissült ma a Sárkánynevelde.
 • Nagyon régi elmaradást pótoltunk azzal, hogy megteremtettük a lehetőségét A gömbölyödő aprólék nyugalma bájital (és speciális változatainak) használatának az Arénában.
  A Sárkányok beállításai közé (melyet a nevére kattintva érhettek el) bekerült egy opció, amelyben meghatározhatjátok, hogy hány ilyen (Gömbölyödő aprólék nyugalma) bájitalt kívántok felhasználni az Arénában egy kihívásnál. Ne feledjétek, a ritka komponensekből készített bájitalok minden bennük található ritka komponens után még egy bájitalnak számítanak, tehát például a Csöndesen gömbölyödő sokfogú aprólék teljes nyugalma már négy bájitalnak minősül.
  A bájitalok felhasználása az Arénában természetesen megkönnyíti az Arénabajnoki cím megszerzését, ezzel akár egy frissen kikelt Sárkány számára is lehetővé teszi azt.
 • Találtunk egy apró, ám annál régebben fennálló hibát a Siklórepülés képzettségben, ezt most kijavítottuk.
 • Három új Képzettséggel bővült a Sárkányok tudástára: Emelés, Fürkészés, Álcázás.

2012. május 1.

 • A mai napon több kisebb változtatást, javítást, kódoptimalizációt hajtottunk végre a Sárkánynevelde oldalon.
 • Ezek közül kiemelendő annak a problémának a kezelése, amikor látszólag ok nélkül von le ÉP-t vagy kedved a rendszer. Ez nem feltétlenül hiba: ha 5 napnál régebben törődtél (Törődöm vele konkrét cselekvés) utoljára a sárkányoddal, akkor ez rendeltetésszerű. Egyéb esetben a hiba okát még kutatjuk.
 • Megváltoztattuk az alábbi bájitalok (és a speciális változataik) hatásának mértékét: Az átszúrt lovag nedűje, A tudálékos apród meséje, Hosszútarajosok siráma, A szakácsnő sárkányraguja

2012. február 4.

 • Sok negatív visszajelzést kaptunk a tojások képéről, azonban szerzői jogok miatt nem állíthatjuk vissza régi képeket. Az új rajzot megigényeltük, reméljük, hamarosan egy mindenki számára megfelelő, dizájnban is hasonlatos képet kapunk.
 • Két új képzettség került a listába a mai napon. Sok sikert a felfedezésükhöz!

2012. január 31.

 • A tojások grafikus megjelenése megváltozott. A tojások stílusa immár minőségibb, és megfelelően illeszkedik a kikelt sárkányokhoz - és fordítva. :)

2012. január 29.

 • Ahogyan ígértük, a Szoknyás hercegfi vágyálma bájital kikelt sárkányokra gyakorolt hatása megváltozott. A hatás egyből észlelhető lesz, viszont időben korlátozott: mindössze két óráig tart.
 • Fontos fejlesztést vezettünk be a képzettségekkel kapcsolatban: ha bármikor szintet lép a sárkányod valamelyik képzettségből, akkor erről a rendszer tájékoztat is. Ez egyben segít abban is, hogy jobban megérthesd, kitapasztalhasd, hogy az egyes cselekvéseknek milyen hatása van a képzettségekre.

2012. január 26.

 • A felszerelési tárgyakkal kapcsolatos rendszerből egy apró, ám fontos fejlesztés volt még hátra. Ez a mai napon pótlásra került:
  Akár a saját Sárkányodnál, akár ha másik Sárkányt látogatsz meg, ha a felszerelési tárgyak fölé viszed az egeret, akkor ugyanúgy, ahogy a többi tárgynál is a tárgylistában, itt is megjelenik fölötte egy kis buborék, amiben látható - egy kicsit - nagyobb méretben a kép, valamint a tárgy leírása is, amennyiben rendelkezik olyannal.
 • Előzetes tájékoztatásként szeretnénk jelezni, hogy a Szoknyás hercegfi vágyálma nevű bájital kikelt sárkányokra hatása a mai napon este meg fog változni. Nem célszerű addig már felhasználni őket, mindenki a saját felelősségére teszi, a változást pedig be fogjuk itt jelenteni a megszokott módon.

2012. január 26.

 • Több kisebb javítás mellett ma az alábbi változások történtek a játékban:
  Megdupláztuk a Falu sarlatánjának reggelije bájital kikelt Sárkányokra gyakorolt hatását.
  Néhány új elem került a könyvtárba a tojáslakókat gondozók segítésére.

2012. január 22.

 • A már kifejlett Sárkányokhoz vezettünk be ma újításokat. A Sárkányok beléphetnek az Arénába és ott megküzdhetnek a bajnokkal, siker esetén pedig maguk is bajnokokká válhatnak. A Bajnok mindig a legutóbbi győztes illúziómásolata, tehát nem a saját sárkányod lakik az arénában, csupán, egy a győzelem pillanatában róla készített másolat.
 • Az Aréna használata egy (1) cselekvéspontba kerül és csak akkor használhatja a Sárkány, ha legalább 6 ÉP-je van. Az Aréna oldalán megtekintheted táblázatos formában, hogy melyik képességnek ki a Bajnoka (ezt a statisztikák között) is megtalálhatja mindenki, az is, akinek még nem kelt ki a tojása). Az Arénában egy legördülő menüből kiválaszthatod, hogy melyik képességben is szeretnél kihívást intézni a Bajnokhoz. Ekkor a lap addig üres felén megjelenik a Bajnok képe, információi. Ezután a Kihívás gombra kattintva lehet felvállalni ellene a próbát, és siker esetén átvenni a bajnoki címet. A Bajnok minden hónap 1-én 03:00 (CET) órakor nullázódik, és a játék újraindul. Ha egy képzettségből még nincsen Bajnok, akkor próba és kockázat nélkül, egyszerűen a Kihívás gombra kattintva el lehet foglalni a pozíciót.
  A Kihívás eredményeképpen a rendszer minden esetben (ha volt kit kihívni) kiírja a Te és a Bajnok képzettségpróbáját is, és a két eredmény alapján megállapítja a győztes személyét. Döntetlen nem lehetséges: azonos próba esetén a magasabb alapérték győz, ha pedig az is egyenlő, akkor újradobás mindaddig amíg győztest nem lehet hirdetni.
  Kihívhatod saját magad is (hiszen a Bajnok csak egy illúziómásolat) - ennek célja a Bajnok erősítése lehet, hogy könnyebben megvédd a címet -, de sem ilyenkor, sem akkor, ha egy másik saját karaktered Sárkányát hívod ki, jutalmat nem kaphatsz a Bajnoki cím mellé.
 • Az Arénában győztes Sárkány ajándékot is kap, és ezen ajándékok között bevezetünk egy új tárgytípust, a felszerelési tárgyakat.
 • Felszerelési tárgyak: ezeket a Sárkány fel tudja venni vagy használni, és megtekinthetőek a képe mellett a viselt tárgyai.
  A tárgyak pont alatt, az oldal alján található egy új doboz annak érdekében, hogy a tárgyat fel tudd venni. Egy Sárkány egyszerre legfeljebb ötöt viselhet: egyet fejre, egyet testre, egyet szárnyra, egyet farokra és egyet végtagra.

2012. január 21.

 • Felfedeztünk egy hibát a programkódban a mai napon, amely megakadályozta a Legelső kisszarvú szava bájital sikeres működését.
  Ez azóta fennáll, amióta bevezettük az új bájitalkomponenseket (pontosan december 21 óta).
 • Kompenzálásként mindenkinek, aki azóta főzött vagy cserélt ilyen bájitalt, újra megadjuk ezeket. Használjátok őket egészséggel. :)

2012. január 17.

 • Az első játékosok hamarosan elérnek arra a szintre, hogy a sárkányaik kikeljenek, ezért a következő frissítéseket tesszük ma közzé:
 • A Sárkányok esetén megszűnik a könyvtárban való kutatás lehetősége. Az összegyűjtött információk természetesen megmaradnak, de a könyvtárban szereplő információk többsége a tojásra vonatkozik.
 • A tojásokhoz használt gondozások nem feltétlenül megfelelőek a Sárkányok számára, ezért új gondozásokat kell megtanulni hozzájuk.
 • Változások lépnek életbe a megvizsgálom opcióban is.
 • A bájitaloknak az esetek nagy többségében teljesen más hatásuk van a sárkányokra, mint a tojásokra. Gömbölyödő aprólék nyugalmát, és annak egyetlen variációját sem lehet megitatni a Sárkányokkal, más szerepük lesz később.
 • A sárkányok színének látogatók számára való megmutatásának beállítása nem változik.

2012. január 9.

 • Egy nagyon érdekes fejlesztést adtunk ma hozzá a játékhoz: ha a sárkányotok már elérte a maximális méretét, akkor kiírjuk, hogy a genotípusai milyen fejlettségi szinten állnak. Ez egy százalékos érték és a sárkányod akkor fog kikelni, amikor eléri a 100%-ot.

2012. január 7.

 • A Cserék opció alatt mától elérhető a keresés is. Ebben mások cserére feltett tárgyai között lehet keresni.

2011. december 21.

 • Az alábbiakat kiegészítve, egy mai technikai hiba miatt ma két új komponenst vezettünk be.
 • A mai frissítés egyszerű, ám nagyszerű: egy új, szám szerint az ötödik komponenst is be lehet szerezni nagyszerű bájitalmestereinktől. Főzésre és cserélésre fel!

2011. december 18-19.

 • Sikerült újabb hiányzó funkciót pótolni a tárgycsere kapcsán: mostantól meg lehet tekinteni, hogy kivel milyen üzletet kötöttetek, vagy próbáltatok meg kötni. A sárkányotok oldalán a csere felirat melletti zárójelben lévő szám jelzi, hogy az utóbbi időben hány ilyen eseményetek volt (oldalletöltésenként frissül) és a számra kattintva megnyithatjátok a listát az utóbbi eseményekről, a lista alján pedig találtok egy linket, amivel a mindenkori összes eseményeteket vissza tudjátok nézni. A számra való újabb kattintás bezárja az ablakot. Ha kérdés merül fel, írjatok bátran, ez az útmutató egyelőre nagyon sekély, tisztában vagyok vele.
 • Megváltoztattuk a komponensvásárlás logikáját. Összességében a Comtesshajfű vásárlásának esélye csökkent, míg a többi komponensé nőtt.

2011. december 15.

 • Sejtettem, hogy valami a hírből is kimaradt, erre most Lexi jött rá: a saját karakterek között, ahogyan a látogatás, úgy a cserélés sem lehetséges. Ez alól nincsen semmilyen kivétel.

2011. december 13.

 • Manassé ötletét gyorsan megvalósítva, láthatóvá tettük a Sárkányok listájában, hogy az adott sárkány gazdájának vannak-e és ha vannak, hány cserelistája van, valamint egy kattintással elérhetővé tettük onnan a cserelistát.
 • Mostantól láthatóvá tettük az általad tett ajánlatokat a saját cserelistád alján, így sokkal könnyebben megtalálhatod, hogy mikor, kinek és milyen ajánlatot tettél, illetve akár módosíthatod vagy vissza is vonhatod az ajánlatot egy kattintásnyi távolságból.
  Az ajánlatok a cserelistád alján találhatóak, de a 'Ugrás az általam tett ajánlatokhoz' linkre kattintva azonnal oda navigál.

2011. december 12.

 • Módosítottuk a A tudálékos apród meséje bájital hatását.
 • Számos elgépelést, helyesírási hibát javítottunk.
 • Új opcióként, ahogy egy ideje ígérjük a komolyabb frissítést, a bétaverzióban is bétaverzióként bevezetjük a tárgycserét.
 • Mostantól a sárkányotok oldalán a könyvtár és a tárgyaid menüpont alatt található egy cserék nevű link is. Itt találhatod a cserelistáidat. Mielőtt azonban ennek a bemutatásába belemennénk, nézzük meg a tárgyakat, ugyanis onnan hozhatjuk létre a cserelistákat.
 • A tárgyak alatti legördülőmenü bővült egy új opcióval, miszerint elcserélem, illetve minden tárgy alá került egy szövegbeviteli mező.
  Ha a legördülőből az elcserélem-et választod, akkor abból a típusú tárgyból egyetlenegy egy új listába kerül.
  Ha a mezőkbe számokat írtok, majd az 'új cserelistát hozok létre' gombra nyomtok, akkor minden kijelölt elemből a megadott darabszám (természetesen legfeljebb annyi, mint amennyi a rendelkezésedre áll) az új listába kerül.
 • A cserelistáidat tartalmazó oldalon egymás alatt megtekintheted és módosíthatod, illetve törölheted az általad felajánlott cseréket, valamint, megnézheted a rájuk érkezett ajánlatokat.
  A cserelistán szereplő tárgyak alá számot írva és a kiveszem gombot használva a megadott mennyiségű elem kikerül a listából. A listát a minden elem törlése a listából gombbal lehet megszüntetni. Új elem vagy elemek hozzáadására az alsó legördülőn keresztül van lehetőség, a megadott mennyiségű és típusú tárggyal lehet kiegészíteni a listát.
  A lista fölött olvasható az ajánlatok száma, melyek a vonatkozó gomb használatával megtekinthetőek.
  Ha módosítasz egy ajánlatot, akkor az automatikusan törli a rá érkezett ajánlatokat.
  A cserelistára helyezett tárgyak ún. 'foglaltak' nem lehet őket elfogyasztani, vagy főzéshez felhasználni, ahhoz előbb ki kell venni őket a listából.
 • Az ajánlatok áttekintése és kezelése: ha kiválasztasz egy cserédet az ajánlatokkal, akkor mindig láthatod, hogy mit ajánlasz, és arra milyen ajánlatok érkeztek. Az ajánlatokat elutasíthatod egyesével, vagy az összeset egyszerre, illetve kiválaszthatod melyiket fogadod el. Ha elfogadsz egy ajánlatot, az összes többi automatikusan törlődik. Ha egy ajánlat nem megfelelő, de ígéretes, vedd fel az ajánlóval a kapcsolatot és egyeztessetek.
 • Hogyan ajánlhatsz mások csereajánlataira? Keresd fel a lapjukat - az Események oldal hatalmas segítségedre van - és ott nézd meg a cseréiket. A már ismerős szerkesztőfelületek segítségével állíthatod össze, mit kívász ajánlani számukra.
 • A rendszer használatáért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Az esetleges hibás cserék, eltűnő tárgyak nem kerülnek kompenzálásra. Ha bárki hibát észlel a használata közben, szíveskedjen itt, vagy a meselo@alomvilag.hu címen azonnal jelezni. Természetesen bármilyen felmerülő kérdés esetén is állunk rendelkezésetekre.
 • Kérjük, ne éljetek vissza a rendszer gyermekbetegségeivel, szóljatok azonnal, ha hibát észleltek.
  A fejlesztés most is hajnalban került befejezésre, ezért sem a kód, sem a jelen útmutató hibátlanságát nem garantálja semmi. Reméljük, élvezni fogjátok az újításokat, és nagyon várjuk a visszajelzéseiteket. :)

2011. december 10.

 • Ahogyan ígértük, átalakításra került az játék megjelenésének jobb oldali része. Legfölülre került a bájitalkészítés, alatta van a tevékenységválasztó, az alá kerül egy csinos kék dobozba bármilyen tevékenység válasza, majd még lejjebb a kutatáspontok beváltása következik, végül a vendégek zárják a hasáb ezen részét.
  Észrevehetitek, bekerült egy új link, a Meglátogatok egy véletlen tojást!, most már nem kell végiglapozni a vendégek listáját, hogy legyen link egy véletlenszerűen választott másik tojásra.
  A tárgyak listájának megjelenése is kicsit stílusosabb lett.
 • Frissült a könyvtár: mostantól megjelenítjük mindenkinek, hogy a saját könyvtára pontosan mekkora pénzben kifejezett értéket képvisel. Nem, a könyvtárt továbbra sem lehet eladni. :)
 • Ennek megfelelően frissült a statisztika oldal is: mostantól nem csak a legértékesebb, hanem a három legértékesebb könyvtár értéke látható, és egy link arra a tojásra, akinél ez megtalálható. :)
 • Apróbb változás, hogy most már nem jelenik meg a bájitalfőzésre lefoglalt komponens a tárgyaid között.
 • A hozzászólások között már olvasható volt: ma 17 új elemmel bővült a könyvtár, köztük bájitalokra vonatkozó bejegyzésekkel is.
 • Finomhangoltuk a gondozás egyik rejtett hatását.
 • Változtattuk a komponensvásárlás módszerén, mostantól az eddigi logikától eltérően adnak komponenst az egyes boltok.
 • Megjelent egy új komponens és ezzel új bájitalok.
 • Eddig a megbetegedés kezelő nem működött automatikusan és nagyon sunyi módon, csak akkor írta ki, hogy valamelyik tojás beteg lett, amikor a gazdája éppen belépett. Mostantól minden nap ellenőrizzük az állapotukat és frissítjük, ha szükséges. Nézzétek meg az eseménynaplót éjjel 3 órai bejegyzést keresve
 • Hibák, mint mindig, most is előfordulhatnak, ez még tesztüzem, a játék gyerekcipőben jár. Az is lehet, hogy valami kimaradt még innen a hírből a bejelentések közül, akkor azt holnap pótoljuk.

2011. december 5.

 • Elkészültünk a bájitalokkal. Mostantól egy új lehetőség jelent meg minden sárkánynál: Elmegyek komponenst vásárolni. Ezt a szokásos legördülőből lehet kiválasztani. Ha kellő mennyiségű komponenssel rendelkezel, akkor még egy lehetőség lesz elérhető: a bájitalok főzése. Ezt a tevékenység kiválasztása fölött, a kutatáspontok beváltásához hasonlóan találhatod meg.
 • Többször is frissítésre került az oldalon futó javascript. Ha egy funkció nem műküdik, próbálkozz a gyorsítótárad ürítésével!
 • Mind a komponenseid, mind az elkészült bájitaljaid a Tárgyaid menüpontban tekinthetőek meg. Ezt a linket közvetlenül a könyvtár alatt keresd.
 • A Tárgyaid között tudod felhasználni a bájitalokat az alattuk található menü segítségével.
 • Egyelőre a bájitalok működése tapasztalati úton ismerhető meg, a könyvtár még nagyon kevés információt tartalmaz róluk, de folyamatosan ki fogjuk egészíteni.
 • A következő napokban egy komolyabb új funkció érkezése várható még, az után pedig a játék teljes kezelőfelületét újra fogjuk pozicionálni, mert a gombok, menük és opciók elkezdtek szaporodni, és nem szeretnénk, ha átláthatatlan lenne a játék, amit egyébként egyszerűnek szánunk.
 • Ahogy eddig is bármelyik frissítéskor, most is előfordulhatnak hibák. Többször kijelentettük, ez a játék jelenleg még bétaverziós, folyamatosan fejlődik. Kérjük, ha bármilyen hibával találkoztok, jelentsétek azonnal, a lehető legnagyobb részletességgel. Köszönjük. Jó játékot mindenkinek!

2011. december 3.

 • Bővült a könyvtár!
 • Sárkánylista - Mostantól, ha már beléptél a sárkányodhoz, ha fent a Sárkányneveldére kattintasz, szintén ez a lista jön be. A sárkányokat a nevükre kattintva meg tudod nézni.
  Óránként egyszer nem csak megnézheted, de meg is látogathatod valakinek a sárkányát! (Kivéve: másik karaktereid sárkányait)
 • Beállítások - a sárkányod nevére kattintva érhetőek el. Eddig csak a fagyasztást tartalmazta, de mostantól itt beállíthatod, hogy megmutatod-e a színét a többi karakternek. (Engedélyezésnél figyelj arra, hogy később lehetnek még publikálható információk. Ha most engedélyezed a szín megmutatását, később automatikusan látszani fognak azok az információk is.)
 • A sárkányok oldalán mindenki láthatja az utolsó öt vendéget.
 • Mostantól minden karakterlap alján, az egyén információk között feltüntetünk egy, a sárkányra mutató linket, ha a karakternek van sárkánya.
 • A mai esti utolsó frissítés a saját karakter oldalon található vendégek visszalapozása az idők kezdetéig. :)

2011. december 1.

 • 18 pontot őriz meg a rendszer
 • Sárkány statisztikák
 • Optimalizáltuk a vizsgálatokat: mostantól igazán jól működik, ugyanis egyértelműbbek lettek az információk - már akik eleget kutattak utána.
 • Közkívánatra, mostantól bizonyos körülmények meglétekor gyorsabban fognak visszatérni az elhasznált pontok. Sajnálatos módon azonban alakulhatnak máshogy is a dolgok...
 • Beállítások - a sárkányod nevére kattintva érhetőek el. Egyelőre csak a fagyasztást tartalmazza.
 • Fagyasztás - ha több, mint 36 órára elhagynád kiskedvenced... De CSAK AKKOR, HA TÖBBRE. Ennek az az értelme, hogy a fagyasztás után minden pont visszatér, illetve, hogy mindenféle eseménytől és gonoszságtól biztonságban tudhatod a Sárkányod tetszőleges időre.
 • Sárkánylista - Lesz mindenféle beállítás ehhez, többek között, hogy látszódjon-e a saját tojás. Ha van ötlet, kérlek írjatok még rá :)Hatalmas, sárkánygyíktojásokból álló csempésszállítmányra bukkantak a nemzetvédelmi gemmáriusok


Vasárnap éjjel a vámhivatal munkatársai óriási mennyiségű csempészárut foglaltak le. A kihallgatás alapján az árut, pontosabban a sárkánygyíktojásokat Olaszországba kívánták eljuttatni, hogy ott vélhetőleg a hobbyszerűen vadászó mágusok élhessék ki rajtuk sportszenvedélyüket. A máguskormány Környezetvédelmi Minisztérium Mágikus Lények és Növények Főosztálya borzadva fejtette ki ellenérzését e céllal kapcsolatban, s végül a Szociális Minisztériummal karöltve arra az elhatározásra jutottak, hogy ezen kedves (egyelőre csak leendő) háziállatokat egy felelősségvállalási program keretein belül kiosztják a magyar mágusoknak. A program nemcsak a fiatal varázshasználók tetszését nyerte el (a Martion Mágustanoda is támogatja a kormány ezen programját), hisz az elosztópontokon ifjak és idősek egyaránt jelentkeztek.
A Hivatal minden tojáshoz egyedi nevet és nyilvántartási számot rendelt, a reménybeli örökbefogadóknak pedig sárkánynevelési engedélyt kell kérelmezniük - hiszen csakis így biztosítható, hogy a védtelen fiókák véletlenül se kerüljenek rossz kezekbe. A név megváltoztatása egyelőre komoly bürokratikus procedúra lenne - így nem engedélyezett.
A hobbilények gondozása szaktudást nem igényel, rendszeres odafigyelést azonban igen, ezért kérjük, csak gondos, elkötelezett mágusok jelentkezzenek!A sárkányokat A Sárkányügyi Hivatal lerakatánál van mód átvenni.

//Useres információk:

A bal oldali menüben található új funkció a Sárkánynevelde. Ez az oldalon futó minijáték azért készült, hogy új lehetőséget biztosítsunk számotokra a kikapcsolódásra. Továbbá színesíti a karakteres játékot, hiszen így új interakciók is születhetnek.
Fontos, hogy a játék jelenleg Béta verzióban fut, azaz tesztelés fázisban van: számos funkcióval bővülni fog, illetve a használat során bármikor előfordulhatnak hibák (és elő is fognak). Az is megeshet, hogy a végleges játék felkerülésével egy teljes lenullázás is történik.

Ki játszthat?
Bárki, aki rendelkezik martion szerepjátékos karakterrel. Bármelyik karakter, aki a Kormány által támasztott követelményeknek meg tud felelni, kaphat egy sárkánytojást (vagyis aki rákattint az erre vonatkozó linkre). A sárkánytojásokat egyébként a hivatal egy kihelyezett telephelyén lehet átvenni (Budapest témakör - A Sárkányügyi Hivatal lerakata). Ezt kijátszani a játéktéren nem kötelező, de lehetséges.

A játék menete
A Sárkányneveldén belül tíz felkínált sárkánynév alapján választhattok kedvencet. A nemét és a küllemét, ekkor nem lehet tudni - tojás alakja lévén. Amint a kiválasztás megtörtént, a menüben máris gondozhatjátok, törődhettek a sárkányotokkal - egyelőre tojásként.
A gondozás pontokba kerül, amik maguktól gyűlnek. Egy pontot a karakter két óránként kap. 24 órányi pontot megőrzünk, így aki nem tud egész nap fent lenni csak naponta egyszer belépni, az sem marad le. Egy pontért egy cselekvést hajthattok végre, amit ezen a felületen lehet kiválasztani.
A nevelde oldalán több szöveg, információ, illetve a sárkánytojás állapotának a képe látható, s egy csúszka mutatja az elkölthető pontok mennyiségét, illetve, hogy mikor várható a következő pont (amikor a csúszka a körig elér).
Alapvetően dőlt betűvel a sárkány fejlődését kísérő információkat, hangulatkeltő szövegeket láthattok az adatdoboz mellett. Alatta a fő területet a legördülő menük jelentik. Első körben kiválasztható a cselekvés, ami végezhető a sárkánnyal. Ennek kiválasztásával egy újabb menü jelenik meg, amiben további részleteket lehet kiválasztani. A cselekvés akkor jön létre, ha valamiféle eredmény szövegesen, vagy grafikusan megjelenik a legördülő menük alatt.
A kutatások során gyűjthető különleges pontok beválthatók információkra a sárkányokról: ezek a könyvtár menüpontban bármikor elérhetők. Egyszerre legfeljebb 12 pontot lehet begyűjteni, és az információk jelenleg a tartalmuk alapján 1-10 pontig rendelkezhetnek valamilyen "árral". Ezeket az információkat a ráköltött pontok alapján lehet megvásárolni. Ha netán előfordulna, hogy az adott pontértékből már az összes információt megszerezted, akkor olcsóbb pontértékű információt ad számodra a rendszer (és természetesen kevesebb pontot von le).

Useres és Játékteres információk
A játék lényege pont az újdonság és a szabályok megtapasztalása, ezért nem készült részletes "Így neveld a sárkányodat" terv kidolgozásra - hiszen ez a ti, egyéni feladatotok :)
Így arra szeretnénk tehát mindenkit megkérni, hogy useres információt a játékkal kapcsolatban a Martion felületén ne osszatok meg. Jusson eszetekbe, hogy bár ez a saját szórakozásotok, és egyéni jogotok akárkivel-akármit megosztani, de a többi játékos szórakozását ezzel ne rontsátok el!
Egyébiránt kiemelnénk, hogy, a karakteresen, a játéktéren belül kijátszott, tojásközpontú helyzeteket kifejezetten pártoljuk. :)
Segítségetekre lehet egyébként a Világleírásba bekerült "Sárkányok" fejezet is.

Bármi kérdés, vagy probléma, ami a játék kapcsán felmerül természetesen most is megosztható itt, a hír alján.

A Mesélők //Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Neveda Dália, neredin | 2018.04.05. 15:08:48
Köszönöm a választ.

Előzmény: Mesélő, 2018.04.04. 13:23:54
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2018.04.04. 13:23:54
Attól függ, hogy mennyit és milyen gyakran törődsz vele. Nagyjából néhány hét, volt már akinek kevesebb is elég volt.
Válasz erre
Neveda Dália, neredin | 2018.04.02. 12:17:30
Mikor kel ki a sárkányom?Még elég új vagyok a játékban és még csak ismerkedek vele.
Válasz erre
Fóris Artemon, felnott | 2015.09.24. 11:06:35
Természetesen, bármilyen ilyen jellegű kérést nyugodtan meg lehet írni a mation@alomvilag.hu címre.
Válasz erre
Herczeg András, karpena | 2015.09.07. 10:55:44
A záptojásom helyett kaphatok egy újat, megígérem hogy jobban vigyázok rá ezután :)
Válasz erre
Minker Lola, ferfex | 2013.10.13. 15:18:43
Nem tudom, olvassa-e ezt bárki, de valami gubanc van a sárkányoknál. Nem csinálok semmit, csak mászkálok a menük közt, és levonogatja az életpontokat és lerontja a kedvét. (Nem frissítettem, tényleg semmi olyasmit nem csináltam, aminek hatással kéne lenni szegényre.)
Válasz erre
Minker Lola, ferfex | 2013.10.13. 15:18:38
Nem tudom, olvassa-e ezt bárki, de valami gubanc van a sárkányoknál. Nem csinálok semmit, csak mászkálok a menük közt, és levonogatja az életpontokat és lerontja a kedvét. (Nem frissítettem, tényleg semmi olyasmit nem csináltam, aminek hatással kéne lenni szegényre.)
Válasz erre
Mackenzie Willson, felnott | 2013.06.20. 22:33:40
Nekem annyi a problémám, hogy előreláthatólag olyan kb. 2 hetet nem fogok tudni foglalkozni a sárkány tojáskámmal (valószínűleg a nyaralás alatt egyáltalán nem lesz netem). Nem lehetne megoldani, hogy ne 36 órára lehessen fagyasztani, hanem amíg fel nem oldom a fagyasztást? Nem zavar, ha minimum 36 óra marad a legkisebb időtartam, de előfordul hogy IRL dolgok miatt nem mindenki tudja minden körülmények között mindig gondozni a kedvencét. És nem szeretném, ha sose kelne ki később, mert nyaralni voltam és végleg megzápult szegény. :(
Válasz erre
Minker Lola, ferfex | 2013.04.01. 00:16:56
Kicsit meg vannak keveredve a dolgok, kaptam üzenetet, hogy fürkészésből arénabajnoki címet szereztem, ehhez képest emelés kupám van. Az első verzió felel meg a valóságnak. :)
Válasz erre
Minker Lola, ferfex | 2012.09.20. 21:56:45
Szegény Mozsártörő nevű sárkányt nem lehet meglátogatni, a gomb visszadob a saját sárkányomhoz. (Gazdája: http://martion.alomvilag.hu/fooldal.php?link=user_id&user_id=15295)
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2012.08.11. 21:23:17
"Eldicekedhetsz vele, hogy milyen okos, szép, jól nevelt sárkányod van. " Helyesírás miatt másolom.
Válasz erre
Závody Sz. Stella, karpena | 2012.08.04. 20:17:18
a Föld komplex figuráció képe nem látszik nálam. Egyéni probléma lehet, vagy a többségnél hasonlóan csak a szöveg jelenik meg? :/
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.06.19. 00:55:27
Legyen az szerintem is. :)
(javítva, köszönjük az észrevételt!)
Válasz erre
Minker Lola, ferfex | 2012.06.19. 00:45:39
Meglehetősen hülye problémáim vannak ilyen éjjeli órán, de most tűnt fel, hogy "Hatalmas, sárkánygyíktojásokból álló csempésszállítmányra bukkantak a nemzetvédelmi gemmáriusok", ami akkor jó, ha csempéssz-állítmányról van szó, de szerintem legyen inkább csempészszállítmány.
Válasz erre
Antal Mirtill, lorton | 2012.06.15. 09:04:31
Ráöntöttem egy bizonyos bájitalt a sárkányomra, és most a képe eltűnt. Sokadik belépésre sem javult a helyzet. Egyszerűen a felirat van ott: "A te sárkányod". :/
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.05.20. 20:37:08
Lehet másikat is igényelni és van még egy módszer, ha van bármid cserére és le tudod beszélni valakivel, hogy adjon egy gyógyító bájitalt. A mágia felismeri, és az még a záp tojást is képes visszahozni. Ha mégsem ezt az utat választod, akkor írj egy e-mailt a meselo@alomvilag.hu-ra a szükséges adatokkal és igényelhetsz másikat is.
Válasz erre
Mészáros Tamás, lorton | 2012.05.20. 12:17:12
Oh, hát ez szívás. :/ És gondolom nem is lehet másikat igényelni, ugye? :(
Válasz erre
Zegredo Kiara, karpena | 2012.05.19. 17:51:23
Van, mikor mohos lesz, van mikor meglágyul. Ezek még visszafordítható állapotok, viszont a zápulás már végleges. Így a sárkid a túlvilágra költözött. :(
Válasz erre
Mészáros Tamás, lorton | 2012.05.19. 17:47:17
Hédery Dávid nekem azt mondta, hogy elvileg rá lehetne még menni, hogy gondozom és akkor lehet, hogy "újraéledne", csak abszolút nem tudok "kimenni" a bájitalos szituból. Vagy pont azért, mert már a bájitalt sem csinálja, mert meghalt a sárkány?
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.05.19. 13:50:48
Hát, az a baj, hogy ez már a végstádiuma szegénynek, innen nincs hova tovább. Ha már megzápult, akkor nincs mit tenni. R.I.P. :(
Válasz erre
Mészáros Tamás, lorton | 2012.05.19. 13:21:09
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a tojásom megzápult, viszont gondozni sem tudom, mert bájitalt készítek. De már kb. két hete, ezt mutatja a sárki:
http://img341.imageshack.us/img341/9000/sarkany.jpg
Valaki üziben tudna küldeni egy kis helpet, hogy ilyenkor mi a teendő? :/
Válasz erre
Kiss Médea, felnott | 2012.04.30. 11:05:08
(Oké, közben szembesülhettem azzal, hogy szomorú, holott én nem így hagytam itt legutóbb... -.-''')
Válasz erre
Kiss Médea, felnott | 2012.04.30. 11:04:03
Most már nálam is jelentkezik a bármit csinálok ÉP-t von probléma. Arénába belépés -2, visszalépés újabb -2, oldalra visszatérés -2 aztán sárkányneveldébe visszalépés is -2. És így mentem le szép lassan nullára. :/
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2012.04.25. 11:12:21
"Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1214"

Van egy ilyenem, meg némi cserében ragadt cuccom.
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.04.19. 20:14:29
Mirci: ez egyértelmű bug, ne fogadd el.
Mindenkinek: remélhetőleg a következő fejlesztői talin a Sárkányok is sorra kerülnek, és akkor új fejlesztéseket valamint számos hibajavítást fogunk eszközölni.
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2012.04.14. 16:22:40
Az a helyzet állt elő, hogy már egy ideje, ha valaki ajánlatot tesz egy cserelistámra, megnézem, azt írja (ismeretlen). Ha elfogadom, nem kapok érte semmit, és nem is látom, hogy ajánlott-e valamit. Lehet semmit ajánlani azért, hogy kapjak valamit, vagy ajánlott, de bug, hogy nem látom? Nem a legjobb ez így.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2012.04.08. 17:45:51
Egyébként én a napokban olyan tapasztaltam, hogy az egyik bájitalnak nem egészen volt az a hatása, mint addig, illetve nem olyan mértékben. Szóval zavart érzek az erőben.
Válasz erre
Berényi Balázs, felnott | 2012.04.08. 14:40:59
Najó, én feladom, hogy megértsem, spontán lement 4-re az ÉP-je. *-)
Válasz erre
Berényi Balázs, felnott | 2012.04.08. 03:36:51
Azt viszont tényleg nem tartom normálisnak, hogy belépek a sárkányomhoz, aki max ÉP-n van, Boldog, nem itattam vele semmit, és nem is piszkáltam már egy ideje, belépek vele az arénába, nem csinálok SEMMIT, csak megnézem, és levon egy ÉP-t. Rányomok a "vissza a sárkányomhoz"-ra, és levon mégegyet. És ezt mégegyszer, csak hogy megbizonyosodjak róla, hogy nem hallucináltam. Wtf? o.O
Válasz erre
Sötétszívű Nátániel, karpena | 2012.04.03. 11:06:11
Lusta vagyok keresgélni, kinek van szoknyás királyfi bájitala (vagy mi) cserére? És mit kér érte?
Válasz erre
Kajtár Olivér, felnott | 2012.03.30. 19:57:24
"Eldicekedhetsz vele, hogy milyen okos, szép, jól nevelt sárkányod van. " Találtam egy hibát, bár most épp örülök, hogy kikelt a tojás :))
Válasz erre
Grimm Fanni, tanar | 2012.03.10. 00:14:54
Előbbi teljesen lehetséges, a második kérdésről azonban nem tudok nyilatkozni, de bizonyára nem véletlen az sem. :)
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2012.03.09. 19:13:56
Létezik az hogy két egyforma komponens egyvelegből két különféle bájitalt hozok létre? Direkt írom a listát, hogy miből mi lesz, de most nem ugyan azt a bájitalt kaptam, mint amit kellett volna...
A másik problémám, hogy egy bájitallal tudok valamit növelni.. eddig legalábbis tudtam... most viszont nem tudok...
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2012.03.05. 22:30:31
Viszont nekem még mindig nem került meg a serlegem, ami egyébként a Hangámhoz sem jutott el. :D
Válasz erre
Cirill, karpena | 2012.03.05. 15:06:35
Közben beláttam, hogy tényleg nem túl életbevágó probléma ez, mert azóta már engem sem izgat túlzottan, szóval nem kell tovább rágódnotok rajta. :P
Előzmény: Fülöp Edit, 2012.03.01. 15:00:58
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.03.01. 15:00:58
Kérés, kérdés, észrevétel, javaslat, ahogy tetszik. XD
Feltűnt, hogy ezeket az arénabajnoki serlegeket ugyanúgy lehet "kitenni", mint az összes többi cuccot, vagyis leköt egy testrészt. Most hirtelen meg nem mondom melyiket. Nem lehetne, hogy csak úgy bónuszba lehessen kipakolni ezeket? Egyrészt sajnálnám levenni a csini kis dolgaimat, másrészt meg büszkülnék is. Erre lehet találni valami megoldást? Teszem azt, már az is könnyebbség lenne, ha megválaszthatnánk a testrészt, amivel kipakolnánk. :D
Válasz erre
Sziklás M. Rebeka, karpena | 2012.03.01. 14:04:00
Nem tudok, köszi, akkor inkább megtartom szegény kis döglötteket emlékbe.
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.03.01. 14:00:56
Két lehetőség van:
megpróbálhatod meggyógyítani a tojásokat. A mágia felismeri, ezért ha tudsz még bájitalt főzni vagy cserélni, akkor van lehetőség egy záp tojást is visszahozni.
Ha ezt nem szeretnéd erőltetni, akkor a meselo@alomvilag.hu-ra írt kéréssel a záp tojás(oka)t töröljük és kezdhetsz újat.
Válasz erre
Sziklás M. Rebeka, karpena | 2012.03.01. 13:17:51
Megzápultak a tojásaim, akkor most már azokkal a karakterekkel le is mondhatok a sárkánynevelésről?
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.03.01. 11:06:59
Amint tudunk, utánanézünk a problémának.
Előzmény: Zólyom Melinda, 2012.03.01. 09:02:26
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2012.03.01. 09:02:26
Hmm... Hajnalban lehet, hogy nem vettem észre, most viszont feltűnt, hogy bár jött az üzenet, hogy én voltam az arénabajnok záráskor, nincs a tárgyaim között a jutalom. o.o
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.02.28. 13:40:54
Nem. Mástól viszont fogyhat.
Előzmény: Berényi Balázs, 2012.02.27. 20:42:26
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2012.02.27. 20:58:47
Áhá, köszi. Erre már nem is emlékeztem.
Előzmény: Niko, 2012.02.27. 20:40:32
Válasz erre
Berényi Balázs, felnott | 2012.02.27. 20:42:26
És az normális, hogy gondozástól fogy az ÉP-je? Boldog...
Válasz erre
Niko, tanar | 2012.02.27. 20:40:32
Válasz a hírben:

2012. január 17.
"A bájitaloknak az esetek nagy többségében teljesen más hatásuk van a sárkányokra, mint a tojásokra. Gömbölyödő aprólék nyugalmát, és annak egyetlen variációját sem lehet megitatni a Sárkányokkal, más szerepük lesz később."
Előzmény: Schiffer Kenéz, 2012.02.27. 16:03:35
Válasz erre
Schiffer Kenéz, felnott | 2012.02.27. 16:03:35
Az normális, hogy a kikelt sárkánynál az egyik bájitalt nem engedi felhasználni a rendszer? Mert gondoltam szépen letesztelem az összeset, de az egyik kifogott rajtam emiatt.
Válasz erre
Magasztossy Délceg Előd, felnott | 2012.02.24. 16:07:57
rendetlen egy sárkány komolyan mondom xD megbetegszik, nemet változtat... ech :D amúgy fogalmam sincs mert nem is tűnt fel... csak most mondom héé ez nem így volt :S
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2012.02.24. 12:09:46
Valamit csináltál, aminek ez lett a látványos következménye. Csak emlékezz vissza, mi történt a nemváltás előtt közvetlenül. :D
Válasz erre
Magasztossy Délceg Előd, felnott | 2012.02.24. 12:01:39
heeelo xD megint én vagyok. Borzassal csak a gond van :D most hirtelen lányból fiú lett :D WTF? :D?
Válasz erre
Lexi, felnott | 2012.02.19. 19:50:00
"Óvatosan cosmagolod el a tojást" - keresd a hibát...

Ó. Én azt hittem, csak a fagyasztás képe egyezik a tojásállapotú fagyasztáséval. ^^"
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.02.17. 14:18:34
Köszönjük a beérkezett javaslatokat. Ami eddig nem szerepelt a fejlesztési tervek között, azt felvéstük oda, ami pedig már igen, arról csak megerősítettetek bennünket, hogy fontos. Megvalósításuk leghamarabb a következő fejlesztési hétvége alkalmával várható, aminek jelenleg még nem látjuk az idejét.
Lexi: ez nem vicces, hanem egy nagyon súlyos bug. Intézkedünk a lehető legrövidebb időn belüli javításáról.
Válasz erre
Haisz K. Szilvia, tanar | 2012.02.17. 13:30:41
Tiszta vicces, hogy ha hibernálom a sárkit, visszamegy tojásba... XD
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2012.02.16. 18:32:17
Nola ötletét támogatom^^
Most, hogy szeretgettem, ápolgattam tojáskámat két dolog merült fel bennem.
Az egyik, hogy a "véletlen tojás" meglátogatásánál nem lehetne valahogy szűrni a megzápult, bezöldült, bemolyhosodott tojásokat? Csak mert 10 olyan tojást dobott fel egymás után, amit vagy nem tudok meglátogatni, mert épp fagyasztva van vagy, mert bezöldült. (Utóbbi persze látogatható, csak inkább olyan tojást látogatnék, mellyel gazdája törődik is rendszeresen^^)
Második, ami ehhez kapcsolódik...
A "véletlen tojás" meglátogatása már nem feltétlen megfelelő szó, hiszen sok már kikelt tojásunk van, melyekből gyönyörűséges sárkányok születtek. ^^ Esetleg más névvel ellátni ezt a cselekedetet vagy külön bontani a kettőt és akkor egy órában mondjuk egyet-egyet lehessen meglátogatni a tojásoknál és a sárkányoknál egyaránt.

Ez persze csak az én meglátásom és elgondolásom ^^
Válasz erre
Lázár Nola, ferfex | 2012.02.14. 10:32:44
Azon gondolkodám a minap, milyen jó lenne lakótársam Borsójához valami megjegyzést fűzni :DD
Így a fejlesztéshez hozzászólnék, hogy lehetne esetleg a tojásokhoz is kommentár lehetőséget biztosítani? :D Ha már látogatunk is.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.13. 20:38:31
Beteg emberrel mit csinálnál? Neki is hasznos lehet az ápolás vagy valamilyen gyógyszer nem? A sárkányokat is lehet ápolni persze, és gyógyszer ugyan nincs, de van más. :)
(ezek szigorúan magánvélemények, tanácsok)
Előzmény: Magasztossy Délceg Előd, 2012.02.13. 20:16:45
Válasz erre
Magasztossy Délceg Előd, felnott | 2012.02.13. 20:16:45
Segíség! Asszem a tojás megbetegedett.... mi a francot csináljak vele? Addig ápolgassam míg jobban nem lesz vagy mi :S?
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.02.13. 01:12:24
Niko:
Köszönjük a bő lére eresztett hozzászólást, ilyenekre van szükségünk a fejlesztéshez :) Sokáig tanakodtunk mi magunk is a megvalósításon, egyéb lehetőségeken. Egyelőre változást nem tudunk bevezetni, de tervezünk a későbbiekre megoldást, változtatásokat.

A bájitalok, még ha idegesítő is, hogy egymás alatt tűnnek fel, illetve így hamar kipuskázható, kinek-milyen van, valahol talán azért motiváló is: hiszen van élet, sokan játszanak, van miért cserélgetni. Ergo csak a bájitalok típusának rejtésére szeretnénk megoldást hozni majd - egy következő fejlesztési esten.
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.02.11. 10:00:07
Volt valamilyen más látható hatása annak a bájitalnak? Például váltott színt a tojás?
Előzmény: Szigeti Konrád, 2012.02.11. 08:56:37
Válasz erre
Szigeti Konrád, lorton | 2012.02.11. 08:56:37
Az miért lehet, hogy már 30%-on járt a tojglim, aztán egy bájital után, ami általában nem negatívan hat a tojásomra... visszaesett 24%-ra? Ezt már nem először csinálta nekem... de mindig más miatt. :S
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.02.10. 12:32:30
A rendszer egészen biztosan jól működik ebben a kérdésben, hiszen már mások is beleakadtak ebbe a kérdésbe. Próbáld meg átgondolni még egyszer az egészet, esetleg beszélgetni más játékosokkal, segítséget kérni.
Előzmény: Lauren Black, 2012.02.08. 20:58:51
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2012.02.08. 20:58:51
Bármit csinálok Lau sárkányával, nem nő a százaléka. Most már komolyan ötletem sincsen vele kapcsolatban...
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2012.02.04. 22:33:35
Tárgy javítva :)
Válasz erre
Cirill, karpena | 2012.02.04. 18:46:05
Csak hiányos mondatot találtam, jelöltem a zavaros részt, ami gondolom nagyon nagy akart lenni XD:

Dr. Sarl Atád Tűz Titokzatos Ládikója
A rejtély adja meg egy dolog értékét... és ebbe a csodálatos ládikóba rejtett bármi 'azonnal nagyon értéket' képviselhet, főleg a tulajdonos számára.
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.02. 01:12:12
*Megvilágosodott* :D
Válasz erre
Sághy Sándor Mátyás, lorton | 2012.02.02. 00:46:54
Az én értelmezésem szerint a Csavar nevű sárkány még nem kelt ki, és mivel ki van tiltva az arénából, Manassé úgy döntött, hogy most kikelti. *-)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.02. 00:28:19
*Csatlakozik Nikohoz.-*
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.01. 23:49:45
*Bután pislog*
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2012.02.01. 23:27:30
CSAVAR KI VAN TILTVA? O____O,,,,,,,, Akkor kikeltem X'D
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.01. 20:49:52
Grimm! *-* Már a nevét is imádom, mindjárt meglesem milyen széééép és okoooos! O.O
Válasz erre
Carrie, felnott | 2012.02.01. 20:49:07
OFF
Grimm kikelt!!! Kibújt az első sárkim!!! A mai nap első jó híre!! Wááááá :D
OFFEND
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.01. 17:10:33
Szerintem nem érzed jogosan. Egy frissen kikelt Sárkányt egy nap alatt el lehet juttatni oda, hogy egy képzettségből bajnok legyen az arénában. Maximum 2-3 napnál tovább eddig sem és szerintem ezután sem lesz senki bajnok, és ez nem is baj, így terveztük, sőt, még lesznek változások is.
Ahogyan, a tárgyak sem lesznek az arénára korlátozva. :)
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2012.02.01. 16:31:01
Épp ezaz, hogy csak az arénában lehet tárgyat szerezni, és szerintem jogosan érzem azt, hogyha van már egy bajnok ott, azt az életben meg nem verem... Szóóóval esetleg nem lehetne sűrűben nullázni? Mondjuk egy hónapban kétszer? *.*
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.01. 13:31:14
Ennek nagyon egyszerű a magyarázata: felszerelési tárgy az arénában való győzelemért jár, amikor leütöd a bajnokt. Viszont még mindenki annyira kezdő (a mesélők is), hogy nagyon gyorsan cserélődik a cím, így elég sok tárgy kerül a rendszerbe.
Egyébként az aréna mindenkinek egyformán újdonság és egyformán játék: mi sem próbáltuk és teszteltük soha korábban. Nem is örülnék neki, ha ez a különbségtétel, hogy mesélő sárkánya megmaradna, vagy közkeletű válna, mert egyáltalán nem fair. A valódi mesélői sárkányok, Mesélő Sárkánya játék, és Dr. Sarl Atád Sárkánya, Csavar ki vannak és lesznek tiltva az Arénából és minden hasonló dologból, kivéve, ha valamit tesztelni kellene és rájuk van szükség, de erre nekem van egy tesztkarakterem (T.Eszti).
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2012.02.01. 13:18:54
Nekem egyetlen egy hozzászólásom lenne az egészhez, mint kikelt sárkánnyal nem rendelkezőnek. Az a demoralizáló a mesélői sárkányokban, hogy kikel az első sárkány egyik nap, másnap kikelnek sorba a mesélő sárkányok (ezzel semmi gond eddig) és van akinél azonnal 2-3 tárgy is ott van. Na ez az, amin elgondolkodtam. Lehet, hogy nem pont másnap, de 1-2 napon belül úgy, hogy a játékosoknál még kb semmi sem volt. Nem tudom, hogy a tárgyak adnak e valami bónuszt, pluszt vagy egyéb, mert még nincs sárkányom, nem is akarom még tudni, de azért ezt így meglátni kicsit elgondolkodtató. Főleg ha ez után látod, hogy az aréna ranglistán is mesélősárkányok dominálnak. Még ha nem is azok, akiknél a tárgyakat láttam előtte. Vagy pont ez a fura, hogy nincs a ranglistán, mégis elég jól el van eresztve. Szóval én azt szeretném, hogy ezt gondoljátok át.
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.01. 13:08:31
Igyekszem normálisan fogalmazni, miután nem a világháború kitörésére törekszem. ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.01. 13:01:13
Ez egy nagyon fontos visszajelzés: át fogjuk gondolni a Sárkány-kikelés folyamatának designját, az akkor megosztható információkat.
Előzmény: Niko, 2012.02.01. 12:55:15
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.01. 12:59:36
Figyelj, szerintem ez egy teljesen korrekt vita, véleménycsere most. Azt szeretném mondani neked, kérni tőled, hogy semmi esetre se érezd magad rosszul. Nagyon finoman és nagyon tárgyilagosan fogalmazol, és öröm veled így megbeszélni a dolgokat.

A legközelebbi fejlesztői találkozón fejlesztők közösen át fogjuk beszélni az általad felvetetteket és mi is megpróbáljuk megkeresni, hogy hol van az az arany középút. Hátha együtt többre jutunk.

Ahhoz, hogy eljussunk a bétaverzió végére, és a játék közelíthessen a végleges változathoz, ahol már nagyobb funkciókkal nem, csak tartalommal bővül folyamatosan, még két komoly újítást fogunk bevezetni a Sárkányokhoz, két olyan cselekvési lehetőséget, ami az Arénához és a felszerelési tárgyakhoz hasonlóan ki fogja nyitni a lehetőségeket. Hadd ne lőjem le a poénokat előre. :)

Arra kérlek, hogy adj még időt ezeknek az elkészítésére, adj magadnak és adj nekünk is időt, és utána egyben értékeljük ki azokat a döntéseket, amikor ott és akkor nem lehetett megváltoztatni.
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.01. 12:55:15
Kiegészítés, mert látom, hogy kimaradt, pedig akartam írni:
"úgy a kikelést követően egyszercsak szembesülök a pontelosztással"

Ebből azt akartam kihozni, hogy bizony megijedtem a dologtól, mert fogalmam sem volt arról, hogy ha ezt vagy azt így döntöm el, akkor milyen hátrányba fogom sodorni szerencsétlen sárkányt (még ki se kel, máris belekavarok az életébe ^^), fogalma sincs az embernek arról, hogy mire számíthat a következő oldalon.
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.01. 12:47:43
Azt hiszem azt nem kell említenem, hogy valóban megosztok információkat másokkal - ez nyílt titok, talán nem is nevezném titoknak. Én ugyanis képtelen vagyok nemet mondani, ha valaki segítséget kér tőlem, és tudom, hogy van rá lehetőségem, hogy megválaszoljam a kérdéseit. Ennek viszont az a hátulütője, hogy egy nagy tesztalanynak érzem magam - bár ez már egyéni szociális problémám, tudom. Egyébként én is szoktam segítséget kapni, velem is osztanak meg információkat természetesen.
Én csupán azt kifogásolom, és ezt most igyekszem úgy megfogalmazni, hogy semmi olyat ne adjak ki, ami esetleg tényleg sokat elárulna, hogy amikor kikel a sárkányom, TÉNYLEG a nulláról kell indulni.
Míg a tojás esetében volt alkalma mindenkinek alakítgatni a fejlődést (genotípusokat cserélni), úgy a kikelést követően egyszercsak szembesülök a pontelosztással, aminél rögtön jön is, hogy jól gondoljam át, mert később nem tudom majd megváltoztatni. Az igazat megvallva ennél a pontnál majdnem itthagytam a gépet, mert nem szeretek ilyen döntéseket hozni, ugyanis ennek jó vége az én esetemben nem túl sok esetben volt.
Később pedig szembesültem azzal, hogy valóban rossz döntést hoztam. Én elhiszem, hogy ki van egyenlítve, és még így is fel tudnám húzni magam, tényleg.
"Jó játékkal könnyen utol lehet érni a korábban kikelteket."
Igen ám, de aki most van előrébb, az is jól játszik, ő is ugyanolyan tempóban halad, és máris megmarad a két pont között a távolság. Szerintem.
Egyébként én egy szóval sem mondtam, hogy bárki kihasználja a fejlesztési hátteret, csupán annyit jegyeztem meg, hogy egy ilyen esetben azért nehezebb elvonatkoztatni - akkor maradjunk a mesélő, nem mesélő hasonlatnál -, hogy ne használd fel a tudásod. Azért azt nehezen hiszem el, hogy ha valaki tisztában van vele, hogy x bájital negatív, akkor csakazértis ráönti/megitatja vele, mert az funny. Én igyekszem továbbra is kihívásként tekinteni erre a dologra, de csak úgy, mint másik játékok esetében, egy idő után azért tudnak az ilyen dolgok bosszantóak lenni.
Lehet, hogy csak azért fáj ez egy icikepicikét jobban most, mert a tojások esetében nem láttam ekkora fokú előnyt a dologban, hiszen én voltam az első, akinek kikelt sárkánya (később egyébként felmerült benne, hogy ti visszatartottátok a kikelést, hogy játékosé lehessen az első - nem, nem kérem, hogy ezt cáfoljátok meg, vagy támasszátok alá, csak megemlítem). Most viszont naponta szembesülök ezzel. Lehet én vagyok túl érzékeny (nem, nem csak én...), de akármit mondasz, engem ez nem motivál. Nem azt mondom, hogy ti ne játszatok vele, ilyet nem várna el senki tőletek szerintem, hiszen igazad van, a ti kedveteket venné el, és a játék fejlődését. Csak... nem tudom. Komolyan, nem tudom hol van az arany középút. Talán nincs is.

"nekem egyáltalán nem állt szándékomban ironikusnak"
Nekem sem állt szándékomban, de talán érthető, hogy merem magamról azt feltételezni fél ötkor, hogy hajlamos vagyok ilyesmire.

//És már megint én nyitottam ki a számat, juhéééé....//
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.01. 05:30:32
Szerencsére nem is olvastam azelőtt a hozzászólásod, mielőtt a fejlesztést meg nem csináltam volna.
Ha valaki úgy kelti ki a Sárkányát, hogy nem konzultál másokkal, csak játszik a saját rendszere szerint - vannak ilyen játékosok is, csak nem sokan persze - akkor pontosan annyit fog tudni a tulajdonságok elosztásáról, mint te amikor legelőször találkoztál a rendszerrel. A második, harmadik, satöbbi sárkányodnál pedig rendelkeztél tapasztalatokkal és csak rajtad áll, hogy mit és mennyit osztasz meg velük, bár tudom, és szerintem helyesen teszed, hogy aki kérdez, azzal megosztasz. Egyszer talán hátha neked is tudnak majd segíteni. :)
A játékba, ahogyan eddig is, folyamatosan fogunk bevezetni fejlesztéseket. És ami most nem tűnik előnyösnek, vagy éppen nagyon előnyösnek tűnik, az lehet, hogy később nem pont ilyen lesz. Igyekszünk reflektálni az igényekre, és a továbbfejlesztéssel javítani, változtatnia az addigi esetleges hibákon.
Nem tudom számokkal alátámasztani, mert nem szeretnék rendszerinformációt kiadni, de tudom, hogy egy ma, holnap, x tetszőleges időben kikelt sárkány is tud bajnok lenni, tud a legjobb lenni egy képzettségből. Jó játékkal könnyen utol lehet érni a korábban kikelteket. Kérlek, ezt egyelőre számos bizonyítás nélkül fogadjátok el tőlem: tényleg így van. Tudom, látom a rendszerben.

Biztos vagyok benne, hogy a fejlesztők a játék során nem élnek azzal vissza, hogy ismerik a rendszert - saját példám: másfél-két oldalas jegyzet a sárkányaim fejlődéséről, képzettségek, genotípusok, cserék -, ha a rendszerismeret szerint játszanak, akkor annak tesztelési célja van.
Azt tudom javasolni, hogy próbáljatok meg demoralizálódás helyett inkább kihívásként tekinteni arra, ha fejlesztő sárkányával küzdötök, mert bizony, őket is le lehet győzni, sosem fogunk lehetetlen szintre fejleszteni, nem is tudnánk. (de, beírhatnám az adatbázisba, de semmi értelmes sem lenne)
Legtöbbször a fejlesztők is pontosan ugyanúgy, ahogy ti, csak játszanak a játékkal. Számukra, számunkra lenne teljesen demoralizáló, ha nem játszhatnánk vele, ez valószínűleg 0-ra redukálná a további fejlesztésben való érdekeltséget, lelkesedést. Akárhány ilyen játékkal játszottam, a fejlesztők mindig játszottak, és a mienknél sokkal rosszabb példákkal is találkoztam.
Próbáljuk meg csak a Martionra vetíteni ezt a példát: olyan ez, mintha azt mondanád, hogy a Mesélőknek ne legyenek JK-ik, mert úgyis ismerik a modulokat és az összes többi karakter összes fontos háttérinformációit.
De ha valaki Mesélő, vagy fejlesztő, akkor azért az, hogy képes legyen elkülöníteni a játékot és a fejlesztést/mesélést és az utóbbiban szerzett információkat nem jogtalan előnyszerzésre felhasználni.

Azt hiszem ennyi, nekem egyáltalán nem állt szándékomban ironikusnak, vagy sértőnek lenni. Remélem, hogy meg lehet érteni az álláspontunkat.
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.01. 04:30:42
És azt hiszem sikerült a figyelmeztetésben megemlített dolgokat az ajtón kívül hagynom. *Megveregeti a saját vállát*
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.02.01. 04:27:08
Hajnali negyed öt elmúlt, szóval ha némi irónia, szarkazmus vagy egyéb nem tetsző érzékelhető a szavaimból, az bizony nem csak látomás...
Én elsők között voltam, alapvetően mindenki előtt indulva a dologban. De a nulláról indultam, ezt lássuk be. Nem tudtam mi mitől fog függni, hogyan érdemes elosztani a pontjaimat, etc. Miután ezt később nem lehet változtatni, én csak pislogtam, elosztottam úgy, ahogy jónak éreztem.
Akkor.
Most már nem érzem úgy, miután kitapasztaltam nagyjából a rendszert, viszont ezzel a húzásommal olyan hátrányba sodortam magam az egyik képzettséggel kapcsolatban (holott karakterhez és sárkányhoz is az passzol), amit én, aki első voltam, nem tudok behozni. Akkor azok, akik napokkal, hetekkel (mert még sok nem kelt ki) később ugranak neki?
Amikor elindult az aréna, baromira örültem neki, mert volt cél, amit kitűzhettem magam elé, nem csak törődtem-gondoztam-simseztem alapvetően. Aztán be kellett látnom, hogy ez talán kicsit korai volt, mert tényleg lesznek lemaradások, amik tudtam, hogy sokaknak nem fog tetszeni, és azért lássuk be, hogy ez azért jogos és érthető.
És most jön a fekete leves része a dolognak:
Nem én vagyok az egyetlen, aki nagyon csúnyán tud meredni a monitorra, amikor sokadszor veri vissza a sárkányát az arénában egy fejlesztő sárkánya. Csúnyarosszgonosz vagyok, de ez eléggé elveszi az ember motivációját.

Viszont, ha már eddig itt virrasztottunk Lauval, légyszi tedd meg nekem Mc, hogy erre csak az aréna nullázása után reagálsz, hogy gyorsabban haladjon a dolog, jó? Köszönöm.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.02.01. 04:10:25
Sajnos az aréna nullázását nem tudtam hamarabb megcsinálni, most is dolgozom még rajta. Amint kész lesz, értesülni fogtok róla.
Nem hiszem, hogy csak annak van esélye bajnoknak lenni, akinek a sárkánya az "ősidőkben" (másfél hét telt el?) kelt ki. Igyekeztünk úgy kialakítani a képzettségek fejlődését, a tulajdonságrendszer, hogy hosszútávon lehetőségeket biztosítson mindenkinek. Nem lehet lehetetlen előnybe kerülni, ebben biztosak lehettek.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2012.02.01. 03:07:11
És olyanoknak, akiknek nem az ősidőkben kelt ki a sárkányuk, ez az egyetlen esélyük... -.-
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.02.01. 03:05:59
Szobrozunk, szobrozunk, de az aréna bizony nem nullázódik. :/
Válasz erre
Niko, lorton | 2012.01.31. 19:39:16
Mindenesetre, egy jótanács (vagy tipp vagy kérés vagy ahogy tetszik):
Legközelebb, ha egy ilyen változtatás várható, szerintem írjátok bele a hírbe legalább egy nappal előtte (mint például a szoknyás hercegfis módosítást), mert ez így azért mindig hideg zuhanyként érkezik, szerintem ennek - is - köszönhető, hogy ilyen a reakció. ^^
Válasz erre
Bogdányi Sarolta, karpena | 2012.01.31. 18:41:06
Ez egyáltalán nem destruktív :) Mindenképpen megbeszéljük a dolgot a többiekkel.
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2012.01.31. 18:23:54
Én is destruktív és hálátlan leszek, de szerintem is jobb az előző.
Válasz erre
Cséplő Koppány, ferfex | 2012.01.31. 17:06:50
Az előttem szólókkal értek egyet. Hirtelen mikor megláttam azt hittem megzápult. Nekem bejövősebb volt az előző, az olyan szeretgethető is volt :)
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2012.01.31. 16:04:56
Azt hiszem gonosz vagyok. :D Eddig tojást neveltem, most meg egy foltos kavicsot. :D *régi párti tábort erősít.*
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2012.01.31. 15:48:36
Én sem újat szeretnék, hanem a régit. :D Ezért kérdeztem, hogy nem lehetne-e azt megcsinálni, hogy választhatunk esetleg tojásonként, hogy milyen kinézetűt szeretnénk. *-)
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2012.01.31. 14:27:47
Igazából én fakezű vagyok rajz tekintetében, szóval óvatosan merek ilyenkor bármit is mondani. ^^
Lehet, hogy csak megszoktam a régi tojásokat (mert persze ez is lehetséges), mert nem is igazán másikat igényelnék az újak helyett, hanem vissza a régit. A sárkányok iszonyatosan aranyosak és szépek (ezt mondtam már többször is nektek, ha jól emlékszem), de ezek a tojglik - perpill - nagyon furák. Biztosan megszokjuk majd ezeket is (vagy mire megszoknánk kikelnek :D), csakcsakcsak... na, biztos érted hova akarok kilyukadni. :)
Válasz erre
Kassie, tanar | 2012.01.31. 14:05:43
A piros-barna tojás problémát megoldottam (ha nem jön be a frissítés-gyorsítótár törlés kell neki).

Amúgy engem lehet kövezni, az előzőeket én rajzoltam, külső nyomásra, és nem is tetszenek a mai napig, nem is arányosak, nem is tartom illeszkedőnek őket a sárkányokhoz.
Ezért kértem, hogy rajzoljon a leányzó, aki a sárkányainkat rajzolta újat.
Egyébként a méretek közötti különbség ugyanakkora, mint eddig.
És mindig üdvözöljük azokat a rajzolni tudókat akik szépet (szebbet) tudnak csinálni.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2012.01.31. 12:48:28
Hmm, az elképzelés nem lenne rossz, de a régi kép nekem is jobban tetszett.. Ami azt illeti most eldönteni se tudom, hogy a tojás milyen stádiumban is van. A színével ugyan eddig se voltam kibékülve, de most elgondolkoztam, hogy milyen színűnek kéne lennie valójában:) Első ránézésre egy kő jutott eszembe a képről, mely kiütésektől szenved ^^


Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.31. 12:04:59
//ha ma keresnétek valamilyen technikai problémával, sürgős kérdéssel kapcsolatban, kérlek e-mailben vagy gtalkon tegyétek, nem leszek az oldalon előreláthatólag 9-10-ig. köszi//
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2012.01.31. 08:52:07
Őszintén szólva a régi tojások nekem is jobban tetszettek. :/ A piros tojás-barna tojás probléma pedig nálam is fennállt, bár látom már elindult a javítás útján a probléma. ^^
Válasz erre
Kaszás Andrea, felnott | 2012.01.31. 03:03:41
Á, köszi. Szerencse, mert az utolsó állás szerint még nem sikerült, de akkor meg vagyok nyugodva. Igaz, még egy hónap így, mire kikel, de sebaj. :-)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.31. 02:59:10
Ha pirosról másra változott, mint barna, az nem a képcsere eredménye, az a normális játék része. Szóval akkor elérted a feketét.
Válasz erre
Dévajvári Nóra Dela, karpena | 2012.01.31. 02:58:10
Igaz, Noelnél pont a változtatáson dolgozom gőzerővel, ez igaz. Feketére akarom, ami illik hozzá. :-)
Válasz erre
Dévajvári Nóra Dela, karpena | 2012.01.31. 02:55:23
Hm... nekem is változott, a képcserétől más lett a szín. Nekem a piros beváltott feketére Noelnél, holott amikor kiléptem még délután, tutira piros volt. xD
Delánál a piros barna lett.
Gergőkénél maradt kék.

Sajnos az előző nekem is jobban tetszett, ez tény. Ez most amorf, és nem szerethető kép.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.31. 02:47:54
Tudunk a hibáról, miszerint a már megrepedt piros színű tojások az új képen barnának látszanak. Véletlenül rossz kép került feltöltésre, legkésőbb holnap ez javításra kerül, addig megértésetek és türelmetek kérjük. Köszönjük.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.31. 02:41:28
Lau: ez ügyben én nem vagyok kompetens, a design kérdésben nem én alkotok és döntök, de remélem a többiek is figyelik a témát.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.31. 02:40:53
Barnák? Az valami bug lesz, ha a képcserétől színt váltottak. Utánajárok.
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2012.01.31. 02:35:41
Egyéni vagy nem, nekem is ez. o.O Nem lehetne választani inkább? *.*
Válasz erre
Berkovics Krisztina, felnott | 2012.01.31. 02:34:12
Barnák lettek a piros tojásaim. o.O (És őszintén szólva az előző képük jobban tetszett, persze, ez egyéni vélemény. :/ )
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.29. 23:26:12
Nem, nem sztornó, láttam a kommentedet, és javítottam. Köszi. :)
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.29. 23:24:29
Sztornó, már működik. ^^
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.29. 23:04:52
Hát... Nálam még mindig nem működik. :/
Válasz erre
Verselő Alexis, neredin | 2012.01.29. 22:52:50
Igazán nincs mit. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.29. 22:49:25
Egy akkora égbekiáltó bug volt a rendszerben, hogy csoda, hogy eddig működött. Köszi, hogy szóltál, javítva.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.29. 22:05:07
Látom. Nekem is ugyanezt csinálja, úgy, hogy semmit nem módosítottam a kódon. O.O
Utánajárok.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.29. 22:01:50
Hova az elejére? Életpontod is van elég?
Válasz erre
Verselő Alexis, neredin | 2012.01.29. 21:31:22
Nem tudom, mi lehet a probléma, de az arénában nem tudok kihívni. Van cselekvéspontom, kiválasztom, amit akarok, rányomok a kihívás gombra és visszadob az elejére.
Eddig működött. :/
Válasz erre
Vadalma Csaba, lorton | 2012.01.29. 17:58:26
Jó, a többi kapcsán már összedugtam a fejem másokkal, meg már erre is találtam valami megoldásszerűt, amivel meg tudom nézni, hogy lesz-e kedve a törődésen kívül valamihez. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.29. 14:28:47
Csabi & mindenki: érdemes jegyzetelni, és minden szöveget elolvasni, minden apró változásra odafigyelni. Néha van olyan, hogy cselekszel valamit, kiírja a szöveget és már kattintanál is tovább, mert áh, ez úgy is ismerem. De végigolvasod és a végén van még egy plusz mondat valamiről. Arról sem érdemes lemaradni. És ez csak egy példa volt! Ebben a játékban nagyon sok minden el van rejtve, amit meg lehet figyelni, ki lehet tapasztalni. És persze, ahogy Manassé is mondja, ha nem megy egyedül, akkor dugd össze a fejecskéd másokkal és kérdezősködj, rakjátok össze, amit tapasztaltatok.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.29. 14:26:34
Vizsgálat Edit, vizsgálat. :)
Sejtem, hogy mi lehet a gondod, de nem technikai hiba.
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.01.29. 10:25:01
Az mitől lehet, hogy két napja akármelyik genotípust növelem, nem nő a százalékom? o.O Ennél a karakternél akadtam be, és egyszerűen nem értem.
*Kétségbeesett elhaló kiáltás:* Emszíííí, segíííts. O.O
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2012.01.29. 09:41:27
A sárkánynak van pofija, el tud mászkálni, ugyanez viszont nem mondható el a tojásról. Van tuti módszer arra, hogy tudd, van-e kedve valamihez vagy nincs, és itt nem a vizsgálatra gondolok. Tapasztald ki a játékot, vagy kérdezősködj a többiektől akár játékban is :) (MLI tanárral s lehet, ja :D)
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2012.01.29. 08:14:06
A tojáslakó hangulatát nem lehetne valahol kijelezni? Csak mert bosszant, hogy elpocsékolok pontokat olyasmire, amikre aztán kiírja, hogy a kis sárkánynak nincs kedve hozzá. Értem én, hogy a sárkány is individuum, nem mintha megkérdezném arról, hogy bármit is megtehetek-e (XD), de örülnék ha nyíltabban tudtomra adná, ha baja van velem. :D (Mert én is rendszeresen tudtára adom, hogy bajom van vele, vagy a gazdinak ma nincs kedve hozzá XD)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.27. 02:22:39
A kikelt sárkányoknál egy állandó érték adja meg az esélyét az új gondozás megszerzésének, míg a tojáslakóknál ez az érték változó, a tojás állapotától függően alacsony, vagy magas. Így az, hogy ritkán kap valaki új lehetőséget nem rendellenes.
A látogatásnál pedig működik az értesítés amennyire látom.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.26. 22:51:52
Utánajárok, ha találok valamit, jelezni fogom.
Válasz erre
Szabó Erika, felnott | 2012.01.26. 19:27:43
Nem tudom direkt van e így, igazából csak feltűnt, hogy nagyon ritkán ad kikelt sárkány esetében további lehetőségeket, illetve látogatáskor egyáltalán nem. Avagy még mindig fennáll a probléma, hogy nem értesít a rendszer, ha kapok.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.26. 17:07:14
Naon??????????
Válasz erre
Lázár Nola, ferfex | 2012.01.26. 15:53:56
nem naon
Válasz erre
Laufer Kinga, felnott | 2012.01.26. 15:35:38
És egyes esetekben nem szoktad észrevenni, hogy miután csináltál valamit, elkezdett nőni a százalék értéke? Vagy... Nem vettél észre összefüggéseket valamelyik cselekvési lehetőségek között? ^^
Válasz erre
Lázár Nola, ferfex | 2012.01.26. 15:32:24
hát mindenfélét ^^ törődök vele, meg gondozom, járok a könyvtárba szorgosan :DDD
néhanapján főzök egy bájitalt. :DD Lehet ez a megoldás.
Válasz erre
Laufer Kinga, felnott | 2012.01.26. 15:28:18
Miket szoktál csinálni vele?
Válasz erre
Lázár Nola, ferfex | 2012.01.26. 11:55:34
Olyan ideges lettem, mikor ezt megláttam!!
"Hiába érte el a tojás a legnagyobb méretét, nem fog kikelni, amíg a genotípusai nem fejlődtek ki teljesen." Szétkönyvtáraztam pedig az agyam!!!!! :DDDDD És még mindig nem tudom, hogy kell genotípust növelni... xD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.24. 01:18:42
Hiba javítva. :)
Válasz erre
Gaál Fruzsina, felnott | 2012.01.23. 20:15:02
Sárkánygazdi vagyok, keresni próbálok a cseréknél, és ez jön ki:
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/degg.php on line 2525
Válasz erre
Gedeon Lenke, tanar | 2012.01.23. 11:40:04
igen random, akkor bocs. :)
Előzmény: Talján Eszter, 2012.01.23. 00:33:19
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.23. 11:24:46
Visszajelzés:
Főzni szerettem volna egy bájitalt Jersey-nél, le is főtt, de amikor kiírta, hogy megnézhetem a bájitalt (azzal a cselekvéssel a sárkányt vizsgáltam), az a cselekvésem elveszett. Konkrétan semmit nem írt ki, csak a bájitalt, megvizsgálásra semmi eredményt nem közölt velem. :/
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.23. 02:57:20
A fejlesztésekkel egy időben, régebbi, illetve a fejlesztések által okozott számos hibát javítottunk. A játék továbbra is béta, ezért felelősséget a hibátlan működésért nem vállalunk. Ha bárki hibát észlel, kérjük jelezze haladéktalanul. Köszönjük.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.23. 02:56:10
Frissítettem a hírt az Aréna működésének sokkal pontosabb leírásával. Ha valami még mindig nem egyértelmű, kérdezzetek nyugodtan.
Válasz erre
Talján Eszter, neredin | 2012.01.23. 00:33:19
A véletlenszerű látogatásra nyomtál? Tudunk a hibáról és rajta van a javítási listán. :)
Válasz erre
Gedeon Lenke, tanar | 2012.01.23. 00:29:05
ez most Off egy kicsit, bocsi. Már többedszerre előfordul, hogy meglátogatnám valakinek a sárkányát, rákattintok a gombra, és amikor befrissít akkor egy teljesen más sárkány van ott, és őt látogattam meg. Mással is előfordul ez?
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.22. 23:10:16
Megpróbálom a hírben hosszabban kifejteni az aréna működését, mert látom, hogy még vannak vele gondok. :)
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.22. 22:49:15
Most nézegettem az Arénát kicsit jobban, látom hogy már van másik bajnok is. Nálam van egy kihívás, de azt nem írja, hogy ki volt. Ezt nem lehetne esetleg kiírni? :)
Válasz erre
Talján Eszter, neredin | 2012.01.22. 22:37:45
Ez egy jó ötlet, köszönjük. :)
A statisztikák oldalon elérhetővé tesszük az aréna bajnoki táblázatát. :)
Előzmény: Bradics Bence, 2012.01.22. 22:29:56
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.22. 22:32:02
Nem titkos, rá kell jönni. ^^'
Válasz erre
Magasztossy Délceg Előd, felnott | 2012.01.22. 22:30:12
ohmmm szóval ez ilyen titkos dolog. értem :) köszi azért a segítséget :)
Válasz erre
Bradics Bence, felnott | 2012.01.22. 22:29:56
Amúgy egy felvetés, amire lehet, hogy gondoltatok, de lehet, hogy még nem. A lényeg, hogy lesz e lehetőség valami módon megnézni az aréna rangsort, vagy legalább az aktuális bajnokot, vagy valami hasonlót kikelt sárkány nélkül?
Válasz erre
Talján Eszter, neredin | 2012.01.22. 22:28:17
Azt tudom javasolni, hogy ha semmilyen módon nem jössz rá magadtól (a könyvtárazás például nagyon sokat segít), akkor kérj segítséget a játéktéren vagy privátban, tapasztaltabb karakterektől, userektől.
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.22. 22:25:13
Igazából ez pont egy olyan dolog, amire rá kell jönni, itt nem fogják neked elárulni, mert nagyon komoly játéktechnikai információ. :/
Válasz erre
Magasztossy Délceg Előd, felnott | 2012.01.22. 22:21:38
Egy kérdés... ez a százalékos genotípis valahogy marha lassan nő nekem. Még mindig csak 14%-on van pedig minden nap foglalkozok a dögömmel :D Miért van ez? Vagy mitől növekszik gyorsabban?
Válasz erre
Várhegyi Amélia Petra, lorton | 2012.01.22. 22:21:10
Húha, ez elég komolyan hangzik. :)
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.22. 22:09:12
Háh, Jersey már bajnok! :D
Válasz erre
Carrie, karpena | 2012.01.22. 02:11:47
Kömben mi is végigizgultuk :D
Válasz erre
Cserfes Csenge, lorton | 2012.01.22. 00:20:32
Yaaay! \o/ Itt is gratulálok! :D
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.22. 00:05:11
Nekem pedig több, mint 30 látogatásom volt, amiért nagyon hálás vagyok. :) És nagyon szépen köszönöm, hogy ennyire végig izgultátok velem a nagy pillanatig vezető utolsó perceket! *-*
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.22. 00:02:40
A mai napon kikelt az első sárkány, a Martion látogatottsága pedig olyan magas volt, mint legutóbb még valamikor 2010-ben.
Köszönjük nektek!
(Oldalletöltések: 2012-01-21 - 21746)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.21. 14:53:04
Programozásilag biztos, hogy jól működik a számláló, folyamatosan figyelek minden háttérben zajló eseményt. Próbálkozz talán egy kicsit máshogy. (nem tudok és akarok többet segíteni, bocsi.)
Válasz erre
Rácz Anett, felnott | 2012.01.21. 14:27:49
És megint én. ^^' Mekkora az esély rá, hogy egy tojásnál "beakad" a százalékszámláló? Már-már gyanús, hogy Ancsánál napok óta nem mozdul semerre, pedig folyamatos gondozás alatt van. :/
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2012.01.20. 02:20:54
Én megpróbáltam, mert az első, amit kidobott nekem, az nem volt egyértelmű, hogy kikelt sárkánynak kell. De még csak szöveget sem adott hozzá, szóval hagytam a fenébe. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.20. 01:19:05
Látom, senki nem használta őket szerencsére. :)
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2012.01.20. 01:11:31
Nem mintha használtuk/tam volna. :P Józan ész belátta, hogy ezek nem igazán működnek tojásokkal. XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.20. 01:09:07
Nem, nem történt semmi. Ti jártatok kvázi rosszul :( mert ezekkel a gondozásokkal semmilyen hatást nem lehetett elérni a tojásokon.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2012.01.20. 01:05:37
És azért gondoltam normálisnak, mert a 17.-ei frissítésnél ezt írtátok:
"A tojásokhoz használt gondozások nem feltétlenül megfelelőek a Sárkányok számára, ezért új gondozásokat kell megtanulni hozzájuk."
Bocsi, ha ennek ellenére furcsállni, és "jelenteni" kellett volna.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2012.01.20. 01:04:19
Én simán azt hittem, hogy már bekerültek ezek is a rendszerbe. Minden esetre amiket kidobott nekem, azok cukik voltak. XD
Válasz erre
Rácz Anett, felnott | 2012.01.19. 23:53:13
Már kezdtem kétségbeesni, hogy valamit nem csinálok jól. ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.19. 23:45:13
A hiba minden valószínűség szerint javítva. Kérlek, jelezzétek, ha bárki eleddig ismeretlen gondozást kapna a tojásához.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.19. 23:37:28
Pontosítanék: ez egy hiba. Úgy látszik valamilyen módon a kikelt sárkányokhoz tartozó gondozások kerültek tojásokhoz. Köszönjük a jelentést. A hiba javítás alatt.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.19. 23:35:05
Nem kerültek új gondozások a játékba a tojásokhoz.
Válasz erre
Rácz Anett, felnott | 2012.01.19. 22:14:43
Érdeklődnék, hogy normális-e az, hogy én nem kapok új gondozásokat. Hallottam, hogy mások már kaptak, én viszont ha megszakadok sem kapok. :/ Ez valami hiba lehet esetleg?
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2012.01.17. 20:03:26
Nusika, drága, ahhoz miért kell rögtön így bánni szegényekkel?
Fagyaszd le őket, és tervezünk visszaadós opciót asszem :)
Előzmény: Sebes Anna, 2012.01.14. 22:42:35
Válasz erre
Niko, felnott | 2012.01.17. 20:02:43
Köszi. ^^ *Kíváncsi*
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.17. 19:16:47
Nem számít annak. Szerettük volna megjelentetni az erre vonatkozó adatokat a könyvtárban, azonban ez többféle technikai akadályba ütközött. A többiekkel való egyeztetés után meg fogom találni a módját a nyilvánosságra hozásnak.
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.17. 19:09:49
"Szabálysértésnek" számítana rákérdezni, hogy hány százaléknál jár a "legkifejlettebb" sárkány? ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.17. 12:12:06
Kérdezzetek nyugodtan, ha bármilyen kérdés felmerül a Sárkányokkal kapcsolatban, és szeretném kiemelni, hogy a játék továbbra is csak béta.
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2012.01.17. 12:04:43
Köszönjük, javítottam mindkettőt.
Válasz erre
Kajtár Olivér, felnott | 2012.01.17. 08:14:08
megint én :$ "Brrr... kicsit hűvös van, de megedzed a kissárkányt oabenn. " Ez pedig "odabenn"
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2012.01.17. 08:08:40
"Beszuszakolod a tyúk alá (mután gondosan befogtad a madár szemét, hogy azt higgye, éjszaka van.) " Bocs, hogy megint ilyennel jövök :$ Gondolom az 'miután' szeretne lenni :)
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2012.01.14. 22:42:35
Ha bezöldültek, azt lehet fokozni? Teszem azt, lágy tojás lesz belőlük.... Csak mert én tényleg vissza szeretném szolgáltatni az összes tojásomat. XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.12. 16:12:14
Probléma megoldva.
Válasz erre
Séll Ádám, tanar | 2012.01.12. 13:33:56
( Ha már itt tartunk, az üzeneteknél is kikapcsolhatnád pls ^^ - Offend )
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2012.01.12. 12:09:21
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.12. 12:09:21
Köszi, úgy látszik egy debugüzenet kinn maradt. Kikapcsoltam.
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2012.01.12. 12:04:51
A Martion logója és a Sárkánynevelde felirat között, felül, ez jelenik meg: Array ( [todo] => 4 [care] => [examine] => [component] => [research] => [raise] => 17 )
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.12. 11:10:26
Többek között Krichenbaum Izabella Noémi jelzéseinek köszönhetően megtaláltam néhány idegesítő, zavaró hibát mely a bájitalok használata, kezelése közben felbukkanhatott. Ezek most javításra kerültek.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2012.01.11. 12:24:18
Igen, az lenne a cél, hogy ki tudjam számolni a dolgokat, mert meg vagyok lőve, hogy hiába vannak számosított értékeim, ha kvázi csak úgy lógnak a levegőben. XD
De mivel olyan magas értékeknél járok már, amiknél nem létezik, hogy ne legyenek elegek harmadlagos, meg másodlagos genotípusnak, visszatérek a régi módszeremhez. XD (Mert voltam olyan elvetemült, hogy még az összegekkel is b.szakodtam, de ezt feladtam körülbelül akkor, mikor kijöttek a százalékok. XDDD)
Válasz erre
Sándorfalvy Péter, tanar | 2012.01.11. 12:17:51
Túl sok információt elárulna, ha mind a három %-os értékét kiírnánk, mivel egyesével ki lehet deríteni a genotípusok értékét, akkor pontosan ki lehetne számolni mindent.
Hogy érthető legyen, hogyan is működik: kiszámoljuk, hogy az egyes genotípusok hány százalékon állnak, aztán vesszük az átlagukat.
Válasz erre
Kruppa Erzsébet, felnott | 2012.01.11. 11:56:53
Én most vesztem el végleg genotípus ügyileg. Oké, hogy már kiírja a fejlettségi szintet, ami tök jó lenne, ha adna valami FIX támpontot. Merthogy én nekiálltam szépen növelgetni a genotípus értékeket, most még a harmadlagosnál tartok, de gondoltam, hogy majd ha elérem a 33 %-ot (plusz amit a másik kettő jelent ugye, csak nem tudom mekkora a hányaduk benne), akkor megyek a következőre, végül az elsődlegesre. De hogy szinte a padlóra essek vissza mikor addig nő az általam harmadlagosnak kiválasztott értéke, hogy színt is vált már... Nyilván ebből lejön, hogy valahogy súlyozva van akkor az egész, és ez befolyásolja a százalékos értéket, de amit ki akarok hozni ebből az egészből: nem lehetne esetleg úgy kiírni, hogy szétszedni 3 részre az arányt, hogy melyik-melyik hogyan áll? Több támpontot adna. :/
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2012.01.10. 16:16:05
o.O Kivettem a cserelistából három bájitalt, de egyik sem került vissza a tárgyaimhoz, ugyan úgy kivettem két összetevőt azok viszont visszakerültek, nálam van a hiba?!

Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2012.01.09. 17:54:07
Amindenit. :D Jó ez az új fejlesztés. ^^ Legalább tudom, hogy sehol nem tartok. XD Itt fogok megöregedni, hogy kikeljen. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.09. 13:28:57
Átnéztük a problémát, és nem találtunk programhibát. Ha bárki más találkozna ezzel a jelenséggel, kérem, haladéktalanul jelezze. Köszönöm.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.09. 13:05:36
Írj nekem privátban, mond el melyik főzetről van szó... ez elég komoly gond.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2012.01.09. 13:04:47
Kétszer is rálocsoltam egy főzetet a tojáskámra, ki is írja, hogy lelocsoltam vele, de a tárgyaimnál továbbra is ott marad és újra fel tudom használni! Az előbb kipróbáltam még egyszer, hátha csak az előbb én rontottam el valamit, de megint ugyan ott van. Nem merem még egyszer kipróbálni, mert nem akarom esetleges hibából tovább locsolgatni.
Ötlet?
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.01.09. 11:01:37
Már csak az elérendő szintre lennék kíváncsi. XD
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2012.01.09. 10:55:05
Hát ettől most én is dobtam egy hátast. O.o
Előzmény: Fülöp Edit, 2012.01.09. 02:43:54
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.01.09. 02:43:54
Ez kemény. :o Mármint, jó ideje szinte csak a genotípusokkal vacakolok, és csak ennyinél járok? :o
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.09. 02:35:39
Törődésnél. :)
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.01.09. 02:19:40
Umm, ezeknek a százalékoknak hol kéne látszódniuk?
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.09. 01:11:22
Az üres lista egy korábbi listádból való törlés eredménye. Töröld nyugodtan, tárgyat nem veszthettél el.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2012.01.09. 01:09:24
Viszont van egy kis problémám a cseréknél! Összesen négy darab cserére kikiáltott tárgyam van, viszont az egyiknél nem jelenik meg semmi se. Mármint nem látom se a képet se azt hogy mit bocsájtottam áruba. Csak azt ajánlja fel hogy kivegyem vagy töröljem, de hogy mit is, az nem jelenik meg.. olyan mintha eltűnt volna, viszont nem tudom megmondani mi volt a tárgyam...
Már többször is frissítettem, de eredménytelen!
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2012.01.09. 01:05:21
^^ Én már szembe is találkoztam vele, meg is lepődtem, de tetszik! Bár még akkor arrébb lesz a kikelés.. *már nagyon várja, persze itt az új fejlesztésre gondolt.*
Válasz erre
Bradics Bence, felnott | 2012.01.06. 17:53:12
felhasználóval kijelentkezni nem próbáltam, de 4 karakternél mindnél dobálta az 500-ast, azóta meg nem tudom, hogy fennáll e a hiba, mert összesen 1 pontom keletkezett eddig, annál nem dobta, de a tapasztalat az volt, hogy kb random dobálta...és mivel nem értek a szerver oldali részhez, gondoltam szólok, hátha Nálatok szállt el valami :)
Válasz erre
Kiss Médea, felnott | 2012.01.06. 16:46:31
Na, végignyomtam, bár néhol elbizonytalanodtam egy-két cselekvést követő frissítésnél.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2012.01.06. 15:41:10
Most lehet, hogy megzápulnak a tojásaim, de rendszeresen elszáll nem csak a sárkánynevelde, hanem az oldal is kompletten. :/ Így meg kissé nehéz tudatosan nevelni.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.06. 15:40:26
Az ISE nem a mi részünkről keletkezik, remélhetőleg a szolgáltató megoldja.
Az alábbi nekem olyasminek tűnik, mintha kidobott volna a rendszer. Fennáll a hiba azóta? Próbáltál egy kilép-belép kombót?
Válasz erre
Bradics Bence, felnott | 2012.01.06. 14:24:16
nos, ma játék közben rendszeresen kaptam 500 internal server error-t, és most még egy ilyet is a sárkánynevelde felirat fölött:

Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/degg.php on line 119

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1214

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1214
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.05. 00:06:45
Ez így biztosan rendben van. :)
Előzmény: Hajdú Lilla Alíz, 2012.01.04. 15:03:16
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2012.01.04. 15:03:16
Ez a betegedős rendszer is érdekes. Több, mint egy hétig nem tudtam a sárkányaimra nézni. Csak Lilláé maradt egészséges valahogy, a többi mind beteg lett. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.01.03. 21:15:18
Egy törölt multi eredménye... :D de legalább tovább teszteljük a betegedős rendszert...
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2012.01.03. 19:16:20
Találkoztunk mi is már a dologgal. Valószínűleg egy duplakattintás eredménye :D Mindenesetre reméljük, hogy hamarosan szerető családra lel.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2012.01.03. 19:07:00
A szökevény kistojás. Tisztára mint egy jó krimi címe. XD
Válasz erre
Verselő Alexis, neredin | 2012.01.03. 19:00:04
Gőgösen hátat fordított a Sárkánylerakatnak és tovagörgött... :'D
Válasz erre
Schiffer Kenéz, felnott | 2012.01.03. 18:26:45
De furi, találtam egy Csepp névre hallgató kissárkányt, aminek nincs gazdája. Csak kíváncsiságból kérdem, ez hogy lehet? :o Mondjuk már mohos is, meg minden baja van szegénynek.
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2012.01.01. 23:34:44
O_o Hm, köszi, ez fura.
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2012.01.01. 18:01:33
Lenne egy kis problémám. Valamikor hajnalban foglalkoztam a sárkánnyal, elköltöttem a 18 cselekvés pontomat, bevásároltam egy csomó komponenst, és most amikor beléptem, azt tapasztaltam, hogy 18 cselekvéspontom van és amit vettem, nincs benn a tárgylistámban. Tehát feltételezem, hogy amit reggel csináltam, az úgy elveszett. Többi karakternél ugyanezt tettem, de ott megvannak a komponensek és az azóta termelődött plusz 6-7-akárhány cselekvéspont. Kérlek nézzetek utána, hogy ez mi lehet, mert határozottan emlékszek, hogy Fonzinál is elhasználtam a pontokat és egy csomó komponensem hiányzik.
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2011.12.29. 01:07:51
Nem sürgős választ kértem. ^^ Csak mertem remélni, hogy ha a többi kérdésre lesz válasz, akkor az enyémre legalább ennyi érkezik majd, ami érkezett is, még ha csak kis biztatás hatására is. :)
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.12.28. 15:30:40
Ha sürgős választ kérsz, akkor meselo@alomvilag.hu :) Azt a Mesélők közül legalább páran megkapják.
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2011.12.28. 14:15:01
Ha csak ennyit írtál volna, már az is javított volna a hirtelen feltámadt hangulatomon. Köszönöm...
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.28. 14:12:45
Az a probléma állt fel vele kapcsolatban, hogy ünnepi időszak van és család, illetve egyéb programok miatt elég keveset töltök az oldalon, ezért most a fejlesztés is szünetel egy picit. Nagyjából két nap után annyi időm jutott, hogy a hibákra válaszoljak valamit. Januárban térjünk vissza fejlesztési kérdésekre. :)
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2011.12.28. 14:03:14
Az is lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést, érthetetlenül, avagy sikerült láthatatlanra állítanom elküldés előtt, de... bármelyik probléma is áll fenn vele kapcsolatban, kérhetek rá reakciót?
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.12.28. 13:46:02
Az a baj, hogy a régi böngészőkben ez a hiba egyértelmű (suli gépeken az IE 6), és megoldhatatlan.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.28. 13:23:51
Gyorsítótár törlése, ha nem jelenik meg a harmadik legördülő (ha az emberek 90-99%-ának működik, akkor az biztos, hogy lokális probléma.
Shift+ctrl+del a legtöbb böngészőben a gyorsító.
Lexi: tudok erről a hibáról, de sajnos még nem volt érkezésem javítani (talán ma lesz). Kerülőmegoldás: lista/ajánlat törlése, új lista/ajánlat létrehozása.
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.12.28. 12:12:50
Az az igazság, hogy ez valószínűleg böngészőhiba (Mcload a tudója, hogy mely részének a baja ez). Érdemes más böngészővel próbálkozni.
Válasz erre
Vöröslő Morion, ferfex | 2011.12.27. 22:20:55
Nekem sem jelenik meg a harmadik legördülő ablak a komponensek felhasználásánál.
Válasz erre
Jagicza Éva, felnott | 2011.12.27. 10:28:35
A cseréknél ajánlat módosításakor nem veszi ki nálam a tárgyat. Konkrétan a Sarl Atádnak tett ajánlatomhoz adtam hozzá egy bájitalt, ill, helyette szerettem volna kivenni egy másikat (Az egyszarvúsat), de nem mutatja, hogy kivenné a rendszer.
Válasz erre
Hédervári Hedvig, lorton | 2011.12.26. 12:20:36
Én csak érdeklődnék. Szerepel a tervek között esetleg egy olyan, hogy meg lehessen adni - irányadóként - a cserelistára kitett komponensek/bájitalok árát? Mittudomén, mondjuk én elcserélnék x darab y-t és cserébe y x-et kérek. Vagy csak megadni, hogy ezt várnám, de lehet ajánlani mást is. Remélem érthető amit szeretnék ebből kihozni. ^^
Válasz erre
Scheibelhoffer Kende, karpena | 2011.12.25. 20:15:40
Nem jelenik nekem meg a bájitalfőzéskor a harmadik komponens legördülője.
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2011.12.24. 18:57:28
Akkor valamit változtatni kéne rajta, mert ez így nem csak félrevezető, de kifejezetten logikátlan is. (Mondjuk az is, hogy hátat fordít nekem a tojás... xD)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.24. 15:43:12
Teljesen. Elárulom, akkor írja ki, hogy hálás a sok törődésért, amikor gondozást kellene kapnod, de már megvan az összes. Olyankor van ez a kedves szép üzenet. De ez nincs összefüggésben azzal, hogy mikor igényel még törődést, az máson múlik.
Válasz erre
Kajtár Olivér, felnott | 2011.12.24. 15:27:00
Ez velem is volt már, többször.
Válasz erre
Szekeres Dóra, felnott | 2011.12.24. 15:10:52
Az mennyire normális, hogy kiírja, hogy a kissárkány hálás a sok törődésért, majd konkrétan a következő cselekedetnél közli, hogy törődjek vele többet? -.-"
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.23. 16:14:46
Úgy volt és nem csak úgy volt, hanem úgy is van. :)
Válasz erre
Haisz K. Szilvia, felnott | 2011.12.23. 13:21:36
(Adok én neked tollat, keress meg! xD Nekem azt ad sokat, meg pürét.)
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.23. 10:52:08
(Nem úgy volt, hogy a Comtesshajfű beszerzésének valószínűsége csökkent le? Mert ezt a rendszerrel is lehetne közölni, hogy adjon kevesebb füvet és több tollat. XD)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.22. 13:44:28
Elveszni biztos nem elveszik el semmi, de ez elég komoly gondnak hangzik. Ide vagy MSN/e-mailben légyszives írd le pontosan, hogy mi történt, kivel, hogyan stb. Akkor utána tudok nézni és megoldom.
Válasz erre
Poczoki Dániel, ferfex | 2011.12.22. 13:22:26
Hm. Megeshet, hogy én néztem be, de mintha elvesznének a komponensek, ha elutasítom a rá érkezett ajánlatokat. Oké, hírben írva volt, hogy megesik ilyen, de nem tudom aktuális-e még. :)
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.22. 12:57:28
ezek szerint akkor nem gond, hogy kék füvet kaptam és le is főztem tegnap. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.22. 12:14:49
Viszont a visszajelzést mi köszönjük. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.22. 12:13:54
Nincs mit köszönni, kell, hogy néha kicsit érdekességekkel dobjuk fel a játékot. :)
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.22. 12:03:48
Jujj, köszönjük szépen. =)
Válasz erre
Niko, felnott | 2011.12.22. 11:49:22
Aranyos a mai meglepetés. ^^

Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.21. 20:39:49
Felkerült minden hiányzó kép, elnézést a kellemetlenségekért. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.21. 20:33:35
Köszi... intézkedem.
Válasz erre
Wellman Ignác, felnott | 2011.12.21. 20:32:54
Egyes bájitaloknak is hiányzik a képe. Csak gondoltam jelzem, kiegészítésként. ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.21. 20:30:56
Hiba volt, valójában nem akartuk mind a két hátralévő komponenst bevezetni ma, de egy technikai hiba folytán sikerült, így feltöltöttem a hiányzó képet, és módosítom a hírt.
Válasz erre
Bradics Bence, felnott | 2011.12.21. 19:01:26
Másik.

Niko megkapta a másik még nem benn levő különleges komponenst...ez azt jelenti, hogy benn van mind a 6 komponens, csak a hírben nincs még vagy ez is egy bug.
Válasz erre
Bradics Bence, felnott | 2011.12.21. 18:59:54
BUGjelentés:

Amikor kaptam egy sárga dragoniniumot a boltban, akkor a kép helyére is a komponens nevét írta és a tárgylistában is ez a helyzet.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.20. 09:19:19
Elgépelések javítva.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.19. 20:30:11
Rákattintottatok már arra a szerencsétlen számra? Az felhozza a csereesemények listáját.. :)
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.19. 20:20:46
"Csere felirat melletti zárójelben lévő szám jelzi, hogy az utóbbi időben hány ilyen eseményetek volt." Én ez alapján úgy feltételeztem magamnál, hogy a lebonyolított tranzakciók számát jelölheti, vagyis a sikeresen lezárt cserékét. Mert másik karimnál ezen logika alapján működik, meg tulajdonképpen ennél is.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.12.19. 20:11:38
Csatlakozva kedves Szilvihez (:P) jelezném, hogy nálam is jelentkezik ez a probléma, csak nálam úgy, hogy 1 cserelistám van, a rendszer meg kettőt jelez. ^^
Válasz erre
Antal Mirtill, lorton | 2011.12.19. 19:48:08
"A tojás egszségesen kiszellőzött. " - kimaradt egy é
Válasz erre
Haisz K. Szilvia, felnott | 2011.12.19. 19:39:11
Nekem ez a cserejelzős nem működik valamiért. :/ Kiírja h 0, pedig van cserém, illetve más karinál kiírja h 1, pedig nincs :K

De lehet, én értelmeztem rosszul az egészet... :'D
Válasz erre
Kajtár Olivér, felnott | 2011.12.19. 10:46:18
"Hmm.. nem szól semmit, szóval bztos tetszik neki. " Asszem biztos akart lenni :$
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2011.12.19. 00:56:52
Köszi!^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.19. 00:56:24
Köszi, javítva.
Válasz erre
Vári Milán, felnott | 2011.12.19. 00:55:33
A többinél ugyanaz. :)
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2011.12.19. 00:54:49
No, meg akartam látogatni Mirci sárkányát, és ezt dobta:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/deggshow.php on line 132
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.18. 15:41:41
Olyan cserelistát is lehet nyitni, ahol több tárgy van, én is olyanba raktam ki a sajátjaimat - és működik. Elég furcsa ez a helyzet.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.18. 15:34:46
Elvileg igen. De mondom, lehet hogy én voltam a béna, és nem sikerült. Jó nekem így is, egyesével. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.18. 15:31:47
Létezett az a 12 füves cserelistád? Mert nálam listán kívül voltak a tárgyaid láthatóak.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.18. 15:27:10
Megszüntettem, és egyesével pakoltam be őket. Így okés. :D
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.18. 15:25:04
Elvileg raktam 12 füvet cserébe. De lehet, akkor én csináltam valamit rosszul? *-)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.18. 14:59:02
15 tárgyat látok nálad összesen, ebből 1 toll és 14 fű, amiből 3 van cserelistán vagy bájitalfőzés alatt. Nem ez a helyzet?
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.18. 14:40:31
Nálam igen. Vagy lett közben 23 Comtesshajfüvem, de azt azért erősen kétlem. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.18. 14:33:17
Ö.... azoknak nem szabad megjelenniük a legördülő listában a bájitalkészítésnél. Mégis megjelenik?
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.18. 14:30:55
Én vééégre kaptam egyet! Nem mintha okosabb lettem volna tőle. :D
Amúgy egy olyan kérdésem lenne, hogyha beteszek egy rakat füvet a cserékhez, nem lehetne, hogy azok meg se jelenjenek a legördülő listámban? :D
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.18. 10:41:17
Hm. Én eddig is tollból kaptam a legtöbbet, és az új komponenst még soha. :D Meglátjuk, de köszi. ^^
Válasz erre
Wellman Ignác, felnott | 2011.12.18. 01:25:36
Köszönöm a komponenseken való változtatást, már akartam is jelezni, hogy normális-e az, hogy a legtöbb esetben azt kapok, és ritkul a többi. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.17. 21:18:40
A konkrét időponton más is kapcsolódik ehhez a súgóban.
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.17. 21:17:40
Nem konkrét időpontra gondoltam, csak hogy jó lenne már látni egy nem tojást is... :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.17. 21:14:10
Mirci: olvass utána a könyvtárban. :)
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.17. 20:06:33
Mikor kelnek máááár ki? :D Meghalok, hogy csak a repedezést látom mindenkinél. :D
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.17. 00:30:19
Mivel azt mondtátok, elgépelésekért is szóljunk, egy ilyet találtam^^:

"A tojáson belül dobogó kis szív felemelngeti a tiedet is."
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.16. 00:18:48
Mindkét alább jelzett hibát (cserelista hozzáadás és sárkánylista keresés) kijavítottam. Ha újra előjönnének ezek, vagy bármelyik másik, kérlek szóljatok.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.16. 00:08:30
Nem mellesleg az ötleted megválaszolásra került és meg is lesz valósítva...
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.16. 00:04:22
Rendben van, bocsánat, hogy hülye vagyok és hasonlók, csak egy ötlet volt, amit hasonló oldalak hasonlóan hosszú posztjai alapján gondoltam javasolni, de nekem mindegy.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.15. 23:43:45
Algoritmus 3, jó megoldás:
- Belépek a buborékon keresztül, megnézem a hozzászólásokat
- home billentyűt nyomok és látom, hogy frissült-e a hír

Algoritmus 4 új jó megoldás:
- A hír címéből és dátumából látom, hogy frissült-e
- a hozzászólások számából és az események listájából látom, hogy van-e új hozzászólás .:)

én ezt a két módszert szoktam alkalmazni
Válasz erre
Séll Ádám, tanar | 2011.12.15. 23:43:21
Algoritmus logikusan: megnézed a hír dátumát, frissítették-e, ha nem, katt a buborékba a hozzászólások miatt.
Vagy fordítva XD
Nekem megy :D

De mint mondották volt, átkerül az egész majd a sárgánysúgóba, és nem lesz ekkora mennyiség. :)
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.15. 23:10:39
Algoritmus 1:
- belépek a posztba, hogy megnézzem, van e változás a hírben
- végigtekerem a maradékot a hozzászólásokig

Algoritmus 2 (a javaslatod alapján):
- belépek a hírhez, megnézni, van e változás
- kilépek a hírből
- rákattintok a buborékra

Szerintem mind a 2 macerás.
Válasz erre
Bogdányi Sarolta, karpena | 2011.12.15. 22:14:14
Alfonz: Akkor használd a hír melletti buborékot vagy a számot :D Az a hozzászólásokhoz navigál ^^
Viccen kívül, hamarosan úgyis minden be fog kerülni a súgóba.
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.15. 21:46:17
Egy felvetés. Kezd csöppet elszabadulni a poszt mérete, ezért lenne egy javaslatom, hogy az épp nem friss infókat tök jó lenne egy "Bővebben" részbe tenni, vagy valami, mert kezd nagyon átláthatatlanul sok lenni és egy fél élet mire leteker az ember idáig.
Válasz erre
Benegeszery Nádor, felnott | 2011.12.15. 21:06:09
Hiba. Mindezt 5x, az argument után változó (2, 3, 4, 5) számokkal. Cserelista létrehozása közben. Cseréim nem vesztek el.
Íme:

Warning: Missing argument 1 for log_trade(), called in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/degg.php on line 407 and defined in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/fooldal.php on line 69
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.15. 18:30:47
hiba...
Rákerestem egy sárkányra, név szerint Mekong-ra, és az oldal tetején a következő warningot kaptam:

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/alomvilag/data/www/martion.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1214

ez alatt behozta a találatot, de gondoltam szólok
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.15. 13:39:03
Köszi, akkor ezek szerint ez kimaradt a hírből.
Nemsokára belefrissítem: saját karakterek között nem lehet cserélni.
Válasz erre
Friedl Henriette, tanar | 2011.12.15. 13:22:09
Kaproncicánál nem láttam reggel. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.15. 09:06:38
És ki az?
Válasz erre
Friedl Henriette, tanar | 2011.12.15. 08:13:56
"Eme tojás gazdájának még nincs cserelistája. " - Mégis ki van írva az illetőnél, hogy Cserék (1). =/
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.14. 23:41:39
Egyszer majd eljutunk odáig is.
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.12.14. 23:40:01
Én is igényt tartanék a "visszaadom" gombra. Felelőtlen szülő vagyok, lehet, de inkább mint hogy hagyjam őket megdöglendeni. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.14. 11:17:38
Elnézést, a cserehirdetést innen törölnöm kell. Kérlek, a játékteret használjátok hirdetésekre a cserékkel kapcsolatban! Köszönöm.
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.13. 17:41:00
Bocsánat, akkor én nem emlékeztem pontosan erre a részre és most csak átfutottam a pontokat.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.13. 17:31:34
"A rendszer jelenleg néhány ismert betegséggel, leginkább hiányzó funkciókkal küzd, ezek a következőek:
Másoknak tett ajánlatok áttekintése. Jelenleg egyetlen mód van arra, hogy megnézd, korábban mit tettél egy még le nem zárt csereügyletben ajánlatként: ha felkeresed az adott cserét és megnézed mit is ajánlottál. Később a saját cseréid között látni fogod ezeket is egy listában
Ha nem te kezdeményezed egy ajánlat státuszának változását (pl. elutasítás, elfogadás) akkor jelenleg semmilyen értesítést nem kapsz róla, a tárgyaid között kell ellenőrizned a változást. Hamarosan egy jól áttekinthető tárgycsere-eseménylista áll majd rendelkezésedre, hogy nyomon tudd követni a tranzakcióidat.
Jelenleg nincs keresés az ajánlatok között. A többi sárkányt meglátogatva, illetve az eseménylistát figyelve akadhatsz csereajánlatokra."

Ez az a rész. Valóban, a legvégéről az egyértelműséghez hiányzik annyi, hogy ez is hamarosan elérhető lesz, de a bekezdés egészéből és abból, hogy ezen háromból egy _már_ megvalósításra került, ez sejthető.
Most beleírom, köszi, hogy jelezted.
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.13. 17:28:12
Hát nem tudom, én nem találom benne. Mert az stimm, hogy njk-val lehet kereskedni, de nem feltétlen vele üzletelnék, ha egy játékossal is megtehetném, ezzel kölcsönösen segítve egymást.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.13. 17:21:07
Az rendben van, hogy a hozzászólásokat nem olvasod el, bár egy napi hozzászólást sem lenne olyan bonyolult visszaolvasni, viszont a kérdésedre a válasz benne van a hírben!
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.13. 17:13:45
Nem tudom írták e már, mert bevallom nem olvastam végig a hozzászólásokat, de:
A tárgycseréhez lenne egy felvetésem. Mégpedig az, hogy jó lenne egy felület, ahol rá lehet keresni valamire, hogy ajánlotta e valaki cserére. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy van egy csomó felhasználatlan komponensem, mert nem az kell ahhoz, amit főzni akarok és szívesen cserélném el őket másra. De az, hogy körbejárjam az összes sárkányt, hogy ajánlott e fel valaki, elég macerás. Az események átnyálazása szintén, lévén pusztán a bejelentkezésekkel rengeteg esemény generálódik. Nem tudom mennyire illik bele a játék alap elképzeléseibe, mennyire megvalósítható, de én örülnék neki, ha meg tudnék szabadulni a rengeteg növényemtől.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 17:39:35
Köszönöm még egyszer, visszakerült a könyvtár értéke a helyére.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 16:09:01
Amint tudom, ki fogom javítani, köszi a tájékoztatást.
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.12. 16:05:20
Jaj, emiatt már én is akartam tegnap szólni, csak kiment a fejemből. Nem csak nálad nem jelenik meg, nálam sem.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.12. 15:52:33
Lehet csak nálam, de nem jelenik meg, hogy mennyit ér a könyvtáram...
Válasz erre
Rhédey Ildikó, karpena | 2011.12.12. 12:50:14
É még hiányolom a "visszaadom a sárkányomat"
Gombot. Amivel nem gazdát cserél, vagy hasonló, hanem mondjuk egy örökbefogadási poolba kerül lefagyasztva úgy és olyan formában és gondozottságban, amiben van ^^ Nem tudom mennyi fejlesztéssel jár, de egy karimmal tuti élnék vele így instant.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 12:44:33
Még egy komment a fentiekhez: azért nem kell megijedni a figyelmeztetéstől, hogy bármi gond lehet, nyugodtan ki lehet próbálni a cserélgetést, elvi szinten azért működik. Csak 3 felhasználóval tesztelni mégis már, mint 140-nel.
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.12.12. 12:02:35
Köszönöm szépen *.*
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 11:55:39
Elvileg javítottam. Valaki megtenné, hogy jelzi, ha küldött egy új ajánlatot?
Válasz erre
Dr. Sarl Atád, felnott | 2011.12.12. 11:46:30
Valami nem jó azonban, mert elutasítottam az ajánlatot, és ott maradtak az üres rubrikák. :(
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.12. 11:42:12
Áááááááá.
Pluszban az előző témához: Edinám volt olyan, hogy a "kötelező" szó hallatán elgőzölt az agya. A szövegkörnyezet, vonatkozás, tartalom tök mindegy volt, a szó elhangzott és bika-vörös posztó effektus állt fent. Minden esetre köszönjük a finomítást. ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 11:37:44
Játéktér, Marót? :)
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.12. 11:34:21
Különben a doktor úr lerakatát nem lehetne kilinkelni valahová? Most még könnyű legörgetni, de hamar elveszhet. XD (Amúgy meg tök izgi kipróbálni, mert nem tudom eleget ajánlottam-e. Soha nem voltam jó seftes. ^^"" XD)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 11:26:57
Nos, miután most kicsit tisztább fejjel is elolvastam a hírt, találtam egy másik szót oda, hogy ne kelljen megemésztened. :)
Előzmény: Sebes Anna, 2011.12.12. 11:23:34
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.12.12. 11:23:34
Emészthető, elismerem, csak nem akarom megemészteni. És innentől válik az egyéni szocproblémámmá, amivel már tényleg nem kéne a tömegeket fárasztanom. :)
Előzmény: Kinizsi Etel, 2011.12.12. 11:21:23
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.12. 11:22:39
Csabi: egy közösségben is megvannak a kötelezettségek, csak ezek morálisak inkább és nem olyanok, hogy "ha nem teszed meg, pert akasztok a nyakadba". XD Értem én miért bánt a szó, de tulajdonképpen teljesen emészthető. :D
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.12. 11:19:40
Oh, rendben bár hozzáteszem eddig nem találtam semmi olyat, ami észrevehető lett volna, még megfigyeléssel sem, de akkor próbálkozom.. xD
Azt hittem ezek eredménye később jön, eddig nem is aggódtam, de ha eddig kellett volna bármit is találnom akkor eddig nem történt semmi, pedig már volt néhány bájitalom...
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.12. 11:17:39
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 11:18:29
Nagyon szívesen. Ahogy látom, jó úton jársz.
Előzmény: Kinizsi Etel, 2011.12.12. 11:14:11
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 11:17:56
Nem okoztál kellemetlenséget. :)
Előzmény: Sebes Anna, 2011.12.12. 11:13:05
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 11:17:39
Bella, a bájitalok mindegyikének van hatása:
némelyiknek látható, másoknak rejtett, de vizsgálattal vagy hosszú távú megfigyeléssel kideríthető.
Előzmény: Krichenbaum Izabella Noémi, 2011.12.12. 11:13:23
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.12. 11:14:11
Igazából szándékosan használtam az észlelni szót, mert erre is van egy elméletem, ami lehet, hogy hülyeség, csak tudni akartam, nem-e bug. Szóval köszönöm a választ. :D
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.12. 11:13:23
Milyen hatásra gondolsz?:O
Csak mert ha az eddigi bájitaloknál volt eddig hatás a tojásra nézve egyszer is akkor asszem gondban vagyok, mert eddig én nem tapasztaltam semmitse a tojáson, azon kívül, hogy megkaptam azt a szöveget hogy ráöntöttem és most várom az eredményt...
Nálam van a gond?
Előzmény: Kinizsi Etel, 2011.12.12. 11:10:27
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.12.12. 11:13:05
Aminek tökéletesen megegyezne a jelentéstartalma, olyat nem. De ettől még nem változtat azon, hogy demoralizál. Mint az is, hogy nektek sem _kötelességetek_ ezt a szolgáltatást nyújtani. Egy kicsivel kevésbé érzem magunkat közösségnek és egy picivel inkább lettem most felhasználó. :( De ez tényleg csak az én egyéni szocproblémám, nem kéne hülye szavakon lovagolnom. Bocsánat a kellemetlenségért, amit esetleg ezzel okoztam. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 11:12:14
Elő, és ez nem jelenti azt, hogy más hatása lenne, mint eddig.
Előzmény: Kinizsi Etel, 2011.12.12. 11:10:27
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.12. 11:10:27
Umm, az előfordulhat, hogy lefőztem egy kisszarvút (2011.12.12. 11:01:49: Kinizsi Etel megfőzött egy A legelső kisszarvú szava bájitalt.), fel is használtam, de nem észleltem az eddigiekben megszokott hatását? o.O
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.12. 10:59:01
Örülök, hogy ti is vártátok a kereskedést a tárgyakkal, az első perctől kezdve szerepelt a tárgyakra vonatkozó terveink között, csak éppen a megvalósítás volt kicsit nagyobb falat, mint gondoltuk, én már legkésőbb tegnap kora estére szerettem volna kész lenni vele.

Ami a 'köteles' szót illeti, közel 36 óra folyamatos fejlesztés után hajnali négykor nem találtam jobb szót, igaz nem is gondolkodtam rajta sokat. Ha tudsz javasolni olyat, aminek a jelentéstartalma ezzel megegyező, de finomabb, akkor nyugodtan.
Elfogadott szerződések: http://www.alomvilag.hu/index.php?mode=oldal&id=4 és http://martion.alomvilag.hu/fooldal.php?link=felhfelt, valamint az a többször hangoztatott tény, hogy ez a játék béta. Ez azt is jelenti, hogy mi (ÁlomVilág) nem vagyunk kötelesek ezt a szolgáltatást nyújtani. Megtehettük volna azt is, hogy nem hozzuk nyilvánosságra, csak Mesélők és néhány meghívott ember teszteli, majd a sokkal lassabb tesztelés miatt, hónapokkal később publikáljuk csak. Egyszóval ez a hibajelentési 'kötelesség' a béta ára. Tényleg nem kényszerítünk senkit, hogy játsszon vele, de azért szerencsére úgy látjuk, élvezitek. :)
Persze meg lehet próbálni eltitkolni egy hibát: Ilyenkor a csaló nem csak a fejlesztőkkel, de társaival is kiszúr a jogtalan előnye miatt. Természetes ezért, hogy ilyenkor a minimum a tojás nullázása, vagyis a tiszta lappal kezdés.
Előzmény: Sebes Anna, 2011.12.12. 08:58:09
Válasz erre
Dr. Sarl Atád, felnott | 2011.12.12. 10:15:34

Tessék, csak tessék! Megnyílt Dr. Sarl Atád mindenes kereskedése. Ami itt nincs, az sehol sincs!

Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.12.12. 08:58:09
Hogy én mennyire hiányoltam a cserét, de akkor ezek szerint nem csak én! :D Köszönjük, mindjárt ki is próbálom a naaaagy bájitalfőzős sárkánytulajommal. :D

(Viszont megilletődtem azon, hogy a hír szövege szerint _kötelesek_ vagyunk jelezni a bugot. Értem én, hogy fontos és nem lenne fair, ha valaki ezt kihasználva jutna bármilyen plusz dologhoz, de egy "legyetek szívesek", vagy "nagyon örülnénk neki" valahogy barátságosabban hangzana és nem azon kezdenék el filózni, hogy milyen szerződést írtam alá, amiről nem is tudok. XD Sajnálom, de reggelente viráglelkűen ébredek, nem támadásnak szántam. (: )
Válasz erre
Carrie, felnott | 2011.12.11. 23:34:22
Hát nah... én magyarul beszélek, te meg programozóiul :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.11. 23:31:32
Carrie úgy érti, hogy a látogatás oldal az új fejlesztések miatt átmenetileg nem elérhető. Amint bevezetjük az újításokat, újból elérhető lesz. :)
Válasz erre
Carrie, felnott | 2011.12.11. 23:23:42
Figyelem! Egy kis hiba történt, a "Látogatás" ideiglenesen nem működik. Dolgozunk a hiba kijavításán. =)
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.11. 14:44:59
Akkor nem csak az én tojásaimat nem szereti a rendszer. xD Én is a legtöbb pontomat ma hülye komponensekre költöttem. :D

Áhháá, akkor ez az okosaknak szól, jólvan. :D
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.11. 14:38:56
Az új komponensre egyébként én is kíváncsi vagyok. Reggel összességében tizeniksz komponenst vettem, de nem dobta ki. Talán majd holnap. XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.11. 14:36:59
Pedig ad, biztosan működik. :)

Ha gondozod a tojásod, annak vannak bizonyos hatásai. És ezek közül az egyik működését, ami rejtett, kis mértékben megváltoztattuk.
Mivel ez eddig sem volt pontosan ismert nem írhatom le, hogy A helyett A1 vagy B2 lett, de annak aki sok megfigyelést végez, tudnia kell, hogy változott a hatása egy picit.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.11. 14:33:19
Hát nekem nagyon nem akar új komponenst adni. :D

Amúgy én ezen a nyelven nem beszélek: "Finomhangoltuk a gondozás egyik rejtett hatását." Hogy mit csináltatok? xD
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.11. 10:23:33
Azért én kipróbáltam. A "sok pontos" infók néha tényleg hasznosak. :D néha. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.11. 02:06:06
Ma este például 17 új elem került a könyvtárba. :)
Válasz erre
Scheibelhoffer Kende, karpena | 2011.12.11. 02:04:25
Ami neketek evidens, nem biztos, hogy másnak is az. =) Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan kerülnek új és új infók a könyvtárba :D
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.10. 18:04:13
Engem is idegesített, hogy sok pontot pazaroltam el a szinte semmiért, aztán lejjebb adtam a mércét. ;)
Előzmény: Lauren Black, 2011.12.10. 15:26:35
Válasz erre
Kardosi Bendegúz, ferfex | 2011.12.10. 17:50:50
Igen, ez lehet a baj :) Köszi :)
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.10. 13:27:19
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.10. 16:26:27
Előfordulhat, már itt is volt hasonló eset említve szerintem.
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2011.12.10. 15:26:35
Nekem kevesebb lett a gondozási lehetőségem, az normális?
Amúgy a kutatást most adtam fel, nyolc pontért teljesen evidens információ számomra nem éri meg az elköltött cselekvéseket.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.10. 13:27:19
Ez egy programozás szempontból is elég logikus eredmény. Akkor nem lehet kutatni, ha 12 kutatáspontod van.
Válasz erre
Szentesi Döniz, felnott | 2011.12.10. 12:21:51
Igen, pont ezért gondoltam erre. ^^'
Válasz erre
Poczoki Dániel, ferfex | 2011.12.10. 12:12:38
Tuti ez a baj, kipróbáltam. Ha maxon van a kutatáspont, nem jelenik meg a legördülőben.
Előzmény: Szentesi Döniz, 2011.12.10. 11:43:30
Válasz erre
Szentesi Döniz, felnott | 2011.12.10. 11:43:30
Nincs esetleg maxon a kutatáspontjaid száma?
Válasz erre
Kardosi Bendegúz, ferfex | 2011.12.10. 09:01:18
Csak simán nem jelenik meg a legördülőben. Amúgy minden oké.
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.09. 21:54:10
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.09. 21:54:10
Olvastam a hibajelzésed Orsi, de nem tudtam vele mit kezdeni, arra gondoltam, hogyha megnézem a kódot majd átgondolom és reagálok.
Viszont mielőtt bármit tudnék csinálni, kérlek mond el, hogy mi a hiba pontosan?
A legördülőben nem jelenik meg a kutatás, vagy a kiválasztása után van gond? Mi az üzenet, mi a hibaüzenet? A kutatáspontok beváltása rendben van?
Előzmény: Kapuváry Bíborka, 2011.12.09. 21:08:33
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.12.09. 21:38:42
Bíborka: Nem, elvileg nem az, ha látom Mcloadot, mindenképpen szólok neki, és addig is bekerül a bugjegyzékbe.
Mindenki: Ha panasz van a töltéssel kapcsolatban, írjátok le pontosan a kérést, és megbeszéljük most hétvégén, mi legyen vele. Lehet, hogy maradni fog minden, csak kiadunk hozzá valami használati utasítást, lehet, hogy változtatunk, és könnyen lehet, hogy arra jutunk, hogy nem. E-mailben küldjetek minden olyat, amit szeretnétek, hogy átbeszéljünk.
Alfonz: Hasonlót szerettem volna kérni, köszönöm
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.12.09. 21:31:02
Lehet, hogy ez csak engem zavar, de kezdenek elszaporodni az infók itt.
Szeretnélek megkérni Titeket, hogy amit nem muszáj, ne itt írjátok ki, hanem valami módon személyesen keressétek a Mesélőket, mert igaz, hogy sok mindent tudok, de van olyan, ami nekem is új volt az itteni beírásokban és elképzelhető, hogy csak én vagyok ennyire mazochista, de szeretnék magamtól rájönni dolgokra és amikor idejövök megnézni, hogy van e bug vagy egyéb, akkor óhatatlanul is belefutok dolgokba.

Köszönöm
Válasz erre
Kapuváry Bíborka, felnott | 2011.12.09. 21:08:33
Beírom mégegyszer, mert úgy tűnik, nem lett észrevéve: normális, ha Bíborkával nem tudok kutatni?
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.09. 21:05:46
Nem is verseny, ezt szerintem mindenki fogja, csak néha úgy tűnik nem egyformák a körülmények. Az is egy dolog, hogy mindenkié úgy fejlődik, ahogy akarja (vagy sejti, hogy hogy akarja), és ez által más lesz a végkifejlet, de ez most nekem fura. Ezek szerint okosodni kell és csak akkor elhasználni a pontokat, ha épp lenullázódott a dolog, nehogy elvesszen egy töltődő.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.09. 21:00:22
Ne haragudjatok, nem dicsekedni akartam vele, csak jelezni, hogy tudom, hogy jól működik.
Ha becsukott szemmel próbálok játszani, a ti fejetekkel gondolkodva, tudom, hogy mindennek a kiderítésére van legalább 1, inkább két út. A jegyzetelés tényleg nem árt - még nekem is van, pedig először azt hittem, megjegyzek majd mindent fejben. Nem, nem megy, még egy karival sem, nemhogy többel.
Egyébként szerencsére ez nem verseny semmilyen szempontból. :)
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2011.12.09. 20:58:06
Jól mondod, az a része sem fair, de az egy dolog, persze, így van. Csak legalább Emszí ne dicsekedjen még itt vele pluszban, hogy ki is használja. :P Amúgymeg most azt írod, hogy bonyolult, az előbb meg arról volt szó, hogy ki lehet következtetni. Nekem kezd egy kicsit tényleg túl homályos lenni ez a játék, túl kevés az alapinformáció, és túl sok energiát kéne beleölni, hogy "ki lehessen következtetni" dolgokat. Nem mindenki vezet húsz jegyzetet a sárkányairól. :P Szerintem Mirci csak erre gondolt. :)
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.09. 20:50:46
Bonyolult lenne kifejteni ezt, szal nem megyek bele inkább.
Válasz erre
Kassie, tanar | 2011.12.09. 20:34:57
Ennyi erővel akkor mi tudjuk a bájitalok hatását, és minden egyebet (mi négyen XD), szóval ezen a részén kár kiakadni, ez jár a játékfejlesztéssel.
Egyébiránt elég mobilis ez a körülmény, mint ahogy fönt le is van írva, van normál, plusz, és mínusz helyzet, szóval, most azt szeretnéd, hogy ne legyen meg az árnyalat? Mert ha kivesszük a negatív részét, akkor a gyorsabb töltésnek is le kell jönnie vele :)
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.09. 17:44:56
Na most lehet ünneprontó és gonosz leszek, de ha ez így van, hogy 86%-nál nem kapja meg a pontot, mikor majdnem kész, mert megváltozott a körülmény, akkor az elég gáz. Főleg úgy, hogy pl te tudod, mitől jön gyorsabban a pont, én/mi sokan meg nem. Nekünk ki kell tapasztalni, ti meg élből tudjátok. Ez hogy van így jól? O.o
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.09. 09:59:39
Válasz erre
Kapuváry Bíborka, felnott | 2011.12.09. 13:59:49
Az normális, ha Bíborkával nem tudok kutatni?
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.09. 10:03:13
Aah, hát ez így.. nah jó.. okké! :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.09. 09:59:39
Értem amiről beszélsz, és ez így van jól. Amikor megváltoznak a körülmények, automatikusan újraszámolódik a csúszka. Én ezt a részét nagyon sokat használom, biztos, hogy jól működik.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.09. 09:47:39
Én ezt értem -és bocsi- de akkor nem voltam érthető!
Az egy dolog, hogy lassabban avagy gyorsabban telik az idő, de egy adott pont, amit már majdnem megkaptam az úgy eltűnt (86%-nál), mert én közben a három cselekvési pontomat elhasználtam... majd mintha ha az a 86% nem is lett volna, előröl kezdte a számolást...
Szóval én nem arról beszélek, hogy milyen ütemben kerülnek a pontok számolásra...
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.09. 09:37:25
Ez nem hiba.
Még a december 1-i frissítések között szerepel ez ebben a hírben:
"Közkívánatra, mostantól bizonyos körülmények meglétekor gyorsabban fognak visszatérni az elhasznált pontok. Sajnálatos módon azonban alakulhatnak máshogy is a dolgok..."
Szóval amikor magasabb értékről alacsonyabbra esik a csúszka, akkor éppen megszűnnek a feltételei a gyorsabb visszatérésnek. Nem örülök mondjuk, hogy ez idekerült, mert lehet valaki még nem vette észre, mindenesetre már mindegy.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.09. 07:50:03
Öhm... 2 perc alatt gondolom nem töltődik fel, most van egy plusz cselekvési pontom... ami lehetséges, mert akkor késve, de megkaptam a cselekvési pontomat és akkor nem tölt rosszul, de feltételezem ilyen gyorsan nem tölt, főleg hogy elviekben 2 óra a töltési ideje, szóval akkor sem 34-on kéne lennie a mutatónak!
Bocsi a szenvedésemért, de szerintem ez így nem jó és gondoltam szólok!^^
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.09. 07:46:20
Öööh, lenne egy kérdésem!:)
Volt három cselekvési pontom, amit most fel is használtam, de direkt megfigyeltem, hogy a 4.-ik cselekvési pontom megszerzéséhez már nincsen sok hátra, mert 86%-on állt a mutató most viszont, hogy felhasználtam a cselekvési pontokat, már csak 28% a mutató! Létezik, hogy ez bug, vagy ha én felhasználok x cselekvési pontot akkor közben a csuszka értéke csökken? Nem látok köztük összefüggést, azért is kérdem. És ez már nem az első ilyen, hanem vagy a második, de eddig azt hittem én emlékeztem rosszul, most viszont direkt figyeltem rá!
:)
Válasz erre
Kajtár Olivér, felnott | 2011.12.08. 19:45:02
Lehet :) Én épp fordítottban is ki szeretném próbálni de már másodszor kapom a sarlatánt :S
Előzmény: Arlutz Marcell, 2011.12.08. 17:16:43
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.08. 17:18:05
Mirci... :D
Rámírnál MSN-en?
Válasz erre
Arlutz Marcell, felnott | 2011.12.08. 17:16:43
Hihetetlen jók ezek a bájital nevek. :D Jókat röhögök. :D
Egyébként olyan megtörténhet, hogy fiúnak jelölt sárkányból valahogy lány lesz később? :D Mert mintha rosszul emlékeznék, hogy fiú volt... :D
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.08. 16:16:33
Úgyhogy egyébként ami a lényeg ^^
Egy két és fél éves és egy másfél éves csöppségnél is osztatlan sikert aratott a sárkánytojás.. ^.^
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.08. 16:12:01
^^ Nagynéniként éppen vigyázok két kis csöppségre^^ Az előbb meglátták a sárkánytojást, elkezdtek kérdezősködni, hát alig bírtam elmagyarázni, hogy ő csak játék... hívtuk is "anyut", hogy márpedig nekik kell sárkánytojás... "apuka" meg indult beszerezni..^^ A sárkánytojás és a két csöppség egymásra találtak, még rajzot is csináltak, ami nagyon édes lett *.*
Válasz erre
Kajtár Olivér, felnott | 2011.12.08. 16:00:42
Neha az enyem is nyafizik de hat melyik gyerek nem szokott? :)
Válasz erre
Talján Eszter, neredin | 2011.12.08. 15:40:34
Nem olyan egyszerű lelkek ezek a sárkányok. :)
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.08. 15:38:57
Jaaaj, ilyen is van?o.O Olyat röhögtem.. xD
Nekem is szokta egyébként, hogy "miért nem törődöm vele?" mikor egyébként éppen 7-ből 7 cselekedetem törődés volt.. ^^ A kis drága.. xD
Előzmény: Sötétszívű Nátániel, 2011.12.08. 15:35:38
Válasz erre
Sötétszívű Nátániel, karpena | 2011.12.08. 15:35:38
Hisztizik a tojásom o.O mi az hogy "ehhez nincs kedve", meg hogy "szeretné ha törődnél vele"??? Mintha éppen rugdostam volna -.-" zápulj meg kiskö...lök...
Válasz erre
Kruppa Erzsébet, felnott | 2011.12.08. 09:57:40
Nekem aztán nem. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.08. 09:38:46
Baj, ha nem értem amit mondasz? :)
Válasz erre
Kruppa Erzsébet, felnott | 2011.12.08. 09:04:36
Tudom, hogy a véletlennek is nagy szerepe volt ebben, de a név kötelez. EZ a sárkány tényleg törődést igényelt, napok kellettek, hogy belássam, nem fog megmohosodni a látogatások miatt. XD

2011.12.08. 08:56:52: Kruppa Erzsébet megfőzött egy A szakácsnő sárkányraguja bájitalt.
2011.12.08. 08:54:14: Kruppa Erzsébet megfőzött egy A szakácsnő sárkányraguja bájitalt.
2011.12.08. 08:52:24: Kruppa Erzsébet megfőzött egy A szakácsnő sárkányraguja bájitalt.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.08. 00:44:44
Annyit még hozzáteszek, hogy megfigyeléssel, tapasztalatcserével és a rendszerben már meglévő eszközökkel most is pontosan kitapasztalható mindegyik bájital hatása.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.08. 00:27:25
Jóóó, csak nem szeretem, ha nem látom a dolgok hatását azonnal. :D Mindenesetre én speciel rettenetesen örülök, hogy Milán rózsaszín tojása átment barnába... xDDD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.08. 00:25:13
Egyik sem fölösleges, abban biztos lehetsz. :)
Válasz erre
Lauren Black, felnott | 2011.12.08. 00:19:14
Ez komoly? :D Akkor csak én éreztem tök fölöslegesnek a színekkel kapcsolatos könyvtári infókat? xDD Jobban érdekelnének a hülye bájitalok, mert kb háromról tudom, hogy kvázi mit csinál. A többit tök fölöslegesen lötyögtettem szegény tojglikra! *.*
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.07. 20:23:17
Hm, hm. Kérdés, hogy mit is befolyásol ez a színeződés és melyikkel is járok jobban. :D A túróba, ez a sok titokzatosság... :D
Válasz erre
Zegredo Kiara, karpena | 2011.12.07. 20:03:07
Ez nem éééér! Nagy drága pontokért megveszegetem a komponenseket, nagy büszkén nekiállok bájitalt főzni és erre kárba megy az egész? Hát mi ez? xD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.07. 19:30:52
Bár ez nem húsvéti hímes tojás, de biztosan át lehet festeni valahogy. :D
Ha oda is sikerült...
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.07. 19:23:04
De a tojás színes más lett. :D És az eredeti jobban tetszett, mint a mostani piros mintás. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.07. 18:13:06
Nem látszik, hogy milyen színű. :)
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.07. 17:42:44
No fene. Elrontottam a tojásom... Most keresztelhetem át Sárgáról, Pirosra... :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.07. 13:56:46
Miután a második embernél is jelentkezett a hiba, megvizsgáltam a kódot újra, és találtam benne bugot, de csak minimálisat. A bájitalkészítésről szóló válasz változóneve volt hibás, ezért nem ment ki az üzenet. Mostantól minden esetben biztosan kaptok választ a bájitalkészítés után.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.07. 13:43:37
Mit írt ki a megvizsgálás után? Két bájitalfőzésed egymás után benne van az eseménynaplóban. Ez a kettőből az egyik, vagy egy harmadik?
Válasz erre
Kardos Bettina, lorton | 2011.12.07. 13:40:24
Főztem egy bájitalt, kiírta, hogy megvizsgálom-e, rányomtam, nem jelent meg a bájitalom se ott ahol kell neki, se a tárgyaim között. Bug, vagy én csináltam valamit rosszul? A segítséget előre is köszönöm :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.07. 11:19:42
Köszönöm a visszajelzést, probléma megbeszélve. :)
Technikai gond nem volt szerencsére.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.07. 11:11:25
OK.
Válasz erre
Tamássy Hanga, felnott | 2011.12.07. 11:07:51
MSN.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.07. 11:04:30
Lehet többféle és egyből is több. Melyik tojásról és bájitalokról van szó?
Válasz erre
Tamássy Hanga, felnott | 2011.12.07. 10:57:35
Kérdés:

Több bájital nem lehet a tárgyaim között? Csak azért kérdezem, mert az előbb főztem le egy újat, és csak az elsőt látom. :/
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 21:07:01
Kedves mindenki!

Köszönhetően Roni észrevételének, megtaláltam a hibát és javítottam. 17 sárkány volt érintett. Senki nem veszített el semmit. A hibás bájitalfőzéseket töröltem, a komponensek mindenkinél megmaradtak, kiadhatjátok őket újra. A megértést köszönöm.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 20:47:48
Más érzékelte Roni problémáját? Mert ez bizony bug.
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.06. 20:40:20
Játszál nyugodtan. :D Nekem az csak jó. :D Meg neked is. ^^
Előzmény: Szentesi János, 2011.12.06. 18:30:34
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.06. 20:33:58
Bocsi, egy kérdés. Szándékos vagy esetleg hiba, hogy most mindkét tojásomnál fő egy bájital, de korábban kiírta a komponenseket, most nem.
Válasz erre
Szentesi János, ferfex | 2011.12.06. 18:30:34
Mirci, ez most nem direkt volt, csak játszottam. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 13:49:29
Csak csatlakozni tudok Siriushoz. Nagyon élvezek mindenféle ilyesmit programozni. Az ilyen visszajelzések és az oldal látogatottsága az utóbbi időben óriási motivációt ad. :)

Köszönjük!
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.12.06. 13:43:09
Oké, én most össze vissza elhatódtam magam. Az ilyen rengeteg energiát és inspirációt ad, hoyg csináljunk még valami jót :)

Köszönöm!
Mesélő #2
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.06. 13:34:57
Nah, csakhogy legyen egy hosszabb terjedelmű visszajelzés felétek, leírok néhány olyan dolgot, ami mindenképpen a Ti számlátokra írandó, s remélem ezzel kicsit Ti is felszusszanhattok, jól csináljátok;)
Sok ilyen helyen jelen vagyok ahol nevelgetni kell ez azt.
Ami nagyon tetszett: ilyen még nincsen, új, egyedi, saját tervezésű, fejlesztésű. Mind-mind saját kútfőből történt, nem lett lemásolva és úgy gondolom, ez a legfőbb tényező.
Szót érdemel még ezen kívül, hogy a többi ilyen neveldével ellentétben, nincsen meg a sablon, hogy hogyan kéne növekednie, milyen ütemben. Ahogy mindenki nevelgeti a saját tojását, úgy, más-más ütemben nő, ami nekem azért tetszik, mert nem fog unalmassá válni, hisz lehet ezer tojásom, soha -vagyis kis eséllyel- fogja ugyan azt visszadobni. Mindenki saját magára van utalva, mit választ ki, mit hogyan csinál. Nekem ez különösképpen tetszett. ^^
Ez egyenlőre a tesztelés és az újdonságoknak köszönhető, nahmeg hogy új, de senki nem tudja mi lesz a végeredmény, és ez minden alkalommal csak arra ösztönöz, hogy visszalátogassak és megnézzem mi történt. *.*
A játékmenet, a lehetőségek, a design és minden amit még nem soroltam fel csak kíváncsisággal és örömmel tölt el.
Persze, mindez saját vélemény, rám ez ilyen hatással van, ezeket váltotta ki belőlem! ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 12:36:36
Engem is, ezért amint lehet, ki lesz javítva.
Válasz erre
Niko, felnott | 2011.12.06. 12:28:49
Egy szóval sem mondtam, hogy nem tetszik, csak jeleztem, hogy elírás van benne - és az egyébként pl engem nagyon tud zavarni.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 12:22:43
Igen, ez is teljesen jó. :)
Bár véleményeket írtam, valóban jó, hogy visszajelzés is jön. Köszi!
Azért remélem valakinek tetszeni is fog, hasznosnak találja majd.
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2011.12.06. 12:01:48
"A rendszer 10 nevet tár eléd elé, és ezek közül választhatod ki a saját sárkányod." - Itt van egy plusz elé, ha jól gondolom. ^^

"bővítheted a könyvtárodat" - Nem inkább könyvtáradat? Persze nem tudom, lehet valahol így mondják helyesen, és így mindkettő helytálló, de az opera is beleköt. :P

Bocsi, nem tudom, hogy ilyesmire IS gondoltál-e visszajelzés alatt. ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 11:29:49
A hírbe egyelőre nem került bele, valahova talán bele kellene írnom, de itt megemlíteném, hogy kikerült a Sárkánynevelde oldalra egy új link (jobbra a béta felirat mellett) Súgó felirattal.
Egy általános, elsősorban új felhasználóknak szóló leírást pakoltam bele. Ha valakinek lenne kedve átolvasni, örülnék neki, lehet még hasznos információt is talál benne, én pedig várom a véleményeket.
Válasz erre
Cirill, felnott | 2011.12.06. 11:00:44
Á, értem. Akkor vegyük úgy, hogy nem csipogtam, úgyis most főztem le egy ugyanolyat. Szóval már nem oszt, nem szoroz. XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 10:58:24
Nem tudok ennél jobban utánajárni sajnos.
Válasz erre
Cirill, felnott | 2011.12.06. 10:56:51
Ma lefőztem egy ugyanolyat, amire gyanakodtam, hogy volt, és most egy perccel ezelőtt fel is használtam Kenéznél, de hogy a tegnapi gyanúm igaz-e, vagy csak hülye vagyok, az passz. Ha esetleg utána tudnál járni, az jó lenne. ^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 10:52:32
Azt látjuk mi is, ami az eseménynaplóba bekerült. Ha van Kenéznél bájitalkészítésre utaló esemény, de úgy emlékszel, hogy nem használtad fel akkor adok belőle egyet.
Válasz erre
Jurai Cirill, karpena | 2011.12.06. 10:39:34
Annak utána tudtok nézni, hogy volt-e bájitalom, ami lehet, hogy elveszett? Mert nekem is volt egy ilyen érzésem tegnap, hogy 3 féléből főztem a cuccost, és utána nem leltem, de betudtam annak, hogy olyan az agyam, mint az ementáli. Mert papíron viszont nekem le van jegyezve, de letudtam annyival, hogy biztos elírtam a dolgokat. Schiffer Kenézzel kellett volna lennie elvileg.
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2011.12.06. 10:18:28
Beállnék a gigantikus méretű tojást birtoklók sorába. :)
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.06. 01:39:21
Ja, igen. Bocsi, én délután aludtam. :D Köszi!^^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 01:14:47
Megtaláltam, tárgy visszaállítva.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 01:12:25
Tegnap = hétfőn, azaz ma? Kedd majd holnap lesz nálam. :)
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.06. 00:54:38
Még tegnap, és látod ez az, amit nem tudok. Vagy Lizivel vagy Dórával, vagy Lauval... xDDD Tényleg nem tudom. O.O
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 00:43:34
Mikor főzted ezt a bájitalt? És ezzel a karival?
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.06. 00:32:55
Nekem hiányzik! *.* Volt egy olyanom, amiben mindhárom cuccból volt, és elkészült, és eltűnt. Igazából elsőre azt hittem, hogy biztos csak úgy emlékeztem, hogy elkészült, de mivel sehol nem is volt folyamatban, rájöttem, hogy nem csak álmodtam! xD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.06. 00:01:16
Köszönjük Nikonak a hibabejelentést. Talált egy komoly hibát a bájitalok elfogyasztásánál.
Sajnos, amikor elfogyasztottatok egy bájitalt, rossz bájitalt töröltünk ki a listából, így előfordulhatott, hogy neked megmaradt a bájitalod, másnak viszont eltűnt. Akiknek megmaradt, ezt visszaellenőrizni nem tudjuk, szerencséjükre így jártak, viszont ha bárki másnak hiányzik a bájitala, akkor kérem, jelezze itt, és mindent megteszünk a visszaállítása érdekében.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 23:51:58
MSN plíz
Válasz erre
Bácskai Zsanett, felnott | 2011.12.05. 23:15:45
Eltűnt a bájitalom! O.O Tündinél is. O.O És tuti, hogy nem használtam el, és tuti, hogy létezik. O.O
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 22:33:22
Ez elképzelhető. Nincs belőlük végtelen. :)
Válasz erre
Vadalma Csaba, lorton | 2011.12.05. 22:31:38
Leonánál van az egyik gigatojás, Tajpej névre hallgat XD
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.05. 21:57:30
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2011.12.05. 22:18:46
Azt hiszem elértem a gondozási szint maximumát. Már nem kapok új gondozást, bár dobja, hogy kaptam. o.o
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.05. 22:09:38
Növesztőszert kérnék Rubint névre hallgató tojáskámhoz ^^ *szép szemekkel pislog.*
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.05. 22:07:58
Már két gigatojás is van akkor. Én még messze vagyok ettől a mérettől. :(
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.05. 21:58:16
Jesszusom mekkora a tojásod?:O Akkor én még messze járok a tojáskeltéstől :(
Előzmény: Vadalma Csaba, 2011.12.05. 21:56:21
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 21:57:30
Melyiknél? :)
Válasz erre
Vadalma Csaba, lorton | 2011.12.05. 21:56:21
Nagyon jó gazdi lehetek, ha a tojásom már alig fér bele a négyzetbe, igaz? O.O (nem ennél a karinál)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 21:30:47
Sok tojással is lehet trükközni a könyvtárral.. de nem mondom el hogyan.
Egyébként ennek pont elég nagy, olyan 33% körüli esélye volt. Talán már csak 25%.
Válasz erre
Jurai Cirill, karpena | 2011.12.05. 21:29:34
Hja, csak könnyen felbőszíti az embert, hogy elkölt 2x10 pontot, és megkapja ugyanazt az infót. Más-más tojásnál volt, de statisztikailag mégis mekkora volt ennek az esélye? XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 20:49:44
Pedig minden információra rá lehet jönni, ki lehet deríteni és el lehet olvasni a könyvtárban. :)
Válasz erre
Sötétszívű Nátániel, karpena | 2011.12.05. 20:42:58
hm... jelenleg teljesen véletlenszerűen nyomkodom a gombokat, lesz ami lesz alapon... max lesz egy sárkány, aki baromira fog utálni... szinte hallom "már tojás koromban sem szerettél!!!".. hogyezmilyenjólesz....
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 19:52:45
Másnak nem, csak ami oda van írva. :)
Válasz erre
Darvasi Miriam Vilja, felnott | 2011.12.05. 19:36:25
Hát az egyik naaagyon megnőtt, de másnak is változni kellett volna? :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 19:09:18
Azért a változást remélem észrevetted. :D
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.05. 19:02:08
Szétmacerálni? :D Nyugodtan, szerintem semmit nem vettem észre belőle, ha ezt nem olvasom... XD
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.05. 13:22:20
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.05. 17:33:19
A falat kapartam, hogy miért nem tudok valamit a tojáskámról ^^ majd egyik pillanatról a másikra megtudtam, hogy hím. Szóval ne aggódj, csak türelemmel kell lenni! *.*
Előzmény: Mandula Aliz, 2011.12.05. 12:20:39
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 13:47:49
Gondoltam, de néha a szavak többet mondanak egy szmájlinál. :)
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.05. 13:41:55
Erre vonatkozott csak: "A sárkány akinek Sárga a neve, megnőtt, amikor Babiloni Szemirámisz meglátogatta."
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 13:31:22
Tartalmas hozzászólás, Ciri. :)
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.05. 13:27:44
O.O
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 13:22:20
Na végre!
Elnézést, hogy szétmaceráltam Mirci sárkányát, de az övé volt olyan állapotban, hogy tesztelni tudjak egy funkciót, amiről úgy tűnt, hogy nem működik. És mégis! :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 12:49:10
Nem akarom elrontani a játékod örömét. Jó úton jársz. :)
Olvass itt vissza a hozzászólások között, találsz még segítséget.
Válasz erre
Mandula Aliz, neredin | 2011.12.05. 12:20:39
Na halihó! Nekem elég kezdő kérdésem lenne, pedig már nagyon szépen gondozom és vizsgálgatom a tojásom, de nem tudtam még rájönni a nemére. Azt mégis hogyan, meg mint? Még több kutatás, vizsgálás? Vagy épp a törődés kevés?
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.05. 11:10:14
(Ronitól kaptam irl bájitalkomponenst. o.o Virgácsnak álcázva. XD)
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2011.12.05. 10:48:09
Úú, én még csak főzni kezdtem el egyet, de már alig várom, hogy kiderüljön, mi lesz belőle. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.05. 09:49:05
Megint öröm nekünk.^^
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.12.05. 09:41:14
Imádom a bájitalokat *.* Már használtam is egyet és váááo :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.04. 21:04:19
Ez csak természetes. Mi nagyon boldogok vagyunk attól, hogy játszotok ezen az oldalon, szeretitek amiket kitalálunk. Ez nekünk is szórakozás, egyikőnk sem keres ezzel pénzt, sőt.
Ahhoz pedig, hogy elégedettek legyetek, szükség van arra, hogy mindig időben válaszoljunk és segítsünk megoldani a problémákat.
Úgyhogy ez csak természetes. Bármikor, bármilyen problémával lehet hozzánk fordulni. Ha nem karakteres és az oldallal kapcsolatos, akkor az Alapítványon keresztül próbálhatunk meg segíteni.
Játékkal kapcsolatban: meselo@alomvilag.hu
Useres dolgok: alomvilag@alomvilag.hu
Webfejlesztés, programozás, technikai segítségnyújtás: mcload@alomvilag.hu
Válasz erre
Simon Cecília, karpena | 2011.12.04. 20:42:49
Megnéztem most másik böngészővel, ott működik rendesen. ^^ Megcsinálom a frissítést a Chrome-ra, és akkor itt is fog működni. Köszönöm a gyors választ. :]
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.04. 20:32:55
Akkor gondolom ezért száll el rendszeresen nálam a css illetőleg picit darabosan tölti be a dolgokat... :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.04. 20:25:56
Jelenleg is folyamatosan frissítem a játékot.
Ez azzal járhat, hogy ami az egyik percben működik az a másikban nem és aztán megint.
Ilyenkor először töltsd újra az oldalt, esetleg várj egy percet. Általában azonnal megoldom a problémákat.
Folyamatosan frissül azonban a javascript is az oldal mögött, és arra lehet szükség, hogy frissítsd a gyorsítótárat. (próbálj ki olyankor egy másik böngészőt, ha abban jó, akkor biztosan ez a gond forrása)
Ezt a legtöbb böngészőben úgy teheted meg, hogy a shift+ctrl+del gombokat megnyomod, kiveszed a pipákat minden másból (azokra az adatokra még szükséged lehet) és csak a gyorsítótárnál benn hagyod, majd törlésre nyomsz.
Milyen böngészőt használsz?
Válasz erre
Simon Cecília, karpena | 2011.12.04. 20:17:03
Öm, nem tudom, hogy másnál is van-e ilyen probléma... de a sárkányommal nem tudok mit csinálni. :/ Ha rámegyek, hogy kiválasszam mondjuk Törődöm vele, akkor nem jön ki a következő lenyíló ablak. Vagy ha bármelyik lehetőségre kattintok, ugyan ez van.
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.12.04. 12:46:28
Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy egy órában egyet lehet, és ha ez sértődésre viszi a játékot, hát... az elég szomorú lenne :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.04. 12:11:24
Én bíznék abban, hogy nem történik semmi, meg az, hogy mindenki örül, ha meglátogatják. :)
Egy látogatása van mindenkinek, szóval elvileg mindenkinek juthat látogató. :)
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.04. 12:10:24
Ez a látogatósdi elég érdekes. Most pl egyik sárkányomnál van öt, és válasszak, kit látogatok vissza. Nem fogok tudni minden órában valakit visszalátogatni, így az, akit nem választok, többet vagy nem látogat, vagy megsértődik, vagy fene tudja. :D Jó esetben nem történik semmi. XD
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.12.04. 11:20:09
Nem tudom, szerintem mindenkinek túl sok sárkánya van ahhoz, hogy ez így működjön. Ha én összefognék vele, tuti nem egy sárkányodat látogatnám, hanem minden karimmal egy másik karidét. Nyilván lesz ilyen is *reménykedik, hogy nem*, de lehet erre is ki lehet találni valamit. Viszont tényleg ott van, hogy azt látogathatok, akit akarok. Nem tartanám jónak, ha ez valahogy be lenne korlátozva, még olyan szinten sem, hogy egy karimmal egy órán belül egy sárkányt csak egyszer látogathatok.
Válasz erre
Rhédey Ildikó, karpena | 2011.12.04. 11:16:33
o.O
Egen, még mindig arról van szó, ha ketten/többen minden karijukkal a másik egy sárkányát nyomják föl.
A véleményem változatlan, hogy aki etikus, az inkább szív. Ha meg ketten úgy gondolják körbetápolják magukat, akkor nem etikusak, és ők járnak jobban. Mert kiskapu.
Szerintem tudjuk jól, hogy lesz erre példa, és engem ez demoralizál, pl.
Válasz erre
Sirius, felnott | 2011.12.04. 11:09:25
Nyáááá, amíg nem ébredsz fel teljesen, ne küldd el a választ XD
Pesze, hogy azt látogatsz, akit akarsz XD
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.04. 10:56:15
Tény, hogy közben eltértem a tárgytól, csak így korán reggel könnyen felfújtam magam, hogy márpedig én azt látogatok, akit akarok, annyiszor ahányszor akarom. XD És egyébként tényleg. Aki meg annyira notórius, az vessen magára. :D
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.12.04. 10:41:28
És persze nem is az volt mondva, hogy az előbbi tilis, csak nem teljesen etikus.
Persze valószínűleg aki ilyet csinál, azt sem fogja nagyon más látogatni :D
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.12.04. 10:40:44
Itt szerintem az volt a lényeg, hogy pl: Én minden sárkányommal Felföldi Dániel karakterének a sárkányát látogatom, szinte minden nap.

Most az, hogy egyszer meglátogatsz két karival egy sárkányt, vagy pl én minden sárkimmal Mc karaktereinek a sárkányait látogatom, az más.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.04. 10:04:54
Hozzáteszem az előbb nem említettem olyan magától értetődő dolgokat, mint hogy aki meglátogat, azt igyekszik az ember visszalátogatni (vagy sem, embere válogatja XD), illetve a tényleg durván szemet szúró folyamatos zarándoklatot. Amit írtam, a normáleloszlásra vonatkozik, nem a sarkított esetekre. :D
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.04. 09:43:15
Most nem azért, de nem kvázi vadidegenek sárkijait fogom látogatni, vagy azokét, akiket nem szeretek - mert nyilván a látogatással jót teszek, azért van bekorlátozva, és tiltva a saját sárkányoknál. Persze nyilván nem is egy emberét fogom napi 24-szer x példányban végiglátogatni mert nem egy haverom van XD, de tegnap az első lelkesedésben simán kétszer meglátogattam Ciprián sárkiját és nem okozott lelkiismereti gondot. XD Szerintem ez nem etikai kérdés, egyszerűen ott használom el az óránkénti lehetőséget, ahol minél több jóságot szeretnék tenni. :D
Előzmény: Rhédey Ildikó, 2011.12.04. 01:19:51
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.04. 02:07:51
Felhívnám a figyelmeteket - bár minden frissítés egyformán fontos - a 02:07-kor hozzáadott módosításra:
"Mostantól minden karakterlap alján, az egyén információk között feltüntetünk egy, a sárkányra mutató linket, ha a karakternek van sárkánya."
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.04. 01:28:18
Vannak dolgok, amik nem szabályosak, és vannak amik nem etikusak. Mivel látszik, hogy kit látogatsz meg, ennek szerintem elég visszatartó erőnek kell lennie, hogy az összes kariddal egymás után ne látogasd meg ugyan azt a tojást.
Válasz erre
Rhédey Ildikó, karpena | 2011.12.04. 01:19:51
Egy bugot észrevettem így elalvás előtt utolsó után XD:
Oké, hogy nem látogathatod keresztbe a saját karijaid sárkányait. De az okés, hogy minden egyes kariddal egy MÁSIK user egy adott sárkányát sorban látogatod, vagyis a haverodat nyomod csak végig minden kariddal?
Válasz erre
Etus, felnott | 2011.12.04. 01:11:00
Köszi.
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.04. 01:01:10
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.04. 01:05:59
Nagyon valószínűnek tartom azt, hogy az új funkciók - vagy esetleg egyes régik - megjelenése még változni fog, ahogy a programozó munka kisebb intenzitású lesz, és a designerek nagyobb szerepet kapnak. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.04. 01:01:10
Kérésed teljesítve, jogos, lemaradt a link. Lehet, hogy még az oldal tetejére is visszarakom a címet. Mindjárt.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.04. 00:55:56
Egy észrevétel: Amikor megnézek egy sárkányt, lehetne tenni oda egy gombot, ami visszavezet a sárkilistára? Praktikusabb lenne, mint a visszagombot nyomogatni. :)
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.03. 23:45:28
Jaj, pedig bele is futottam ma az infóba, csak elfelejtettem. XD Fjanc, pedig tök szép rajta a zöld moh. XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.03. 23:32:16
Ez lehet, hogy elkerülte a figyelmed:
2011.12.03. 21:53:09: Kovács Maximilián Andok nevű sárkánytojása mohos lett.

Viszont én majdnem elfelejtettem, hogy arról a beállításról is kell ide írni a hírbe: hamarosan megteszem.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.03. 23:28:32
Elkezdtem próbálgatni, hogy kipipálom, hogy látszódjon a sárkányom színe a listában, de nem történik semmi. Viszont Maxinál meg látszódik, hogy szép zöld az övé. :/
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.12.03. 23:21:43
Bella, köszi, minden ilyet szívesen veszünk, és igyekszünk javítani ^^
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.03. 23:13:54
"Minden egészséges tojásnak kell néha szellőznia."

Csak gondoltam szólok, hogy van egy pici gépelési hiba:)
Tegnap is találtam egyet valahol, de azt már befrissítettem még mielőtt ki tudtam volna másolni!:S
Válasz erre
Sirius, meselo | 2011.12.03. 22:27:47
Amíg nem beteg egy tojás, addig normális ;)
több tippet a Könyvtárból tudhatsz meg :)
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.03. 22:19:19
Az normális, hogy a rózsaszín tojásom néha bekékül? *-)
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.03. 11:20:54
Most az enyém is :O Úgy megörültem! :D:D ^^
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.03. 11:16:12
Az enyém viszont megnőtt :)
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.03. 10:53:03
Úúú, de gonosz vaaagy *nyelvet ölt.* :D
Egyébként, én is csak pozitív dolgot tudok mondani! :D Semmi bug vagy gond nincs a tojáskámmal... :D *elgondolkozik.* de van egy.. még mindig nem tudok róla semmit :D sállááá:D
Válasz erre
Saághy Blanka, felnott | 2011.12.03. 10:51:58
Nem mondom meg. :P Csak örömködtem egyet nyilvánosan. XD
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.03. 10:50:42
Miért mi történt? *érdeklődik kíváncsian.*
Hát velem jól kiszúrtok.. ^^ Még mindig nem tudok róla semmit... lassan másnak meg kikel.. xD
Válasz erre
Saághy Blanka, felnott | 2011.12.03. 10:47:47
Úú mi történt a tojáskámmal. Wow. :D
Válasz erre
Hajdú Lilla Alíz, lorton | 2011.12.02. 21:04:04
Én meg fanatikus lettem és minden karakteremnek kikértem a tojást. xD (gondolom más már ezt hamarabb meglépte, de nálam most jutott idáig a fanatizmus. XD)
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.12.02. 19:24:29
Nekem nem volt eddig semmi bugom :D Csak, hogy pozitív visszajelzést is kapjatok :D
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2011.12.02. 18:58:49
Nem öltél embert, mi sem ezt mondtuk. Csupán arról van szó, hogy a maximum 18 pont helyett neked megjelent ~42 millió, és ahelyett, hogy szóltál volna, elhasználtál 1500-at. Sajnos mivel mikor észrevettük a problémát, már nem tudtuk megállapítani, mennyi volt a saját, és mennyi a hibapont, muszáj volt lenullázni a sárkányt, mert mással szemben igazán igazságtalanság lenne ez.
Remélem érthető, hogy nem büntetni szeretnénk, és nincs baj, ha már van más sárkányod is, főleg, hogy még így is minden információt megszereztél :)
Előzmény: Szalay Elizabet, 2011.12.02. 16:41:14
Válasz erre
Zólyom Melinda, felnott | 2011.12.02. 18:40:17
Őőőőő... Nekem eltűntek a gondozásaim. Volt hét lehetőségem rá, ma elvileg kaptam plusz egyet, és most állok négynél.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 17:57:22
Ez csak természetes.
Válasz erre
Vöröslő Elizabeth, lorton | 2011.12.02. 17:53:09
Köszönöm szépen ^.^
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 17:50:33
Rendben, kompenzáció kiosztva.
Válasz erre
Vöröslő Elizabeth, lorton | 2011.12.02. 17:47:21
Vele nem. Marcipán. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 17:46:43
És vele nem kaptál kompenzációt? Mi a sárkány neve?
Előzmény: Vöröslő Elizabeth, 2011.12.02. 17:45:44
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 17:45:59
Bocsi, eltartott egy időbe, amíg leválogattam az adatokat és megírtam a frissítőkódot.
Válasz erre
Vöröslő Elizabeth, lorton | 2011.12.02. 17:45:44
Öhm, amit Kiával írtam, ugyanúgy érvényes volt Lizzy sárkányára is, csak azt nem írtam le előbb (később léptem be vele). De az is lehet, hogy csak én néztem be. ^^'
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.02. 17:43:30
Visszavonva,megvan :) koszi MC,ez javitott igy a hangulatomon a mai nap utan :)
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.02. 17:41:25
Nekem egyelore meg nulla, de hamarosan vegig er a csuszka,lehet akkor latszik?
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 17:36:15
A kompenzációról: néhány felhasználónak, akinél az adatbázisban én jó eséllyel meg tudom állapítani a hibát, automatikusan adtam kompenzációt (7 pontot). Bárki aki úgy érzi, hogy ma vesztek el napközben pontjai, és most nem lett neki 7-tel több és ezt egy egymondatos kéréssel ide beírja, annak rövid adatbányászat után szintén tudok kompenzációt adni.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 17:17:44
Ez valóban így van, ez adta meg a löketet ahhoz, hogy megtaláljam Roni problémáját is. Köszi a segítséget és mindenkinek a jelentést! Javítottam ezt (nem tölt vissza pontot) hibát, és hamarosan azok, akik érintettek voltak vagy érintettek lehettek kompenzációt fognak kapni. A hibákat általában így szoktuk kezelni.
Válasz erre
Zegredo Kiara, karpena | 2011.12.02. 17:08:46
Én azt vettem észre (ma ahogy beléptem a sárkányomhoz), hogy ha ráfrissítek 1 pontot elvesz a cselekménypontokból. Ez is felfogható hibának? xD
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.02. 16:47:22
Lau: fogd fel ujrakezdesnek, igy lehet jobb gazdaja leszel, ha mas strategiat hasznalsz :)
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.02. 16:41:14
LoL, mintha legalább embert öltem volna. xDDD Csak azt mondom, hogy azért nem kellett volna lenullázni szerencsétlent. De mindegy, igazából teszek rá, annyiranagyon fontos, hogy húúú...
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.02. 16:37:54
De ilyen nem volt. Opciot sem kaptam mivel folyamatosan nulla volt a pontszam. Ugy meg nem is ajanlja fel, hogy csinaljak valamit. Meg tenyleg nem csak koyvtarazva volt vele vegig,sot.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 16:34:54
Roni: amikor beszéltünk GTalkon, azt írtad, hogy gőgös, ezért nem tudsz vele mit csinálni, de azt nem, hogy nem is kapod meg a pontokat egyáltalán. A rendszerben az szerepel, hogy ma 15:51-kor kaptál utoljára pontot. Az lehetséges opció, bár csak a hibakeresés miatt írom le, hogy a pont elköltése nem sikerül: a sárkány visszautasítja a kívánt cselekvést.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 16:31:33
El is olvastad a hírt, amihez kommentálsz, vagy csak beszélsz?
"Fontos, hogy a játék jelenleg Béta verzióban fut, azaz tesztelés fázisban van: számos funkcióval bővülni fog, illetve a használat során bármikor előfordulhatnak hibák (és elő is fognak). Az is megeshet, hogy a végleges játék felkerülésével egy teljes lenullázás is történik. "
Világosan leírtuk, én személyesen írtam bele külön, hogy biztosan lesznek hibák, mert olyan program még nem volt a földön, amiben nincsenek. Miből gondoltad, hogy a hiba kihasználása nem von következményeket maga után?
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.02. 16:31:23
Azért megjegyezném, akármennyire kiborulnék én is, hogy ez még mindig egy tesztverzió. Szóval bármi megeshet, azért van, hogy kiderüljenek a hibák.
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.02. 16:30:17
Gyakorlatilag reggel 10 ota nem lett pontom es amikor neztem, akkor is mar hianyzott 2, szoval lassan 12 oraja vagy gogos vagy nincs kedve vagy sir h torodjek vele, epp csak igy nem tudok. Bocsi,csak leirtam mert kicsit zavar :-/ (bocsi az angol billentyuzet miatt, bevandorlo telefon)
Előzmény: FelfÄ‚Ĺ›ldi W. DÄ‚Ä„niel, 2011.12.02. 16:23:59
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.02. 16:26:17
Mert érthető módon leginkább megörültem neki? De tényleg, így fair, persze, az én hibám a bugotok. -.-
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 16:23:59
Ciri: Nem fordulhat elő, hogy csak úgy nem kap valaki pontot. Az nonszensz lenne. Itt is leírhatod a hibát, MSN-en is beszélhetünk, segíts, segítek, megoldjuk.
Lau: legalább három, legfeljebb öt mesélő volt este online, amikor tapasztaltad a bugot - de mi még nem tudtunk róla. Miért nem szóltál róla, miért kell külön kiírni ide, hogyha valaki bugot tapasztalt, akkor azonnal szóljon róla?
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.02. 16:21:17
Vagy simán vegyétek el tőle az ÖSSZES eddig összegyűjtött dolgot, mert milyen vicces az már. Lelkesedésem kihunyt, thx!
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.12.02. 12:35:15
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.02. 16:17:48
"Sajnálatos módon azonban alakulhatnak máshogy is a dolgok..."
Az előfordulhat, vagy csak bug, hogy valaki egész nap nem kap pontot? Merthogy effektíve ezt tapasztaljuk Ronival ma. Így persze, hogy megrohad szegény nyomoronc tojás, pedig rendesen volt gondozva. :o
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 12:35:15
Felhívás!
Van a programban egy eddig meg nem talált hiba, melynek során a karakter cselekvéseinek a száma 4 milliárd fölé (2^11 - kettő a tizenegyediken) ugrik. Ez értelemszerűen hiba és senkit nem szeretnénk ennyi ponttal jutalmazni. :)
Kérünk bárkit, hogyha ilyet tapasztal, azonnal jelezze, lehetőség szerint mentse el, ha lát valamilyen hibaüzenetet, küldjön képernyőképet...

Köszönjük!
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.02. 11:07:13
Nagyon szívesen. Ahogy mindig, most is áll, hogy bármilyen kérdés, óhaj, sóhaj, vélemény, meglátás kapcsán lehet hozzánk fordulni itt vagy meselo@alomvilag.hu e-mailben.
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.12.02. 11:04:25
nyáááá, Sarnyaik! :D
és nagyon izgik az új fejlesztések, köszönjük szépen O.O
Válasz erre
Sarnyai Zakariás, felnott | 2011.12.02. 02:05:39
... és ha már átment, miért hagyta itt a tojást.
Válasz erre
Sarnyai Kitti, felnott | 2011.12.02. 01:57:35
Ha ennyi mindent tud, talán azt is megkérdezhetnénk tőle, hogy miért ment át a csirke az úton.
Válasz erre
Sarnyai Zakariás, felnott | 2011.12.02. 01:56:59
Katalin tehát nem csak azt tudja, hogy mi van odaát, hanem, hogy mi van a tojás belsejében. Wowowowow.
Válasz erre
Sarnyai Kitti, felnott | 2011.12.02. 01:55:16
Legalább járt a belsejében.. én többször világítottam át, mint határon a csempészeket, mégse tudom, hogy fiú-e agy lány. Már nem Katalin, hanem a sárkányom, Edison.
Válasz erre
Sarnyai Zakariás, felnott | 2011.12.02. 01:03:30
Nem beszélve arról, hogy amikor meg akarta simogatni, átsiklott rajta a keze. =)
Válasz erre
Sarnyai Kitti, felnott | 2011.12.02. 00:11:24
Karpena Katalinnak nem volt érvényes engedélye (sajnos lejárt 1347-ben), ezért átvették tőle a Mesélők.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.02. 00:07:10
Hé, kinek nem elég a sajátja, hogy még Karpena Katával is fogadott sárkit örökbe? XD Ez közösnek számít, ugye? XD
Válasz erre
Kreszcencia Tilla, lorton | 2011.12.02. 00:00:53
Én már előre látom, hogy majd úgy fogok járni, mint a reklámban. Meg vagyok győződve róla, hogy kislány, aztán kibújik és fiú. xD
Válasz erre
Bogdányi Sarolta, karpena | 2011.12.01. 22:57:27
Még túl pici! Ráadásul fedi egy tojáshéj is :D
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.01. 22:37:55
Hát, majdnem jó volt a tippem! :D De tökjó az egész! :D De még mindig nem tudom, hogy nőstény-e vagy hím... olyan igazságtalanság... milyen anya vagyok én, aki még ezt sem tudja?!*durcás.* xD
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.12.01. 22:33:52
Erre gondoltunk mi is, hogy a pontokat átszámoltátok pénzre, csak a váltószámot nem tudjuk. XD
[Egyébként a 14 infó lehet akár 14 db 1 pontos is. ;)]
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.01. 22:33:06
Magyarul nem feltétlenül az a legértékesebb, akinek a legtöbb információja van. :)
Válasz erre
Bogdányi Sarolta, karpena | 2011.12.01. 22:32:25
Most fog kikerülni, de az a 14 az darabszámot jelent :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.01. 22:30:56
Meg, persze.
Minden megszerzett könyvtár információ ér valamennyi pénzt, és ezeket összeadva kijött, hogy melyik az eddig összegyűjtött legértékesebb könyvtár.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.12.01. 22:29:53
Gondolom a legnagyobb könyvtárra gondol, hogy annak eszmei értéke ennyi! Szóval, aki a legtöbb információhoz jutott -14 info- annak ezaz értéke, eddig..
Legalábbis nekem így logikus:)
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.12.01. 22:24:32
"A legértékesebb könyvtár: 2 tallér 1 dukát 3 garas"
Ez megkérdezhetem, hogy mit jelent? :$
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.01. 08:06:38
De nem könnyítené meg: nem viccből ilyen. Viszont így is túl sokat mondok már.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.12.01. 07:24:33
Mondjuk tény, hogy megkönnyítené mindenki dolgát. Nem tudom egyébként milyen célt szolgál, hogy így van megoldva, csak nehogy sokaknak elvegye a kedvét a dologtól.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.12.01. 01:14:28
Megvan az oka, amiért ezek a dolgok nem kerülnek mentésre. Ez teljesen szándékos és a játék része.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.12.01. 01:10:55
De az ilyen kis infókat nem lehetne menteni, mondjuk a könyvtárba, vagy valami? Mármint ezek a képek, meg legerősebb genotípusos izéket. Én nem vagyok olyan megszállott, hogy jegyzeteket készítsek (OMG, és ezt Lizivel bejelentkezve mondom... xDDD), és el fogom felejteni! *.*
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 23:26:11
*Túl kíváncsi.* Jólvan! *Nyelvet ölt.* Hát akkor majd megtudok mindent magamtól! *Aztán sarkon fordul és kitrappol.* :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.30. 23:22:31
Természetesen mindennek megvan a maga jelentése, de ha itt elmondanánk őket, akkor hova lenne a játékélmény? :)
Mindenre rá lehet jönni, mindent meg lehet tudni - csak mindent ki kell tapasztalni.
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.11.30. 23:20:48
Nekem csak tippjeim vannak, amiket azért nem fogok most elmondani, nehogy összezavarjak bárkit, ha tévedek. Én ezeket a képeket le szoktam menteni szépen és beteszem a jegyzetbe. Aztán egyszer majd csak kisül - nem szó szerint - belőle valami. :)
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 23:09:32
Még egy kérdésem lenne:
A kutatásoknál olykor-olykor megjelenik egy nagy eredmény: egy nagy vízcsepp... hasonlók... ezek mi célt szolgálnak? Csak mert nem jelenik meg később és nem is tudom miért van :D Bocsi, én ma már nagyon bezápultam, Kende kivette minden erőmet.. ^^
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.11.30. 23:06:12
Mondjuk holnap nem tudom mennyi időm lesz rájuk (pedig bevállaltam ám rendes mennyiséget), szóval a kutatás kicsit szünetelni fog a tanulás kedvéért. Remélem egyiknek se jut majd eszébe bezápulni. o.o
Válasz erre
Scheibelhoffer Kende, karpena | 2011.11.30. 23:05:03
Wow, királyak vagytok :D
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.11.30. 22:54:21
Felírtam minden opciót, amit lehet a tojással kezdeni (gondozásokkal mindig kiegészítem). Hogy mire hogy reagál, mikor adta meg a gondozás lehetőségét, ilyenek. :)
Előzmény: Krichenbaum Izabella Noémi, 2011.11.30. 22:52:01
Válasz erre
Bogdányi Sarolta, karpena | 2011.11.30. 22:52:51
Miért nem lehet az itteni hozzászólásokat LIKE-olni? :D
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 22:52:01
És miket írkálsz bele? :D
Válasz erre
Bihari Noémi, felnott | 2011.11.30. 22:45:06
Nekem eddig csak kislányaim vannak, akikről kiderült. ^^ És konkrétan naplót vezetek mindegyikről, külön-külön. :)
Válasz erre
Bogdányi Sarolta, karpena | 2011.11.30. 22:34:10
Nem baj, holnap is van nap :D Én se tudom még, hogy kisfiú vagy kislány.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 21:56:23
*fejét ütögeti a falba.* És hogy te milyen okos vaaagy ^^ Nekem ma ilyen dolog nem tudatosulnak :D Lehet sok volt a kávé xD
Válasz erre
Bogdányi Sarolta, karpena | 2011.11.30. 21:52:42
Másrészről pedig a kutatásokkal tényleg csak általános információkat fogsz találni - gondolj bele, besétálsz a könyvtárba, leveszed az MLI-s könyvet, abban nem a tojásodról lesz adat :)
Próbálkozz inkább a vizsgálattal.
Válasz erre
Arlutz Marcell, felnott | 2011.11.30. 18:41:16
Hát ez hatalmas. :D Mármint nem a tojás, az ötlet. :D
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 14:47:12
Hehe ^^ Egy darabig gyűjtögethetném, nem tudom kivárni, mindig "elköltöm" valami hasznos információért cserébe, de olyan általános dolgokat kapok, hogy a hajam tépem xD
De most igyekszem türelmes lenni, hogy végre megtudjak valami jó kis infót.. mondjuk, hogy nőstény-e vagy hím... :D Olyan izgatott vagyok *nevet.* Olyan vagyok most, mint egy rossz gyerek, aki nem tud várni:D

Válasz erre
Saághy Blanka, felnott | 2011.11.30. 14:44:22
De azért 12 pontot ne költs el: "az információk jelenleg a tartalmuk alapján 1-10 pontig rendelkezhetnek valamilyen "árral"". Igaz gondolom nem is engedné a rendszer. :D

Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.30. 14:24:06
Számít, hogy mennyit költesz rá természetesen. Több pontért nagyobb, fontosabb infók járhatnak.
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 12:52:54
Egyébként egy kérdésem lenne:
Látom, hogy mostmár egyre többen tudják, hogy a tojásuk nőstény-e vagy hím! Gondolom, ez a ráfordított kutatások eredménye... minden kutatás után kapsz egy pontot, majd meghatározhatod, hogy te mennyi pontot fordítasz rá, hogy megtudj valamit! Eddig megtudtam egy-két információt, ami csak alapjellegű információk és nem kifejezetten az én tojásomra, hanem úgy alapjáraton információ... pl. milyen színűek vannak, szárnyfesztávolság ésatöbbi...
a kérdésem pedig ehhez kapcsolódik; Az, hogy mennyi pontot fordítok rá, az befolyásolja a megszerzett információ nagyságát? Tehát ha egy információra mondjuk 12-ből 12-őt ráfordítok akkor jelentősebb információt kapok, vagy ez nem attól függ, hanem ezt a rendszer randomra dobja ki és nem számít, hogy egyesével szerzem meg az információkat, vagy éppen az összeset ráfordítom egy információ megszerzésére?
Remélem érthető voltam!:) ^^
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 12:28:30
Igen szereti, legalábbis azthiszem az volt a reakció, de a szövegeken néha o.O fejet tudok vágni a nevetés és a "ez meg kinek a fejéből pattant ki?" kérdés szokott felmerülni. Amúgy meg nagyon ennivalóra sikeredett az egész, szóval csak gratula a tervező(k)nek, de eszem ágába nem jutott volna a tojásra rajzolni, ha a karakteremhez kerül egy sárkánytojás :D
Elviszem egy bálba, hogy ne legyen egyedül (szórakozási) lehetőség ezek után szerintem abszolút megállja a helyét :D
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.11.30. 12:25:56
Az enyémnek tetszettek a virágok, sőt :)
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.11.30. 12:19:03
:D
és most miért? Szerintem szereti, ha rajzolnak rá :D
Előzmény: Krichenbaum Izabella Noémi, 2011.11.30. 12:14:11
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 12:14:11
:O Szegény pici kinembújt sárkánykám! De ez velem nem eshet meg.. nagyjából percenként frissítgetem, pedig tudom, hogy csak két óránként tudok hozzányúlni :D Úgyhogy azt hiszem ennél gondosabb gazdája nem lehetek.. xD
Bár a festek rá virágokat, meg elmegyek vele fürdeni lehetőség kicsit kiütött engem.. xD
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.11.30. 12:11:00
Bella: dede, el tudod hanyagolni :P
csak akiknek megzápult, nem a saját hibájukból történt...
És ha elhanyagoldod... majd meglátod, mi történik :P
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2011.11.30. 12:10:08
Kontrollcsoport... meg se lepődök :) Pedig én szépen kértem, hogy vigyázzon mindre, de hát, a tudomány :))) Én kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, bár tekintve, hogy minden eshetőségnek szegényt alávetem, lehet kissé ügyefogyott lesz :P
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 11:41:21
Oooh, kár... de azért jó volt kora reggel nevetni, hamar felébredtem! De azért megnyugodtan, hogy nem tudom elhanyagolni -egyelőre-! xD
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.11.30. 11:38:42
Egyébként akarok megzápítani tojást, mint kontrollcsoport, csak még nem döntöttem el, hogy melyik karakterrel. De azt hiszem Árzsimmal lenne stílszerű. XD
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.11.30. 11:35:18
Nem, nincsenek, az csak tesztelési rendszerhiba volt :D
De bizony, lehet velük minden ilyen dolog O.O
Válasz erre
Krichenbaum Izabella Noémi, neredin | 2011.11.30. 11:17:19
Látom van már néhány megzápult, elmohosodott tojás :D Reggel mikor megláttam akkorát nevettem, jó volt látni mit lehet kreálni az elhanyagolt tojásokkal! :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.30. 11:08:59
Meg az enyém, legalábbis a ma reggeli problémára az előző javításom nem volt tökéletes. Most viszont rendben van és működik a dolog. :)
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.11.30. 11:06:23
Látom, de ez a gyorsítótáram hibája volt. Most sikerült törölnöm és véééégre működik a játék. XD
Előzmény: Felföldi W. Dániel, 2011.11.30. 03:13:02
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.30. 09:38:46
Mindenkitől - ahogy látom elsősorban Oriontól - elnézést kérek, aki a ma hajnali technikai probléma részese volt, és a tojása hipersebességgel betegedett meg. Szerencsére ez a kinézetet, és a riasztó üzeneteket az eseményekben kivéve nem okozott más problémát. Ha az érintett karakterek valamelyike kompenzációt szeretne, nálam jelentkezhet privát üzenetben.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.30. 03:13:02
Csabi, ha így folytatod, tényleg itt is gondban lesz az állatkád. Csak itt nem elpusztul, hanem megzápul.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 15:53:40
Ez nagyon jó ötlet! :)
Legalább lesz munkánk mindig. :)
Válasz erre
Mayer András, tanar | 2011.11.29. 15:43:43
Ó, rendben van. :) Addig összeszedem az összes idióta kifejezést, ami a fejemben kavarog mostanság. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 15:10:59
Sajnos nem, viszont nemsokára elkészül ahhoz is a felület, hogy javasolhass nevet a névadatbázisba. A Mesélők jóváhagyása után bekerülhetnek majd a nevek az adatbázisba. :)
Válasz erre
Mayer András, tanar | 2011.11.29. 14:49:10
Nem lehet olyat, hogy én adok a tojásnak nevet? Szeretnék egy Libella nevű tojást. xD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 14:14:02
Akkor töröld a gyorsítótárat, mert valószínűleg nem frissült nálad az oldal.
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.11.29. 14:08:46
A kis gömbömben lévő szám sehogy sem akar csökkenni XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 13:57:18
Persze. :)
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.11.29. 13:55:44
Jó-jó, részletkérdés. De ha pontot szerzett, akkor ahhoz cselekedett már, ergo költött. XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 13:54:10
Pontosítsunk azért: a könyvtár bővítése, a már megszerzett könyvtárpontokból nem kerül cselekvésbe, tehát minden cselekvésbe kerül, ami a legördülőben van. :)
A kis gömbben lévő szám mutatja, hogy még hányat cselekedhetsz.
A gömb előtti csík pedig azt mutatja, hogy mikor kapsz újabb cselekvést legközelebb.
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.11.29. 13:49:08
Hogy mennyi van: a csúszka fejében lévő szám.
Hogy költöttél-e: bármit csinálsz, költesz. XD
Rántotta: kegyetlen és szívtelen vagy. XD
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.11.29. 13:47:14
Jó, csak azt se tudom mit kell ezen nézni. XD Vagy hogy költöttem-e már pontot, vagy hogy mennyi van, vagy ilyesmiket. :D

Amúgy hiányolom a "Rántottát készítek" opciót. :P
Válasz erre
Sarnyai Kitti, felnott | 2011.11.29. 13:38:41
Ez egy tojás! Mit csináljon? :D
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.11.29. 13:38:20
Lehet csak nem veszed észre. :D Én tegnap azt hittem valamire, hogy hallucináltam, plusz Roni is lebeszélt, hogy biztos nem történt az, ami, és ma tapasztaltam az ellenkezőjét. Szóval figyeld jobban. XD
Előzmény: Sebes Anna, 2011.11.29. 13:35:11
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.11.29. 13:35:11
Gondoltam, hogy nem kötelező. :)

Amúgy nekem nem ártana valami használati utasítás, mert az én tojásommal az ég világon semmi sem történik, bármit teszek. XD Szerintem már mindent végignyomkodtam.
Válasz erre
Séll Ádám, tanar | 2011.11.29. 13:09:49
És különben csak ezzel kapcsolatban jutott eszembe, és mondanám, mint ahogy látszik, és írtuk is, ez egy plusz funkció. Szóval nem kötelező használni, akinek nem jön be/nem tetszik az ilyen típusú dolog.
A tervek szerint más jellegű minijátékok is fognak jönni, szóval mindenre vonatkozik ez a dolog ^^.
Válasz erre
Sebes Anna, tanar | 2011.11.29. 11:08:36
Nekem eddig minden virtuális állatom megdöglött és nem is szeretem ezeket a neveldés cuccokat annyira, de teszek egy próbát én is, hátha jó lesz. Nem akarom rombolni a közhangulatot, én is kíváncsi vagyok ám. :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 01:38:25
Visszaszámlálás nincs, de az a szürke csík mutatja. Ahogy töltődik (jelenleg csak újratöltéskor változik), úgy jön egyre közelebb az idő, és amikor eléri a gömböt, akkor kapsz új pontot. :)
Egyébként pedig pontosan két óránként.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2011.11.29. 01:35:39
Ez tényleg szupi.^^ Valami olyasmi lehetne, hogy visszaszámlál, hogy mikor kapok új cselekvés pontot? Vagy van, csak elsiklottam felette? :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 00:58:12
Úgy látom egy tudatos játékoshoz van szerencsénk. :)
Úgy lőttük be a pontokat, hogy fórumos játék mellett kiegészítőnek jó legyen, illetve naponta egyszeri belépéssel is lehessen játszani vele.
Válasz erre
Vadász Ella, felnott | 2011.11.29. 00:14:45
Igenis izgalmas, mert kezdem kapiskálni hogy mire hogyan reagál, és állati kíváncsi vagyok hogy milyen lesz ha kikel, illetve, hogy a különböző dolgok amiket tehetek vele addig, vajon milyen irányba befolyásolják a tulajdonságait. Hát mi ez, ha nem izgalmas? ^^ Csak kevés az action point XD
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.29. 00:10:07
Na, minden mást vártam volna, mint dicséret, de, hogy pont izgalmas? :)
Válasz erre
Nádasdy András, lorton | 2011.11.29. 00:03:44
Hát ez nagyon izgalmas! :D
Válasz erre
Vöröslő Elizabeth, lorton | 2011.11.28. 21:52:22
Igen, igen, pont most láttam. Köszönöm -^.^-
Válasz erre
Séll Ádám, tanar | 2011.11.28. 21:49:59
Közben update: A választ megtalálhatod a sárkányodnál :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 21:30:16
Van hely, ahol utána tudsz olvasni ennek is!

Örülünk, hogy tetszik! :)
Válasz erre
Vöröslő Elizabeth, lorton | 2011.11.28. 21:24:58
Jaaaj, hát ez nagyon jóóó... nem is tudtam megállni egynél! :D Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy a tojáskák mekkorák kb? :)
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 21:13:34
Mozaik: töröltem a kérdésed, mert túl sok játékinformációt tartalmazott, de válaszolok rá.
A vizsgálattal szerzett információk (amire rákérdeztél, onnan van) nem kerülnek be a könyvtárba. A vizsgálat másról szól, nem könyvtárbejegyzésekről. :)


Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 21:01:50
És tényleg. :)
Válasz erre
Várhegyi Amélia Petra, lorton | 2011.11.28. 20:59:49
Hát remélem. :D
Amúgy az jutott eszembe, hogy direkt ellenem szövetkeztek, hogy legyen még egy dolog, ami így vizsgaidőszak közeledtével elvonja a figyelmemet. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 20:46:29
Azért remélem, hogy tudunk olyat nyújtani benne, ami meghaladja a tevenevelde értelmi színvonalát. :)
Válasz erre
Várhegyi Amélia Petra, lorton | 2011.11.28. 20:44:10
Igen, csak nekem ez nagyon olyan teveneveldés feelingű. Nem számítottam rá, hogy a martionon botlok ilyesmibe.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 20:39:13
Valami baj van? :)
Tetszik?
Válasz erre
Mayer András, tanar | 2011.11.28. 20:29:05
Hátezezez... jajjmamám. :D
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 20:01:58
A játék JavaScriptet is használ a működéshez. Engedélyezni kell. Ha engedélyezve van és még mindig tapasztalsz hibákat a legördülők működésével kapcsolatban, akkor jó eséllyel frissítened kell a gyorsítótáradat. Ezt böngészőtől függ, hogy hogyan lehet megtenni, a shift+ctrl+del segít általában.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 17:09:15
Kikerült a menübe a Sárkánynevelde mellé, hogy hány felhasználható pontod van.
A bétaverzió jelen állapotban tartalmaz egy ismert hibát:
a menü nem frissül azonnal, ha benn vagy a sárkányneveldében, mindig egy pont lemaradásban lesz.
Elsődleges funkciója az, ha nem a neveldében vagy, akkor is lásd, hogy van-e elkölthető pontod.
Válasz erre
Felföldi W. Dániel, tanar | 2011.11.28. 14:50:48
Már csak két óra és kapsz egy újat. :)
Másik karakterrel is örökbe fogadhatsz egyet... :D
Válasz erre
Kinizsi Etel, karpena | 2011.11.28. 14:49:48
Nyááá, elfogytak a pontjaiiiim. O.O
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.11.28. 11:37:08
Köszi, javítva :)
Előzmény: Szatmári-Margitai Alfonz, 2011.11.28. 11:34:03
Válasz erre
Szatmári-Margitai Alfonz, felnott | 2011.11.28. 11:34:03
Utolsó sor:

"Bármi probléma kérdés, vagy probléma,"
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.11.28. 10:32:08
Hmm, értem. Köszi :)
Ettől függetlenül az a javaslatom, hogy 12 pontnál többet tudjon tárolni (de ezek úgyis fejlesztés alatt állnak :)
Válasz erre
Fegyvári Endre, felnott | 2011.11.28. 10:22:38
Perpill egy napit, 24 órányit, vagyis 12 pontot tárol. Lesz lehetőség (remélhetően még a hétvégéig) gondozni valaki más kissárkányát, illetve látogatás is lesz, hogy a fagyasztásról ne is beszéljünk.
Válasz erre
Sonkoly Márton, tanar | 2011.11.28. 10:17:23
Imádom. (Oké, már tegnap tesztelés közben is imádtam :)

Kérdés: 24 órányi pontot tárol el a rendszer (azaz 12-t), vagy 24 pontot? Kérdem ezt azért, mert tudom, hogy azt szeretnénk, ha az emberek minden nap belépnének, de azt hiszem, vannak olyanok, akik nem hogy egész nap nem tudnak fent lenni, de még naponta esetleg egyszer sem, csak 2-3 naponta, így nem lenne rossz, ha mondjuk 2-3 napi pontok gyűlhetnének össze.
ez most konkrétan arról jutott eszembe, hogy jövő héten szombaton elutazom, és csak hétfőn jövök vissza, de biztos, hogy ilyesmi másnál is fennáll, előfordul.

Nem akarom, hogy elhanyagolva érezze magát O.O De lássuk be, ez egy virtuális kis lány, és a RL nem mindig megengedő XD
Válasz erre
 

Friss hírek (új, összes, archívum)
Utolsó órák
 • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.