A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Garai Frigyes

 
Beosztása: Komponenstan tanár, Ferfex ösvényének Mentora
Nem: Férfi
Életkor: 33 (születésnap: május 25.)
Testalkat: Átlagos férfimagasságához vékonyabb alkat társul. Ennek ellenére nem fújja el a szél közelről sem.
Vonások: Különleges összképpel bír. Arcán hegyesebb, egyenes vonások uralkodnak, éles kontrasztot alkotva teltebb ajkaival és a szemével, ami...
Szem: Valószínűtlenül világoskék, szinte világít. És nem kevésbé hivatott közvetíteni az érzelmeit, amikor ezt helyesnek véli.
Haj: Feketébe hajló barna. Alapvetően egyenes, ám ha a hosszát fül alá hagyja, komiszul hullámosodni kezd. Hol rendezett, hol szélfútta.
Általános öltözet
Lazán elegáns. A farmert és a pulóvert ugyanolyan jól tudja viselni, mint az öltönyt - mégis a kettő közötti arany középutat részesíti előnyben a mindennapjaiban.
Első benyomás, kisugárzás
Közvetlen, fiatalos, és mégis úriember. Mindenkihez akad egy jó szava, és ugyanennyire könnyen veszi fel a csendes szemlélődő kellemes szerepét, amennyiben megterhelőnek, kényszeresnek érzi az aktivitást. Szeret elmerülni bármilyen témában, főként, ha mágia is van a dologban. Ugyanakkor nehezen tesz le arról, hogy a fiatalabb generációnak átadja a nézőpontjait. Belébújt a pedagógus, mondhatni... ugyanakkor nem egy ismerőse lehet, aki emellet azt állítja, szereti éreztetni, hogy van némi misztikum a személye körül. Valóban nem sűrűn beszél a magánéletéről, egyébként.

Leírás

Garai Miklós (1930-2005) és Gizella (1933-2006) szülőktől született harmadik fiúgyermekként a családba. Egy öccse érkezett még egy évvel az ő születése után, szóval a Garai család ezen generációja különösen férfias körülmények között nevelkedett, négyes testvérsorban. Természetesen az sem titok, hogy Garaiék a magyarországi máguscsaládok között igen előkelő helyet foglalnak el, így mindegyik fiú már korán be lett vezetve a Nagycsaládos összejövetelekbe, és az arcuk-nevük ismert a tisztaszármazásúak között. A testvérek közül kettő már házas is (családos köttetéssel), ám a két ifjabb, közöttük Frigyes is még nem vágyik az élet ezen szakaszára.

A gyermekkora egyébként ebben, hagyományosan jó körülmények között telt. Megkapta az alap-, és középfokú mágusoktatást a Martionban, előbb a Karpena, majd a Ferfex ösvény berkein belül. A képességei mindig a reál, természettudományos területeken mutatkoztak meg, bár a művészeteknek már akkor is nagy rajongója volt, kiváltképp az irodalmat szerette.
Mágikus területen inkább a körmönfontabb megoldások híve volt mindig is, mint az egyértelműen egyszerűsített nyugati mágiáké, bár az elemi jellegű igézések látványa és mechanikája mindig is lenyűgözte. Egyébként a varázstárgyak, bájitalok és azok komponensei, illetve az azokkal való végtelen számú kombinálás már akkor is lekötötte az elméjét.
Hiszen, mióta az eszét tudja, imádja a mágiát, a benne rejlő számtalan lehetőséget, a variációkat az elképzelhetetlen megalkotására. Már az érettségije előtt is tudta, hogy az életét kívánja szentelni ennek a tudománynak... jelenségnek... természeti adottságnak, amit a mana, és annak formálása jelent.

Tanulmányait ez irányban is indította meg, méghozzá mágiaelmélet szakon az ELTE-EMK-n. Ennek elvégzésével azonban nem sietett, amint tehette ugyanis mellékszakokkal bővítette ki a tanulmányait. Így szerzett magasabb tudást varázstárgyakból és komponenstanból, kifejezetten a drágakövek iránti érdeklődését elégítve ki ezáltal. Az egyetem alatt egyébiránt nem vetette meg a társaságot se. Egy tökéletesen jól szocializált egyetemista bulikkal és aztán veszett tanulással töltött hétköznapjait élte, tiszavirág románcokkal. A kollégiumból maradt csupán ki a családja jó anyagi helyzete, és budapesti lakhatása miatt.

A képzéseit elvégezvén nem állt munkába. Nem szerzett meglepetést ezzel a közvetlen ismerőseinek, hiszen az egyetem alatt is a megmutatkozott mindenki számára olthatatlan érdeklődése a mágia és annak különféle ágai iránt. A szülei természetesen minden szellemi és anyagi támogatást meg is adtak neki ahhoz, hogy szenvedélyét kiélhesse. Frigyes több évet töltött azzal, hogy elmerüljön a keleti és nyugati mágiák történelmében, kultúrájában, elméletében és gyakorlatában, különös kedvvel végzett kutatásokat könyvtári adatbázisokban, és ugyanígy archaikus terepeken is. S mivel az országból nem tette ki a lábát - hisz' a Kárpát-medence, kelet és nyugat találkozása tökéletes ezekre a kutatásokra - így erre rengeteg alkalma is nyílt.

Természetesen élete ezen izgalmas szakasza után (miután a betervezett hipotéziseit alátámasztotta, avagy megcáfolta a kutatásaival) nem vethette bele magát egy egyszerű, taposómalom munkába. Azon töprengvén, hogy tudja hathatósan kamatoztatni a tudását, és esetleg tovább folytatni, mélyíteni ilyen irányú tanulmányait, a pedagógiai tanulmányok mellett döntött. Bár eddig nem kifejezetten gondolt ugyebár a fiatalabbak oktatására, de megfontolva kifejezetten vonzónak találta a lehetőséget, hogy ilyen módon (saját gyermekei még nem lévén) hagyományozza a mana tudományát a felnövekvő generációra. A pedagógia szak nem volt hiábavaló. Nagy szenvedéllyel viseltetik a mai napig minden tanító, oktató tevékenység irányában, valósuljon az meg bármilyen formában - kötetlen beszélgetésként, csoportmunkaként, avagy hagyományos tanóraként. Szereti átadni a tudását, és buzdítani a növendékeket önálló gondolatokra, a mágia saját ízének felfedezésére.

A leginkább egyébként eddig magántanárként, illetve a Kormon Lehelben Tehetséggondozóban, időszakos óraadó tanárként volt jelen a mágikus Magyarország pedagógiai életében. Ennek ellenére nem kis örömére szolgált, amikor a Martion Mágustanoda a számára oly kedves ösvény, és tárgyak istápolására keresett nevelő-oktatót.

Magánéletéről szerényen beszél, ám a tényeget nem tagadja le – miszerint Családtag, és emellett megrögzött agglegény. Eddigi életét Budapestre rendezte be, saját lakással rendelkezik, amit nem kevés relikviával töltött meg – mind köthető valami módon természetesen a mágiához.
Nincs gondja azzal, hogy ezek után vidéken is fog tevékenykedni. Úgymond kétlaki életet élni a véleménye szerint nem lehet nehéz, mivel léteznek térmágiák. Mint megoldandó feladatra tekint erre is.

Felszerelés és egyéb mesélői információk:

Aktuális állapot:
Barna, kordbársony nadrág, egyszerű, törfehér inggel, és mindez megkoronázva egy, a nadrágjához hasonló mellénnyel. Sötét, vékony orrú bőrcipő figyel a lábán. Mindez kifejezetten jól mutat vékonyabb alakján.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.02.13. 01:17:40

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése