A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Dr. Núber-Maundrel László

 
Beosztása: Ügyvéd

Nem: Férfi
Életkor: 54 (születésnap: augusztus 21.)
Testalkat: Sportolónak is beillene magas, izmos alkatával, de meg kell hagyni, bolond a nő, aki öltönyben nem kér belőle.
Vonások: Markáns, kissé kemény vonások jellemzik, orra úgy tűnik, egyszer (netán kétszer is) betört, és nem rakták rendesen helyre.
Szem: Szürkészöld, zöldeskék, vagy épp szürkéskék. Valójában seszínű.
Haj: Gondosan nyírt, rövid, évszaktól függően szőkés- vagy épp sötétbarna.
Általános öltözet
Mivel legtöbb idejét a munkájának szenteli, csak kevesek mondhatják el magukról, hogy látták már nem elegáns szürke vagy kávészín öltönyben. Általában a világosabb színeket kedveli, ém a mintákat egyáltalán nem. Leszámítva a hajszálcsíkot a szmokingon, és a maga anyagában mintás nyakkendőket.
Első benyomás, kisugárzás
Akárki is légy, egyből megérzed, hogy ő a főnök. Akkor is, ha nem. Nem szimpatikus, de nem is antipatikus, csak éppen tekintélyt sugárzó. Nem kell sokat ismerkedned vele, hogy tudd, gyűlöl veszíteni - s általában nem is szokott.

Leírás


Maundrel... Maundrel.. ízlelgesd még a nevet, hátha eszedbe jut, ki is ő. Meg is van. A Maundrel ügyvédi iroda a mágusok, különösen az éjszaka lényei körében az egyik legnépszerűbb jogászati magánvállalkozás (Híres 1). Jó ha tudod, a cég jelen pillanatban csak és kizárólag Maundrel Lászlóból áll, így talán okosabb is lenne, ha róla beszélnénk. Tudnod kell, ő maga vérfarkas. Ne ijedezz már, még a legjobbaknál is előfordulhat ez a kellemetlen betegség, s még mielőtt visszakoznál, hogy őt válaszd, győződj meg kiváló tulajdonságairól.
Curia utca - a Ferenciek terétől öt percnyi járásra az elegáns bérházak közül az egyik az ügyvédi iroda. A két helyiség ideális terepet nyújt az irodának. Belépve te is tapasztalhatod, a méregzöld kanapé előtt van pár újság a füstöltüveg dohányzóasztalon, és az egyik sarokban -számítva a kicsikre- színezők, ilyesmik vannak. Futja miből (Anyagi háttér 1).
De elég is volt a várakozásból. Az előző kliens távozik, s te következel. Nem kell neki határidő napló, hogy tudja, mikorra ki érkezik, így ahogy belépsz, közli a neved (Fotómemória 4: adatok). A széles ablakok háttér megvilágítást adnak a vállas széknek. Felkel, s asztala mögül udvariasan kezet ráz veled. Nem valószínű, hogy kiszúrod, de alaposan megszemlél téged, s ha valamit mégis rejtegetsz, csupán az aurád könnyedén leleplez (Auralátó).
A korábban leírt problémát végre személyesen is előadhatod, s ő végighallgat, bólint. Te is tudod, jogtalanul perelsz, ő mégis elvállalja az ügyed, hisz ez a dolga. És ami rosszabb: Meg is nyeri neked - a gyenge akaratúak mind vezetőként tekintenek rá. Logikus érveléseivel nehéz vitatkozni, s ha más nem, két rossz közül a kisebbet kell választani (Joker).

Ha ügyfélként kerülsz a közelébe, ugyan mi félnivalód lenne tőle? Ő oltalmaz téged a saját bűneidtől, nem vet meg, tisztességes, magabiztos. Ha ellenfélként kerülsz vele szembe... nos, inkább ne tedd, hisz emberi alakban is épp olyan energikus, erős, mint átváltozott alakban, mintha mindig birtokolná a fenevad erejét. Persze a helyedben nem várnám meg, míg megjelenik előtted a nagyvad.

De beszéljünk talán egy kicsit a múltjáról. Fontos, ha egyszer az életrajzáról lenne szó, nem igaz? Balkézről származó tisztavérű család sarja - és mint ilyen, neki is megvan a maga fogyatékossága. Rá kell nézni, s lehet tudni, nem testi. Mágikus. Ha tudna rendesen varázsolni, akkor is csak a nagykönyvben leírtaknak megfelelően, kötött formulákkal lenne rá képes. De meg kell vallani, még így se épp szerencsés - persze ez általában elmondható róla. Ha valami kellemetlen eset történik, szinte biztos, hogy ő is ott van.(Szerencsétlen).
Sokmindenhez nincs tehetsége (Jövő hiánya I-II), és kíváncsi természete folytán sok olyan helyzetbe került, melyben ez ki is derült. Jártál már például a konyhájában? Hús hátán hús, mindenféle konyhaművészeti igények nélkül. Mintha most jött volna a vadászatból. Ebből kifolyólag viszont ha eljön az idő, mindig jóllakott.
Mindenki pontosan tudja, mi történt 1999-ben a kamaraerdei környéken, vagy talán tévedek? Mindenesetre ott és akkor esett az eset, hogy a két Maundrelből mindössze egy maradt, s ráadásul az is csak likantrópként élve túl az esetet. A falka ugyan befogadta volna, de ő inkább amolyan magányos farkas - hiába akadna gondoskodó kéz, úgy éli életét, hogy rajta senki sem segíthet - nem véletlen, ha ennyire elidegenedett az emberektől, mára korántsem csapatjátékos, együttműködésre képtelen.
Hogy labilis lenne, senki nem mondhatja róla meg - bár tény és való, rendkívül könnyen beazonosíthatná akárki. Nem kell azonban félteni. Valódi túlélő, ezt akárki bizonyíthatja, aki valaha próbált rá bármiféle ártó mágiát használni (Mágiaimmunis), de ha mégis történik valami szörnyűség, életbe lép a védelmi reakciója.

Fizikum: 19 - Ép testben ép lélek. Ha el akarja kerülni a tömött, pesti konditermeket, muszáj otthon edzenie - s ennek megfelelően rendelkezésére áll minden.
Ügyesség 11 - Nem mondanám különösebben tehetséges artistának. Mitöbb, kétes, hogy fenn tud maradni egy hajszálvékony kötélen. Szerencsére azonban erre semmi szüksége.
Észlelés 17 - Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, becsaphatod. Szinte semmi nem kerüli el a figyelmét, az utolsó rezzenésedtől a körmöd alól kipucolhatatlannak hitt alvadt vérdarabok is észreveszi. Szerencsére a Te oldaladon áll.
Megjelenés 13/15 - Talán nem a legsármosabb negyvenéves likantróp, de bolond az, akinek kicsípve, nyakig elegánsan nem jut eszébe, hogy milyen is lehetne közelebbről megszimatolni azt a márkás aftershavet.
Intelligencia 17 - Szereti, és érti a szakmáját. Vág az esze, gyorsan kapcsol, s erre te is hamar rájöhetsz, nagyjából öt percnyi beszélgetés után.
Akaraterő 19 - Meg akarod győzni valamiről? Sok sikert.
Mágia 6 - Valamicskét konyít a mágiához, mégis inkább talanok módjára él, a mindennapi tudományt többre becsüli a hókusz-pókusznál.

Mindenképpen fontos továbbá megemlíteni, hogy van egy fiatalabb testvére. Sokkal fiatalabb. Persze ennek oka nem más, mint hogy ő túl korán, öccse, Leó pedig túl későn született. Mindenesetre jól kijönnek egymással.

//Karakterkép: Tom Cruise//


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2009.08.11. 02:08:22

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése