A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Sárkányok a léglabdapályán
2013.01.26. 18:59:19

Kedves mindenki!

Mint azt bizonyára tudjátok, szívünkön viseljük a rowlingi világtól való távolodást, és már csak egyetlen pontja maradt a Martion szerepjátknak, ami erős fejtörést jelentett ebben a témában: a léglabda. A brilliáns ötlet egyáltalán nem új, ám csak mostanában kezd kikristályosodni a pontos leírás, mely szerint sárkányokon lovagolva játsszunk. No nem a kis kilencszínű házikedvenceinken, akik már a könyvek súlya alatt is könnyen összeroskadhatnak, hanem speciális sárkányokkal, változatos fajtákkal és kiképzési lehetőségekkel. A hátasok mellett a szabályok is megváltoztak, hiszen hány tűzokádó seprűt láttunk? Hamarosan tehát érkezik is a részletes leírás a léglabdáról, a különböző sárkányfajtákról, mely a Szerepjátékról c. menüpont alá fog kerülni.

A Martion Mágustanoda udvarán a léglabdapálya közelében van a sárkánykarám, mely még véletlenül sem keverendő össze az istállóval (ez igen fontos, mivel a sárkányok leginkább húsevők, a lovak pedig húsból vannak :). Megközelítőleg ötven példánnyal rendelkezik az iskola, melyek azonban nem látogathatóak szabadon (léglabdacsapattagnak, diákmentornak vagy tanárnak kell lenni ahhoz, hogy lehessen látogatni és a többi diák látogatását felügyelni), még ha van is elég teendő a kis drágák körül (etetés, reptetés, gondozás és szeretgetés). Azok a karakterek, akik látogathatják a sárkánykarámot, magukkal vihetnek másokat is, ilyenkor azonban az engdéllyel rendelkezőé a felelősség. Léglabdacsapattagnak bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, belefér a karakterkoncepciójába. Fontos megjegyezni még egyszer, hogy mivel a szabályok még kidolgozás alatt vannak, ezért ez a jelentkezés egyelőre inkább csak igényfelmérés. Jelentkezéseteket a Martion Mágustanoda Léglabdaedzőinek küldjétek, vagyis Haisz K. Szilviának és Vári Milánnak. Köszönjük!
Természetesen nem csak a diákok privilégiuma lesz a sárkánygondozás, minden felnőtt csapatnak is lesznek saját egyedei, melyek sok-sok törődést igényelnek.

A későbbiekben léglabda tipmixet is tervezünk, de persze bármilyen ötletet szívesen fogadunk a témában, például sárkányfajtákra is.

Repüljön a labda!


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Felföldi W. Dániel, tanar | 2012.07.01. 16:59:06
Gyakorlósárkányokon vagy mágikus szimulációval (lebegés, levitáció) vagy elmennek klubba, egyesületbe, az iskolába. Mivel a varázslópalánták jó 95%-a a Martionba és még egy-két intézménybe jár, ez nem jelent igazán nagy problémát.
Válasz erre
Selmáczi Adrián, lorton | 2012.07.01. 16:03:34
Ha a seprű teljesen el lett törölve, hogyan gyakorolnak otthon a léglabdás kölkök? :(((
Válasz erre
Török Bence Dániel, felnott | 2012.06.19. 22:27:43
Örülök, hogy elkezdtétek a léglabda kidolgozását!
Most dolgozom egy, a sportot űző karakter megalkotásán (csak jussak át azon a fránya teszten). Szóval itt van pár ötlet, és gondolat a teljesség igénye nélkül:

- Véleményem szerint a sárkányok kicsit extravagánsnak tűnnek. Ami nem feltétlenül gond! Viszont több probléma van velük mint a seprűkkel.
Cserébe eléggé badass-nek mondhatóak.
- Tény és való, hogy egy harcias, tűzokádó lényekkel való sport igenis veszélyes. Nem is kicsit.
A tűzköpés kérdése akár biológiai, akár mágikus úton is megoldható lehet, viszont még mindig számolni kell a sárkányok állatias, és becsvágyó természetével (persze ki, hogy képzeli el őket).
Nem biztos, hogy mókás lenne amikor két példány a meccs hevében összeverekedik a pályán hátukon a két lovassal. Nem is beszélve a pályán uralkodó, folyton változó helyzet kaotikusságáról, és az ordító tömegről, ami szintén megvadíthat egy "állatot".
Talán asztrál mágiával le lehetne nyugtatni a tündérbogarakat, ám ez azonfelül, hogy kimerítő, még kellően labilis megoldás is.

Egyelőre ennyi lenne. Kéz és lábtörést az ötleteléshez! Remélem hamarosan kisül valami mókás ebből is.

Válasz erre
Wass Abigél, felnott | 2012.06.17. 11:21:23
Nekem ez bejön.
Válasz erre
 

Friss hírek (új, összes, archívum)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.