A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz

Tantárgyak listája

Az alábbiakban olvashatod a Martion mágikus tantárgyainak rövid leírását.

BIT - Bájitaltan


Leírás:
A tantárgy keretében a bájitalkészítés művészetével ismerkedünk meg közelebbről, az egyszerű főzetektől elindulva a komplexebb bájitalokig. A tárgy a negyedik tanévtől szerepel az órarendben, az utolsó két évben fakultációként vehető fel.

Tanulható képzettségek:
Alapvető ismeretnek számít a Komponenstan tárgy keretein belül elsajátított tudásanyag, így ezen részeket csupán ismétlés szintjén érintjük. A fő hangsúly magára a bájitalfőzés folyamatára, illetve azok hatásának részletezésére kerül. A fakultációk során lehetőség nyílik a személyre szabottabb oktatásra, az elsajátítható anyag a továbbtanulási szándéknak, illetve az egyéni érdeklődésnek megfelelően alakítható.

Továbbtanulási irányok:
Eötvös Loránd Tudományegyetem, Elméleti Mágia Kar
Kormon Lehel Tehetséggondozó Mágusképző Intézet

DOM - Defenzív és Offenzív Mágiák


Igézés, bűbáj, átok, asztrál, mentál, föld, tűz, víz, levegő, élet, halál...
A diákok ennek a tárgynak az óráin a mágia nem csak hétköznapi használatával ismerkednek meg. A tárgy egyforma hangsúlyt szentel a védelmi és a támadó mágiáknak, hiszen előbbieket csak akkor tudjuk alkalmazni, ha ismerjük az utóbbiakat is. Az átváltoztatások kivételével minden varázslattípust, és az összes kategóriát meg lehet ismerni az órán (tűz, víz, föld, levegő, élet, halál, asztrál, mentál, semleges).

MLI - Mágikus Lények és Idomításuk


Tanulható képzettségek:
Biológia, Kémia, Idomítás, Komponenstan, Varásztárgyak ismerete
Továbbtanulási irányok:
Eötvös Loránd Tudományegyetem, Elméleti Mágia Kar


RKT - Rúna- és Keletimágiatan


Leírás:
A tanórákon megismerkedhetünk az olyan mágiaformákkal, amit nem igével és pálcával végzünk: rúnákkal való mágia, asztrál-, és mentálmágia, különböző térmágiai alapok, rituális mágia. Elsajátítása általában egy hosszabb folyamat része, ugyanis a felhasználandó eszközöket meg kell tanulnunk alkalmazni. A tantágy negyedik évfolyamban vehető fel, ötöd-, és hatodévben fakultációként, egyéni oktatásként vehető fel.
Tanulható képzettségek:
Rúnák ismerete (különböző mágikus rajzolatok megalkotásának, kombinálásának, és felismerésének tudománya), Idézés (rúnák mágikus úton aktívvá tétele, avagy feltöltése), Befolyásolómágiák (Mentál - az elme befolyásolása és Asztrál - érzelmek befolyásolása), Démonlógia (más síkokról érkező teremtmények ismerete)
Továbbtanulási irányok:
Kormon Lehel Tehetséggondozó Mágusképző Intézet
Eötvös Loránd Tudományegyetem, Elméleti Mágia Kar
- keletimágiák elmélete és kultúrája
- pedagógia és pszichológia (asztrál-mentál)
- orvoslás és gyógypedagógia (asztrál-mentál)