A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Domaniczky Ada

 
Beosztása: Bájitalmester
Nem:
Életkor: 30 (születésnap: január 27.)
Testalkat: Ami legelőször feltűnhet, az a magassága. Hosszú lábaival bőven megüti a 180 centit, de ha magas sarkút vesz fel, megvan az 183 is. Jobban megnézve látható, milyen kórosan vékony, mellei kicsik, karja kissé csontos, egy deka izom nincs rajta.
Vonások: Babaarcú teremtés, hatalmas barna szemekkel, pisze orral és lekerekített állal. Inkább mondanák gyermeki felnőttnek, mint érett nőnek, ahhoz még várnia kell pár évet.
Szem: Egészen sötétbarna, vagy ahogy bátyja mondani szokta, olyan, mint a jól elkészített forró csoki.
Haj: Fekete és hullámos, hacsak nem fésülte ki. Már jócskán a háta közepét verdesi.

Általános öltözet
Szeret divatosan öltözni, és az utóbbi időben jócskán megugrott ruháinak száma, mióta saját keresettel rendelkezik. Imád vásárolni, ha meglát a kirakatban egy felsőt vagy cipőt ami megtetszik neki, nehezen hagyja ott. Nadrág és szoknya egyaránt megtalálható a gardróbban, kis ruhák, szövetkabát, dzseki, farmer, bakancs, magas sarkú, sportcipő – amihez épp kedve van.

Első benyomás, kisugárzás
Bizalmatlan, de barátságos. Szívesen beszélget, segítőkész, ugyanakkor makacs és a legkisebb dolgok képesek kiborítani. Ez nála teljesen hangulatfüggő.

LeírásTalan apa és mágus anya harmadik, és egyben legkisebb gyermekeként jött a világra Balatonfüreden, 1994 telén. A család ekkor már nagyon széthúzóban volt, Ada egyfajta mentő övnek számított a házasságukat zátonyra futtatott szülők szemében. A kislány három éves koráig úgy – ahogy kibírták egymás mellett, mígnem egy nyári napon közös megegyezéssel aláírták a válási papírokat: Karlow Zaringham visszaköltözött Bulgáriába, de nem egyedül, ugyanis magával vitte nagyobbik lányát, Zorát is. Harmathy Virágnál maradt Martin és Ada. Nem bánta a nővér mentes életet, testvérével napi rendszerességgel keserítették meg egymás életét, így pedig beköszöntöttek rá a nyugodt és unalmas szürke hétköznapok. A kisebbik lány inkább ütött gyakorlatias, csendes bátyjukra, mint a hebrencs és örökké mozgó nővérére, így nem volt meglepő mikor a család többi tagja gyakran könyvek vagy papír – zsírkréta társaságában lelt rá.
Többek között ennek is köszönhető volt tartózkodása másoktól, mikor tizenegy évesen felvételt nyert a Martionba. Lassan barátkozó, bizalmatlan volt társaival szemben, utóbbi a mai napig meg is maradt, melyhez társult egyfajta zárkózottság is. A mai napig nagyon kevés embernek képes beszélni a problémáiról.

Kapcsolatok


Iskola évei során két emberrel tudott szorosabb, baráti kapcsolatot elmélyíteni: Sziklás M. Rebeka, szobatársa és egyben legjobb barátnője a mai napig, valamint Mészáros Bendegúz, fogadott bátyja és egyben ügyeletes lelki ápolója.
Szerelmi életét tekintve sivár, és kietlen plátói kapcsolatról beszélhetünk csupán, mely kimerült Sokoray Etele öt évig tartó imádatában. A fiú valószínűleg Ada létezéséről sem tudott, azonban az akkori diákmentorként munkálkodó lánynak lehetősége volt figyelemmel kísérni a legidősebb Sokoray életét, hát élt a lehetőséggel és csak akkor csökkent iránta érdeklődése, mikor a szappangyáros végleg az egyház szolgálatába állt.
Iskolán kívül barátainak tekinti még Boldog Kornélt, akivel egy félreértés után (a popsikenőcs nem mindig vazelin, ezt egy életre megtanulta) találkozni kezdtek, és mai napig a férfi az egyik, akiről tudja, hogy bármikor számíthat rá. még Lázár Nolával nem sokat találkozott a Martionban, ha látták is egymást, kimerült ismeretségük a kölcsönös fejbiccentésben – különös módon, mikor Ada elballagott, kerültek egymáshoz közelebb és keresik egymás társaságát a mai napig, pláne ha traccspartit akarnak tartani. Szintén iskola után lett jóban Kuruc Ákossal. Sokan azt mondják, az első csók emlékezetes és számottevő egy lány életében – ez Adánál nem teljesült, ugyanis a jól bevált meleg barátja, Ákos csókolta meg először tizennyolc éves korában. Nem bánja, ugyanúgy jóban vannak és bármikor felhívhatják egymást mindenféle nyűggel – bajjal. Másik kedves barátjával, akik szintén nem veti meg a férfiak társaságát, Rónai Fülöppel unokatestvére útján ismerkedett meg. A szőkeséggel akkor kerültek egymáshoz közelebbi viszonyba, mikor Zalán csúnyán kikosarazta őt, a lány pedig megpróbálta felkarolni a sírdogáló Fülit több – kevesebb sikerrel. A hawaii pizza azért néha segít elterelnie a gondolatait. Egyedül Kalmár-Erdődy Írisz az, akivel volt egy kisebb szünetük, mikor a lány külföldre ment, és mikor hazajött.. hozzáment feleségül ahhoz az idegesítő, tizenkét éves szintjén megrekedt Tiborhoz, akitől ő maga a mai napig irtózik. De ha neki ez kell.. áldása rájuk.
Kapcsolata Jánosi Achilles-szel pusztán szakmai, amit eleinte nagyon utált: a MágNTSz embere csúnyán megbírságolta egy névtelen feljelentés miatt, azóta viszont rájöttek, hogyan vehetik hasznát egymásnak, így időnként felkeresi a férfit Andrássy úti irodájában. Csupán egyetlen embernek sikerült elérnie az életben, hogy őt Ada ki ne állhassa, mi több, rosszul érezze magát a közelében: Csatári-Szabó Kornélnak. A fiúval eleinte leplezetlen gyűlöletet tápláltak egymás iránt, mikor azonban tudatosult bennük, hogy Kornél apja és Ada anyja egymásba szerettek, végleg kirobbantották maguk között a harmadik világháborút. Egyelőre kilátásban sincs a békeszerződés aláírása.
Noha Etele sokáig első számú férfiként kapott helyet az életében, nővére hathatós közreműködésével közelebbről is megismerhette a König Akadémia szépfiúját, Domaniczky Vincét. Eleinte ellenszenvesnek találta Vinnie viselkedését, sőt, kifejezetten irritálta, és két találkozás után elkönyvelte egy nagyképű, fellengzős alaknak akit a nőkön és bulikon kívül más nem is érdekel. Fogadást kötöttek, miszerint Ada el fogja érni, hogy ne szeressen bele, bebizonyítva ezzel, hogy nem kaphat meg minden nőt. Tévedett, a fogadás csúfos vereséggel végződött számára, de nem bánta: addigra bőven beleszeretett a férfibe. Néhány hónap után – ő maga sem tudja miért – Vince a szakítás mellett döntött, Ada pedig a mai napig nem érti, miért is lett vége a kapcsolatnak.

"Furcsa, hogy a legdrágább arc emléke is elhalványul. Legjobban a szemedre emlékszem; arra a csúfondáros tekintetedre, meg arra a selymes részre, észak-keletre a szádtól." - J.E.
DW szerinti értékek


Fizikum: Mióta azt a keveset sem eszem meg, amit eddig, azt hiszem, legyengültem kicsit. Mindenesetre könnyebb, ha pálcával reptetem a dolgokat, mostanában elég hamar kifáradok. (6)
Ügyesség: Akármennyire is próbálsz megzavarni, akkor is befejezem ezt a bájitalt. Mi? Nem, miért lenne nehéz? (15)
Észlelés: Hogy hol? Nem, én még mindig nem látom. Biztos ide raktad? (8)
Megjelenés: Anya szerint édes kisbaba voltam, és most is cuki vagyok. Pedig reggelente röhejesen festek, míg nem fésülködöm meg (ezért használok Sokorayt). (15)
Intelligencia: Nem fogsz átvágni a palánkon, tényleg ennyire hülyének nézel? Ha hiszed, ha nem, tájékozódom a világ dolgairól és még olvasni is szoktam. (13)
Akaraterő: Addig megyek, míg el nem érem, még ha bele is gebedek. (15)
Mágia: A családból nekem jutott a legtöbb, és élek is ezzel az adottságommal. (15)

Előnyök: A jövő ígérete II (bájitalok, távoljárás), Illékony, Kiváló tulajdonságok

Hátrányok: A jövő hiánya I - II, Gyakorlati elme, Allergia (mogyoró), Hendikep (3)


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.06.10. 19:45:12

Ez a karakter a [Cs] Domaniczky család tagja.

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése