A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Domonkos Péter Sámuel

 
Beosztása: Az Oswald König Akadémia docense
Nem: férfi
Életkor: 46 (születésnap: március 08.)
Testalkat: Átlagos magasságú, s határozottan mackós, biztonságot sugalló alkata van.
Vonások: Arca ovális, orra - bár nem feltűnően, de nagy méreteket öltött. Vonásaira odaillik a mosolygás, ahogy a koncentrált figyelem is. S mindez a nem tolakodó hétköznapiasságától lesz megnyerő.
Szem: Élénk, égszínkék tekintete intelligenciát sugároz, míg a szeme sarkában ülő ''nevető'' ráncocskák jó kedélyre vallanak.
Haj: Haja vöröses-barna, és jóleső természetességet keltve fésüli, rendezett.
Általános öltözet
Mindig rendezett, igényes külsővel látni. Jó megjelenésű, ízlésesen válogatott öltözete mégis a háttérben marad kellemes kisugárzása ellenében. Hivatalban nem válik meg az öltönyétől, és csak kicsit enged ebből kimenői során. Otthon? Az egy kicsit más téma... De mindig ápolt, összességében jó ránézni, s megjelenése fiatalos, hisz még a sarkában lihegnek a húszas évei.


Első benyomás, kisugárzás
Megnyerő, kedves, szimpatikus, udvarias, jó modorú, szóval összességében kellemes társaság. Ehhez talán hozzájárul dallamos, mély fekvésű beszédhangja is, ami alkatához illően idéz egy medvét, vagy egy nagytestű kutyát. Szinte sosem látni egy bögre gőzölgő kávé társasága nélkül, s ha a sötét ital hiányzik is, annak meghitt, pikáns aromája állandó jelleggel, érezhetően lengi körül. Az első, nyugodt benyomás ellenére lendületes jellem, ha beszél az egész testével kommunikál, széles, dinamikus mozdulatokkal gesztikulál. Nem irigyel senkitől egy mosolyt, és mégis, valahogy sosem érződik ez az egyszerű gesztus kényszeresnek. Ám mikor a helyzet megkívánja a mosoly átadja a helyét a szakértő, profi diplomata visszafogott, udvariasan értő kifejezésének. Jó partner egy eszmecserére, az emocionális és logikus érvek ugyanúgy tudnak hatni rá. Az egész lényét jóleső, meleg, otthonosan kedves érzet lengi körül. Már első pillantásra is egy megbízható, segítőkész ember benyomását kelti. Szereti az embereket, és hisz a karmában, miszerint a feléjük tett segítség megtérül... Ahogy egy kedves ismerőse mondta róla: "Egy kicsit talán merev, de iszonyú jó ember."

Leírás

Sokat lehet tudni róla, egyrészt nyilvános életrajza miatt, másrészt nem rejt véka alá semmilyen információt önmagáról. A mai napig ingázva éli az életét, a kormányépület-beli irodája, a Sándor palotában berendezett docensi szobája, és kicsit elhanyagolt budapesti lakása között. Bár vidéki ember, szereti a fővárost, de mindemellett nyugállományba vonult szüleit is igyekszik elfoglaltságaihoz mérten látogatni szülővárosában, Egerben.
Ismeretsége széles körű, hisz akaratlanul is sok emberrel ismerkedik meg, s mindegyik ismerőse tudja, mindig lehet rá számítani: Nem az a fajta ember, aki zokon veszi a hajnali telefonokat - többnyire ugyanis előfordul, hogy maga is ébren van ekkor, és teljesíti is a felkért szívességeket. Bár ideje szűkre szabott, tudvalévő, hogy mégis valamiért ódzkodik a térmágiáktól. Az épületek előtt parkoló királykék, családi opel jelzi a figyelő szemeknek, mely munkahelyén tartózkodik Péter...
Egyszerű ember, egyszerű igényekkel. Egy bögre, jólesően elfogyasztott kávé, figyelmes társaság, kedvelt, segítő munka, odaadó kedves, és az öröme nem is lehet teljesebb. Erre a harmóniára törekszik minden nap - több kevesebb sikerrel.


Iskolák, munkahelyek:

1989- Martion Mágustanoda (Ferfex, tanuló)
1995- Oswald König Mágikus Államigazgatási és Nemzetvédelmi Akadémia (Államigazgatás szak, hallgató)
1998- Osztrák Máguskamara - Magyar Máguskormány (Nemzetközi Kapcsolatok, Mágus-Varázstalan kapcsolatok, szakgyakorlat, később diplomata)
2003- Oswald König Mágikus Államigazgatási és Nemzetvédelmi Akadémia (Az Államigazgatási szak docense)
2007-2008- Martion Mágustanoda (Oktatásügyi Konzulens)
2007- Magyar Máguskormány (Mágikus Oktatásügyi Miniszter)

Summázott biográfia:
1978-ban született Egerben. Míg anyja (Hajdufüves Mária) a Főnix Könnye Ispotályban dolgozik, addig apja (Domonkos Sámuel) a Máguskormány Varázs-bűnüldözési Minisztériumának reformer vezetőjeként tevékenykedett.
Tanulmányait a Martion Mágustanodában végzi, eztán tesz sikeres felvételit az Oswald König Mágikus Államigazgatási és Nemzetvédelmi Akadémiára, és lesz az államigazgatási szak kiemelkedő hallgatója. Szakgyakorlatát párhuzamosan végzi a Mágus-Varázstalan Kapcsolatok és a Nemzetközi Kapcsolatok Minisztériumán. Ez idő tájt veszi el Balogh Esztert, egykori évfolyamtársát.
Később a NK dolgozójaként tevékenykedik, mintegy öt évig, amikor is lehetősége lesz Ausztriában dolgozni. Itt sajátítja el végül teljesen, anyanyelvi szinten a német nyelvet. 2003 végén kérik fel az Oswald König Mágikus Államigazgatási és Nemzetvédelmi Akadémia államigazgatási ágának szakdocensi címére.
Feleségével a kölcsönös, főleg mindkettőjük munkájából adódó elhidegülés miatt hat évnyi házasság után elválnak.
Még Kaczár István miniszterelnök megválasztása előtt helyezik át a NK Minisztériumáról az Oktatásügyre, és ezen tisztsége miatt van jelen ekkortájt aktívan a Martion Mágustanodában is, mint Oktatásügyi Konzulens. Később ezen, konzulensi munkakörét a König Akadémia-beli tevékenysége háttérbe szorulása miatt mondja fel.

Aktuális állapot:
Tintakék öltönye, hasonló színű inge és nyakkendője előnyösen emeli ki a a szemét. A cipője gondosan tisztított, tükörfényes.

Pénz: 4938 tallér 1 dukát 0 garas

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.01.27. 20:57:22

Üzenet küldése