A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Apponyi N. Éliás

 
Beosztása: Diákmentor


„A csend után a kifejezhetetlennek a kifejezéséhez a zene áll legközelebb"Nem: Férfi
Életkor: 24 (születésnap: május 21.)
Testalkat: 170 cm magas, 60 kiló. Teljesen átlagos testalkatú, noha már kezd felnőni. Ez meg is látszik rajta, akkor is, ha jól titkolja.
Vonások: Az ártatlanság mintaszobra, amikor alszik. Hosszúkás arc, pisze orr, telt ajkak.
Szem: Barna, ravasz pillantás.
Haj: Félhosszú, barna, mindig kissé kócos, de egységben az erő, már maga sem tudja, hogy miért ragaszkodnak hozzá, neki jól jön az elveszett zenész stillhez.
Általános öltözet
Farmer, póló, ing, rövidnadrág, deszkás cuccok. Mikor mi akad a kezébe. Lévén, hogy hárman vannak, és Éli nem nagyon válogat, csak legyen laza és extra menő. Tornacipő, sportcipő és Miron jobban kinéző deszkás cipőt is lazán elhordja, csakúgy, mint a szandált, vagy nyári papusokat.

Első benyomás, kisugárzás
Éli nem a társaság közepe, jó humorával és kissé cinikus megjegyzéseivel forr körülötte a levegő. Noha ez nem nagyon érdekli, csak hogy legyen egy kis ideje zenélgetni.
Általában csendes típus, nem beszél sokat sem feleslegesen, sem összevissza. Az a tipikus csendes megfigyelő, aki tudja, mikor kell megszólalni, avagy éppen csendben maradni. A hallgatás sokszor előny. Tanult szüleiktől erről sok mesét hallott.
Tekintete ide-oda ugrál a jelen levők között, igyekszik mindent felfogni, befogadni, de ő az, aki néha elszáll és magasztos gondolatai miatt kiesik a társaságból. Néha csak álmodozva pengeti a húrokat, és azt sem tudja, merre van arccal.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bús Bikák (4)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás

„Hármas ikrek születtek ma hajnalban az esztergomi Szent Rókus ispotályban. Az édesanyjuk elmondása szerint nagyon várták már a három fiú érkezését.” Esztergomi Reggel, 1996. 05. 21.

Az élet nem könnyű egy újszülöttel, főleg akkor nem, ha egyszerre három is siet egymás után. Éli nem egy tolakodó gyermek így csak másodiknak sikerült kibújna.
Fölösleges lenne arról mesélni, hogy mennyi baj volt a három egymásra erősen lurkóval és, hogy mennyi kárt okoztak, vagy éppen ki mennyire volt megszelídíthető.
A helyzet akkor kezdett kicsit javulni, amikor a fiúk Martionba kerültek, így a szülök fellélegezhettek, hogy lekerül a vállukról a felelősség nagy része és élvezhetik a munka okozta kimerültséget végre újból.
Előbb a helyei mágusképzőbe jártak, majd a szülők beíratták őket a tanodába, és kifejezetten örültek, hogy bentlakásos.
A szülök abban bíztak, hogy itt majd rendre tanítják őket.
Hamar kiderült, hogy alapjában semmi baj a fiúkkal, csak külső nagy hasonlóságuk ellenére nagyon eltérő dolgok érdeklik Őket. Míg Soma a tudományok híve, Éli művészlélek, Miron sportember.
Még egészen kicsi volt, amikor kapott egy játékgitárt, mely ugyan magától zenélt, így Éli akkoriban léggitározott, de azóta beleszeretett és mesterfokon gitározik.
Imád énekelni, de meglehetősen szégyenlős ezen a téren, így ezt ki kell érdemelni. Mindene a zene, eltökélte, hogy híres zeneszerző lesz, vagy rock sztár, de erre a címre sok a jelentkező. Így inkább dalszövegeket írogat, és komponál. Minden megihleti. Egy szép kert, egy gyönyörű lány, vagy a zuhogó eső. Kissé melankolikus fajta.
Szerinte nincsen rossz ének hangja a családban senkinek, kivéve Somát, csak mindenkinek kell a megfelelő közönség.
Nem mondhatni el róla, hogy kitűnő tanuló lenne, de természete nyugodt. Tanulmányi átlaga nem közelíti meg Somáét, de az Ő tervei az életre nézve mások.
Nagyon szeret rajzolgatni, ámbár ennek nem mestere. Azért van kézügyessége, és kifejezetten jó skicceket készít, vagy sokat mondó karikatúrákat.
Figyelmes és fegyelmes. Minden évben részt vesz segélykoncerteken, és igyekszik a legtöbbet tenni embertársaiért.
Szívében szeretet és hála lakik, hiszen tudja jól, hogy a Hála a legtöbb, amit adhat, és cserébe az univerzum megnyitja a Kánaán kapuit. A legtöbb terve csont nélkül sikerrel jár, mert Tudja, hogy minden elérhető, csak kérd, hidd el és fogadd el, hogy a tied lehet. Most például a szülinapjára egy Ford Pumát kért a szüleitől. Hüm, meglátjuk.
A Titok ugyanis kimondja, hogy minden lehetséges. Csak akard erősen és tudd, hogy a tied, az univerzum pedig úgy rendezi az eseményeket, a körülményeket, az embereket, hogy megadhassa neked.
Család:
- Apa: Apponyi Gergely: Máguskormány egyik újdonsült jogásza
- Anya: Neményi Amália: az ELTE-EMK-n előadó és pszichológusi végzettséggel rendelkezik
- Báty: Apponyi N. Soma: az ifjú zseni és feltaláló, legalábbis Éli érték rendje szerint.
- Öcs: Apponyi. N. Miron: a sportok ásza.
Martioni tanulmányaiba annyit fektet, hogy ne maradjon le, és ne legyen mit megmagyarázni otthon, átlaga kicsit jobb csak a közepesnél.
Igazán energiát az ÁTVnek szentel, és baromi nagy mázlija, hogy az okoska címet viselő bátyja, ha olyanja van, szán rá időt és kicsit gyakorolgat vele, vagyis elmagyarázza, amit amúgy sem értene meg soha.
Eltökélt célja, hogy amint lehetséges abeomágus szeretne lenni, így ezért sokat áldoz. Hiszen milyen jól mutatna egy koncerten egy ilyen bemutató:P
Éli és a testvérei is született aero mágusok, ám a fiú nem sokat foglalkozik ezzel, de így is messze jobb társainál a levegő varázslatokban.
A szülök különféle vizsgálatok alapján, az elejétől tudták, hogy különlegesek, nem úgy, mint minden szülőnek a saját gyermeke, úgy csak a legszebbek voltak, hiszen a srácok érdekes módon viszonyulnak a levegőhöz. Egészen kicsi koruk óta külön tanár foglalkozik velük, hogy ebben a témában el tudjanak merülni, és ki tudják használni, és mellé a helyi mágusképzőben is külön odafigyeltek rájuk.
Néha megesik, hogy csak úgy beborul az ég a fiú felett, vagy kisüt a nap, tárgyak emelkednek el a talajtól, mozdulnak felé vagy éppen az ellenkező irányba.
Azon a különleges napom amikor Miron majdnem a patakba fulladt, még ma sem tudják pontosan, hogy mi is történt. Igaz ugyan, hogy követte öccsét, kicsit akart vele lógni, vagy zenélni neki, miközben trükköket hajt végre, mégis elég távol volt, amikor meglátta vagy talán csak hallotta testvére elcsukló testét a jég törésének zaját, ahogy egyesült a kétségbe esett csapkodást, veszett sikolyokat. Olyan gyorsan ért a partra, amit ki sem nézet magából. Talán egy egyetlen másodpercig gondolkodott,de az ösztönei a testvére után húzták. A víz örülten hideg volt a levegő is állni látszott, a gondolatok messze a vízbe fagytak. Közös megbeszélés alapján valami isteni erő segítette őket, hogy szerencsésen túlélték mind a ketten, sőt a hatalmas ijedtségen és a kötelező megfázáson kívül nagyobb bajuk nem esett. A parton zihálva Éli még érzékelte a körülöttük keringő hatalmas manaáramot, de akkor a levegőnek jobban örült, mely azonnal kitisztította a tüdejét és az agyát. Hogyan és mit tettek? Majd a jövőben kiderítik.
Éli igen kalandos életet él, ugyanis betegesen ragaszkodik a gitár pengetőkhöz. Neki az összes kell, mind. Legyen az bármilyen színű, méretű, alakú használható vagy csak dísz... Neki kell. Az övé. MIND! Most, azonnal, tegnap, vagy 10 perce, de kell. Sosem mérlegel, sem hogy mi lesz a következménye, sem, hogy mibe fog fájni, mindent megtesz, hogy az övé legyen. “Cselekedj és senki nem mond nemet. “
Otthon annyira sok van belőle, hogy már megszámolni is lehetetlen, aki ismeri mindig meglepi eggyel, ha a világ bármely részén jár, vagy csek zenei bolt mellett halad el. Persze vannak kifejezetten értékes darabjai is. Hendris, Slash, Clapton, Kirk, Barett, Frehley, Taylor és Wood vagy akár Paul McCartney... legyen az élő vagy már másik testben járó híres gitáros, dedikálásával. Ezek megszerzésének érdekében a fiú nem kímélte idejét, sem másét, pénzét és leginkább másét. Félti óvja szereti őket, büszkén mutogatja. A baj csak az, hogy Éli nem bír ellenállni, ha meglát valahol pengetőt, a legtöbb esetben azonnal akarja. Órákig alkudozik érte, árban vagy ragaszkodásban veszi fel a versenyt attól sem riad vissza, hogy egyszerűen ellopja. Ezért is történhetett meg, hogy születésnapi ajándéknak elvitték a szülei a Lüktető Méhek telt házas nagystílű koncertjére ahol a fiú rendkívül jól érezte magát. A koncert után befolyásos szülei elintéztek neki egy színfalak mögötti találkozót Bob Raiennel, a méhek híres gitárosával. A fiú persze azonnal szemet vette a gitáros pengetőjére, melyről semmilyen alku nyomán nem volt hajlandó a férfi lemondani, lévén az ő számára is egy emlék. Nos a fiú mégis megszerezte. Némi csellel, mondjuk ki, ellopta másnap hajnalban az erősen ittas férfi lakosztályából. A dolog persze kiderült, a férfi nem fogadott el semmilyen jellegű kártérítést, sértet önbizalma nem engedte. A pengető eltűnt, vagyis Éli elrejtette, féltve őrzött kincse, sokat szidták, fenyegették, zsarolták érte. Bob is megtetet a magáét, hiszen tett egy ígéretet a fiúnak, hogy minden erejével megakadályozza, hogy egy ilyen aljas becstelen ember érvényesüljön a zene világában. Éli ezt nem vette komolyan, amíg közös segély koncerten a férfi gyerekes húzásokkal mindent megtette, hogy a fiú full bénának látszódjon. Nagy szerencse, hogy a Méhek nagyon híres mágus zenekar a talanok világában is erősen befutott és így hosszúak a turnék, addig a fú fel tud lélegezni.
Szerinte Bob el fogja felejteni, de hogy ez mennyire tévedés majd kiderül, hiszen a fiú több demóját is meghallgatás nélkül visszadobták, pedig lelkesen küldözgeti ifjú tehetségekkel foglalkozó stúdiókba. A neve fekete listán szerepel.
Hetente kétszer vagy háromszor is jár ének tanárhoz és Jamie Curry-hez a híres gitároshoz, hogy csiszolgassa tudását.


DW karakterlap

Született: aeromágus (genotípus: levegő/levegő)
ÉP: 40
FP:43

Pálca: eper fa (+2 asztrális varázslatokra) vándordám-agancs mag (+2 átv)

    Tulajdonságok:

Fizikum: 10
Ügyesség: 13
Észlelés: 13
Megjelenés: 11
Intelligencia: 11
Akaraterő: 11
Mágia: 13


    Előnyök:

- Előadó művész tehetsége 1
- Néma varázsló 1


    Hátrányok:

- Gyakorlati elme 3
- beteges mánia 2 gitár pengető
- Haragos 2 Bob Riaen, a Lüktető Méhek gitárosa
- Jövő hiánya I. (háztartástan, vallatás, lopakodás, emelés, kihallgatás)
- Vakmerő 3
Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2011.06.15. 18:58:21

Üzenet küldése