A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Kalmár-Erdődy Írisz

 
Beosztása: Magántanár
Nem:
Életkor: 31 (születésnap: április 20.)
Testalkat: Nem nőtt nagyra, sőt, elég alacsony a maga 160 centiméter körüli magasságával. Fiatalabb korában kifejezetten vékony volt, elől deszka hátul léc kiadásban, de az idő ezen is alakított, mára már kellemes, kerekded formák jellemzik.
Vonások: Leginkább macskásnak nevezhető, lágy, nőies vonások jellemzik, amik az évek során lassan kiforrottak, hogy az egykor volt suhancból egy érett hölgy legyen. Elvileg…
Szem: Az a pajkos csillogás mintha sose veszne ki a szeméből, valahol még mindig az a minden csínyre rávehető kislány maradt, de bizonyos helyzetekben félő, hogyha lenne hozzá tehetsége, akkor a szemével gyilkolna.
Haj: Hosszú, hátközépig érő, hullámos éjfekete fürtök, amiket az esetek többségében kiengedve hord. Ha órát tart, olyankor kontyba fogja, esetleg lófarokba, nem szokott túl sokáig bajlódni vele.
Általános öltözet
Iskolás éveiben az volt a mély meggyőződése, hogy csak két színből állhat a ruhatára: a feketéből és a sötétzöldből. Mára azért nyitottabb lett és egyéb színek is felkerültek a „felvehető” listára, de az tény, hogy sose fog a szivárvány össze színében pompázni. Ifjabb korában leginkább lapszoknyákat és farmerokat hordott, ebben is némi változás állt be, idővel ő is elkezdett egyre inkább a komoly, nőiesebb öltözködés felé fordulni, de tény, sose lesz az a nagy divatkövető alkat, neki csak ne mondja meg senki, hogy mit vegyen fel.
Első benyomás, kisugárzás
Szeret társaságban lenni, de mégse válik sose a középpontjává. Nem azért, mert nem menne neki, inkább ez annak tudható be, hogy jobban szeret a háttérből irányítani. Levetkőzte már a diákéveire jellemző, állandóan negatív aurát, nyitottabb a világ és embertársai felé, de mégse annyira, hogy túlságosan kiadja magát. Beszélget-beszélget, de mégse tudsz meg róla eleget. Bár azért nem szerencsés felidegesíteni, mert bizonyos alkalmakkor előbb jár el a keze, mint ahogy átgondolná a helyzetet. Tény, a pesszimizmusát se vetkőzte le teljesen, magyarán a pohár még mindig félig üres, de ugyanígy bizonyos dolgok iránti lelkesedése se csappant. Akad, mikor túlzottan is komolynak tűnik, feladatait elég komolyan veszi, de... néha még feltűnik az a bizonyos, minden rosszaságra rávehető gyermek, aki még pár évvel ezelőtt a Martion falai között élt.

Leírás

A Kos horoszkóp szerint…

Jellemző tulajdonságai: Temperamentumos, határozott, aktív, hirtelen haragú, makacs, nyugtalan, ambiciózus, agresszív. A Kos látszólag hideg és kimért, szívesebben marad a háttérben, minthogy folyton eltűrje, hogy a figyelem középpontjában álljon. Ez persze ösztönös taktika, mely révén a Kos még érdekesebbé, még eredetibbé válik. Nem fél a kockázattól, ha saját érdekeiről van szó. Hevességét kordában tartva sokra viheti, sikeres vezető válhat belőle. A Kos álma a függetlenség és a tekintély. Agresszivitását fékeznie kell, másokkal való törődését az ész és a diplomatikusság kell, hogy uralja. Tökéletes színész, aki mindig képes a helyzetnek megfelelő álarcot választani, de ezt elsősorban azért teszi, hogy így kendőzze el esetleges hibáit és jobban érvényre juttassa erényeit. Spontán és lelkes, bármibe fog, azt örömmel és szenvedéllyel teszi. Ha bántják, ha provokálják üt, vág, harap, és csak akkor nyugszik meg, ha elégtételt nyert, ha vágya beteljesedett. A Kos nőt csakis élelmes férfi hódíthatja meg. Rendkívül erős személyiség, igen ambiciózus, főleg, ha magáról vagy családjáról van szó. Nem túl házias, temperamentumos és hajlamos a féltékenységre. Magatartásával is gyakran vált ki irigységet és féltékenységet. Roppant büszke, elegáns, szép, nyílt, szüntelenül tettre kész, tisztában van értékeivel. A Kos pontosan tudja mit akar, konkrét elképzelései vannak, és célját általában el is éri. Hibája, hogy nemigen befolyásolható, ha valamit elhatároz, nehezen téríthető el szándékától. Konokul megy előre a maga által választott úton. S ha ez egy idő után nem járható? Erre saját tévedései árán jön rá, vagy olykor még akkor sem. Rendkívül jó feleség, aki nemcsak gyermekeinek gondos anyja, de társa férjének is, jóban-rosszban. Hűségesen kitart szerettei mellett a legnehezebb körülmények között is, ha kell, keményen dolgozik, küzd értük. Hűséges és becsületes, de csak addig, amíg ezt hasonló érzelmekkel viszonozzák. Igazságérzete rendkívül fejlett. Általában sikeres, hiszen van esze, van bátorsága, mersze, hogy utat vágjon magának. Lehet ez egy hivatás, amelyben igen magasra juthat az útja, vagy lehet ez egy házasság, amelybe szívósan határozottan beevez. A Kos nőt nem szokták kiválasztani, mint egynémely gyengébb, nőiesebb csillagkép típusát. Ő maga választ, és ha döntött, tűzön, vízen át kitart elképzelése mellett.

Magánélet

Nos, Íriszt nem feltétlen a legbarátságosabb emberként szokták leírni, de ha valakit igazán megkedvel, az végül is rájöhet, hogy a kisasszony nem csak tömény pesszimizmusból és mogorvaságból áll. Talán ez a távolságtartás annak is tudható be, hogy igen hamar elvesztette szüleit, miután anyai nagynénje vette át a gyámi szerepet, akivel sose ápolt jó viszonyt. Viszont apai ági kapcsolatai kevésbé voltak ilyen zűrösek: nagyon szerette nagybátyját, Benjámint, és unokatestvérével, Dániellel is könnyen megértették egymást.
Szülei haláláig Angliában élt. Az Erdődy család egykoron a Családosok közé tartozott, de miután Írisz nagyapja, Erdődy Zsigmond emigrált, és egy angol hölgyet vett el feleségül, onnantól kezdve mondhatni kiestek abból a bizonyos belső körből. Zsigmondnak ez akkoriban nem is számított, sose gondolt arra, hogy valamelyik rokona majd kénytelen lesz visszaköltözni Magyarországra. Tévedett.
Írisz apja, Erdődy Ádám egy magyar származású hölgyet, Orlóczi Violát vette el feleségül, kinek nem büszkélkedhetett családos felmenőkkel, viszont az Erdődyeket az ilyesmi addigra már rég nem foglalkoztatta, egyedül a régóta felhalmozott vagyon volt az, ami múltjukra emlékeztette őket.
A dolgok a baleset után változtak meg gyökerestül. A tűzben Írisz szülei és nagyapja is meghalt, a hatóságok – mint már említődött – anyai mostoha nagynénjére, Ruth Hayardra bízták nevelését, aki jobbnak látta, ha elhagyja Angliát a kislánnyal.
Ténylegesen a mágikus tanulmányait a Martionban kezdte, ahol a Karpena ösvényére került. Itt ismerkedett meg Kőrösi-Fekete Flórával, Camryn Gothtal, Weisz Líviával, Garai Virággal és Harmathy testvérekkel (Harmathy Zorával és Harmathy Adával), akikkel mély baráti kapcsolatot alakított ki.
Több pozíciót töltött be tanulmányai alatt, volt diák tanács tag, és bűbájtan tanársegéd – ez utóbbi sarkallta őt arra, hogy később a tanári pályát válassza.
Ezektől függetlenül viszont akadt az életében egy-két tanár, akikkel nem igazán tudott kijönni, és még a mai, felnőtt fejjel is előszeretettel fúj rájuk, ha szóba kerülnek.
Harmadéves, mikor először hozza össze a sors Kalmár Tiborral. A fiú már első találkozásukkor megkéri a kezét – természetesen csak poénból – egyikük se gondolná, hogy majd évek múltán valóban összeházasodnak.
A negyedik évet még a Martionban tölti, majd nagybátyja halálhírére Angliába megy. Eredetileg csak a temetésre, végül unokatestvére inkább maga mellett tartja, túl nagy szüksége van a lány támogatására. Így Írisz a tanulmányait magánúton fejezi be, idő közben magántanári munkákat vállal.
Majdnem tizenkilenc éves, mikor visszatér Magyarországra, és útjaik megint keresztezik egymást a Kalmár fiúval. Ennek végeredményeként 2012. karácsonyán a férfi megkéri Írisz kezét, majd 2013. február 14-én összeházasodnak. (Nem, félreértés ne essék, nem Írisz akart Valentin-napkor megházasodni, a kishölgy nem egy túlságosan romantikus alkat.)
Jelenleg az ELTE – EMK-n tanul pedagógiát, nagy álma, hogy idővel a Mirarxban helyezkedjen el tanárként.

Karrier

Az első lökés számára a bűbájtan tanársegédi pozíció volt, ezek után egyre inkább kikristályosodott a fejében, hogy ő a tanítói pályát fogja választani. Bár sokak azt hinnék, hogy alapvető személyiségéből adódóan nem feltétlen ez a megfelelő szakma a számára, de az egy dolog, hogy a felnőttekkel miképp viselkedik, a gyerekekkel teljesen más a helyzet. Kicsit anyáskodó típus, meg eleve szereti a kicsik társaságát – bár a jövőben nem tervez saját gyereket. (Az más kérdés, hogy Kalmár úr mit vesz a fejébe.)
Angliában magántanári munkákat vállalt, majd mikor visszajött, folytatta tanulmányait. A mai napig fogad diákokat, de a fő célja, hogy idővel egy nagyobb intézménynél elhelyezkedhessen.


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2005.08.04. 13:14:02

Üzenet küldése