A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Aktualitások és DiákMentor pályázat
2012.06.04. 00:35:23

Kedves Játékosok!

Az utóbbi időben rengeteg új fejlesztés indult meg az oldalon, és ezzel párhuzamosan új regisztrációk is történnek. Ez nagyon jó, és az oldal szempontjából is nagyon hasznos. Azonban a mi időnk is véges, a mi erőforrásaink is kifogynak néha, arról nem is beszélve, hogy az újak számára legfontosabb beleszokási helyszínek, az ösvények egy kicsit elanyátlanodni látszanak. A Martion Mágustanoda egyik legnagyobb jelentősége és erőssége az a közeg, ahol a játékos először találkozik a Martion Szerepjáték szabályaival, világával, megismerheti az erőviszonyokat, latolgathatja a lehetőségeit, kitalálhatja, hogy hol szeretne elhelyezkedni ebben a világban.
Éppen ezért, az egyik legfontosabb, hogy mi, akik már benne vagyunk, ismerjük, tudjuk a szabályait, segítsünk azoknak, akik még hadilábon állnak ezzel. Figyeljük őket, ne hagyjuk magunkra.

A következő változásokat tervezzük:
 • Minden ösvény vezetősége két mentor és egy tanácsadó karakterből fog állni. A három karakterből az egyik állandó karakter lesz, valamint minden ösvényhez egy mesélő fog kapcsolódni (mentorként, amennyiben userhiány van, vagy a tanácsadó karakter kijátszójaként).
  A Mesélői mentor vagy tanácsadó karakter lényege, hogy felkarolja a jelenleg vezető nélkül lévő ösvényeket, illetve, hogy kezdetekben, illetve később is a Mesélők és az ösvény között könnyebben menjen a kommunikáció, gördülékenyebben az együttműködés. Mivel láthatóan ez a Neredinben és a Karpenában nagyon hasznos, így első lépés kell legyen a kommunikáció javítására a Martionon belül.
  A megüresedett helyeket a következő karakterekkel és userekkel szeretnénk pótolni:

  Lorton: Grimm Emese (Lau), Grimm Fanni (Niko) mentorok és Iglic Eleonóra (Manassé), tanácsadó
  Neredin: Sonkoly Márton (Sirius), Haisz K. Szilvia (Lexi) mentorok és egy új tanácsadó karakter - megalkotás alatt (Mcload)
  Karpena: Harday Katalin (Carrie), Séll Ádám (Kassie) mentorok és Herczeg Tünde (NJK), tanácsadó
  Ferfex: Garai Frigyes (Kassie) mentor (a további posztok egyelőre betöltetlenek)

 • Teljesen szét fogjuk választani a useres és a karakteres híreket és megváltoztatjuk a megjelenésüket is: a főoldalon két hasáb lesz, külön a useres és külön a karakteres híreknek, és az ösvényhírek is be lesznek osztva ezek közé (az ösvényeknek is lehet ilyen is és olyan is)
 • Mesélőként, vezetőként, fejlesztőként csak Mesélő/Fejlesztő név alatt fogunk hozzászólni, hogy egyértelműen látszódjon mi az, ami hivatalos vélemény, fejlesztői álláspont vagy döntés, és mi a saját személyes véleményünk.
 • A DiákTanács a továbbiakban csak karakteres poszt marad, hiszen minden jelenlegi useres tagja más vezetői tisztséget is betölt (a későbbiekben ez természetesen változhat).
 • Havonta új hírt fogunk megjelentetni a világ aktuális helyzetének alakulásáról a VarázsVilágban folyamatosan megjelenő tájékoztatás mellett, valamint minden fejlesztés kezdetén közzé tesszük a terveket, amiket megvalósítani készülünk, a fejlesztés végén pedig beszámolót adunk az elvégzett fejlesztésekről.
 • Havonta egyszer IC Martionos melléklettel fog jelentkezni a HVV a hónap utolsó számában, áprilistól, amelybe tőletek is várunk alkotásokat, melyek beküldési határideje a hónap utolsó szerdája.


 • A fentiekkel összhangban Diákmentori pályázatot hirdetünk. (minden ösvényen)

  Mivel a Ferfexnek jelen pillanatban nincs aktív mentora, és a többi ösvényhez is elkélnének az új emberek, szeretnénk új segítőket, vagyis diákmentorokat felvenni mindenhová (akik később akár mentorok is lehetnek). Ebben a pályázatban tehát diákmentorokat keresünk, jelentkezhet bárki, aki ismeri az oldal szabályait, és szívesen segítene beilleszkedni a nemrég regisztáltaknak, hogy megtegyék első lépéseiket az oldalon.
  A diákmentorok feladata eléggé összetett, és viszonylagos aktivitást igényel. A mentorok azonban azért vannak, hogy felügyeljék és koordinálják a munkát, ezért nem kell megijedni a hosszú listától :)

  Előfeltételek:
  • Aktivitás az oldalon
  • A játék- és a rendszerszabályok ismerete
  • Kidolgozott karakter (Csak az adott ösvény diákja lehet diákmentor)
  • Nem árt, ha a karakterkoncepcióba is belefér a diákmentorság

  Feladatok:
  • Támogatja a Mentort az ösvénnyel és annak diákjaival kapcsolatos feladatokban
  • Játék, aktív jelenlét az ösvényspecifikus helyszíneken, és fórumtémákban.
  • A Martion Szerepjáték életének aktív nyomon követése
  • Újoncok segítése a szabályok, oldal funkcióinak megismerésében (játéktér használata, adatmódosítás, szerepjáték szabályok, helyesírás, stb.)
  • Újoncok karakterlapjának, játékának viszonylagos felügyelete, ebben való segítés
  • Újoncok játékának figyelése, megfelelő játék esetén feloldásuk a Társalgóból
  • Ösvényspecifikus programok szervezése (Kisebb, nem iskolaszintű ünnepek, pl.: alapító születésnapja, erről a későbbiekben részletesebb hírt adunk ki)

  Jogok:
  • Martioni helyszíneken rászólni a diákokra fogalmazás és helyesírás javíása/játékszabályok betartása végett
  • Az ÁlomVilág fórumán ötleteket bejegyezni a vezetőségi témába, szavazás esetén szavazójog
  • Mentorral való egyeztetés után akár az Ösvénymesélő csatolása a felhasználóprofilhoz (ezáltal az ösvény, iskola berkeiben mesélés)
  • Karakteresen (IC) büntetőmunkát adni az (IC) szabálytalankodó ösvényen járóknak (a többi diákot pedig jelenteni a mentoránál :)

  Motiváció: És hogy miért jó diákmentornak lenni? Egyrészről, mert részt vehetsz kedvenc oldalad életében, segíthetsz annak fejlődsében, és mert (reméljük) hamarosan bevezetünk egy személyi pontrendszert, ahol értelemszerűen az aktív felhasználókat és segítőket díjaznánk. A pontoknak azonban nem csak presztizsértékük lesz, később komolyabb jutalmakra is be lehet majd váltani azokat. :)

  A pályázat tartalmazza:
  • Felhasználói:
   - Életkor
   - Elérhetőség/Aktivitás (az oldalra fordítható idő)
   - Honnan érkeztél az oldalunkra, hogyan találtál ránk
   - Kapcsolat (e-mail, msn/gtalk)
  • Karakteres:
  • - A diákmentornak kívánt karakter neve
   - Rövid, karakteres indoklás
   - Ötletek, mi az amit szívesen csinálnál?

  A pályázatot a meselo@alomvilag.hu e-mail címre küldjétek.
  A határidő április 2-a, hétfő, 0:00.  Megosztás a Facebook-on
  Hozzászólások
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
 • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.