A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Csonka Teodor

 
Beosztása: DiákmentorNem: Férfi
Életkor: 22 (születésnap: február 08.)
Testalkat: Tipikus lámpaoszlop. Égimeszelő alkathoz soványság párosul, és kissé suta, ügyetlen mozgásából kiderül, hogy rövid időn belül nőtt ekkorára. Izomzata (amivel igenis rendelkezik) tökéletesen láthatatlan.
Vonások: Mosolygós gödröcskék és alig kivehető szeplők. Nem néz ki idősebbnek koránál, kifejezetten kölyök képű.
Szem: Barna, ráadásul a sötétebbik fajtából, sűrű és hosszú szempillákkal.
Haj: Barna, szinte fekete. Félhosszú, állandó jelleggel kócos, mert a fésülködés olyan dolog amire mindig van kifogás.

Általános öltözet
Az adott helyzettől függ. Ő igazából bármiben képes jól érezni magát. Például semmi kifogása az öltöny ellen sőt, igenis megadja a módját, ha olyan rendezvényről van szó. De ha tudja, hogy úgysem mozdul ki semerre, a mackón kívül más szóba sem jöhet. Ha pedig olyan a kedve még képes inget is felvenni az órákra. Tehát eltekintve egy aprócska bibitől el lehet mondani róla, hogy igényes az öltözködés terén. Mivel azonban mindig van egy kis „de” itt miért ne lenne. Úgy tűnik, hogy a tornacipőn kívül másféle lábbelit nem nagyon ismer (esetleg nyárra a papucsot), és ha már itt járunk, meg kell említeni, hogy ebből komoly mennyiségeket halmozott fel magának. Mindenféle színűt és fajtájút természetesen.Első benyomás, kisugárzás
Megjegyzik. Nem tudni miért, egyszerűen csak kisugárzás. Lehet azért, mert ami a szívén, az a száján és ha már ez így van, akkor azt is eléri, hogy igenis figyeljenek rá ha beszél. De akár az is lehet az oka, hogy pofátlanul közvetlen és nagy valószínűséggel nem ismeri a személyes fogalmát. Nem mintha ő valaha is bármitől zavarba jött volna. Haragudni viszont nem könnyű rá, mert az egész kölyökben van valami gyerekes huncutság, amit valószínűleg sose fog kinőni.
Lételeme a káosz. Valahogy az otthoni légkörre emlékezteti… Ha esetleg honvágya támad meglepő ügyességgel talál rá bármilyen balhéra vagy ha nagyon szükséges okoz ő magától is, ez lényegtelen részlet. De jobban szeret csak kívülállóként szórakozni az ilyen helyzeteken. Ha ő nem akar valamiben benne lenni, akkor senki nem is tudja majd rávenni, próbálkozzon bármivel is az illető.
Rossz szokása, hogyha hirtelen olyan érzése támad, hogy valami korlátozza személyes szabadságát - amit igen nagyra tart- akkor határozottan küzd a dolog ellen bármibe is kerüljön. Emellett erősen fejlett igazságérzettel rendelkezik. Saját maga irányába.

„Már megint egy Csonka?”
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bús Bikák (4)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás


Előtörténet

1998. február 8.-a a sokadik örömteli nap volt a Csonka családban, ugyanis a pici Teodor érkezésével még egy fővel egészült ki az amúgy is igencsak népes család. Hatodik gyermekként nőtt fel és bár kihasználta a legkisebbnek járó előjogokat, szüleiknek nem mindig futotta mindegyikőjükre az idejükből. Így hát igencsak hánytatott gyerekkor várt rá… Illetve csak várt volna, ha nem Csonkáék közé születik.
Természetesen az ő anyukája a legszebb és az apukája a legerősebb, de amire kettőjüknek már nem futotta az idejükből, azt az okos, kitartó, nem mindennapi testvérgárda az idióták… pótolta helyettük. Ily módon vehetjük úgy, hogy Teodor a ”közös gyerek”. Mindenkitől csak a legjobbat tanulta el már akitől volt mit, szóval tökéletes minta példánya a családnak. Csoda, hogy még él. Lényegében gyermekkorát a kellemes légkör jellemezte és teljesen beleszeretett az állandó nyüzsgésbe.
Életében első komolyabb törést okozta, amikor legidősebb testvérei szépen sorban kezdtek elköltözni otthonról. Cuki kis öcsiből átlépett a hiszti korszakba. Minden egyes báty/nővér után hetekig hallgatással „büntetett” mindenkit, de a szülei már gyakorlottak voltak, hagyták had unjon rá. Ezek után pedig kiszúrták a szemét havi egy darab közös vasárnapi ebéddel. A Csonka ház pedig lassan csendesebb lett és ő unatkozott. Véleménye szerint ez így tarthatatlan volt és mindent megtett a szülei által várva várt nyugalom ellen. Kapott is fejmosást érte bőven testvéreitől kivéve Tomit.
Ezekben az időkben jelentkezett mágikus képessége, viszonylag későn testvéreihez képest (olyan 9-10 éves lehetett), de akkor aztán amolyan mindent bele alapon. Félő volt, hogy rossz vége lesz a dolognak és kénytelen volt fegyelmet tanulni amit azóta el is felejtett.


Pályafutása

Nem is volt kérdés, hogy mágikus tanulmányait a Martionban kezdi majd meg, folytatva a családi hagyományt. Szülei fellélegezhettek, a martioni tanárok pedig kezdhettek idegeskedni, de mint kiderült alaptalanul. A Lelkek Tükre a Neredin ösvényére osztotta be és a kastélybeli élet/társaság, karöltve testvérei próbálkozásaival, hamar kirántotta ”lázadó korszakából”. Többé-kevésbé. Nagyobb érdeklődést mutatott tárgyai felé is, mint azt valaha bárki gondolta volna, és mintha csak kárpótolni akarta volna az otthoniakat az elmúlt évekért, tanulmányaiban igen csak sikeres. Még akkor is, ha ezt elsőre senki sem hiszi el neki és a tanárai még mindig nem tudják feldolgozni.
Tanulmányi átlagának - vagy ama tehetségének, hogy mindig ott van ahol a baj - köszönhetően negyedik évét (próbaidős) diákmentorként kezdte meg és küzdötte végig. Némi fenntartással kijelenthető, hogy nem élt vissza hatalmával és az elsősökkel is jól boldogult, így végül a cím is nála maradt.DW

Fizikum: 8 – Ez egy fájó pont számára. Inkább ne hozd szóba.
Ügyesség: 8 – Elbotlik a saját lábában. Lehetőleg egymás után kétszer.
Észlelés: 10 – Elmegy. De amit nem lát az nem fáj filozófiát vallja.
Megjelenés: 10 – Ha néha fésülködne, betűrné az ingét és növesztene egy kis izmot tökély lenne.
Intelligencia: 13 – Meglepő. És még fejlődő szervezet.
Akaraterő: 10 – Ezt még a gyerekkora alatt fejlesztette. Alap túlélő csomag része a Csonka családban.
Mágia: 13 – Mintha erre született volna. Imádja.

Előnyök
Testfókusz [2] – A családban van, aki látja mások auráját, a másik meg életmágus… Erre ő kap egy ilyet. Az élet nem igazságos.
Néma varázsló [1] – Ha már pálca nélkül sem tudják megverni, akkor úgyse menjen, ha a száját befogják.
Bajtárs [2] – Csapatjátékos. Nem szeret másokat sz@rban hagyni.
Alkalmazkodó képes [1] – Ő aztán szívesen táncol bárki idegein. Könnyen megtalálja másokkal a közös hangot.

Hátrányok
Beteges mánia [3] – Ne nyúlj a tornacipőihez!
Beazonosítható [3] – Valószínűleg rá tesz egy lapáttal, hogy általában egy fejjel magasabb a tömegnél. De amúgy is egy feltűnő személyiség a sokat látott széles vigyorral a képén.
Alacsony fájdalomküszöb [2] – Nem tud róla. Csak csendben és férfiasan tűri.
Lassú gyógyulás [1] – Ciki, de fizikuma után nem meglepő.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.03.04. 23:41:25

Üzenet küldése