A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz

Mágikus hírfolyam

Ezen az oldalon áttekintheted a mágikus médiumokat és legfrissebb tartalmaikat, amikből a karaktereid tájékozódhatnak.Heti VarázsVilág Magazin Archívum
Új hozzáadása Mágikus hírek Szűrő:
2022.08.29 20:53:03Rendkívüli hírek a Kremlből! Hiteles Hírforrás

Hír


A talan helyzet után most úgy tűnik, mágusfronton is kitörhet a III. világháború? Katt a részletekért!

Helyi idő szerint 18 órakor tette Nyikolaj Kaminszkij elnök a bejelentést, miszerint a lányát egy terrorista csoport elrabolta, és az életéért cserébe a választási eredményeknek azonnali módosítását követelik. Kaminszkij elnök a Kreml szóvivőjének azt nyilatkozta, hogy nem tárgyal terroristákkal, de bárki is ért hozzá a lányához, súlyos árat fog fizetni. Vajon az alapvetően konzervatív Oroszország lakosai a helyi eredmények szerint 85%-ban az elrejtőzés mellett voksolt, meddig tart ki a közös konszenzus mellett?
Többet szeretnék erről olvasni


2022.06.05 00:07:01Ismét összehívták a Mágusok Nemzetközi TanácsátVarázsVilág

Hír


A Mágusok Nemzetközi Bizottsága e hétvégére hívta össze a Tanácsot, hogy segítsenek kidolgozni egy lehetséges megoldást egy eleddig fel nem fedett témát illetően. A témakör titkolása nem általános, de nem is kirívó, a 2019 augusztusában tartott szupertalálkozóra ugyanígy hívták be a képviselőket.
A mostani helyszín Göteborg, Svédország, a Träffar Park kongresszusi épülete. A jegyző személyét az országok elfogadták, így Ebba Åberg fogja levezényelni a gyűlést.


2022.01.31 08:44:21Megölték az FMP képviselőjét VarázsVilág

Hír


Szombat este vámpírtámadás áldozata lett a Felelős máguskormányzat párt vezetője, Benegeszery Nádor, akit a helyszínen vámpírrá tett támadója. Benegeszery elmondása alapján a támadás mentális befolyásolás következménye, így nem vár retorziókat a Magyar Hercegségtől. Az előkerült bizonyítékok alapján a felbújtó egy magas pozícióban álló gemmárius, aki befolyását kihasználva több alárendeltjével azon dolgozott, hogy az éjlényeket negatív színben tüntessék fel. A gemmáriusi vezetőség elhatárolódik az esettől, a párt azonban egy független vizsgálóbizottság felállítását kéri a bíróságtól.

Vasárnap este sajtótájékoztatót hívott össze az FMP, ahol Benegeszery biztosította a részt vevőket, hogy jelen állapota nem változtat sem a pártban betöltött szerepén, sem pedig a párt éjlényekhez való hozzáállásán, hacsak hatására nem fűzik szorosabbra a szálakat velük.

Benegeszery az alábbiakról számolt be:

"Lehet az embernek meggyőződése, hogy egy helyzetben mit tesz majd, mi a helyes, mi az, ami elvárt. Hogyan reagál rá, mi az elvei szerinti helyes döntés. Lehet az embernek egy látásmódja, aminek a szűrőjén át látja az adott tragédiát, s ha a látvány nem is egyezik a várttal, szívesen forgatja és színezi olyanná, amilyennek látni akarja. Ez alapvető emberi tulajdonság.

A családom szerint én már nem vagyok élő ember többé - a temetésemet a napokban rendezik meg. Vámpír lettem. A hóhéromat azért küldték, hogy megtámadjon, és ezzel a pártunk integrációs törekvéseit a sárba tiporják - de hibáztak, és ő halál helyett megmentette az életemet. Mindezt tették úgy és azért, hogy a szépen belénk nevelt eszméinket tovább mélyítsék, hogy folytassák a kondícionálásunat - kell mondanom, hogy elsőre sikerrel jártak? De most nem fognak. Új illúziót akartak, de csak felebresztettek bennünket.

Én nem fogok kiállni a napra. Én változást hozok, és megmutatom, hogy lehetséges az együtt élés, hogy hozhatunk olyan döntéseket, amik kivezetnek minket abból az elszeparáltságból és középkorból, ahol jelenleg vagyunk. Hogy együtt összefogva egy jobb világot építsünk. "2020.09.05 13:13:57Járványügyi utasítások a MartionbanSzülői tájékoztató

Hír


A jelenlegi járványügyi helyzet okán a Martion Mágustanoda szociális intézménnyé minősül mivel számos diáknak nem megoldott a lakhatása vagy otthoni tanulása mágiabiztonsági szempontból.

Az órák legnagyobb része az előző félévben megszokottaknak megfelelően online zajlik, a gyakorlatok otthon folynak vagy kis csoportokban, a higiéniai előírásoknak megfelelően az iskola külső birtokán és a melléképületekben.

Mivel az iskola komoly gócpont a mágikus szociális életben, csak a legszükségesebb esetekben indokolt a főépületbe belépés, a távozást követően pedig két hét házikarantén betartása a helyes magatartás.

A szülőket, gondviselőket ezúton is fokozottan kérjük a gyermekük előmenetelének segítésében, amennyiben egy gyakorlatot követően vírusra utaló tüneteket észlelnek, mindenképpen jelezzék.

Sikerekben gazdag évet kíván a

Martion Mágustanoda vezetősége
2020.08.10 21:47:30Esküvői meghívóMeghívó

Hír


Közös megegyezés alapján úgy döntöttünk, hogy a 'Nem adjuk be a derekunk' játéknak véget vetünk, méghozzá 2020.08.15-én szándékozzuk megtenni mindezt. A csíkszentimrei rövid templomi szertartást követően szeretettel várjuk minden meghívottunkat a sokkal érdekesebb részen, életünk legnagyobb buliján. A pontos koordinátákat a meghívó alján találjátok.

//Technikai információ: Mindenki, aki úgy érzi, érintett, nyugodtan játszhat a témakörben. Az esküvő Erdélyben lesz, a templomi rész és a lagzi is, méghozzá Hargita megyében. A buli maga egy erdősebb területen lesz, amely hagyományos közlekedési eszközökkel is megközelíthető, de távoljáráshoz is tökéletes. //


2020.08.02 18:35:02EsküvőMeghívó

Apró


Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy 2020. július 25-én 16:00-kor örök hűséget fogadunk egymásnak a balassagyarmati Temesváry-birtokon. Szeretettel várunk mindenkit a szertartásra és az utána megrendezésre kerülő lakodalomra is.
Temesváry Lili és Bálint C. Baltazár

//Bárki, aki úgy érzi, hogy jönne és jön a lagziba vagy az esküvőre, nyugodtan érezze otthon magát a balassagyarmati birtok témájában és játsszon egy jót :) //


2020.05.07 23:43:11A Máguskormány tájékoztatója a koronavírus-helyzetrőlMinden mágikus média

Hír
A Máguskormány tájékoztatója a koronavírus-helyzetről

• A COVID-19-et a Szerpentáriusi Világszervezet regisztrálta, mint Mágikusan Mérsékelten Adaptív (MMA) vírust

• Mint MMA, a koronavírus ellen a legtöbb levegő alapú mágia hatásos, ám adaptálódási képessége miatt ezen módszerek manaszálát folyamatosan változtatni kell

• A Szabadalmi Bűbájok Nemzetközi Szervezete az aktuálisan hatékony szállal rendelkező új varázslatokat közleményekben bocsátja köztudomásra. Ez az információ minden mágus számára elérhető

• A martionizmus jegyében kérjük a lakosságot, a talan-társadalom rendelkezéseit a lehetőségekhez mérten (külsőleg, dezinformálva) kövessék

Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

// Készült a Martion Szerepjaték weboldalára, nem valós közlemény! //


2020.04.03 18:09:57A leander's étteremlánc közleményewww.leandersrestaurants.com

Apró


A kialakult Covid-19 pandémiára való tekintettel, a Leander's éttermek bizonytalan időre felfüggesztik működésüket. A vírus szűrésére alkalmas mágikus módokat alaposan számba vettük, ám megfontolt mérlegelést követően arra a konszenzusra jutottunk, hogy a fertőzés terjedésének veszélyét mindezen intézkedések ellenére sem tudjuk biztonsággal kiküszöbölni. Vendégeink egészsége mindennél előrébb való, így társadalmi felelősségtudattal zárjuk kapuinkat, továbbá mindenkit kérünk, hogy hasonló szemlélettel éljék napjaikat.
Mindezek értelmében asztalfoglalást nem áll módunkban rögzíteni, továbbá a meglévő foglalások törlésre kerültek. Amennyiben a foglalások törléséről nem kaptak értesítést, úgy kérjük, keressenek minket online elérhetőségeinken.
Bízunk benne, hogy nemsokára ismét találkozhatunk és további kulináris élményekben részesíthetjük Önöket!
Jó egészséget kívánunk!

A Leander's étteremlánc csapata


2019.09.28 19:26:06LagziMeghívó

Apró


Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy kedves barátok jó példáján felbuzdulva 2019. szeptember 28-án megszelídíteni kívánjuk vadházasságunkat. Szeretettel meghívunk hát benneteket, hogy élőszóban hallhassátok tőlünk azokat a bizonyos igeneket!
A helyszín Szigetmonostor, a lakodalom pedig félig sátras, félig szabadtéri, senki ne aggódjon z időjárás miatt, megoldjuk!
Vida Viktória és Zsilinszki Danilo

//Azaz aki úgy érzi, hogy meghívott - és bárkibe belemagyarázhatjuk -, az nyugodtan játsszon a héten esküvőset. :)//


2019.09.22 11:32:27EsküvőMeghívó

Apró


Csak nektek áruljuk el, hogy maradék eszünket is elvesztve 2019. szeptember 21-én 17 órakor megbilincseljük egymást. Szeretettel várunk e nagy napon az Budán tartandó polgári esküvőre és az azt követő mulatsággal egybekötött vacsorára a Fatál fogadóba.
Netter Belián és Pécsi Eszter

//Azaz aki úgy érzi, hogy meghívott - és bárkibe belemagyarázhatjuk -, az nyugodtan játsszon a héten esküvőset. :)//


2019.08.27 22:35:05Belépés a Dimenzióközi UnióbaVarázsVilág

Hír


Az augusztus 15-én összehívott mágikus nemzetközi szupertalálozón az országok képviselői megszavazták a csatlakozást a Dimenzióközi Unióba.

Domonkos Péter Sámuel kifejtette, hogy több szempontból is előnyösnek találja a csatlakozást, mivel az Uniónak kidolgozott stratégiája van a feketekereskedelem ellen, ezzel meggátolva egy későbbi gazdasági válság kialakulását, valamint felkészültek a véletlenszerű dimenzióátlépések kiküszöbölésére és az idegen dimenziók támadásainak megfékezésére is. Az Unió tagjai egymás közt ellenőrzötten technológiai, gazdasági kereskedelmet folytathatnak, valamint katonai szövetségben állnak, mely egy esetleges külső támadásnál segítségnyújtásra jött létre, a NATO tagországaihoz hasonlóan. Az Unió célkitűzéseit az Interdimenzionális Szerződés foglalja magában, melynek értelmében a szövetkezett világok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagdimenziók szabadságának és a biztonságának megőrzése érdekében. Hivatalos nyelve az angol és a német.

Az Unió létrejöttének értelmében lakosságra vonatkoztatva szabályozható átkelőkapukat nyitnak meg a tagdimenziók irányába, ez Magyarországon három pontot jelent: Budapesten a Hősök terén, Maróton és Révsopronban. A kapuk 24 órás megfigyelés alatt állnak, de jogosult rajtuk átkelni bármely 18. életévét betöltött mágus vagy sutta állampolgár, akinek ismert, ismert fertőző betegsége nincs - megelőzve ezzel a fertőzések interdimenzionális terjesztését, eddig ismeretlen betegségek behozatalát.

Alapító dimenziók:

 • 1
 • 2
 • 3
 • 635
 • 876
 • 1796
 • 1797
 • 1798

Később csatlakozott dimenziók:

2016:

 • 637
 • 715

2017:

 • 55

2018:

 • 19
 • 601

2019:

 • 4
 • 11
 • 639
 • 654

Ezen felül az unióba való belépés után a korábban eltűnt, és azonosított átesőket rehabilitációra átadják. Az ideiglenes ellátásukról az országonként legnagyobb mágikus kórházak gondoskodnak, Magyarországon a Főnix könnye ispotály gondozásában kerülnek ellenőrzésre, majd Maróton szállásolják el azokat, akiknek nem lenne hová visszatérni. Hamarosan hozzáférhetők lesznek a visszaintegrálás részletes lépései is, addig is a kormány a hozzátartozókat kéri a szeretteik befogadására. Kérjük akinek van eltűnt ismerőse, családtagja, jelentkezzen az alábbi címen( meselo@alomvilag.hu) , hogy ellenőrizhessék nincs-e a megkerült, de még nem azonosított emberek közt.

Hazatérők listája:

 • Bagossy Bercel
 • Barna Béla
 • Biró Szimonetta
 • Egyed Lajos
 • Kis Adrienn
 • Kiss Vince
 • Lukács Barnabás
 • Molnár Laura
 • Pál Barbara
 • Pintér Dóra
 • Somogyi Tamás
 • Szabó László
 • Szekeres Bernadett
 • Tóth Vanessza
 • Varga Alexandra
 • Virág Endre
 • Závody Herold

Figyelem!

A biztonságos és ellenőrzött átkelések érdekében a dimenziónkra új védelmi rendszer kerül bevezetésre, mely meggátolja az unióban nem szereplő világok közötti átkelést. Erre az intézkedésre 2019.09.02-án 0:00-kor kerül sor.
2019.08.15 21:35:27Rendkívüli találkozót hívott össze a nemzetközi mágikus szövetségVarázsVilág

Hír


Szerda este rendkívüli gyűlést hívott össze a mágusok nemzetközi szövetsége, hogy rendezésre kerüljön az immáron három éve húzódó "síkprobléma", vagyis a párhuzamos síkok közötti átkelések véletlenszerűsége és egyszerűsége.
Ma délben le is ültek tárgyalni az országok vezetői, azonban mivel az ülés zárt, még nem szivárgott ki semmi a sajtó számára.


2019.04.26 10:12:07A Perfect Human magánklinika személyzetet keres!VarázsVilág

Apró


Orvosokat, nővéreket, műtősnőket, egyéb egészségügyi személyzetet keres a jelenleg alakuló Perfect Human magánklinika.
Kiemelt bérezéssel, 8 órás munkarenddel, 150-200%-os ügyeleti bérpótlékkal személyzetet keres a Perfect Human sebészeti magánklinika Diósdon.
Az alább meghírdetett pozíciókra fényképes szakmai önéletrajzot a perfecthuman@alomvilag.hu e-mail címen várunk.
Nyelvtudás és szakirányú képesítés a legtöbb pozícióban elvárt.
Minden jelentkezővel személyes meghallgatás útján egyeztetünk.

Várjuk jelentkezésüket: a Perfect Human csapata


Szakorvosi pozíciók:
- Plasztikai sebész
- Ortopéd traumatológus
- Idegsebész
- Arc- állcsont sebész
- Fül-orr-gégész
- Aneszteziológus
- LabororvosSzakdolgozói pozíciók:
- Műtősnő
- Műtősfiú
- Műtőssegéd
- Beteghordó
- Betegszállító (térmágiával és talan autóvezetés)
- Aneszteziológiai szakaszisztens
- Aszisztens
- Laboraszisztens
- Nővér


Nem egészségügyi személyzet:
- Recepciós
- Portás
- HR szakember
- PR szakember
- Pszichológus


2018.12.28 11:21:33Óévbúcsúztató társasági összejövetelGemmárius faliújság

Apró


Azaz szilveszteri parti nálam. Az aznap este ügyeletben lévőknek kitartást kívánok, a behívósokat viszont raklapnyi alkoholmentes alternatívával várom. Kísérőt természetesen mindenki hozhat.
Érkezés: 31-én este kilenctől
Koordináta: tőlem személyesen elkérhető
/Dögei Jósua/


2018.10.30 12:01:49Hatással lehet az idei halottak napja a vérfarkasokraVarázsVilág

Hír


A szokásosnál több helyről jelentettek őrjöngő likantrópokat a hosszú telihold alatt. A kutatók szerint a Halottak napja környékén “vékonynak” titulált dimenzióközi határ lehet ennek az oka, mivel olyan entitások lehetnek rájuk hatással, melyek máskor nem jellemzőek a síkunkon. Az esethez hozzátartozik, hogy több, elemét már kitanult elemista is váratlan vadmágiákat okozott, ezért nem beszélhetünk pusztán elszigetelt eseményekről.
Kérjük a lakosság fokozott figyelmét!


2018.10.28 17:50:03Mensa-tagok tartottak rituális démonidézéstVarázsVilág

Hír


A SZAP a hajnali órákban a Magyar Mágikus Mensa HungarIQa székhelyéről kapott értesítést, ahol a tagok éppen egy Mérhetetlen Vénnek titulált démont próbáltak megidézni, mely az “Azatoth” névre hallgat. Az idézés roppant méretéből adódóan bejelentésköteles lett volna, de ezen démon megidézése amúgy is tiltott, mivel kétségtelenül a világok szétszakításával jár.
A dolog furcsasága, hogy a rituáléban résztvevők közül az egyik maga a bejelentő volt, de később egyikük sem emlékezett az eseményekre, a Koponyatörők osztaga pedig tanácstalanul áll a történtek felett, mivel az emlékeikben mintha ez az időszak nem is létezett volna.


2018.09.10 22:06:51Új pénzváltási rendszer január 1-től!VarázsVilág

Hír


Január elsejétől a jelenlegi 7-13-as váltó rendszer valamint a garas, mint legkisebb egység is megszűnik. Átveszi a helyét a dukát, melyből ezután 100 fog kitenni egy tallért.

Az új rendszerrel karöltve új érmék is kiadásra kerülnek, a veret országonként eltérő lesz. A régi érmék cseréje bármely bank mágikus részlegén megtörténhet, egészen 2030. december 31-ig. A virtuális vagyon átváltása automatikus fog megtörténni 2019. január elsején.

A kezdeményezés egyáltalán nem újkeletű, a metrikus rendszerre való áttérést már a XX. század elejétől is többen propagálták, de eddig az inflációs keretek nem biztosítottak ennek a kezdeményezésnek stabil alapokat. Az utóbbi évek tendenciáját megfigyelve azonban reális képet nyújt a dukát, mint a tallér százas váltójának átformálása, és sokat lendített a tárgyalások állásán az is, hogy az USA banki szektora is áldását adta az új rendszerre.

A tallér árfolyamát nem ingatta meg ez a hír, mely igencsak kecsegtető a továbbiakra való tekintettel.
2018.08.25 11:03:04EsküvőVarázsVilág

Hír


Szeretettel várunk mindenkit Aufberger Mózes és Szentferenczy Klaudia esküvőjén, melyre 2018.szeptember 1-jén kerül sor az egzotikus Bora borán.

//Technikai információ: A résztvevők nagy része helyi szállodákban elszállásolt, az esküvő maga főként víz tematikájú, zsidó és keresztény hagyományokat ötvöző. Minden Családost illetve a család barátait várjuk szeretettel!//


2018.05.27 21:56:00Júniustól eltörlik a mágikus komponensek vámilletékétVarázsVilág

Hír


Június 1-jétől Magyarország is csatlakozik a nemrég kiadott torontói egyezményhez, mely kimondja, nem terhelheti külön illetmény a külföldről beérkező mágikus komponenseket. A februárban kiadott egyezményhez eddig már több, mint 150 ország csatlakozott (között az Amerikai Egyesült Államok és Kína is), és a becslések szerint további 20 fogja még az év végéig aláírni. Mágikus komponensnek minősül minden mágikus lényből származó alkotóelem, melynek tételes listája megtalálható az egyezményhez létrehozott mellékletben. A magyar gazdaságot export tekintetében a turultoll külföldre juttatása érinti, mely mindig is kuriózumnak minősült a Kárpát medencén kívüli térségekben, és nagy keresletnek örvendett a fókuszeszközt használó országokban. Fellendülhet azonban az abionkomponens behozatal is, mely kedvelt összetevője az energetizáló főzeteknek.
Ez hosszútávon a bájitalok árának csökkenéséhez is vezethet, mely kiválóan illeszkedik a kormány mágikus kutatásokat pártoló programjába.


2018.05.22 08:03:25A máguskormány új ösztöndíjaiVarázsVilág

Hír


Az 50.000 tallérnyi keretösszeggel meghirdetett Nemzeti mágiafejlesztési program nemzetgazdasági szinten jelentős méretű, a kutatás-fejlesztés és a magyar mágiaügy számára kiemelkedő jelentőségű, elsősorban alulról kezdeményezett, felépítésre váró pályázatok kaphatnak támogatást a 2018/2019 év szemesztereire. A pályázat célja olyan stratégiai jelentőségű, hazánk versenyképességét növelő kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek hozzájárulnak

- a jelenlegi mágiahasználat új alkalmazásai területeinek
- a fókuszeszközök feljavításának
- a varázstárgyak mágiájának tartósításának
- a fiatalkori mágikus tehetség kimutatásának
feljavítására.

A pályázatnak tartalmaznia kell a kutatási terv részletes leírása mellett a pályázók személyes adatait, tanulmányait, képzési területeit, korábbi munkáit, esetleges díjait. A pályázatok befogadását az ELTE elméleti mágia karának épületében Dr. Draginiv Zoé végzi. A beadási határnap: 2018. szeptember 1.
2018.04.27 13:53:08Szennyezett vér érkezett EurópábaVarázsVilág

Hír


Március elején Ukrajnában vérfagyasztó eseményláncolat vette kezdetét, mikor a helyi éjlények megtámadták a sutta populációt. A beszámolók szerint a lakosok először likantrópoknak hitték a támadókat, azonban a későbbi nyomozás során kiderült, hogy a támadók vámpírok voltak, akik Kínából importálták a fenntartásukhoz szükséges vért. A helyi birtokúr elmondása szerint a vámpírok jóhiszeműen cselekedtek, mikor a kevésszámú lakos helyett inkább a külföldről érkező vértasakokból ittak, annak ellenére is, hogy az áru illegálisan érkezett az országba.

Az ukrán mágikus miniszterelnök köszönetét fejezte ki az ügyet felgöngyölítő éjlények fele, ezzel mintegy békejobbot nyújtva a hosszú évek óta húzódó radikális nézőpontjának ellenére.

A környező országok hatóságai nem számoltak be hasonló esetekről, ugyanakkor Szuhai Zsuzsanna szorgalmazza a feketepiac visszaszorításért tett lépéseket, melyre a külföldről származó vámpírok táplálására alkalmas vérkészítmények és egyéb mágikus komponensek adócsökkentésében látja a megoldást.
2018.03.18 18:05:32Mágusviták és talan tüntetések világszerteMágusszabadság

Hír


A talan világ számos konzervatív vezetéssel rendelkező országa szigorította meg abortusz-törvényét az elmúlt hónapban. Az érintett országokban lényegében csak azok a nők kaphatnak engedélyt a terhesség megszakítására akik bizonyíthatóan abúzusnak estek áldozatul. A döntés heves ellenreakciókat váltott ki. A tüntetéseken, meneteken és különböző fórumokon felszólaló vezetők azzal érvelnek, hogy a szülőknek joga van eldönteni, hogy elbírják-e egy fogyatékos gyermek felnevelésének terhét, valamint, hogy az abortusz tiltása csak megszaporítja az illegális, otthoni magzatelhajtások számát. Az ellenoldal is aktívan képviseli magát. Sok helyen érte támadás az abortusz klinikákat, az óvszereket és fogamzásgátlókat árusító patikákat, boltokat. Sokak szerint a konzervatív kormányok nem igazán törekszenek rá, hogy megállítsák ezeket a támadásokat. Egy dologban azonban mindkét oldal egyetért: a gyermekvédelemre fokozottan oda kell most figyelni. Az UNICEF-fel közreműködésben megszületőben van egy ENSZ egyezmény, ami kötelezné a tagállamokat a nehéz sorsú gyermekek kiemelt támogatására, valamint megszigorítaná a gyermekbántalmazásért kiszabható büntetést.

Mágus körökben is heves vitákat eredményezett a jelenlegi helyzet, bár sokkal inkább a kiváltó okokat illetően. Számtalan elmélet létezik a történtek magyarázatára. A legvadabb teória szerint a közelmúltban a napot eltakaró árnylények mégsem tűntek el teljesen dimenziónkról, valahogy beférkőztek a nők méhébe, és álcázták magukat. Az orvosi vizsgálatok azonban semmilyen erre utaló nyomot nem találtak egyik alanynál sem. A hazai kutatók az információhiányra hivatkozva nem kívántak nyilatkozni, de szerencsére számtalan országban keresik még a választ a szakemberek, többek között Dr. Szergej Ivanovics Vasziljev. Riporterünk meglátogatta Athénban a méltán híres szülész-nőgyógyász és kutatóorvost, hogy pontosabb képet kaphassunk a jelenlegi helyzetről.

Találtak bármilyen kiváltó okot a születések csökkenésére vagy a csecsemő-betegségre?
Kiváltó okokkal egyelőre sajnos nem szolgálhatunk, az újszülötteket sújtó betegséggel kapcsolatban azonban némileg beljebb vagyunk.

Mint jelent ez pontosan?
Megfejtettük például, hogy a folytonos sírás oka egy igen erős fejfájás...

Először vegyük számba a tüneteket -ha nem haragszik - aztán térjünk rá az okokra.
Hogyne. A tünetek: folytonos sírás; váratlan elbambulások, sokszor percekig távolba révedő tekintet; rendkívül részletgazdag, változatos álmok; de ami a legfurcsább, ezeknek a babáknak rendkívül különös, folyton változó aurája van.

Mik lehetnek a kiváltó okok? Mit jelent pontosan a változó aura?
Ahogy említettem is, a sírás oka valószínűleg a fejfájás. A távolba révedés talán az álmokban tapasztalt rengeteg információ feldolgozása miatt van, de ebben nem vagyunk biztosak. Sajnos ennél több magyarázattal nem tudok szolgálni. Az aura változásai rendkívül sokfélék lehetnek. A legfurcsább megnyilvánulása például egy olyan baba, akiknek az aurája időnként született-mágusnak mutatja őt, máskor azonban nem.

Sikerült találni valamilyen kezelést, gyógymódot?
Egyedül a fejfájást tudjuk kezelni fájdalomcsillapító bájitalokkal. A talan családok szüleihez is eljuttattuk ezeket, és némi mentális ösztönzéssel rá is tudjuk venni a szülőket, hogy itassák meg a gyógymódot a beteg gyerekkel.

Dr. Vasziljev, köszönöm, hogy ránk fordította az idejét. Remélem, mielőbb beszámolhatunk róla, hogy megtalálták a gyógymódot.
Hát azt én is nagyon remélem.
2018.03.09 17:22:26Új született mágusokHiteles Hírforrás

Hír


Mágus orvosok kimutatták, hogy néhány asztrál-asztrál genotípussal született gyermeket elemistának, vagy született mágusnak kell tekinteni, olyan mágikus jeleket és vadmágiákat produkálnak. Az új elemista kategória elnevezésén még vitatkoznak.


2018.02.17 00:03:37Mérhetően csökkent a születések számaVarázsVilág

Hír


Az eddig csak rémhírként terjedő születésszám csökkenés sajnos igazolást nyert. A talan kormányok által elrendelt, minden országban kötelező felmérések szerint átlagban 17,8%-kal csökkent a újszülöttek száma az elmúlt évhez képest. Tizenhárom ország arról is beszámolt, hogy a megszületett gyerekek 10%-ánál felmerült egy eddig ismeretlen mentális zavar gyanúja. Sokak szerint ez a rejtélyes betegség a többi országot is érinti, de visszatartják az információt annak érdekében, hogy elkerüljék az abortuszok számának növekedését. A mágusok között is mérhetően kevesebb az újszülött, így a Máguskormány elrendelte a kutatások megkezdését, ám ezidáig sem a varázshasználók, sem a talanok kutatói nem találtak felmutatható eredményt.


2018.01.04 01:30:09Kevesebb a baba?Hiteles Hírforrás

Hír


Aggasztó eredményekkel szolgálnak a legújabb népességfelmérések. A tavalyi évhez képest kevesebb a hazai születések száma, mind a talanok, mind a mágusok között, a csökkenés összértéke 2%. Bár ez az adat talán nem tűnik olyan kétségbeejtőnek, hónapokra lebontva tisztán látszik, hogy a születések száma egyenes arányosan csökken az idő előrehaladtával, ezért, ha mindez így folytatódik, nemsokára komoly problémával találjuk szembe magunkat. Sokan úgy vélik, hogy a mostanában egyre jobban terjedő karrierközpontú szemlélet áll a jelenség hátterében, a talan nőgyógyászati klinikák valamint a Főnix Könnye Ispotály adatai azonban másról árulkodnak, hiszen egyre többen keresik a mesterséges megoldásokat a gyermekvállalásra. Megkerestük az Ispotály vezetőségét, hogy megtudjuk, indítanak-e kutatásokat a probléma forrásának megtalálására, de lapzártánkig nem érkezett válasz.


2017.11.08 18:54:22Új vizsgarendszerVarázsVilág

Hír


A Magyar Máguskormány új oktatási rendeletet adott ki, mely nagyban befolyásolja a mágusdiákok vizsgázási rendjét. A Szülői Munkaközösség sok évnyi erős nyomására a kormány revízió alá vette az érettségi vizsgák lebonyolításának szabályzatát, és egy új, az ígéretek szerint baleset veszélyétől mentes számonkérési módszert alakítanak ki a szakértői.

Ezzel párhuzamosan kötelezővé tették a nyugati mágiákból való gyakorlati megfelelést is. Ez a szabályozás azonban nem vonatkozik azokra, akik részt vesznek kormány által meghirdetett terepgyakorlatok egyikén. (Ezen terepgyakorlatok nem számítanak bele a kötelező ötven órányi közösségi munkába, mivel a vizsgára bocsájtás feltétele az.)

Az idei végzősök már ennek megfelelően készülhetnek.

//Ha bármely nyugati mágiából jövő hiánya van egy végzős karakternek, automatikusan kötelező számára a mágikus terepgyakorlat, melyek egyike a tavasszal/nyáron zajló végzős live. Mivel több ilyen vizsgaalkalmat is meghirdet a kormány, nem kell minden karakternek részt vennie a live témáját adó eseményen.//


Többet szeretnék erről olvasni


2017.11.08 18:54:09A pápa áldását adja a vámpírok frigyéreVarázsVilág

Hír


A vatikáni rendelet szerint a mai naptól a katolikus egyház elismeri a vámpírok házasságkötését, legyen az egymás közötti vagy halandókkal kötött. A házasság szentségének ezen kiterjesztése sokak számára megbotránkoztató, mivel legalább az egyik fél halott, ami amúgy érvénytelenítő akadály. A pápa azonban felhívta arra a figyelmet, hogy a vámpírok cselekvőképes egyének, és amennyiben végrehajtják a kötelező megelőző teendőket, valamint a helyi polgári törvények azt lehetővé teszik, megköthető a házassági szerződés.
A Vatikán és Olaszország is engedélyezi az ilyen házasságkötéseket, Európában továbbá Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság területén van lehetőség erre.

Ez a lépés várhatóan arra ösztökéli a kormányzatokat, hogy újragondolják a vámpírok jogait.


Többet szeretnék erről olvasni


2017.11.08 18:53:57Ösztöndíj a külföldi tanulóknakVarázsVilág

Hír


Bár a kormány többször is kifejtette, hogy szeretné a fiatalokat az országban tartani, szükség van hazánkban a fejlesztésekre, új nézőpontokra. Az oktatási hivatal úgy véli, ez úgy valósítható meg a leginkább, ha a 16-26 év közöttiek széleskörű ismeretekre tesznek szert a világ különböző tájain. Éppen ezért friss rendeletük alapján nem csak az Erasmus programban részt vevő diákok kapnak támogatást, hanem minden pályázó, aki legalább egy, de legfeljebb hat félévet más ország iskolájában végez el, miközben idehaza is jogviszonyban áll egy oktatási intézménnyel.
Az egyetemisták körében most is méltán népszerűek a külföldi csereprogramok, a visszatérők pedig számos ötlettel és újítási vágyukkal segítették az itthoniakat.


Többet szeretnék erről olvasni


2017.11.08 18:53:51Világszerte legálissá tették a befolyásolómágiák használatátVarázsVilág

Hír


Hosszas tanácskozások és megbeszélések után a nemzetközi máguskormányok egyesülete és az európai uniós mágustanács úgy határozott, hogy csökkenti a befolyásoló mágiák használatának megszorítását.
Ennek értelmében ezév november elsejétől eltörlik a zérotoleranciát, vagyis bizonyos esetekben és mértékig bármely mágus alkalmazhat befolyásolómágiát. Ez alkalmazható többek között abban az esetben, ha egy varázstalan szemtanúja lenne egy mágikus eseménynek (jelenleg a figyelőrendszernek köszönhetően ilyen nem történhetne a városok utcáin), vagy balesetek esetén megnyugtatni vagy segítségre ösztökélni a körben tartózkodókat, de amennyiben nem rémhírkeltés, csalás vagy közvetlen pénzszerzés a cél, szabadon használható enyhe mértékig. Az enyhe mérték fogalma jelen esetben a határozott ellenkezés a befolyásolni kívánt személy részéről, ha rendelkezik mágikus adottságokkal.
Jogi tanácsadónk rámutatott, hogy ez részint feloldja a marketinges tiltást, mivel a közvetett pénzszerzés nem esik a tiltott kategóriákba. Várhatóan több mágikus üzlet is alkalmazza ezt a jövőben forgalomnövelése érdekében.


Többet szeretnék erről olvasni


2017.11.08 18:53:43Ismeretlen eredetű problémákVarázsVilág

Hír


Egyre többször érkezik bejelentés talanoktól mágikus eseményekről, bár eredetileg csak ezoterikus hívőknek gondolták őket a helyszínelők, mivel semmiféle mágianyomot nem találtak. Az utóbbi időben azonban mágusoktól is érkezett panasz, így a SzAP is megkezdte a kivizsgálást, eddig eredménytelenül. A világ több részéről is hasonló eseményekről számoltak be, így vélhetően egy nemzetközi problémával áll szemben a világ.

Amennyiben ön is tapasztal hasonlókat, feltétlenül tegyen részletes bejelentést:

 • El- és feltűnő tárgyak
 • Elromló elektronikus eszközök, melyek kis kihagyással ismét működésbe lépnek
 • Váratlanul megriadó állatok (kivéve macskák)
 • Átvonuló hidegérzet (pár másodpercre vagy egy, amúgy fűtött helyiségben hosszabb időn át)

A fentiek tipikus tünetei a kísértetek jelenlétének, de az entitáskivizsgálásért felelős szakemberek eddig nem találtak semmit. Vajon mi állhat emögött?


Többet szeretnék erről olvasni


2017.11.08 18:53:31Minden elsötétül - csak mágikus hírekVarázsVilág

Hír


A NASA bejelentése szerint ismeretlen eredetű tárgy jelent meg a bolygónk és a Nap között, mely nagy sebességgel tart jelenleg is felénk. A kiterjedése folyamatosan nő, ugyanakkor nem észleltek gravitációs változást, így jelenleg még kutatás alatt áll a származása és a pontos pályája.
Az értesítést egyelőre csak a mágusok és az országok vezetői kapták meg, azonban várhatóan reggelre, helyi idő szerint 7-8 óra között eléggé megközelíti az objektum a földet ahhoz, hogy beárnyékolja a nap fényét. Elsőként Kína és Oroszország fogja megélni a napfogyatkozást, mely folyamatosan kiterjed majd az egész Földre.
A vezetők döntése alapján a varázstalanokat egyelőre nem avatják be, így ezúton is minden mágus segítségét kérjük, míg megoldást találunk a helyzetre. A varázstalanok számára sablonillúzió látható, de a sutták a megfelelő igazolvánnyal nem kerülnek a hatása alá.


Többet szeretnék erről olvasni


2017.08.02 23:55:00Újraszervezi sorait a Gemmáriusi hivatalVarázsVilág

Hír


Scheibelhoffer Rudolf, a mágikus nemzetvédelmi miniszter nyilatkozata szerint az elmúlt év rendkívüli eseményei után a régi rendszer megérett a változásra. Elmondása szerint egy sokkal korszerűbb és hatékonyabb csapatépítési stratégiára váltanak a megszokott helyett. Míg az elmúlt évtizedek bevállt gyakorlata alapján több gemmáriusi csoport is dolgozik egy-egy ügyön (felderítés, tervezés, végrehajtás, helyszínelők, nyomozók, irodisták, külső szakértők), ez sokszor lassú feladatmegoldáshoz vezet. Éppen ezért új, kísérleti akciócsoportokat állítanak fel, ahové még a hét végén átvezényelik a gemmáriusokat. A miniszter nagy hatékonyságot vár az új csapatoktól, de elmondta, hogy fontosnak találja ezen csapatok összecsiszolódását is.


2017.07.25 21:57:05Fölényes győzelmet aratott az orosz konzervatív mágikus párt a hétvégén tartott választásokonVarázsVilág

Hír


Az orosz Családosok képviseletében indult Alexander Nyikolajevics Kaminszkij a szavazatok hetvennégy százalékát szerezte meg, ezzel az utóbbi évtizedek legkimagaslóbb eredményével választották meg. A radikálisan konzervatív elveket valló párt ezeddig sosem szerzett többségi szavazatot, programjukkal pedig olyan változásokat ígérnek, amelyek komolyan befolyásolhatják az orosz mágusok mindennapjait. Ám a szavazatok közel egyhangúságából úgy tűnik, keleti Nagy testvérünk megérett egy ilyen változásra.


2017.05.27 16:32:35Lakótárs kerestetikVarázsVilág

Apró


Egy XIII. kerületi, központi fekvésű, első emeleti, kimondottan jó állapotú lakás megüresedett szobája keresi leendő bérlőjét. A közelben lévő talan tömegközlekedés korrekt (már amennyiben nem csíped a térmágiát). A lakásról fotó nincs, ha érdekel, nézd meg a két szemeddel. Elsősorban fiú lakótárs kerestetik, de ha úgy érzed, eleged van már a világ idiótáiból és tiszteletben tudod tartani mások személyes terét, akár még lány is lehetsz. A bérleti díj megállapodás szerint alakul. Cím és elérhetőség a szerkesztőségben.
Jelige: Egy macska van, több állat nem kell

//Minden bátor és botor érdeklődő megtalál a ciril@alomvilag.hu e-mail címen.//


2017.05.18 15:20:30Összekötik életüketVarázsVilág

Hír


Örömmel tudatjuk Aufberger Ezékiel és Szentferenczi Zoltán házasságkötését. A szertartásra 2017. május 27-én, szombaton, a Sábesz lezárulását követően az esti órákban, az Aufberger birtokon kerül majd sor.

Boldogan haladjanak közös útjukon.

//Technikai információ: gyertek szombaton játszani velünk, mert játszani jó! Plusz nyugodtan lehet egész hétvégén (meg utána is) fejlécezni, illetve szólni, ha ránk is igény van. :)//


2017.04.27 23:42:54Mágusjogi MajálisVarázsVilág

Hír


Idén is megrendezésre kerül a mágikus jogrendszerben dolgozókat, valamint gazdaság és a közélet valamennyi résztvevőjét tisztelettel és szeretettel váró bál.
Az esemény Május elsején napnyugtától virradóig tart majd a Duna Teátrum színház Fehér termében.
Idén a rendezvény alatt befolyt jótékonysági adományokat a Mágusjogi kamara a gyermekvédelemi ellátórendszer valamennyi mágikus alapítványa és szolgáltatócsoportja munkájának támogatására fordítja majd.

//Az érintett karakterekkel és "plusz egy" meghívott főkkel szívesen látunk mindenkit a Játéktér megfelelő témájában, a május elsejei hétvégén és azt azt követő héten is :) //


2016.10.25 22:28:36Robbantás a VárnegyedbenVarázsVilág

Hír


Újabb robbantás rázta meg Budapestet, a pokolgép a Várnegyedben pusztított. Vélhető célpontja maga a Nemzetvédelemi Minisztérium vezetője: Scheibelhoffer Rudolf volt. Szerencsére a lakásának védelme felfogta a robbanás nagy részét, de így is több milliós anyagi kár keletkezett a környéken, több ablak betört, egy másik ház félig beomlott. Haláleset szerencsére nem, de több, nyolc napon túl gyógyuló személyi sérülés történt.
Egy radikális éjlénymozgalmi csoport ("Drakula fiai") vállalta magára a merényletet, vezetőjük megüzente, hogy több hasonló robbanás várható a részükről, "...jobbára olyan vaskalapos szörnyetegek vannak a listán, mint a többi Családos féreg".
Schehibelhoffer úr is nyilatkozott a történtekről:
"Irreleváns csoportok egy irreleváns célért... csak azt sajnálom, hogy ártatlanok bűnhődnek, amiért néhányan nem a megfelelő helyen töltik halotti állapotukat."


2016.10.11 09:00:54Gázrobbanás a belvárosbanVarázsVilág

Hír


Ma, a hajnali órákban gázrobbanás rázta meg a Mester utca, Ferenc körút sarkán álló házakat. A szivárgás helye a pinceszinten volt - állapította meg a kiérkező tűzszerész. A házban kilencen könnyen, négyen súlyosan megsérültek, halálos áldozat nincs. A ház szerkezete károsodott, így a lakókat kiköltöztették, az ott üzemelő Éjféli Alkony klub ideiglenesen zárva tart.


2016.08.02 11:41:25Mindenütt új világokVarázsVilág

Hír


A hétvégén országszerte (sőt, világszerte) váratlan és nehezen értelmezhető jelenségeknek lehettünk tanúi. Számos helyen tűntek el komplett épületrészek és jelentek meg helyettük más épületek vagy teljességgel más jellegű területfoszlányok. Emellett a talanok által lakott és frekventált magán- és közterületeken minden 40x40 cm-nél nagyobb tükör összetört. Mi erre a magyarázat?

Úgy tűnik, világunkat egy sajátos, több párhuzamos dimenziót is érintő katasztrófa sújtja. A tudományos magyarázatot félretéve, a lényeget leegyszerűsítve arról van szó, hogy több „szomszédos” dimenzió gyakorlatilag „összecsúszott”. Ez okozta, hogy bizonyos térrészek, épületrészek, így például a Határtalan egyik szárnya átkerült egy másik dimenzióba, a helyét pedig egy ebből a másik dimenzióból származó térrész foglalta el.

Figyelem: nem egyetlen párhuzamos dimenzióval való ütközésről van szó. Eddig legalább tíz különböző párhuzamos síkról érkeztek jelentések, de lehet, hogy több is jelen van most a világunkban. Éppen ezért nem lehet általános leírást adni ezekről az elcserélt területekről. A Gemmáriushivatal minden ilyen térrészt egyelőre fokozottan veszélyesnek nyilvánított, és arra kéri a lakosságot, hogy ha bárki ilyen térrészre akad, jelentse annak helyét a Hivatal felé, és lehetőleg ne is menjen a közelébe.

Egyelőre az sem ismert, miért bizonyos adott helyszíneken jöttek létre tércserék. Az azonban tudott, hogy a nagyobb tükrök átjáróként szolgálhatnak ezekre a világokra. Éppen ezért, a baleseteket elkerülendő, a Gemmáriushivatal még a hétvégén közleményt adott ki, melyben felhívta a lakosság figyelmét, hogy mostantól határozatlan ideig nagyon óvatosan közelítse meg a 40x40 cm méretnél nagyobb tükröket, és semmiképpen se kíséreljen meg átkelni a tükrök túloldalán esetleg feltűnő világokba.

Mivel a talanokat természetesen nem értesíthették ugyanerről, a Minisztérium tegnap gyorsított eljárásban úgy határozott, hogy a talan lakosság védelmében minden talanok számára elérhető nagyobb tükröt összetöret a Gemmáriushivatal dolgozóival. Ez természetesen szintén feltűnést, sőt egyes helyeken riadalmat keltett a talan lakosság körében, ez azonban még mindig kedvezőbb hatás a véletlen világjárásokhoz képest. A hivatalos magyarázat szerint Magyarországon enyhe földrengés volt vasárnap éjjel, melynek különös, magas frekvenciája az adott méretnél nagyobb, foncsorozott üvegfelületekre volt hatással. A Minisztérium arra kéri a varázshasználó és sutta lakosságot, hogy ha talanokkal kerülnek kapcsolatba és szóba kerül a téma, erősítsék meg ezt a magyarázatot, és, amennyiben ez nem feltűnő, hívják fel talan ismerőseik figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak a nagyobb tükrök közelében – a földrengés utóhatásaira hivatkozva.

Az elcserélt térrészeket a Gemmáriushivatal a bejelentések alapján folyamatosan ellenőrzi, és lehetőség szerint lezárja és/vagy illúzióval levédi. Mivel számtalan veszélyeztetett helyszínről van szó, várhatólag eltart egy ideig, mire a Hivatal minden ilyet lokalizál – feltéve, hogy nem keletkeznek időközben újabb cserék. Ezért mindenki fokozottan figyeljen a környezetére, az eddig tapasztaltakhoz képest „szokatlan” tereptárgyakra, illetve a veszély jelzésére kihelyezett figyelmeztetésekre!

A Minisztérium és a Gemmáriushivatal nagy erőkkel dolgozik a helyzet felgöngyölítésén. Ebben számítanak a lakosság türelmére és támogatására.

Kollár Dorina


Többet szeretnék erről olvasni


2016.07.27 20:38:52Mikor a pokolnak égő torka tárul...b.ironia blogja

Hír


Mikor a pokolnak égő torka tárul….

Ha ez az utolsó cikk, amit írok, ne keressetek.

Az teljesen világos, hogy az emberek 90%-a nem azért olvas engem, mert szeret elgondolkozni azokon a dolgokon, amik körülötte történnek. Még csak nem is azért, mert kedveli a szarkasztikus stílust, amit követek, vagy szórakoztatónak találnák a kiborulásomat, netán arra verik a nyálukat, hogy Times New Roman 12-esbe szedett sorkizártat nézegetnek naphosszat.
Egyszerűen csak szeretnek fikázni másokat, és imádják olvasni ahogy savat köpök a szomszédjukra, s mikor ők kerülnek terítékre, az ízes magyar káromkodás szótárat sorolják A-Z-ig, vagy ami még rosszabb, fel se tűnik nekik.

De azért az, ami az utóbbi hónapban itt folyik, az már túl megy minden határon! Egy ideig vártam. Nem írtam... Úgy gondoltam, emellett már nem mehetnek el csak úgy... Nem létezik, hogy senkinek nem tűnik fel. És mégis.

Eltelt egy hónap, és nem látok mást, csak hogy egy fülét-farkát behúzott riporter valamikor Gary Pörkölt Ashton újabb debütálása és Káliz Natasa Romanova tuti kis divat tippjei között elsuttog egy hírt arról, hogy őrizetbe vették az ismert talan professzort, mert démont ültetett hallgatóiba a félévi vizsga során, majd megint egy másik, ami arról tanúskodik, hogy több bejelentés érkezett arról, hogy előkerültek eltűnt személyek, vagy épp eltűntek mások. A nemzetvédelem mintha el sem ismerné az esetek megtörténtét, nem nyilatkozik az ügyben, de úgy tűnik a lakosságot sem zaklatta fel különösebben, ugyanis nem voltak tüntetések az egyre terjedő elmebaj ellen.

De nem is ez volt a legkülönösebb, amit az elmúlt hónapokban láttam. Az utóbbi két hetet egy meg nem nevezett énekesmadárról elnevezett intézményben töltöttem, ahol a pszichiátriai osztály orvosai nem vehették ki éves szabadságukat a rájuk özönlő páciensek sokasága miatt. Úgy megdobódott a sutták száma, hogy öröm nézni, miközben egyesek furcsa amnéziában, mások pedig egyértelműen téveszmék közt lézengenek.

De mindezt betudhatnánk új pszichoaktív drogoknak, és betudtam volna talán én is, ha nem látok meg az egyik nap egy ürgét, aki nemes egyszerűséggel kiszáradással érkezett a helyszínre... mint sellő. No már most kevesen tudják, de diplomám szerint átváltoztatást taníthatnék közép és felsőfokú intézményekben, hála józan belátásomnak meg sem fordul a fejemben, hogy más embereket oktassak ebben a stílusban, de a képzettségem megvan rá. És ami azon az ürgén volt, az nem egy szimpla átváltoztatás volt. Az valódi halat tartalmazott. Akkorára nyílt a szám, hogy belefért volna egy pizza. Villámgyorsan találtam jobb elfoglaltságot a heverészésnél, és bejártam kicsit a nyugiszobákat és a többi zárni kívánt osztályt is. Akkor tudtam, hogy meg kell írnom ezt az egészet.

Fogalmam sincs róla, mi folyik itt a háttérben, de több nyelven publikálom ezt a cikket. Ha ezután nyomom veszne, és nem jelentkeznék, akkor úgy tűnik túl sokat láttam, és még fecsegek is.

Egyet javasolnék emberek. Húzzátok ki a fejeteket a fecskétekből és kapjátok össze magatokat, mert ha már az összes szomszédotok eltűnt, és nem marad más... akkor még azzal is előfordulhat a lehetetlen, ami

"másokkal megtörténhet, de velem soha".
2016.05.16 19:46:10Távoljárási hiba Budapest belvárosábanVarázsVilág

Hír


Szombat délután a korai órákban átmenetileg nem lehetett távoljárni. Megkeresésünk a máguskormány csak annyit mondott: "Egyszerű diákcsíny volt, már minden rendben van." Reméljük, nem lesz több ilyen "diákcsíny" a forgalmas térségekben.


2015.08.13 23:21:05Orsay-Domaniczky esküvőVarázsVilág

Hír


Örömmel értesítjük barátainkat, rokonainkat, közelebbi és távolabbi Család tagjainkat, hogy 2015. augusztus 14-én, pénteken a Szarvas-zugon összekötjük életünket.

Szeretnénk, ha mindenki együtt ünnepelne velünk a 14 órakor kezdődő polgári-, majd a 15 órakor a helyi kápolnában tartandó egyházi szertartáson, és az utána következő fogadáson.

Természetesen, távolról érkező meghívottainknak a szállást biztosítjuk.

Orsay Gemma és Domaniczky Dominik

//Useres infó: Szarvas-zug a Körös csak mágusok által látogatható mellékágánál található. Festői, gyönyörű környezetben. Aki kedvet érez, és úgy gondolja, karaktere is megkapta a fenti meghívott, nyugodtan játssza ki, akár a Természet Magyarországon, akár az Orsay otthonok témákban, fejlécezve//


2015.01.18 09:47:07Theobald-Karadin esküvőVarázsVilág

Hír


Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk jegyességünknek és 2015. január 31-től már hivatalos formában is összetartozunk.
Kedves rokonaink és barátaink társaságában szeretnénk ezt megünnepelni, ezért mindenkit szeretettel várunk a Mátyás templomban 16 órakor kezdődő ceremóniára. Hogy ne gyertek hiába, vendégül látunk benneteket a Theobald családi birtokon tartandó dínom - dánomon.

Dr. Karadin Dorottya Anna és Theobald Ilián Lőrinc


2015.01.11 09:50:24Megérkeztem!VarázsVilág

Hír


Kedves Családunk, barátaink!
Nagy örömmel tudatjuk veletek, hogy 2015.01.11. hajnali 1 óra 5 perckor megszületett első gyermekünk, Sóskúthy Georgina. A baba és a mama egyaránt jól vannak, a kicsi 4300 gram születési súllyal és 56 cm hosszal jött világra.
Szeretettel várunk benneteket a keresztelőre 2015. 02.07-én 15 órakkor a budapesti Szent István Bazilikába, az utána következő fogadást a boldog nagyszülőknél Sóskúton, a Sóskúthy villában tartjuk.
Sóskúthy Kora és Aníziusz


2015.01.06 19:43:41Rajtaütés az Erdeifenyő IdegszanatóriumonVarázsVilág

Hír


Január negyedikén este hétkor bejelentés érkezett a gemmáriusi hivatalba, mely alapján kiszálltak az Érd városában található Erdeifenyő Idegszanatóriumhoz. A bejelentés alapján Kanizsay Apollónia jelent meg az intézmény előtt 19:10 perckor, majd társaival behatolt a létesítménybe, ahol, a kapott információnak megfelelően, több holttestre bukkantak, melyeknek, lévén az intézmény egyszerű szanatórium, semmi keresnivalójuk nem volt ott. Az alkalmazottak nem tudtak magyarázatot adni a holttestek jelenlétére, ezért bevitték őket kihallgatásra a főkapitányságára. A szanatórium igazgatóját, aki egyben a főorvos is, még keresik.
A betegeket ideiglenesen a Főnix Könnye Ispotály ellátására bízták, és részben az Ispotályban, részben más intézményekben helyezték el őket. Hozzátartozóik az Ispotályban érdeklődhetnek felőlük.
A holttestek azonosítása és a nyomozás még tart, így további információ csak a későbbiekben várható.

Kollár Dorina


2014.11.05 18:03:42Rejtélyes eltűnés a Nodens Alapítvány jótékonysági bálján!VarázsVilág

Hír


Nyolc vendég tűnt el október 31-én, este 22:30 és 23:30 óra között, köztük olyan híres személyek, mint Nemes Káin, a ManaKút egyik vezérigazgatója és Szász Lili, az Androméda műsorvezetője. Az alapítvány rendezvényén informatív jellegű Room Escape játék is szerepelt a programok között, e játék ideje alatt veszett nyoma az eltűnt személyeknek.
A szervezők a gemmáriusokkal közreműködve mindent megtesznek, hogy a végére járjanak a rejtélyes eltűnésnek, mindeddig sikertelenül.

Update: November 4-én délután megtalálták mind a nyolc eltűntet a Nodens Alapítvány eseményének területén, pontosan abban a helyiségben, amelyből nyomuk veszett. A szakértők és gemmáriusok egyéb információkról nem nyilatkoztak szerkesztőségünknek.


2014.09.15 20:51:32Minden érdeklődőt vár az Éjszakai Hüllőkiállítás!VarázsVilág

Apró


A Természettudományi Múzeum és a Füvészkert közös szervezésében megrendezésre kerül az első Éjszakai mágikus Hüllőkiállítás, ahova minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk! A Füvészkert különböző pontjain helyeztünk el biztonságos, mágikusan levédett terráriumokat, ahol a vendégek megtekinthetik a világ legkülönfélébb pikkelyeseit. Ha mindig is vágyott arra, hogy élőben láthasson egy mamutteknőst vagy egy kristályaligátort, akkor itt az alkalom – és ezek csak néhány érdekes „szereplője” a kiállításnak.
A rendezvényen szeptember 11-től egészen október 26-ig lehet részt venni, a nyitva tartás általában sötétedés után, este hét órától egészen hajnali háromig tart. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!


2014.09.06 00:30:55Késve kezdődhet a tanítás a MrázbanVarázsVilág

Hír


Mráz Kálmán Internátus - Nemzetközi Üzleti és Gazdaságtudományi Egyetem több karán is késve kezdődhet meg a tanítás.

A méltán híres egyetem idén márciustól indított speciálisan éjlényeknek indított éjszakai, és továbbképző levelező tagozatán a tervezett szeptember 5. illetve 8-ai évkezdést akár hetekkel is eltolhatják, mivel szeptember 3-án váratlan rosszulléte után kórházba került az internátus fiatal kollégája, aki az éjszakai tagozat felelős megbízott vezetője, és több szakirányon a levelező tagozatos diákok évkezdő tömbösített kurzusainak óraadó tanára.
Szentágothai Karát szerda reggel találta meg saját irodájában az egyetem rektora, aki hiányolta jelenlétét a reggelinél. Az alig harmincéves fiatalember korábban semmi jelét nem mutatta betegségnek. A Főnix Könnye Ispotály egy munkatársa azt nyilatkozta, Szentágothai úrnál magas vérnyomás okozta súlyos szövődmény alakult ki, beszállításakor állapota életveszélyes volt, ám stabilizálták. A család az állapotáról nem nyilatkozott, még aznap cáfoltak minden afelőli híresztelést, hogy Szentágothai úr hosszasan tartózkodna a kórházban, vagy huzamosabb ideig betegállományba vonulna.

Cikkünk íróját már lapzárta után felkereste Szentágothai úr titkára, aki az illetékes nevében egy nyilatkozatot nyújtott át lapunk szerkesztőségének. A levélben részletesen cáfolja mindazon felvetéseket, hogy betegségének bármi köze volna a neve alatt futó cég bármely termékéhez, valamint azt is, hogy állapota miatt az internátusban bármely meghirdetett kurzust visszavonnának, az elmaradt óráit a félév folyamán tömbösített délutáni órákon pótolja majd a hallgatósággal egyeztetett időpontban. Ezenfelül értesültünk róla, hogy a család perben áll a Főnix Könnye Ispotállyal becsületsértésért és az orvosi titoktartás súlyos megsértéséért. Alighanem kétszer megfontolja mindenki ezek után kinek és mit nyilatkozik. Egy biztos, történhet bármi, nem jó ötlet a hatalmasok játékát játszani, úgy tűnik még az oda születettekre is rájár néha a rúd…


2014.07.24 16:06:10Eltűnt!VarázsVilág

Hír


2014. július 22-én éjfél és hajnali hat között eltűnt Benczik Nándor. A 19 éves gimnáziumi tanuló éjfél körül vált el barátaitól a budapesti Dob utcában, tartózkodási helye azóta ismeretlen. Kérem, amennyiben felismeri az oldalsó képen látható fiatalembert, értesítse a gemmáriusi hivatalt!


2014.06.13 23:15:04Munkalehetőség idén nyáron is a HatártalabanVarázsVilág

Hír


A Határtalan nevű mágikus játékterem keres idén nyáron is játéktesztelőket 2014 augusztus 1-10 időtartamban.
A munka típusa:
Egy teljesen új illúziótermet kell kipróbálni, az észlelt hibalistát, észrevételeket leadni. A terem komplett, teljesen bejárható világot tartalmaz, küldetésekkel, a terem megnevezése: "2451". (A világ maga futurisztikus jellegű.)
Amit kérünk:
Olthatatlan játékkedvet, kitartó kutakodást.
Amit kínálunk:
Magas bérezés, vámpíroknak és likantrópoknak szükség esetén biztonsági elzárás is kérhető. Hosszú (több napos) munka esetén szállást, étkezést biztosítunk. Jelentkezés: július 20-ig, a Határtalanban Molnár Gellértnél.


2014.05.31 15:40:44Mordai Bellát szerpentáriusok ápoljákArany Pálca - Ahol a pletyka igazzá válik

Hír


Értesüléseink szerint Mordai Bellát, a csinos, családos ékszerész hölgyet olyannyira megviselte a sorozatos esküvőláncolat ami két hét alatt végbement, hogy a szombati Garai lagzin elveszítette az eszméletét. A Domaniczky családból két fő, a Garai klánból és Hankovszky családból egy fő, a Sóskuthyból és Benegeszeryből szintén egy - egy fő adta a fejét a házasságra, utóbbira holnap kerül sor. Reméljük, Mordai kisasszony hamar összeszedi magát és estére már folytathatja a mulatozást a násznéppel.


2014.04.14 22:36:12Ritka mint a fehér holló - Kritika a Bánki Holló Művelődési ház megnyitójáról - (16)B. Irónia blogja

Hír


A Kopaszi gát eddig művészetileg kopaszon álló sivárságába teremtett új kulturális központot egy találékony befektető, melynek célja a mágus ifjúságnak új teret adni a művelődésre, kikapcsolódásra.

Első ránézésre az egész egy hatalmas irodaház, melynek földszintjét - kizárólag mágusok számára látható - művházzá alakították. Ez a hely és időtakarékos megoldás elsőre talán smucignak tűnik, de számbavéve, hogy a full magyar mágustársadalom alig haladja meg az ötvenezer főt, érthető, miért nem rukkol elő senki egy hatemeletes filmpalotával: nemes egyszerűséggel, bár a látvány impozáns, még ezt a három nem túl nagy mozitermet is kész csoda, ha nap nap után meg tudják tölteni. Magyar valóság, nyeljétek le mind.

A negyedik terem és az aula tehetséges amatőr vagy kezdő művészek kiállításainak ad majd helyet, és esetünkben az amatőr azt jelenti lelkes, a kezdő pedig azt, hogy még nem gondolja úgy, hogy az orrából is színtiszta művészet folyik.

A megnyitóra VIP meghívóval érkeztem, talán köze lehet hozzá annak is, hogy a fő befektetővel megosztottam azon álmomat, hogy nyílik Budán egy olyan hely, ahol valami újat is láthatunk, nem csak a csapból folyó egysíkú romantikus akciókalanddrámákat és az elcsépelt művészcelebeket. Félelmetes, hogy annyira kényszeresen törekszenek rá, hogy újat, egyedit és formabontót alkossanak, hogy közben elfelejtik, hogy a művészet alapvető célja nem az önkielégítés... akarom mondani önkifejezés, hanem az esztétikai élmény nyújtása. Amit ők alkotnak az nem más, mint intellektuális faszverés. Ami nem baj... csak kicsit zavar, hogy mentális ejakulátumot akasztanak a falra, és elvárják hogy benyaljam... Bocs, de én ezt nem nyelem le.

Tehát többek közt ezért is volt felüdülés néhány új madárka szárnypróbálgatását néznem. Voltak köztük ígéretesek, és volt olyan, aki már most nekilátott az ételfestékek módszeres vászonrahányásának, de ígéretemhez hűen nem említek neveket egyelőre, mivel szárnypróbálgatásról beszélünk, és többnyire éppcsak nagykorú alkotókról. Ezt a golyót kikerülték... ezúttal.

Összefoglalva az egészet, egy kellemes, modern, jó ötleten alapuló művelődési házról beszélünk, ami produkált egy értékelhető kiállítást és egy kifejezetten színvonalas gálát a nyitóestre. A vetítésre kerülő filmek listája a jobbak közé tartozik, próbálja kerülni a populáris nyáltenger övezte értékelhetetlen limonádékat, de egy fecske nem csinál nyarat. Meglátjuk, hogy az idő múlásával hogyan változik a Bánki, én a magam részéről garantálom, hogy ott leszek minden kiállításon, és nem megyek el szó nélkül semmilyen változás mellett.

Tehát értékeljünk:

Környezet: Világos, modern, funkciójának teljesen megfelelő, jól kihasznált, elhelyezkedést tekintve tökéletes. (


2014.03.25 00:30:27Kiscica elvihetőVarázsVilág apró

Apró


Két kéthónapos Maine coon - török angóra keverék kiscica (kandúr és nőstény) keresi szerető családját. Helyesek, aranyosak, tudnak dorombolni, tesztelve. Kiválóan funkcionálnak, benti cicák. Jelentkezni mentálban: Lakatos Szonja


2014.02.01 23:12:14Mágikus művelődési ház nyílik BudapestenVarázsVilág

Hír


Február ötödikén nyitja meg kapuit a Bánki Holló Művelődési ház, mely kifejezetten a mágikus világot ismerő fiatalok számára szeretne értékteremtő előadásokat és kiállításokat szervezni. Három mozitermében elsősorban a magukat nyitott gondolkodásúnak nevezőeknek terveznek vetítéseket, míg az aulájában lehetőségük van bemutatkozni az amatőr művészeknek.
A megnyitóünnepségen a miniszterelnök is kreativitásra és tanulmányaik folytatására biztatja az ifjúságot.


2014.01.29 20:51:23A léglabda bajnokság XXI. szezonjának összefoglalójaVarázsVilág

Hír


Véget ért a XXI. Léglabda bajnokság (és egyben a III. Kárpát-Kupa és az I. Hajnal-Kupa kiírás is). Ebben a bajnokságban már élesben mérte össze a tudását a bajnoki címekért, és egyúttal a feljutásért és kiesésért a 12 B1 (első osztály), 24 B2 (második osztály) és a 48 B3 (harmadik osztály) léglabda csapat.

A B3 8 csoportjának bajnokai közül a XXII. szezonban csak négy csapat folytathatja eggyel magasabb osztályban. A négy feljutó a következő (a bajnoki döntő végső helyezésének sorrendjében, a B3 bajnoki trófeát, a Kristály-hóvirág kupát elnyerő csapattal kezdve): Tiszafüredi Turbános Teknősök, Paksi Piros Pandák, Dunaújvárosi Délceg Darvak, Maribori Makacs Macskák.

A B2 4 csoportjának bajnokai közül kettő folytathatja a legmagasabb osztályban. Ez a két csapat közül az egyik az előző szezonban a B1-től búcsúzó Egri Erős Egyszarvúak, akik a Kürt-kupát is elnyerték a másik feljutó, a Martion Mágustanoda Mágusai ellen (természetesen a Martion diákjai is ettől függetlenül a B1-ben játszhatnak).

A B1-ben a korábbiakhoz hasonlóan idén is 4 csapat (a Budapesti Bús Bikák, a Fehérvári Fekete Fellegek, a Kanizsai Király Kentaurok és a Salgótarjáni Suhanó Sasok) került a döntőbe, ahol is az Életfa-kabaláért szálltak versenybe. Az elődöntőben a Sasok 2-0-ra nyertek a Kentaurok ellen, míg a Fellegek 2-1-re múlták felül a Bikákat. A bronz meccseken fölényesen aratott győzelemmel, hosszú évek után ismét éremmel gazdagodtak a Bikák. A három győzelemig tartó bajnoki döntőben 0-1-ről fordítva 3-1-re a Sasok nyertek, megszerezvén történetük 2. Életfa-kabaláját (a Fellegek ezzel a verséggel immáron harmadik éve a döntőben maradtak alul).
A szezon nagy meglepetése mégsem ez a győzelem volt, hanem az immáron kétszeres címvédő Nyíregyházi Nyulak mélyrepülése és búcsúja a B1-ből (igaz elég sok játékos igazolt el a csapatból, többnyire a Bikákhoz, de akkor is). A másik csoport kieső csapata pedig a Zalaegerszegi Zajongó Zergék lettek (ez már kisebb meglepetés).

A második számú trófeának számító Kárpát-kupa immáron III. szezonjában csapott össze mind a 84 csapat (a kupa minden fordulójában a továbbjutásról mindig egy mérkőzés dönt és bármelyik csapat bárkit kaphat). Az eddigi győztesek után (I. Salgótarjáni Suhanó Sasok, II. Kalocsai Kecses Kacsók) ezúttal a döntőben ismét egy B2-es csapat diadalmaskodott (a II. szezonhoz hasonlóan). A Fóti Fergeteges Főnixek csodás játékkal múlták felül a Kanizsai csapatot (ez utóbbinak nem igazán mennek a döntők).

A harmadik számú kupának számító Hajnal-kupa I. szezonjába csak a Kárpát-kupa első három fordulójából kieső csapatok közül 48 nevezhetett, és különböző 6 fős csoportokba osztva kellett eljutni a 4 csapatos döntőig. A nagyszerű magyar mágusolimpikon Hajnal Hilda nevével fémjelzett bajnokságban mindig a kisebb, esélytelennek tartott csapat játszhat hazai pályán (ezzel kívánja népszerűsíteni a léglabdát és némi extra bevételhez juttatni az amatőr csapatokat a lebonyolítási rendszer – ahogy életében Hilda is mindig a kisebbek, a gyengébbek támogatójaként vált igazán híressé 5 mágusolimpiai aranya mellett). A döntőben a friss B1 bajnok Salgótarjáni Suhanó Sasok hatalmas fölénnyel diadalmaskodott végül a Győri Gyorsröptű Gyurgyalagok, a Kalocsai Kecses Kacsók és a Miskolci Mennydörgő Mágusok felett.

A hamarosan megjelenő XXI. Léglabda szezon című szokásos könyvben minden az elmúlt szezon fontos adatát és mérkőzését megtalálhatja. A könyvet idén is a szezonzáró Léglabda bálon lehet elsőnek megvásárolni. A bálon ismételten kiosztják majd a legjobb edző díjat (nem kell nagy jósnak lenni, hogy a legnagyobb esélyes a Sasokkal két kupát is nyerő Sándor Mátyás), a legjobb játékos és sárkánya díját is (a nagy esélyes a Nyulaktól a szezon előtt a Bikákhoz igazolt kalandor pozícióban játszó Szász Emese és sárkánya Tamara, valamint a Sasok irányítója Galambos Tibor és sárkánya Titto). Jegyek a gálára már kaphatóak.


2014.01.11 13:14:27MetróbalesetVarázsVilág

Hír


Csütörtökön (01.09.), a késői órákban a hármas metró egy szerelvénye elütött egy igen nagy kiterjedésű, semleges entitást. A karambol során szerencsére senki sem sérült meg komolyabban, a gemmáriusok még vizsgálják, hogy került a sínekre a lény.


2013.11.19 16:50:11Merénylet?Hiteles Hírforrás

Hír


Már jó egy hónapja, hogy Domaniczky Réka (szociális és mágikus miniszter) lakásán bájitalgránát robbant, azonban a gemmáriusok még mindig csak vállvonogatva állnak a dolog felett. Állításuk szerint a belvárosban, különös tekintettel október huszonharmadika környékén nem ritka, ha elszabadulnak az érzelmek, s ezzel együtt néhány átok, bájitalgránát is. Személyi sérülés nem történt, jól lehet ez sem a gemmáriusok, inkább a vak szerencse érdeme.
Na de vajon miért olyan biztosak, hogy csak egy elszabadult perpatvar volt a kiváltó ok, ahelyett, hogy valódi nyomozást indítanának az ügyben? Talán a miniszter kezd láb alatt lenni?


2013.10.30 14:08:28Daróczy-Besztercy esküvőVarázsVilág

Hír


Családjuk nevében sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak 2013 október 31-én tartandó esküvőjük alkalmából!


2013.10.28 06:54:01Az ifjú Sokoray örökös ismét a Leviatán tulajdonosával bulizottHiteles Hírforrás

Hír


Nem áll meg a züllés lejtőjén a Sokoray vállalat legifjabb tagja, Nátán, aki újabb görbe hétvégét tudhat a háta mögött, most épp Sarnyai Csabával az oldalán.
- Felelősségteljesebb magatartást várna az ember egy felnőtt férfitól, de láttam őket aznap este, olyanok voltak, mint valami huligánok! - fejtette ki véleményét a szórakozóhelytől nem messze lakó D. Piroska, aki elmondása szerint kérte a partiarcokat, ne hangoskodjanak éjjel kettőkor az utcán, mert ő aludni szeretne, mire az ifjú Sokoray egy nemzetközileg ismert kézjellel beintett neki és elküldte őt melegebb éghajlatra. Az idős hölgyet nagyon megrázta az eset.
Vajon lesz-e kiút ebből a kicsapongó életmódból? Megtalálja -e a helyes utat a milliomos örököspalánta? Hasonló kérdésekkel akartuk felkeresni Nátán feleségét, akit azonban riportereink sehol nem leltek fel, így csak találgathatunk a fiú jövőjét illetően.


2013.10.19 00:12:01Új növényvédő szert adnak a sárkányokVarázsVilág

Hír


A hobbisárkányok új hasznát fedezték fel magyar tudósok. A hobbisárkányok pikkelyeiből kivonható, eddig részben mérgezőnek vélt keményítőt a növények földjébe keverve drasztikus módon megnövelhető annak védekező ereje. Az új szérum hatására a vizsgált növények állítólag olyan anyagot termelnek, amivel elriasztják az alacsonyabb szintű manazabáló démonokat.


2013.10.17 21:16:53KeresztrejtvényVarázsVilág

Hír


Mai keresztrejtvények:
keresztrejtvény keresztrejtvény

segítség az elsőhöz
Többet szeretnék erről olvasni


2013.10.15 16:56:04Meggyógyult az „Aranytorkú”Hiteles Hírforrás

Hír


A celebvilágban csak Aranytorkúként csúfolt Grétai Margitka komoly meglepetést okozott az Alsómocsoládi rajongóinak, amikor a szokásos szombat esti karaokepartyn megjelent. A borzalmas hangú, de telt keblű platinaszőke hölgy teljesen tisztán énekelte el kedvenc dalát, a „We are the Championst”. Meglepődésének a Tomtom stúdió hangmérnöke adott hangot: „Soha nem hallottam ilyen gyökeres változást. A kisasszony nemcsak tisztán, de egyedi hangszínnel is énekel.”
Margitkát is sikerült egy kérdés erejéig megkeresni, aki így nyilatkozott a csodálatos változásról: „A rajongóimnak tartozom köszönettel és elszámolással. Csodálatos titkokra leltem a nyers tojással kapcsolatban, most már azt is tudom, hogy nem csak a hajamat teszi széppé. Illetve egy csodálatos emberrel találkoztam, akinek köszönhetően megváltozott az életem.”
Sokan úgy gondolják, egy bimbózó kapcsolat szabadította fel az énekesnő hangját, tápot adva a holisztikus gyógyászat híveinek arra nézve, hogy a lelki problémák megoldásával a testi problémák is megoldódhatnak.


2013.10.07 13:46:18Szökött mágikus lényekVarázsVilág

Hír


Németország mágikus állatkertjéből vasárnap éjjel egy illegális behatolás következtében több kifutó kapuja is kinyílt, így számos lény elszabadult. A legtöbbjüket a merényletet követő órákban elcsípték, azonban így is hosszú az eltűnt lények listája.
A számos kisebb sárkány, szalamandra és mellett továbbra is szabadon van néhány hippokamposz és lorelei is. Előbbiek csupán bosszúságot és apróbb sérüléseket tudnak okozni, utóbbiak azonban komolyabb károk és balesetek felelősei is lehetnek, ezért a német újságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy legyenek körültekintőek.
A merénylet elkövetője egyelőre a fenti állatokhoz hasonlóan szabadlábon van, de a gemmáriusság nagy erőkkel nyomoz.


2013.09.20 00:29:10Hölgy keres UratVV - Társkereső rovat

Apró


Izgalmas, igényes, jól főző, csinos negyvenes hölgy keresi életreszóló párját. Legyél aktív, tettrekész, életszerető, játékos. Legyél nyitott, vidám. Legyél velem, és soha nem fogunk unatkozni.
(Csak komoly kapcsolat érdekel.)
Mentális üzeneted Segesdi Nellinek küldheted.


2013.09.17 14:52:42Lelkes negyvenes tartós kapcsolatot keresTárskereső magazin

Apró


Jó egzisztenciájú, rendszerető, egészséges, negyvenes évei elején járó férfi keresi az igazit.
Kedvelt témák: kutyák, természet, régészet, háztartás, család2013.09.08 18:39:44Sárkánytámadás BudapestenVarázsVilág

Hír


Augusztus 17-én szombaton, a korábban keletebbre észlelt sárkányok elérték Budapestet. A két legnagyobb őssárkányhoz több kisebb is csatlakozott, könnyű táplálékszerzés céljából. A kirendelt gemmáriusok mindent megtettek feltartóztatásukért, így 19-e reggelig csak a Nagykörút vonalán kívül tomboltak a pesti és a budai oldalon egyaránt. A Hegyalja úttal egyetemben számos lakóházat romboltak a földig, sok halottat, rengeteg sebesültet hagyva maguk mögött. A haláos áldozatok száma harminc fő, a sérülteké pontosan ismeretlen, de eléri a több százas nagyságrendet. A szerpentáriusok a mágusok mellett a talanok ellátásában is részt vettek.

Az eseményeket fokozta a térmágia korlátozása, azonban számos önkéntes bevonásával a gemmáriusság végig a helyzet magaslatán állónak mutatta magát.
Hétfő reggel azonban elesett a megoldásért felelős csoport, a sárkányok pedig Budapest egész területét birtokba vették, a varázstalanok számára is látható módon, komoly munkát adva a koponyatörők csapatainak is. A helyzet még aznap délután rendeződött, mikor a kormány egy kirendelt csapata tárgyalt velük. Ez sikeresnek bizonyult, így az őssárkányok visszavonultak romániai rezervátumuk felé.

Még aznap megkezdődtek a helyreállítási munkálatok, 20-ára pedig minden készen állt, hogy az ország megünnepelhesse az államalapítást.
Az elesett gemmáriusok, posztumusz a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt kitüntetését kapták, hiszen hivatásuk teljesítése közben a nemzet, a haza biztonságának, az ország lakosságának védelme érdekében tanúsított hősies és önfeláldozó helytállásuk során vesztették életüket.

A kormány és a család megbízásából eljáró csapat pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt a csillaggal (polgári) kitüntetésben részesült.
Beszterczy Aurél
Daróczy Annaróza
Daróczy Rúfusz
Kapuváry Bíborka
Kardos Dániel
Mihalicz Levente


2013.09.01 21:41:21Nátán búcsúzik a szingli léttőlmágikus pletykalap

Hír


A botrányairól méltán híres legifjabb Sokoray ismét brillírozott: a milliomos cégörökös legutóbb egy legénybúcsú keretében villantotta meg az utca közönsége előtt meztelen bájait, mikor a Váci utcán végigrohanva, illuminált állapotban a "szeretlek Matilda!" szavakat kiáltozta.
Az ifjú mágust csupán boxerben kapta lencsevégre szemfüles riporterünk, de ez épp elég volt ahhoz, hogy bebizonyítsuk: Nátán még mindig kedvelt témája hírlapunknak. A Sokoray - Mordai esküvőre augusztus 31-én került sor, szigorú óvintézkedések mellett.


2013.08.24 01:30:03Megújul a VV szerkesztőségeVarázsVilág

Hír


A VarázsVilág nyomdájának kibővülése okán a hétvégi számok bizonytalan ideig nem kerülnek kiadásba. Addig se csüggedjenek, olvassák a naponta megjelenő példányokat!


2013.08.01 10:50:58Felfordulás a Hegyalja útonVarázsles

Hír


Július 30-án délután négy és hat óra között egyelőre tisztázatlan okok miatt ismeretlen mágikus lények tucatjai lepték el a Hegyalja sétálóutcáját. Az állatok nem ismert hibridjei voltak a talan és a mágusvilág faunájának, a szemtanúk elmondásai szerint elemi jellegű mágiákat produkáltak és viselkedésük hamar agresszívvé vált. A Gemmáriusi Hivatal a járókelők bejelentése nyomán szinte azonnal karantén alá vonta a vásárlóutcát, a Gyors Reagálású Osztag kiegészülve a Főnix Könnye szerpentáriusaival kiszállt a helyszínre, hogy az állatokat megfékezze, és a sebesülteket ellássa.

A Gemmáriusi Hivatal egyelőre nem adott tájékoztatást az ügyről, a lények származási helye ismeretlen, jelenleg a begyűjtött egyedeket a Kormány Lényfelügyeleti Osztályának kutatólaboratóriumában vizsgálják.

A Hegyalja út számos üzlethelyiségében keletkezett kár, a Csájníz kínai üzletet gemmáriusi kordon alá vonták, így a bolt jelenleg zárva tart.


2013.07.23 15:58:46Felszarvazták a divat hercegétChili

Hír


Rasovszky Márk újabban budapesti meleg szórakozóhelyeken vigasztalódik nagy mennyiségű röviditalt és alkalmi kalandokat keresve. Jogosult is a fájdalomdíjra, mivel saját bevallása szerint párja, akinek kilétét gondosan titkolja a nyilvánosság előtt, egy ideje máshol keresi a boldogságot. Márk természetesen nem szűkölködik felkínálkozó rajongókban, ám mint mondja, a sok párkapcsolati kudarc után már nem is reménykedik egy hosszútávú kapcsolatban, inkább a táncparkett széléről árulja a petrezselymet.


2013.07.23 14:58:11Ház körüli segítségmágikus és talan lapok

Apró


Szimpatikus, megbízható, jókedélyű fiatalember takarítást, szerelést, kinti munkákat, gyerek- és idősfelügyeletet vállal baráti áron. Csereszolgáltatás, természetbeni is érdekel, számlát nem tudok adni.


2013.07.12 20:30:03Nyári szünet a szerkesztőségbenVarázsVilág

Hír


A VarázsVilág szerkesztősége nyári szabadságát tölti. Az újság legközelebb július 27-én jelenik meg.


2013.07.04 22:33:34Diákmunka, mellékállás, rabszolgamunkaVarázsVilág

Apró


- Itt a fesztiválidőszak, de nincs pénzed inni?
- Kevés a nyugdíj a tizenöt deka párizsire?
- Egyszerűen csak nem akarsz a Mekiben sínylődni harmincévesen?

Akkor Te vagy az én emberem erre a szexista hirdetésre!

A szomszéd Kati néni úgy döntött a nyara az unokáké, és magamra hagyott mosatlan, vasalatlan, főzetlen és tisztítatlan dolgokkal, amit bokros teendőim mellett nem tudok elvégezni.
Ávágy bejárólányt/nőt keresek, aki ki tudja elégíteni ilyen irányú igényeimet, cserébe jó órabért, ha otthon vagyok, fenomenális társaságot és luxus munkakörülményeket kapsz.
Csak a limitált szériás sci-fi ereklyéimhez, és a teknősszoborral jelzett feng-shui szerencsesarkamhoz ne nyúlj.

Jelentkezni Sarnyai Csabánál, minden csatornán, amit meg tudsz mozgósítani (mentál, telefon, email, fészbúk, postagalamb, morze- és füstjelek.)2013.06.28 21:15:47Lakótárs kerestetikVarázsVilág

Apró


Hölgy lakótársat keresek a Nagytemplom utca 34 3/B lakásba.
Előny ha jártas vagy a konyhában, és esetleg jobban bánsz a mosógéppel.
Bérleti díj nincs! A rezsi és a közös költség felét kell állni, ezekről személyesen tárgyalunk.
Érdeklődni lehet facebookon, mentálban, levélben, tumblren és telefonon. Jelige: Farkaslak - Cséplő Koppány


2013.06.26 19:34:57Nátán és a szesz Chili

Hír


Sokoray Nátán alkoholproblémájáról már egy korábbi lapszámban írtunk, ám a most nyilvánosságra került fotók bizonyítják hogy a legifjabb Sokoray azóta sem tudta letenni a poharat. Egy hétvégi partin csípte el riporterünk jócskán illuminált állapotban. A szintén jelenlévő Sokoray Erik sem volt már épp józan, de kérdéseinkre nem kívánt válaszolni. Úgy tűnik ő sem tud gátat szabni Nátán önpusztító ivászatának. - MLT


2013.06.24 21:38:41Magyar mágusok tűntek el a spanyol tengerenVarázsVilág

Hír


Eltűnt egy Mallorcáról a spanyol Valencia városba tartó komp ma hajnalban. Több magyar máguscsalád tagjaival egyetemben mintegy félszáz varázstalant keresnek a spanyol hatóságok. Az utasszállító kompnak délelőtt 10 órára kellett volna megérkeznie. A tervezett időpont előtt néhány órával viszont már megszakadt a rádiókapcsolat. Hozzátartozók megerősítették, hogy az eltűntek között van Lázár Zalán, a magyar férfi jégkorong válogatott kiemelkedő mezőnyjátékosa és családtagjai. Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke úgy nyilatkozott, a csapat testvéreként tekint a fiatal sportolóra. „Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, amit ilyenkor lehet. Úgy terveztük, Lázit ez év végén a National Hockey League-ben (NHL) látjuk viszont” – - nyilatkozta az elnök.
A kompot talan radarokon nem találták, a mai napon megkezdték a mágikus hatóságok is a kutatást. Előzetes spekulációk szerint a szállító félúton borulhatott fel, nagyjából hajnali öt órakor. Ebben az esetben pedig túlélőkre kevés az esély.


2013.06.04 15:17:08Greenpeace-es mágusok tüntettek Parlament előttVarázsVilág

Hír


Az árvízveszély miatt nagyjából egy tucatnyi Greanpeace aktivista fejezte ki tüntetés formájában aggodalmát a Margit-sziget Teknősért. A környezetvédelmi minisztérium szóvivője szerint azonban eddig minden rendben a Teknőssel is, illetve a többi rendkívüli eszmei értékkel bíró, az árvízveszély sújtotta területen élő mágikus lénnyel. Ellenkező esetben természetesen van vészforgatókönyvük.


2013.05.25 00:57:43A mágusok közöttünk járnakIndex főoldalán - öt percig

Hír


Ezen cikk írója az elmúlt órákban olyan tények és események szemtanúja volt és olyan képi bizonyítékokkal szolgálhat, ami megrendítheti a világ vélekedését a természetfeletti lényekről, s a Könyves Kálmán korában esett kijelentésről, miszerint "Boszorkányok márpedig nincsenek".

Nádor utca, Városliget, Astoria. Csak pár helyszín, amit a szombati napon nem a pihenni, kikapcsolódni vágyó tömeg vett birtokba, hanem valami egészen más társaság. A tucatnyi fiatal csoportosan látogatta meg a budapesti helyszíneket, ahol aztán különböző érthetetlen szisztéma szerint bontották meg a fennálló rendet.

A Városligeti fiaskó érthetetlen módon nem maradt meg a köztudatban, holott több fiatal megjárta a valami miatt lezárt Vajdahunyad várat, a ligeti sokadalom fölött helikopterek hangja hallatszott, holott az ég tiszta volt, és az egyik fiatalember a társaságból egy ismeretlen tartalmú csomaggal, valamint több rúd dinamittal tért vissza az épület elé. A tárgyak az értesített tűzszerészek érkezése előtt azonban rejtélyes módon eltűntek.

Ugyanezen fiatalok több furcsa hatást generáltak melyeket többnyire - a laikus szemmel megállapíthatóan - egy-egy varázspálcával követtek el. Az eszközök szinte mindenkinél megtalálhatóak voltak.

Mit tudunk és mit nem a minket körülvevő világról? Mit csinálhat több kis csapatnyi fiatal a város forgatagában, míg mi munkába sietünk, kikapcsolódunk, éljük az életünket. Annyi bizonyos, hogy ezen cikk írója a mélyére fog ásni az eseményeknek.

Koncz Andrea
2013.05.25 00:56:08Eltűnt!MageBook

Hír


Több, mint 900 MageBook felhasználó osztotta meg annak a 6 éves, Mirarxos kislánynak a fotóját, aki a napokban tűnt el a budapesti otthona melletti játszótérről. A szülők nem nyilatkoznak, de a gemmáriusok nagy erőkkel keresik a lányt, a felhívás megosztói pedig mindenkit arra buzdítanak, hogy maga is tegyen így, hogy minél hamarabb megkerüljön a kislány.


2013.04.25 16:08:28Nátán, mi lesz veled?Chili

Hír


Szemfüles riporterünk egy népszerű maróti kocsmában csípte el a legifjabb Sokorayt. Nátán, saját bevallása szerint, minden napját itt tölti. A további kérdésekre riporterünket dühösen elhajtotta. Ennyire megrendítette volna a családi tragédia? Így próbál továbblépni? A képeken látszik, hogy már a sokadik vodkanarancsot fogyasztja. Nátán, nem lesz ez így jó!

MLT


2013.03.14 23:51:47Egy birtok áraChili

Hír


Bár már több, mint egy hónap eltelt mióta új Hercege lett az éjlények társadalmának, a mai napig van pár tisztázatlan kérdés az üggyel kapcsolatban. Miért mondott le küzdelem nélkül Maier Krisztián? Hogyan tűrik az idősebb birtokurak, és birtokúrnők, hogy ilyen fiatal vámpír került a hierarchia tetejére? És hogyan kerülhet az egyes birtok egy alig pár éves vámpír hölgy kezébe?

Sokakat meglepett Krausz László első hercegi intézkedése, amikoris utódjául, az egyes számú birtok úrnőjének Atler Karolát nevezte ki. Az értetlenségnek az lehet az oka, hogy a hölgy - amelett, hogy kifejezetten dekoratív -, csak pár éve gazdagítja az éjlények társadalmát. Talán pont a nő átlagon felüli megjelenése miatt gondolják páran, hogy a Herceg nem a posztra való alkalmasságot figyelte, hanem más képességekre alapozva választott. Egyesek szerint nem ártana ellenőrizni a kisasszony térdeinek épségét sem. Ki tudja, lehet, már a politikában is működik a szereposztó dívány...?


2012.12.18 21:01:34Jótékonysági BálVarázsVilág

Hír


Jótékonysági Karácsonyi Bál

A Sokoray Család jótékonysági bált szervez, melynek teljes bevételét az árván maradt mágusgyermekek megsegítésére fordítja.

Időpont: 2012. december 25
Helyszín: Üvegpalota
Kezdés: 19 óra

A megnyitót rövid műsör, majd vacsora követi, zenét Plávics Enikő és a Consonum biztosítja.

Belépő: 5 tallér/fő, mely tartalmazza a vacsorát is.


2012.12.15 22:06:15HirdetésVarázsVilág

Apró


Problémája van a pálcájával? Baleset történt, vagy csak elöregedett és már nem működik olyan jól? Van megoldás! Keresse a Roth famíliát mentális üzenetben, s a lehető leghamarabbi időpontban állunk rendelkezésére, hogy megoldjuk problémáját. //Itt//


2012.11.16 22:52:50Eltűnnek a vámpírok?Pletyka

Hír


Főleg rosszabb körökben terjed az a szóbeszéd, hogy eltűnnek a vámpírok. Néhányak csak rálegyintenek, párak szerint elköltöztek.. de vannak olyanok, akik szerint aggasztó ez a dolog, mivel egyik napról a másikra tűntek el az illetők. A VV-ben semmi és a hercegség sem beszél erről.


2012.11.10 18:47:07TárskeresésVarázsVilág

Apró


Szexi, 23 éves, orosz vadmacska szeretné, ha valaki tartós simi-simi mellett megszelídítené.
Persze nem könnyű feladat megzabolázni, ha könnyen feladod, akkor ne is próbálkozz!
Csak ha tényleg (!!) komolyan gondolod, akkor jelentkezz!
Üzenetet mentálisan vagy a szerkesztőségen keresztül. :)
//itt.//


2012.10.25 23:00:11Délegyházi Tökfesztivál – 10.27Programfüzet

Hír


Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Délegyházi Tökfesztivált október 27-én szombaton, reggel 9-től este 19-óráig,a Kölcsey Művelődési Központban.
Ezen a napon tökfaragó-verseny, tökös étel-különlegességek, jelmezverseny, gyermeksarok, kézműves foglalkozások és töklámpás felvonulás várja a családokat egy igazán kellemes kikapcsolódásra.


2012.10.25 23:00:00Töklámpások éjszakája – 10.26, 19hProgramfüzet

Hír


A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezik a Töklámpások éjszakáját a Margitszigeten.
Sejtelmes fények, borzongás, kísérteties hangulat lesz idén is a második Töklámpások éjszakáján. A program során kifaragott töklámpásokat, gyertyákat gyújtanak meg a szigeten a templomi romoknál!
Találkozó: 19:00-kor az 1-es villamos "Népfürdő utca" megállójánál!


2012.10.24 23:13:26Arany Szalamadra Patika - és GyógynövényboltVarázsVilág

Apró


Komponensre van szüksége? Bájitalt kell főznie, de nem tud? Az Arany Szalamandra Patika - és Gyógynövénybolt egész napos nyitva tartással várja vásárlóit Budapest szívében, a Váci utcától nem messze. Komponensek, gyógyfüvek, teák, alacsony áron, barátságos kiszolgálással!


2012.10.21 11:19:26TárskeresésVarázsVilág

Apró


163/28 telt, házias, értelmiségi hölgy keres nemdohányzó, kompromisszumokra kész társat 28-45 éves, egzisztenciájában stabil férfi személyében. Levelek és mentális üzenetek a szerkesztőségbe.
// Avagy belső üzenet ide kattintva.//


2012.10.16 15:21:26Sztárpár?MaxiMixMini

Hír


A napokban kapott szárnyra az a hír, miszerint Raffai-Fodor Zoltán (33), az Üvegpalota elismert színész-rendezője, és a mágikus rádiózás híressége, illetve a Család új üdvöskéje, a befutó címlaplány, Steigerwald Veronika (17) egy párt alkotnak.
A kettőst több megerősített forrás szerint látták már egymásba gabalyodva az Üvegpalotában, illetve annak környékén - mint kiderült a Steigerwald család otthona ugyanis nem messze található a kulturális központtól.
A románc kibukása egyrészt a pár közötti jelentős korkülönbség miatt is nagy témának bizonyul, de azt a kérdést is érdemes feltenni, hogyhogy Veronika lett a pénteken megjelenő időszakos, az Üvegpalota által kiadott magazinnak új címlaplánya? Protekcióról, vagy valódi rátermettségről beszélhetünk? Bízzunk benne, hogy az Üvegpalota vezetése továbbra is a tehetséget pártolja.


2012.09.15 16:28:10Kigyulladt a VarázsVilág nyomdájaSzóbeszéd

Hír


Az a hír járja, hogy ma hajnalban kigyulladt a VV nyomdája... A nagyokosok persze azt mondják, hogy csak műszaki meghibásodás történt.. de mi van a kétes pletykákkal? Lehetséges, hogy a korábbi nyomdászmester bosszulta meg leváltását? Esetleg a nyomda kopogószelleme űzött gonosz tréfát a mágustársadalom legnagyobb hírlapjával? Netán az irigyek próbálták meg lejáratni a lapot?


2012.09.10 20:46:39FELOLDOTTÁK A TELJES HÍRZÁRLATOT: MEGALAKULT AZ ÚJ KORMÁNY! VarázsVilág

Hír


A választások óta eltelt időben alig szivárogtak hírek a pártok háza tájáról, és most ki is derült miért: a színfalak mögött titkos és kemény tárgyalások zajlottak az új kormány megalakításáról.
A köztársasági elnöktől a választásokon győztes MMNP, Kaczár pártja kapott kormányalakítási megbízást, és azonnal elrendelték a hírzárlatot.
A tárgyalások nagyon hosszúra nyúltak, ahogy az MMNP kereste a lehetséges koalíciós partnert, még az is felmerült, hogy átadják a kormányalakítás lehetőségét. Erre azonban nem került sor, mert végül sikerült egy nagykoalíciós kormányban megállapodni.
Az MMNP és az SZMP együtt fogják kormányozni az országot a következő négy évben. Ezért a koalícióért azonban valószínűleg mindkét párt nagy árat fizet, de főként az MMNP. Az SZMP csak azzal a feltétellel ment bele a agykoalícióba, hogy ők adhatják a miniszterelnököt.
Magyarország mágikus miniszterelnöke tehát Szuhai Zsuzsanna lett. A kormány többségét az MMNP adja, így sok ismerős névvel találkozhatunk a miniszterek sorában. A likantróp kisebbségi képviselő pedig kívülről támogatta a kormányt megalakulásakor.
A hosszas tárgyalások és hírzárlat sem volt elegendő azonban egy végleges kormányprogram kialakítására, így arra csak a kormány megalakulása után fog sor kerülni.


2012.08.16 00:14:47Svári Zsolt megtámadott egy exgemmáriust.Hiteles Hírforrás

Hír


Szerda délután Szabó László bejelentést tett Svári Zsolt ellen, mely szerint az amúgy is kétes hírű miniszter mentálisan megtámadta a rend hajdani, éber őrét. Vajon indul kivizsgálás a még posztján levő minsizter ellen?


2012.07.20 00:42:14Államosítás!?Hiteles Hírforrás

Hír


Nem tudjuk más szóval jellemezni a mai napon a kormány által bejelentett intézkedéseket és igazából megdöbbenésünknek sem tudunk hangot adni a megfelelő módon.
Tényszerűen fogalmazva ez az intézkedés nem jelent mást, mint a Család vagyonának elvételét. Szerkesztőségünk nem bízik abban, hogy a megmaradó 49%-os tulajdonrésszel valódi beleszólást is hagyni fog a kormány az államosított családi vállalkozások működésében. Az 50%+1 egy szavazati arány új vezetőséget, új üzletszabályzatot és új alkalmazottakat is jelenthet.


2012.07.19 21:43:24Gazdasági szerkezetváltásVarázsVilág

Hír


A Magyar Mágusparlament mai törvénymódosításával jelentős változásokat vezet be a mágikus társadalom gazdasági életébe. A rendelkezéseknek megfelelően a mai naptól minden, kizárólagos magántulajdonban (családi tulajdonban) lévő vállalkozást részvénytársasággá kell alakítani, a Magyar Államot pedig 50%+1 részvénynek kell illetnie ezekben az új cégekben. Az új társaságok a Magyar Mágikus Vagyonkezelő felügyelete alá kerülnek.
A Máguskormány megnyugtat mindenkit, hogy ez a lakosság ellátásában, az árukhoz és a szolgáltatásokhoz való hozzáférésben semmilyen fennakadást nem fog okozni.
A megkérdezett gazdaságpolitikai szakértők az intézkedés előnyeként azt emelték ki, hogy így a szétaprózott, gyakran egymással - szó szerint - véres konkurenciaharcot folytató kis üzletek és szolgáltatók egységes, a saját érdekeik helyett az ügyfelekét szem előtt tartó szolgáltató és kereskedelmi szektorrá fejlődhetnek.
A törvény elsősorban a neves, régi máguscsaládokat érintő. Kerestük többek között Kaolia Villőt és Blaskovics család több tagját is, de senkit nem értünk el, hogy nyilatkozatra bírjunk.
Egy további rendelet a mai napon állami irányítás alá vonta a Núber Kutatóintézetet.


2012.07.15 16:49:18Bevonják az összes pálcát VarázsVilág

Hír


A máguskormány hétfőtől (07.16) arra szólítja fel Magyarország mágustársadalmát, hogy az összes pálcát szíveskedjenek leadni a Kormányépületek erre kijelölt pontján, illetve akik ezt nem teszik meg, azokhoz gemmáriusok szállnak ki, és veszik át azt hivatalosan.
A rendelkezés oka egy olyan bűncselekmény felderítése, amit az elkövető nem a saját pálcájával végzett el. "Ezen lépés sokkal gördülékenyebb, mint a lakosság egyenkénti emlékvisszafejtése" - nyilatkozta Willman Dávid, kormányszóvivő.
A gemmáriusok nagy erőkkel dolgoznak a bűncselekmény felderítésén, ezért arra kérnek mindenkit, hogy adja le a pálcáját. Aki ellenáll, az ellen hivatalos eljárás indul a gemmáriusi munka akadályoztatásáért.
A pálcák vizsgálata előreláthatóan három napig tart, péntekre már mindenki visszakaphatja a fókuszeszközét. Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük.


2012.07.15 14:17:53Inkompetens gemmáriusokHiteles Hírforrás

Hír


Megkérdőjelezhetetlen oknyomozás leplezte le, mennyire is tartják kézben országunk helyzetét polgáraink biztonságát a Gemmáriusi Hivatal tagjai. Egy átlagos gemmárius sötét múltjába, és megbotránkoztató jelenébe tekinthetünk bele.
A kormány a mai napig nem tesz semmit az Áristomból kiszabadult 12 rab, illetve a Budapesten szabadon szálló sárkányok ellen. A probléma a VarázsVilág bagatelizáló közleménye ellenében valós: "Az illetékesek dolgoznak az ügyön" - nyilatkozta Mészáros István, akivel a kormányépületek környékén készítettem interjúmat a minap. A gemmáriusnak láthatóan volt ideje velem foglalkozni ködös teendői mellet, egyébiránt ezen túl nem mutatott további érdeklődést a lakosságot fenyegető veszély iránt. A kérdésemre, miszerint milyen feladata van most, megválaszolatlan maradt.
Mészáros neve sokaknak ismerős lehet a 29.-én történt robbantás révén, ami a Kormányépületekben történt. Állítólag ezen gemmárius hathatós segítségével sikerült két egyént előállítani, és a Családosok megbélyegzését elkezdeni. Kérdem én azonban, mennyire hihetünk azon gemmárius kompetens hőstetteinek, aki a saját feletteseinek egyik tagját, Willman Dávidot "firkász"-nak titulálja. Kíváncsi vagyok továbbá a Kormányszővivő és Mészáros további foglalkoztatói mennyire vannak tisztában a gemmárius ködös múltjával. Nyomozásom ereményeként ugyanis kiderült, hogy a férfit 2007-ben a gemmáriusi állományon kívül helyezték egészen ideji újból behívásáig. Mit csinált a közte lévő években? És legfőképp: ha Mészáros testesíti meg az átlagos gemmáriust, mit várhatunk a lakosságot védelmező erőktől? A kérdéseket mindenki válaszolja meg maga, őszinte szívvel.
- Drasek Viktor


2012.07.15 00:34:28Új szabályozás a biztonságos mágikus közlekedés érdekébenVarázsVilág

Hír


A parlament ma elfogadta a közlekedésügyi főosztály felterjesztését, mely szerint mindenfajta határátlépést útlevélkötelessé* tegyenek.
A minisztérium kijelentette, hogy elsősorban a külső fenyegetéstől kívánják megóvni a lakosságot és az alvilág működésének nehezítésére hozták e döntést. A zöld határok és a személyes szféra védelme érdekében a kormány egy távoljárási szigorítást is bevezetett, mely kimondja, hogy ezután csak magánbirtokokra és kihelyezett távoljárási pontokra van mód illanni. A térfigyelő berendezések automatikusan visszafordítanak minden törvénytelen távoljárási-kísérletet.

*A térmágiákhoz egyedi útlevél kell, ezt a speciális okmányt a közlekedésügyi főosztály engedélyezési osztálya bocsájtja ki.


2012.07.14 19:59:41Egyesülnek a kormánypártok?Hiteles Hírforrás

Hír


Az FMP elnökének köreiből származó értesüléseink szerint már szövegezik a Mágusok Pártjának alapító okiratát, mely céljai szerint az ország összes Mágusát összefogja majd, megszüntetve a felesleges ellenségeskedést és széthúzást. Az új párt a két kormánypárt egyesülésével jön majd létre, de ahhoz bármelyik más volt párt tagjai is csatlakozhatnak majd.


2012.07.14 19:54:55A Fehér Mágia Pártja nagykoalícióra lép a Magyar Mágikus NéppárttalVarázsVilág

Hír


A múlt héten történt politikai változások után mindössze két párt, és független képviselők maradtak a mágikus parlamentben, így a rivalizálás szerepe is lecsökkent. Az FMP a kormánytag Scheibelhoffer Rudolfot kérte fel arra, hogy keresse fel az MNNP-t és ha nem tapasztal elutasítást, akkor kezdje meg a nagykoalíciós tárgyalásokat.
Pénteken már közös sajtótájékoztatón jelentette be a kért párt az együttműködését. Ahogy a Nemzetvédelmi Miniszter a sajtótájékoztatón kiemelte, ez az együttműködés megteremti azt a szükséges összhangot, amire alapozva a nemzet további felemelkedése megvalósítható.
Az MMNP részéről nyilatkozók kiemelték, hogy bíznak abban, hogy a kormányba kerüléssel még többet tudnak tenni az országért, az állampolgárokért, a választóikért.


2012.07.11 01:02:36Baleset az ÁristombanVarázsVilág

Hír


A mágikus börtön őrei tegnap egy meghibásodásra lettek figyelmesek, melynek során négy rab kiszabadult, és a Balatonba zuhant. Megkeresésünkre a gemmáriusok csak a borzalmas tragédiáról számolhattak be: Mindegyik rab szörnyethalt a zuhanás következtében.
A hiba okát megerősített gemmáriusi felügyelet alatt még mindig kutatják.


2012.07.11 00:29:32Kitörtek az Áristomból!Hiteles Hírforrás

Hír


Meg nem erősített források szerint az Áristomban börtönlázadás tört ki, és közel tíz rab ki is szökött kedd éjjel. A gemmáriusok nem lépnek semmit. A szökevények köztünk járnak!


2012.07.08 10:36:05Sárkányok Pesten?Hiteles Hírforrás

Hír


A reggeli órákban többen is szemtanúi voltak, ahogy három kifejlett sárkánygyík tekergőzött Budapest felett. Megkeresésünkre Manyi Istvánné (87) kifejtette a látottakat. "Jó nagyaok voltak, és szálltak mindenfele, mint azok a meteorológiai léggömbök!" Csabai Péter (13) is nyilatkozott. "Ezek tuti, hogy nem léglabdasárkányok voltak!" Megkeresésünkre a kormány nem nyilatkozott. Vajon miért akarják, hogy sárkányok lepjék el Budapest egét?


2012.07.08 09:20:38Munkalehetőség idén nyáron is a Határtalaban VarázsVilág

Apró


A Határtalan nevű mágikus játékterem keres idén nyáron is játéktesztelőket július 20-29 időtartamban.
A munka típusa:
Egy készülő új típusú illúziótermet kell kipróbálni, az észlelt hibalistát, észrevételeket leadni. Az új terem valamelyest a tavaly Halloweenkor átadott "Három tükör termének" mechanikáján alapszik, tehát komplett, teljesen bejárható világot tartalmaz, küldetésekkel. A téma ezúttal a sci-fi lesz.
Amit kérünk:
Olthatatlan játékkedvet, kitartó kutakodást.
Amit kínálunk:
Magas bérezés, vámpíroknak és likantrópoknak szükség esetén biztonsági elzárás is kérhető. Hosszú (több napos) munka esetén szállást, étkezést biztosítunk. Jelentkezés: július 20-ig, a Határtalanban Molnár Gellértnél.


2012.07.06 14:26:29Kötelező véradás a likantrópkutatások folytatásáértVarázsVilág

Hír


A likantrópkutatások sajnálatos módon már egy ideje stagnálnak, ezért a járványügyi osztály új rendeletet hozott: legkésőbb július 20-ig minden magyar mágiát ismerő állampolgár köteles vérmintát leadni vagy a körzetébe eső véradóponton vagy pedig a Főnix könnye ispotály C épületében.
Ez a kötelezettség természetesen nem vontkozik éjlényekre. A rendelet értelmében van lehetőség halasztási kérelem benyújtására azoknak, akik nem képesek az adott időpontig leadni vérmintát, ellenben a két hetes türelmi idő lejárata után pénzbírságra és azonnali vérvételi kötelezettségre lehet számítani.

A vérvétel fájdalommentes, a pontos adatok szerzése érdekében lehetőleg az azt megelőző három órában ne étkezzenek vagy fogyassznak szeszes italt. A ngy hőségre való tekintettel mindenkit kérünk, ne feledkezzen meg a rendszeres folyadékbevitelről.


2012.07.06 12:50:14Események a MágusparlamentbenVarázsVilág

Hír


A Mágusparlament mai napon nagy többséggel (26 szavazat - 93%-os támogatottság - 1 ellenszavazat és egy tartózkodás mellett) elfogadta a Népköztársasági Párt betiltásáról szóló határozati javaslatot.
A magát tiltott önkényuralmi jelképekkel meghatározó párt a Gemmárius Hivatal többszöri felszólítására sem volt hajlandó szakítani ezzel a gyakorlattal, ezért döntött a kormánypárt a betiltásról szóló javaslatról.
Azt az ellenzéki MMNP és a likantróp kisebbségi képviselő is támogatta. A DVP három képviselője háromféleképp szavazott: egy képviselőjük igennel szavazott a javaslatra, egyikőjük tartózkodott, míg a párt elnöke, egyedüli képviselőként a parlamentben, elutasította a javaslatot.
Az elnök úgy nyilatkozott lapunknak, hogy ez a javaslat nem más, mint politikai szemfényvesztés, mondvacsinált javaslat a kormánnyal szemben álló pártok megszüntetésére. A DVP elnöksége nem sokkal a szavazás után kizárta a sorai közül a kormánypártot támogató képviselőt, mire tiltakozásul a korábban tartózkodó képviselő pedig bejelentette a távozását a párt frakciójából.
A Mágusparlament szabályai szerint egy frakciónak pedig legalább két fősnek kell lennie, így a mai napon a DVP parlamenti frakciója megszűnt.


2012.07.06 11:35:09Heti statisztikaVarázsVilág

Hír


A kormány új rendelkezéseinek hála végre sor kerülhet az igazi bűnösök lefülelésére is. Az ártatlanok még soha nem álltak ilyen aktív védelem alatt.
A héten ismét számos olyan embert állítottak elő, akik vétettek a - közmágusi szóval élve - Karszalagos törvény ellen. Ugyan a bűnösök egy része csak enyhe törvénysértést követett el, de néhány igazán renitens személyt is sikerült elkapni. A volt gemmárius, Mordai Albert például nem egy feddést kapott a kihágásaiért, felelőtlen, agresszív viselkedésével azonban mostmár a törvényt is a nyakára idézte. K. János, aki a Mordai Albertet letartóztató gemmáriusi csoport vezetője volt elmondta, hogy a férfi ellenállt, pozíciójára és múltjára hivatkozva tiltakozott a letartóztatás ellen. Természetesen az ilyen "javak" sem változtathatnak az igazságon.

Néhány személyt azonban hamis karszalag használata miatt vettek őrizetbe, melyhez, mint kiderült, illegális úton jutottak hozzá, nem maguk készítették. Ezúttal is felhívjuk a lakosság szíves figyelmét, hogy a karszalaghamisítást, vagy nem tisztázott helyről származó karszalag használatát a törvény szigorúan bünteti.

A héten telihold volt, és néhány százalékos javulás ismét érezhető volt a budapesti Falka populációja tekintetében.


2012.06.29 13:35:46Felhívás a lakosságot fenyegető veszélyreVarázsVilág

Hír


A csütörtök este robbant pokolgép ügyében két embert állítottak elő Mészáros István hathatós közbenjárásával, Ferency Miksát és Kanizsay Sebestyént. Ez nem az első merénylet, melyben a magukat tisztavérűnek nevező családosok keze van mint szervezet, ezért a közvélemény óvintézkedéseket sürget. Mivel a kapcsolódó ügyekben még folyik az eljárás, a válaszlépés várat magára, ám addig is a nagycsalád tagjait aurajelöléssel különböztetik meg, hogy felhívják a lakosság figyelmét a potenciális veszélyre.2012.06.29 12:15:17DragoníniumpüréVarázsVilág

Apró


Mértéktelen mennyiségű dragoníniumpürémet elcserélném.
Fahéj gazdája, Felföldi W. Dániel


2012.06.28 22:20:37Ingyenes internetVarázsVilág

Hír


A távközlés és a kommunikáció díjainak emelése után egy jó hírt is hallhatunk: a mágikus parlament ma megszavazta az emnet (vagyis mágikus internet, httm-típusú weboldalak) ingyenessé és széleskörűvé tételét. A megfelelő kódok elérhetőek a kormány ügyfélszolgálatán, melyet a megfelelő varázstalan/mágikus eszközökben kell aktiválni. A készülék újraindítását követően már lehet is használni az ingyenes emnetet - ígéri a mágikus szolgáltató.


2012.06.28 22:20:33Pokolgép robbant a kormányépületbenVarázsVilág

Hír


Az esti órákban merénylet történt Fehérváry Alexandra ellen. A kormányépületben először bombariadót fújtak, ám még a teljes kiürítés előtt felrobbant a pokolgép. A miniszterelnökasszony sérülései szerencsére nem jelentősek, ám a támadás következtében két gemmárius életét vesztette, öten súlyosan, tizenheten könnyebben megsérültek.


2012.06.28 21:08:42 Félig letépett plakett az utcán

Hír


Meddig megy el a kormány? A megfigyelőrendszer és a karszalagok után a talanok szemére teljes fátylat eresztettek - de mennyiben védi ez őket, és mennyire tartozik a mágusok egyeduralmához?


2012.06.24 21:09:49Befalazott múltVarázsVilág

Hír


Bejelentés alapján szálltak ki a gemmáriusok Veresegyházára, ahol három, korábban eltűntnek nyilvánított férfit találtak betonba öntve. A gemmáriusok talan leszámolásra gyanakodnak, a holtak kikérdezése holnap történik meg.


2012.06.22 12:08:06A Szabadból Fehér leszVarázsVilág

Hír


A június 3-án meggyilkolt pártelnök helyére új választást tartottak a Szabad Mágia Párton belül. Az elnökválasztás sikeresen lezajlott, az új elnök első intézkedései között pedig az SZMP beolvadását javasolta a Fehér Mágia Pártba. A jelenlévő médiatudósítók jelentősen meglepődtek ezen a tervezeten, azonban a párt tagjait úgy látszik nem érte felkészületlenül az elképzelés, megszavazták az indítványt.
A Fehér Mágia elnöke, a miniszterelnök, Fehérvári Alexandra nyilatkozatában örömmel üdvözölte a Szabad Mágia Párt csatlakozását a kormánypárthoz.


2012.06.21 11:46:37Új mágikus adópolitikaVarázsVilág

Hír


Magyarország Máguskormánya 2012. június 22-étől a következő adóváltozásokat teszi közzé:
az igazságos közteherviselés érdekében minden, havi 500 tallért meghaladó jövedelmet 50%-os személyi jövedelemadóval terhelünk a következőkben, valamint vagyonadót vezetünk be az 50000 tallért meghaladó vagyonokra, havi 1%-os mértékben.

Kis-Benedek Áron
Gazdasági és Pénzügyminiszter, FMP

Forrásaink szerin a Család körében az intézkedés különösen nagy felháborodást váltott ki, annak időzítése - a Családos bál időpontjára téve - pedig csak tovább fokozta az indulatokat. Nevét vállalva azonban senki nem kívánt nyilatkozni újságunknak.


2012.06.17 02:21:08Csillagként tündököl a Starlight együttes!3T

Hír


A Starlight befutószáma az Égig törünk most már három nyelven dobogtatja meg a rajongók szívét. Az angol mellett ugyanis héberre is lefordították, s noha furcsának tűnhet a választás, a számnak (és ezzel együtt az egész bandának) nőttön nő a déli és közelkeleti régiókban az ismerettsége.


2012.06.12 13:58:50Elszabadult Kentaurszállítmány VarázsVilág

Hír


Az Albániából Szlovákiába tartó kentaurszállítmány ma hajnalban Ipolydamásdtól északra felborult, és a mintegy negyven példányt (húsz nőstényt, tíz hímet és öt-öt csikót) számláló csorda, mely elegendő lett volna a Cseh-Szlovák közös mágikus lény rezervátum kentaurállomány újraélesztéséhez, megvadult. Egyelőre nem tudni, szándékos rongálás vagy baleset okozta a szállítmány megsérülését, de valamennyi példány elszabadult, és jelen pillanatban is a környező erdőkben tanyázik.


2012.06.11 23:17:54Júliusi könyvmegjelenés - Árnyékos oldalVarázsVilág

Hír


A nyár közepén tervezi megjelentetni első könyvét Gedney Dante. A könyv címe "Árnyékos oldal" lesz, a borítótervet és az illusztrációkat Tóth Csilla készíti majd. Az író neve ismerős lehet azoknak, akik szeretik a kissé morbid, de sokat mondó történeteket. Publikált már a "Jelenkor"-ban, az "Élet és irodalom"-ban, de megjelent novellája a "Galaktikában" és a "Turulpenna" nevű mágikus lapban is.
A szerző elmondása szerint az "Árnyékos oldal" karakterei vele, mellette élnek, és addig nem hagyták nyugodni, míg meg nem írta azokat a róluk szóló történeteket, amiket nap mint nap a fülébe súgdostak. Műfaja szerint a könyv egyaránt tartalmaz fantasy és horror elemeket, és inkább a 12 éven felüli olvasóknak ajánlják.
Gedney Dante a jövő héten ad majd interjút lapunknak, amiben mesél majd az életéről, az írással kapcsolatos érzéseiről, technikáiról.


2012.06.10 01:04:33Mégsem baleset volt a varázstárgy szakértő halála? MaxiMix

Hír


Kaolia Vince 2010-ben történt váratlan halála megrázta a mágustársadalmat. Az utóbbi időben napvilágra került információk tükrében azonban már más színezetet kap a dolog. Az eddig makulátlan hírnevű Núber Cecília, akit nemrég megvádoltak Vujicsics Andrea alattomos meggyilkolásával annak idején úgy nyilatkozott, hogy ő látta utoljára életben a szakértőt. Nem volna lehetetlen, hogy kicsit többet tud annál, mint amit ezen a kihallgatásán elmondott.
Riporterünk felkereste Kaolia Villőt az otthonában, ő viszont nem nyilatkozott az ügyben.
A kérdés nyitott tehát. Lehetséges, hogy a Núber Kutatóntézet vezetője vérrel mázolta sikerhez vezető útját? Mi áll a sok sikeres régészeti kutatás hátterében? Van olyan, amit elhallgatnak akár a cégtársak is? Azért kellett meghalnia Vincének, mert tudott valamit, ami alapjaiban rombolja szét a Núber Kutatóintézetet?


2012.06.05 22:17:25Önkéntjelentkezőket keresünk!Mágikus lapok

Apró


Orvosi likantrópkutatáshoz keresünk önkéntjelentkezőket. Magas bérezés!
Jelentkezés a Főnix könnye Ispotályban.


2012.06.05 21:42:40Helyettesítés (MLI, Bio, Kém)Martioni suliújság

Hír


Értesítjük a tanuló ifjúságot, hogy Mágikus Lények és idomításuk, illetve Biológia és Kémia órákon a tanév végéig Herczeg Tünde tanárnő fog helyettesíteni.
A kérdéses évvégi osztályzatok kapcsán is ők keressék fel ezen tárgyakban érintettek!


2012.06.05 13:59:23Antikvárium KlubMindenféle újságban

Apró


Nincs hobbija?
Nyomasztja felgyorsult világunk személytelensége?
Szeretné értékesen, meghitt, hangulatos környezetben tölteni a szabadidejét?
Leülne pár órára csak azért, hogy egy jó könyvbe mélyedjen?

Akkor az Antikvárium Klub csak Önnek szól.


A szöveg ma már szinte csak a monitorról jön, papírterméket mind kevesebbet veszünk a kezünkbe. A budapesti antikvárium és olvasókör szeretettel vár mindenkit, aki szeret olvasni, művelődni, szereti a régi atmoszférát, és szívesen merülne kötetlen beszélgetésbe akármilyen témakörben egy csésze tea, vagy kakaó társaságában.
(Ugyanitt könyvek, teljes könyvtárak, térképek, metszetek, plakátok, képes levelezőlapok, fotók, kéziratok és egyéb papírrégiségek vásárlása)


2012.06.03 22:50:20Okok a gyilkosságraMaxiMix

Hír


A szombat hajnalban elhunyt Vujicsics Andreát most már biztos, hogy megölték, ismeretlen eredetű mérget juttattak szervezetébe. De vajon ki tehette ezt, mi okból és hogyan? Lássuk hát a gyanúsítottakat:
Sziklás Géza boldog családi körben él. Hatvan évnyi politikai pálya után két évvel ezelőtt visszavonult somoskői birtokára, innen publikálja a kertgondozási és orchideaápolási esszéit. Mégis mi köze lehetne ennek a tisztességben megőszült dédnagypapának a fiatal pártelnökhöz? Nagyon is sok! Géza ugyanis a felesége halála (melyet állítólag végelgyengülés okozott) után két évvel közeli kapcsolatba került a fiatal Szohó Nikolettel, Vujicsics Andrea botanikus féltestvérével, amit, érthető okokból, a néhai pártelnök helytelenített. Nikolett és Géza pénteki találkozójának is ő vetett véget, testvérét egyszerűen hazazavarta, ám ő maga közel tíz percet veszekedett még a férfival, aki csak kurta, elutasító válaszokkal illette, tagadva, hogy bármilyen kapcsolat lenne Nikolett és őközte. Vajon a kései szerelem elég indok lehetett egy ilyen szörnyű tetthez?
Núber Cecília neve mindenkinek ismerős lehet a Núber Kutatóintézet révén. A régész kisasszonynak igazán nem lehet sok köze Andreához. Vagy mégis? A magyarországi kutatások idei legnagyobb fogásának ígérkezik ugyanis a Dombóvártól nem messze eső Köztes-Mocsolád, melynek feltárási jogáért Andrea is harcolt, családi történetére hivatkozva. Bár kevesen tudják, Cecília kiváló bájitalföző, s ennél is gyanúsabb az a körülmény, hogy a pénteki megbeszélésüket követően kénytelen volt megegyezés nélkül távozni. Fültanúk éles szóváltást is hallani véltek a két nő között. Vajon a jogi vita elegendő indok lehetett egy ilyen szörnyű tetthez?


2012.06.03 22:42:47Meggyilkolták a Szabad Mágia Párt pártelnökétVarázsVilág

Hír


Vujicsics Andreát péntek éjjel szállították a Főnix könnye ispotályba súlyos mérgezésre utaló tünetekkel, s habár a szerpentáriusok mindent elkövettek, hogy megmentsék, szombat hajnalban életét vesztette a pártelnök. A holttest kikérdezését követően két gyanúsítottat fog kihallgatni a kormány, Sziklás Gézát és Núber Cecíliát.