A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz

Karakterigénylési teszt

A most következő teszt kitöltésével kérelmezhetsz magasabb tudást igénylő karaktert. Ennek teljesítése azonban még nem jelenti, hogy automatikusan jogosult vagy erre a lehetőségre: a megfelelő számú helyes válasz megadása esetén csupán az első lépcsőn vagy túl. A kiértékeléssel együtt meg fogod kapni az eredményt, hogy milyen típusú karakter indítására van lehetőséged, s ezek után alkothatod meg a karakter részletesebb leírását és előtörténetét (a martionos adatlapok mintájára), amit majd később a Mesélők bírálnak el, egyénileg.

Ez a kétállomásos rendszer azt biztosítja, hogy nem lépsz felsőbb évfolyamos, Martionos diákkal, vagy épp külsős, esetleg felnőtt karakterrel teljesen felkészületlenül a világunk Játékterébe. A tesztnek való nekiugrás azt feltételezi, hogy olvastad és tisztában vagy az oldalon bevett szokásokkal, szabályokkal, jelrendszerrel, illetve megfelelő mértékben tisztában vagy a világleírással is.
A teszt kitöltésének felesleges előzetes ismeretek, és a fent említett dolgok elolvasása nélkül nekikezdened. Érdemes szétnézni az erről szóló menüpontokban, érdeklődni az oldalon játszóktól, és vezetőségtől, Mesélőktől.

Teszt kitöltési segédlet

 • A teszt modulokból áll: Magasabb évfolyamos diák, Felnőtt, Született, Speciális hátteret lehet ezekkel igényelni. Mindegyik modul az előzőekre épül, vagyis ha egy Született karaktert szeretnél alakítani, ahhoz ki kell tölteni a Magasabb évfolyamos diák és a Felnőtt kérdéssort is.
 • A kérdések feleletválasztó típusúak, vagyis négy lehetséges megoldás közül kell egyet bejelölni. Az esetek többségében csak egy jó megoldás létezik, ezeket mind megtalálod az oldalon, többnyire A Szerepjátkról menüpont alatt.
 • A teszt beküldését követően azonnal megjelenik az eredmény.
 • Egy modul tíz kérdésből áll, és ebből legalább nyolcat helyesen kell megválaszolni, ha adott típusú karaktert indítanál. Figyelni kell azonban a megelőző modulokra is, ugyanis azokból is el kell érni összesen 80%-ot. Vagyis ha Született karaktert szeretnénk készíteni, legalább 80%-ot el kell érni, valamint a Magasabb évfolyamos diák és a Felnőtt modulnak együtt is legalább annyinak kell lennie (pl.: Jó a 60-100, 70-90 arány)
 • Azok a kérdések, melyekre hibás választ adtál, megjelennek legalul.
 • Sikertelen teszt esetén nem jelenik meg továbblépési lehetőség, és legközelebb egy hét múlva lesz alkalmad kitölteni ismét.
 • Sikeres teszt esetén azon modulok alatt, melyek megfelelnek a követelményeknek, megjelenik egy link, mellyel már elérhető a karakteralkotás. "Jogosult vagy ... karakter regisztrálására. Regisztrálom!"
 • Fontos, hogy figyelmesen olvasd el a kitöltési segédletet! A beállítások kivételével minden mezőt ki kell tölteni, továbbá van lehetőség feltölteni egy xls fájlt, mely tartalmazza a számolós karakterlapot (ez a született és speciális karaktereknek kötelező). Végül pedig el kell fogadni a használati feltételeket.
 • A Mesélőknek joguk, egyszersmind kötelességük elolvasni és véleményezni a beküldött karaktert. Figyelmesen olvasd végig, mit írnak, ha változtatást kérnek, teljesítsd, ha csak javaslatot tesznek, gondold újra a dolgot. Legközelebb tesztet a karakter regisztrálását követő egy hét múlva tölthetsz.
 • Ha már rendelkezel egy vagy több karakterrel, ahhoz, hogy a Mesélők elfogadják az új karakteredet, minimum átlagosan 75 hozzászólással kell rendelkezned az utolsó öt karaktereddel.
 • Miután elolvastad és elfogadtad a fentieket, Kezdődhet a Teszt!

A teszt kitöltése előtt, hogy az adatokat el tudjuk menteni, létre kell hoznod egy ÁlomVilág felhasználóprofilt, amivel később bejelentkezhetsz majd. Írd be az e-mail címed az oldal tetején lévő jobb felső mezőbe és kattints a regisztráció gombra a regisztráció megkezdéséhez. A megadott e-mailre kiküldünk egy aktivációs levelet, amelyben található linkre kattintva aktiválhatod a címed és létrehozhatod a felhasználónved, jelszavad.
Ha már van fiókod, akkor a karaktered regisztrálása előtt kérünk, jelentkezz be.