A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Kerettörténet - Lezárás //Olvasd el, fontos!//
2013.02.10. 14:40:44

//A 2012-es ÁlomVilág Nyári Tábor Nagymoduljának történése a Matrionos Játéktéren áprilistól zajló Kerettörténet lezárása volt. A következőkben a játék során törént és mindenki számára potenciálisan megélhető fő eseményekről olvashattok, melyek megtörténtek és élnek is a Játéktéren. //

Hétvégi események (Július 21.-22.)


Csütörtök éjjel jelentette be a kormány a legújabb lépéseit: a családosokat (a Család tagjait), illetve mindazokat, akiket munkájuk, hobbijuk, netán egyéb személyes kapcsolataik valamely családoshoz kötött, további magyarázat nélkül karszalagokkal is meg kívánta jelölni, (a minta a már ismert kereszt lett volna). Továbbá a haza oltalmazására hivatkozva minden tizenhat éven felüli születettmágust azonnali hatállyal sorkatonaságra köteleztek, míg a tíz éven felülieket kiképzésre hívták be.

Határozottan népszerűtlennek bizonyult e két lépés, így sok ellenálló került fogházba, köztük rengeteg családos. A letartóztatottak vagyonát a gemmáriusok igyekeztek elkobozni, így az üzleteket, éttermeket, egyéb helyeket a seregállítás nevében kifosztották. A besorozott elemisták kiképzése még aznap kezdetét vette.

Szombat délután több fogházat is mentálisan befolyásolt varázstalanok támadtak meg, miközben a családosok kiszabadították a sajátjaikat.

Este hét óra tájban az Országház felett felragyogott a telehold, és Budapesten a legtöbb likantróp átalakult, köztük a friss falkavezér-helyettes által irányított vérfarkasok is. Az őrjöngő likantrópok a gemmáriusokkal és az elemisták egy kisebb seregével karöltve néhány családosnak vélt bázist leromboltak, utcai harcokba bonyolódtak az ellenállókkal: kitört a forradalom, elszabadult a káosz. Az alakváltók jópár mit sem sejtő varázstalant halálosan megsebeztek vagy éppen elfogyasztottak, ám jelentősebb volt a bemartak száma. Előbbi ötszáz, míg utóbbi ezer főre rúg.

A családos ellenállásnak több frontja is volt, ám a leghatékonyabbnak a Benegeszery Nádor által szervezett csapat bizonyult. Az utcai harcok ugyan több-kevesebb sikerrel jártak, ám ennek a szervezetnek tudható be az előidézett telehold kiiktatása, később pedig az utcai ellenőrzőtárgyak (megfigyelő és jelentő tárgyak) kikapcsolása is.

Szombat késő éjjel a kormány egyik kiemelt jelentőségű épületét robbanás rázta meg és döntötte romba, melynek során a családosok aurajelölése megszűnt, illetve a pálcák egy része visszajutott a tulajdonosukhoz. A városi harcok egyre elkeseredettebben folytatódtak, főleg azután, hogy a térmágiákat teljesen leállították.

A vészhelyzet mintegy megoldásának Fehérvári Alexandra öngyilkossága bizonyult, ugyanis a nemzetvédelmi miniszter, Scheibelhoffer Rudolf parancsára a gemmáriusok letették a fegyvert. A miniszter bejelentette egy átmeneti kormányt megalakulását a korábbi miniszterelnök, Kaczár István vezetésével, valamint elrendelte az új választások megtartását két heten belül. Az átmeneti kormány első intézkedéseivel hatálytalanította az FMP kormány összes törvényi és rendeleti szabályzatát, továbbá feloszlatta a kormány titkosrendőrségeként működő ÉLKÜ-t.

Jelen pillanatban is folyik a hétvégi események kivizsgálása, rekonstruálása.


//Mivel Budapest nyílt helyszínein gyakorlatilag elszabadult a likantróp-pokol, mindenki kérvényezhet vérfarkassáválást, akinek a karaktere potenciálisan itt tartózkodott. A beküldött kéréseket a Mesélők a karakterkérelmekhez hasonlóan elbíráljàk. //
//Az itt található információk a fő VarázsVilág cikkeket és a Kormányközleményeket tartalmazzák.
Teljesebb képért érdemes figyelni a Mágikus Hírfolyamot is. //

VarázsVilág cikk - Gazdasági szerkezetváltás
A Magyar Mágusparlament mai törvénymódosításával jelentős változásokat vezet be a mágikus társadalom gazdasági életébe. A rendelkezéseknek megfelelően a mai naptól minden, kizárólagos magántulajdonban (családi tulajdonban) lévő vállalkozást részvénytársasággá kell alakítani, a Magyar Államot pedig 50%+1 részvénynek kell illetnie ezekben az új cégekben. Az új társaságok a Magyar Mágikus Vagyonkezelő felügyelete alá kerülnek.
A Máguskormány megnyugtat mindenkit, hogy ez a lakosság ellátásában, az árukhoz és a szolgáltatásokhoz való hozzáférésben semmilyen fennakadást nem fog okozni.
A megkérdezett gazdaságpolitikai szakértők az intézkedés előnyeként azt emelték ki, hogy így a szétaprózott, gyakran egymással - szó szerint - véres konkurenciaharcot folytató kis üzletek és szolgáltatók egységes, a saját érdekeik helyett az ügyfelekét szem előtt tartó szolgáltató és kereskedelmi szektorrá fejlődhetnek.
A törvény elsősorban a neves, régi máguscsaládokat érintő. Kerestük többek között Kaolia Villőt és Blaskovics család több tagját is, de senkit nem értünk el, hogy nyilatkozatra bírjunk.
Egy további rendelet a mai napon állami irányítás alá vonta a Núber Kutatóintézetet.

VarázsVilág cikk - Bevonják az összes pálcát (2012.07.15)

A máguskormány hétfőtől (07.16) arra szólítja fel Magyarország mágustársadalmát, hogy az összes pálcát szíveskedjenek leadni a Kormányépületek erre kijelölt pontján, illetve akik ezt nem teszik meg, azokhoz gemmáriusok szállnak ki, és veszik át azt hivatalosan.
A rendelkezés oka egy olyan bűncselekmény felderítése, amit az elkövető nem a saját pálcájával végzett el. "Ezen lépés sokkal gördülékenyebb, mint a lakosság egyenkénti emlékvisszafejtése" - nyilatkozta Willman Dávid, kormányszóvivő.
A gemmáriusok nagy erőkkel dolgoznak a bűncselekmény felderítésén, ezért arra kérnek mindenkit, hogy adja le a pálcáját. Aki ellenáll, az ellen hivatalos eljárás indul a gemmáriusi munka akadályoztatásáért. A pálcák vizsgálata előreláthatóan három napig tart, péntekre már mindenki visszakaphatja a fókuszeszközét. Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük.

VarázsVilág cikk - Új szabályozás a biztonságos mágikus közlekedés érdekében (2012.07.15)

A parlament ma elfogadta a közlekedésügyi főosztály felterjesztését, mely szerint mindenfajta határátlépést útlevélkötelessé* tegyenek.
A minisztérium kijelentette, hogy elsősorban a külső fenyegetéstől kívánják megóvni a lakosságot és az alvilág működésének nehezítésére hozták e döntést. A zöld határok és a személyes szféra védelme érdekében a kormány egy távoljárási szigorítást is bevezetett, mely kimondja, hogy ezután csak magánbirtokokra és kihelyezett távoljárási pontokra van mód illanni. A térfigyelő berendezések automatikusan visszafordítanak minden törvénytelen távoljárási-kísérletet.
*A térmágiákhoz egyedi útlevél kell, ezt a speciális okmányt a közlekedésügyi főosztály engedélyezési osztálya bocsájtja ki.

VarázsVilág cikk - A Fehér Mágia Pártja nagykoalícióra lép a Magyar Mágikus Néppárttal (2012.07.14)

A múlt héten történt politikai változások után mindössze két párt, és független képviselők maradtak a mágikus parlamentben, így a rivalizálás szerepe is lecsökkent. Az FMP a kormánytag Scheibelhoffer Rudolfot kérte fel arra, hogy keresse fel az MNNP-t és ha nem tapasztal elutasítást, akkor kezdje meg a nagykoalíciós tárgyalásokat. Pénteken már közös sajtótájékoztatón jelentette be a kért párt az együttműködését. Ahogy a Nemzetvédelmi Miniszter a sajtótájékoztatón kiemelte, ez az együttműködés megteremti azt a szükséges összhangot, amire alapozva a nemzet további felemelkedése megvalósítható.
Az MMNP részéről nyilatkozók kiemelték, hogy bíznak abban, hogy a kormányba kerüléssel még többet tudnak tenni az országért, az állampolgárokért, a választóikért.

VarázsVilág cikk - Kötelező véradás a likantrópkutatások folytatásáért (2012.07.06.)

A likantrópkutatások sajnálatos módon már egy ideje stagnálnak, ezért a járványügyi osztály új rendeletet hozott: legkésőbb július 20-ig minden magyar mágiát ismerő állampolgár köteles vérmintát leadni vagy a körzetébe eső véradóponton vagy pedig a Főnix könnye ispotály C épületében.
Ez a kötelezettség természetesen nem vontkozik éjlényekre. A rendelet értelmében van lehetőség halasztási kérelem benyújtására azoknak, akik nem képesek az adott időpontig leadni vérmintát, ellenben a két hetes türelmi idő lejárata után pénzbírságra és azonnali vérvételi kötelezettségre lehet számítani.

A vérvétel fájdalommentes, a pontos adatok szerzése érdekében lehetőleg az azt megelőző három órában ne étkezzenek vagy fogyassznak szeszes italt. A ngy hőségre való tekintettel mindenkit kérünk, ne feledkezzen meg a rendszeres folyadékbevitelről.

VarázsVilág cikk - Felhívás a lakosságot fenyegető veszélyre (2012.06.29)

A csütörtök este robbant pokolgép ügyében két embert állítottak elő Mészáros István hathatós közbenjárásával, Ferency Miksát és Kanizsay Sebestyént. Ez nem az első merénylet, melyben a magukat tisztavérűnek nevező családosok keze van mint szervezet, ezért a közvélemény óvintézkedéseket sürget.
Mivel a kapcsolódó ügyekben még folyik az eljárás, a válaszlépés várat magára, ám addig is a nagycsalád tagjait aurajelöléssel különböztetik meg, hogy felhívják a lakosság figyelmét a potenciális veszélyre.

VarázsVilág cikk - Pokolgép robbant a kormányépületben (2012.06.28)

Az esti órákban merénylet történt Fehérváry Alexandra ellen. A kormányépületben először bombariadót fújtak, ám még a teljes kiürítés előtt felrobbant a pokolgép. A miniszterelnökasszony sérülései szerencsére nem jelentősek, ám a támadás következtében két gemmárius életét vesztette, öten súlyosan, tizenheten könnyebben megsérültek.

VarázsVilág cikk - Ingyenes internet (2012.06.28)

A távközlés és a kommunikáció díjainak emelése után egy jó hírt is hallhatunk: a mágikus parlament ma megszavazta az emnet (vagyis mágikus internet, httm-típusú weboldalak) ingyenessé és széleskörűvé tételét. A megfelelő kódok elérhetőek a kormány ügyfélszolgálatán, melyet a megfelelő varázstalan/mágikus eszközökben kell aktiválni. A készülék újraindítását követően már lehet is használni az ingyenes emnetet - ígéri a mágikus szolgáltató.

VarázsVilág cikk - Új mágikus adópolitika (2012.06.21.)

Magyarország Máguskormánya 2012. június 22-étől a következő adóváltozásokat teszi közzé:
az igazságos közteherviselés érdekében minden, havi 500 tallért meghaladó jövedelmet 50%-os személyi jövedelemadóval terhelünk a következőkben, valamint vagyonadót vezetünk be az 50000 tallért meghaladó vagyonokra, havi 1%-os mértékben.

Kis-Benedek Áron
Gazdasági és Pénzügyminiszter, FMP

Forrásaink szerin a Család körében az intézkedés különösen nagy felháborodást váltott ki, annak időzítése - a Családos összejövetel időpontjára téve - pedig csak tovább fokozta az indulatokat. Nevét vállalva azonban senki nem kívánt nyilatkozni újságunknak.

//A Választások és az alakuló politikai helyzet a Mesélők által mesélt kerettörténet. Mivel tudjuk, hogy vannak olyan játékosok, akik ebben nem kívánnak részt venni, garantáljuk, hogy a kerettörténet nem terjed ki a játéktér egész területére, hacsak valamelyik játékos karakter be nem viszi ezekre a helyre. A védett helyek: a Martion kastélya (épülete, vagyis a Birtokhatár, Erdő, Udvar, Tó már NEM), Otthon... Világ és egyéb (játékosok által igényelt) privát helyszínek.
A most következő információk a talanokat kivéve minden karakterhez eljutnak vagy a médián, pletyka vagy más információforrásokon keresztül.//
Tisztelt polgárok!

Mivel az utóbbi időben sok visszaélés történt a mágiával, és túl sok suttát kellett regisztrálni, a kormány nehéz döntésre szánta el magát a közjó és az egyenlőség biztosítása érdekében. A mai naptól a kormány a következőket vezeti be:

Nyilvános helyeken ezentúl legfeljebb enyhe szintű mágiák alkalmazása engedélyezett. Ezen szabály csak a kormány által kiadott és engedélyezett mágikus karszalagok jelentenek kivételt, melyet a kormányhivatalnokok, gemmáriusok, és egyéni engedélyt kérő személyek viselhetnek.
Az országszerte telepített mágikus érzékelők rögzítenek és a Nemzetvédelmi Minisztériumba továbbítanak, minden, enyhénél erősebb mágikus aktivitást, és a Gemmáriusok lehetőség esetén azonnal, de szükség szerint később is intézkedhetnek a vétkezővel szemben. A tett nem évül el.
A változás természetesen az éjszaka lényeire a saját, speciális képességeik használatának tekintetében nem vonatkozik, hiszen ezen képességeik nem feltétlenül szándékosak.
A mágikus érzékelők egyúttal minden titoktartás alá tartozó tevékenységet illúziókkal álcáznak a talanok elől.

Fehérvári Alexandra, miniszterelnök, sk.
A szombaton megalakult kormány első ülésén lefektette elveit: a martionizmus eszméjét és minden ember számára jogi egyenlőséget hirdetnek; valamint megtárgyalta a sürgős rendelkezéseket, melyeket vasárnap nyilvánosságra is hoztak. Ezek a következők:
  • Az Éjszaka Lényeit Kivizsgáló Ügyosztály feloszlatása
  • Kiterjesztik a mágikus választójogot, vagyis szavazati jogot biztosítanak a választójogtól eddig technikailag megfosztott embereknek és vámpíroknak, illetve a likantrópokéhoz hasonló parlamenti képviselő delegálásának joga a vámpírok számára
  • A befolyásolómágiák használatának visszaállítása a DVP kormány idejében hatályos rendszer szerint, vagyis amennyiben a befolyásolómágia nem okoz anyagi vagy fizikai kárt úgy használható.
  • Fogadóórák bevezetése, vagyis a miniszterek hetente egyszer egy órában előzetes jelentkezés alapján megbeszélést tartanak a felmerülő panaszokról és ötletekről. Jelentkezés a Közszolgálati osztály irodájában.

Ezen felül a kormány új munkatársakat keres minisztériumi tisztségviselői posztokra. Mindenki számára végzettségének megfelelő munkát biztosítanak, függetlenül a jelentkező éjlény státuszától.
- Az egészségügybe is várják a likantrópok és a vámpírok jelentkezését.
Minden jelenlegi dolgozó számára tovább- és átképzést biztosítanak, hogy megismerkedjenek a kormány értékrendjével.

//A jelentkezéseket a meselo@alomvilag.hu e-mail címre várjuk, a kérdéseket és felvetéseket pedig a hír alá.//
Mágikus választások 2012 április
2012

A Brigád
FarkasEMBEREK
Durva bunda alatt érző szív
JOGOKAT is, ne csak KÖTELEZETTSÉGEKET
ÉREZ + GONDOLKODIK = EMBER


Erősen (már-már szélsőségesen) liberális csapat, eredetileg kifejezetten likantrópok védelmében. Újabban több vámpír is a tagjai közé tartozik, így jelmondatai közé bekerült még néhány vámpírokra is illő. Főleg propagandákat, pamfleteket terjesztenek, békés (és kislátszámú) tüntetéseket szerveznek
Minden politikai párttól, a Hercegségtől, a Falkától függetlenek, jelenlegi vezetője Russzó Péter.2007 - 2012

A máguskormány jelenlegi miniszterelnöke Kaczár István, pártja a Magyar Mágikus Néppárt. Irányításával a hozzátartozó rezsim politikája éjszaka lényei ellenes, vagyis ameddig a likantrópokat veszélyes betegeknek tartják, a vámpírokat kárhozott vérszívóknak. Az ellenük hozott intézkedések gyakran nevezhetőek túlkapásnak, ez azonban érthető, mivel eddig gyakorlatilag semmifajta központi szabályozás nem létezett, hiszen az éjlényeket hivatalosan a mindenkori vámpírok Hercege felügyeli, a saját hierarchiájuk rendszerében kell boldogulniuk.

Kaczár egyik intézkedése folytán a befolyásolómágiák használatát oly módon korlátozták, hogy senkin nem lehet annak beleegyezése nélkül alkalmazni. Ezzel a vámpírok táplálékszerzésére vonatkozó legális lehetőségek száma igencsak megcsappant, az ezzel kapcsolatos illegalitásra pedig nagy erőkkel vadászik a nemzetvédelem megfelelő ügyosztálya, az ÉLKÜ (Éjszaka Lényeit Kivizsgáló Ügyosztály). A vámpírok, holtak lévén nem tartoznak a kialakult jogrendszerbe, ez azonban nem jelentheti azt, hogy a törvény felett állnak, és a radikálisok meggyőződése ellenére azt sem, hogy nem tartoznak a társadalomba. Természetesen a vámpírok és likantrópok tetteinek szankcionálása előtt a Hercegnek kell nyilatkoznia, vállal-e felelősséget az adott személy(ek)ért. Amennyiben nem, a kormány a bíróság bevonásával dönt az illető büntetése felől, ami többnyire szabadságvesztés, komolyabb bűntények esetén likantrópoknál rehabilitáció keretein belül a lychantropia ellenszerének kutatásában való kötelező részvétel, vámpíroknál legrosszabb esetben elpusztítás.

A vámpírok és likantrópok megítélése tőlünk nyugatra liberálisabb, keletre pedig ennél konzervatívabb is lehet (fáklya, vasvilla).

Magyarország vámpírhercege Maier Krisztián, míg a budapesti Falka vezére Majoros Zsolt.Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Grimm Emese, tanar | 2012.08.04. 17:09:32
"Tudtad-e? - A jelenlegi Mágikus Miniszterelnök Fehérvári Alexandra."

Szerintem nem ártana frissíteni pár dolgot. *-)
Válasz erre
Eördögh Bence Kleon, karpena | 2012.07.31. 18:23:44
Köszönöm a Magyar Mágikus Politika vezetőségének, hogy a született karakterem, lelki sokk gyanánt újra a régi idők csataterén érezhette magát...^^'
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2012.07.30. 22:16:07
//És mintegy stressz levezetésként a születettek ezután vasárnap szétáztatták Budapestet a résztvevők többségével együtt :P //
Válasz erre
Istári Zoltán András, felnott | 2012.07.30. 22:03:34
:)
Válasz erre
Arlutz Marcell, felnott | 2012.07.30. 21:41:53
Kezdtem fellélegezni, hogy végre tényleg vége és lezárul. De nem... ^^'
Válasz erre
Wulfgar Henrik, felnott | 2012.07.21. 11:07:13
Hát nekem nagyon deja vu-m kezd lenni, kicsit olyan, mintha 1948 lenne.
Válasz erre
Núber Cecília, felnott | 2012.07.20. 10:45:51
Szégyen gyalázat. Nem nyilatkozom.
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2012.07.15. 17:46:45
Okézsoké, köszi.^^
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2012.07.15. 17:24:51
Jól értelmezed. A magánlakakás magánbirtok, vagyis oda nem vonatkozik a dolog, hacsak nem hajléktalan a karakter XD
A távoljárási pontokat úgy kell elképzelni, mint a főbb közlekedési csomópontokat (Deák), illetve a Hegyalján, a Határtalan és hasonló mágiaközpontú helyeken van egy-egy.
(és külföldre egyáltalán nem lehet a megfelelő okmány hiányában elmászkálni.)
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2012.07.15. 17:17:43
Azt lehet tudni, hogy hol vannak ilyen távoljárási pontok? Vagy legalább hogy milyen sűrűn helyezkednek el mondjuk a fővárosban? És jól értelmezem ugyebár, hogy a saját otthonomba távoljárhatok?
Válasz erre
Smaragd Veronika, felnott | 2012.07.06. 19:18:28
//mondhatni, reggel, éhgyomorra tessék jönni vért adni :)//
Válasz erre
Steigerwald Veronika, lorton | 2012.07.02. 14:25:24
// miért nincs itt Like gomb :D ? //
Válasz erre
Raffai-Fodor Zoltán, felnott | 2012.07.02. 10:52:41
Amíg auralátók is jönnek az Üvegpalotába, én nem megyek ki a színpadra, ilyen egyszerű. Nem vagyok én marha, hogy billogot viseljek és boldog-boldogtalannak még mutogassam is. *Sípszó* Pardon, de ez akkor is vérlázító.
Válasz erre
Závody Sz. Stella, karpena | 2012.06.30. 10:27:46
Pedig neked is olyan közveszélyes képed van ám Cipi, mint nekem...
Naa, ne légy díszpinty, gyere velünk! Ö.Ö
Válasz erre
Barkóczy-Scheibelhoffer Ciprián, felnott | 2012.06.29. 22:13:50
Soha nem ártottam, senkinek, mindig mindenki felé segítő szándékkal fordultam, most meg megbélyegeznek, mint valami bűnözőt... *elvonul gombát növeszteni, mert a demonstráláshoz is túl lúzer*
Válasz erre
Benegeszery Nádor, felnott | 2012.06.29. 21:32:55
Ne aggódj, Ciprián én is. Gyere ki demonstrálni a kormány elé. Ezt nem tűrhetjük.
Válasz erre
Barkóczy-Scheibelhoffer Ciprián, felnott | 2012.06.29. 18:07:31
Potenciális veszélyforrás lettem O.o
Válasz erre
Boldog Kornél, felnott | 2012.06.28. 16:13:21
ahj hát csak vicc vót. :D [M] mától azt jelenti mágikus hely. [I] pedig hogy irónikus kommentár. xDD
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.06.28. 10:07:33
(Ha ennyit keresel -no way-, nem féltelek az éhenhalástól. Én már a negyedével is boldog lennék. XD)
Válasz erre
Boldog Kornél, felnott | 2012.06.28. 02:12:58
AtyaÚrIsten!!! Hát én itt egy kisbabát nevelek!!!!!!! :DDD Éhen hal a végén ilyen adóztatás mellett.
Válasz erre
Cirill, karpena | 2012.05.23. 20:32:04
Minden bizonnyal. XD
Válasz erre
Kapuváry Bíborka, felnott | 2012.05.23. 20:00:37
Ugyanarra gondolunk? x)
Előzmény: Fülöp Edit, 2012.05.22. 13:00:50
Válasz erre
Fülöp Edit, felnott | 2012.05.22. 13:00:50
Engem viszont kísértetiesen emlékeztet valamire. >< De én mindig túl paranoiás vagyok. XD
Válasz erre
Szalay Elizabet, felnott | 2012.05.22. 00:31:58
Már éppen kezdtem >nagyon< megijedni, aztán a végére értem. Hát good luck! xD
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.