A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Kaolia Villő

 
Beosztása: a Kaolia Varázstárgy Szaküzlet tulajdonosa

Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.
Nem:
Életkor: 19 (születésnap: április 30.)
Testalkat:
Ideális alkata van, ha az ember tizenhat esztendős lánykának hiszi. Azonban ő már jóval idősebb, s ehhez képest még mindig csak tizenöt centivel múlt másfél méter. Alkata a fűző miatt tökéletes és egyenes.
Vonások:
Elragadóan bájos, finom állacska, pisze nózi, hófehér szempillák, egészen halovány szeplőcskék, és elbűvölő mosoly. Van benne mégis valami furcsa.
Szem:
Olyannyira haloványszürkéskék, hogy íriszét sötét karika övezi, és oldalról nézve világoskéknek tetszik. Nem látni túl sűrűn smink nélkül, de a gondos előkészületeknek hála elképesztő a végeredmény..
Haj:
Halottszőke, fehérbe hajló világos, melyet gyakran látni loknikként. Nem ritka, ha olykor-olykor látni benne pántlikát, szépséges szalagokat. Újabban pedig az is előfordul, hogy hullámosra, netán teljesen egyenesre vasaltatja, így pedig lapocka alá ér
Általános öltözet
Mindenki látott már porcelánbabát, amint a XIX. századbéli ruhájában pompázik. Nos, ő is egy közülük. Ugyan változatos a ruhatára, de sémára minden ruhakollekció egyezik - elegáns, sokkiegészítős, és hosszú, fodros szoknyában végződik. Télen egy kötött kabátocska, vagy épp egy kardigán virít vállain, míg nyáron egészen halottfehér felkarja is látható. Színeiben azonban összes egyezik - hogy ne legyen rikítóan különböző ruhája halottszín bőrétől, hajától, szemétől, ezért a szépséges anyagok színe sem sokban üt el a halványtól. Legtöbbször mégis fehérben látni. Mégis, mindig hord valami feketét.
Figyelmesebb szemek azt is észrevehetik, hogy a kislány nem véletlenül rendelkezik vékony derékkal és rendkívül egyenes háttal kislányos külleme ellenére - fűzőt visel.
Első benyomás, kisugárzás
Mosolyog. Kevésbé alaposabb tekintetek semmi érdekeset nem láthatnk rajta, legfeljebb azt, hogy régimódi, habos-babos ruhákat visel, s valaki órákat foglalkozhatott azzal, hogy tökéletes formát kölcsönözzön az élettelen hajzuhatagnak. Azonban egy elgondolkodtató kérdés ültethet bogarat a figyelmesebb szemlélő fülébe: Ő is baba? Hisz a mozdulatai, a mimikája olyan... üres.
Ha valaki megismerné, vagy érdeklődne felőle, először meg kell felenie egy talánynak. Nem is olyan rég, még minden beszélgetőpartnerétől elvárta ezt, azonban mostanában leszokott erről a felettébb bosszantó szokásáról - ha ő szeretne valamit, csakis ingerkedésből, mókából tesz fel egy kérdést, s ha nem lenne jó a válasz, akkorsem ignorálja az illetőt.
Bármi is történjék azonban - mindig mosolyog, hacsak nincs nyomós érve, hogy ne tegye.

Leírás

Ahogy meghallják a nevét, az emberek legtöbbjének (már aki járt a Hegyalja úton), azonnal a "Kaolia Varázstárgy" hangzatos névre keresztelt boltocska juthat eszébe, melyet édesapjától vett át. A kis üzlet mindig kifogástalan termékeket ad el, s ha valami épp nincs a raktáron, vagy egyéni megrendelésnek számít, gyorsan elkészül. Nem csoda, hisz az édesapa, Kaolia Vince igencsak tehetséges volt a varázstárgyak készítésében, s lánya eltanulta maximalizmusát.. még ha nem is ő maga végzi a munkálatokat. Többek között Fehér Karina is nála dolgozik, mikor éppen nem a babáival foglalatoskodik, illetve Kékessy Valit, mint gyakornokot alkalmazza.

A lányka szülei még négyéves korában elváltak, ami kifejezetten botrányos egy hagyománykövető, tisztavérű famíliában. A két felnőttnek ezért igencsak nagy szerencséje, hogy már nem volt túl sok családtag, aki felháborodhatott volna ezen. Édesanyja sokszor hívta Villőt, ám ahogy az emlékképek, a hívások is megkoptak, végül eltűntek. A lány sokáig édesapjával élt kettecskén, és annak nem ritkán már-már beteges varázstárgyaival, melyek minden lépését figyelemmel kísérték, nehogy baja essen. Ez a tény nagyban befolyásolta Vllőt, hogy olyan legyen, amilyen. Minőséghez, gazdagsághoz, személyzethez szokott, még ha nem is feltétlen emberihez.
Nem csoda hát, ha a kislány ahhoz van szokva, hogy minden és mindenki vele foglalkozik, mitöbb, kishercegnőként bánik vele. Sértődékeny, és olykor különös szeszélyei vannak, mégsem hisztériás. Valójában kifejezetten csendes, és hatévnyi, martioni közösségi élet után már nem is olyan kiállhatatlan, mint amilyen gólyaként volt. Teljesen beilleszkedni mégsem tudott, és nem is igazán szeretne. Egyedül is kitűnően érzi magát, mitöbb, mintha szánt szándékkal elmarna maga mellől mindenkit.

Nem telt el túl sok idő azóta, hogy végzett a Martionban, mégis fenekestül felfordult az élete. A Család tagjaként szinte teljesen megdöbbentő volt, hogy nem ment férjhez az érettségijét követően, az pedig még inkább, hogy nem kezdett el apja üzletében dolgozni. Helyette először a Tehetséggondozóban kezdte meg tanulmányait, ahonnét aztán fél éven belül átpártolt az ELTÉre, ahol két karon tanul pedagógiát és pszichológiát. Édesapjának azonban segítségre volt szüksége minden téren, így felvette maguk mellé Papp Mátyást.
2010 karácsonyán, egy egyiptomi sírbolt csapdáinak vizsgálata közben édesapja életét vesztette, a Kaolia Varázstárgy pedig egy ideig bezárta kapuit. Mindezek ellenére Mátyás hű társa maradt a lánynak, így nem kellett egyedül szembenéznie semmilyen gonddal. A kastélyt, ahol fiatalkorát töltötte, átadta inkább egy frissen házasodott rokonának, ő maga pedig beköltözött a belvárosba, az Andrássy út környékére. Persze a négy szobás lakás még így is kissé nagy, de így tud legalább biztosítani Mátyásnak is szállást - ha éppen szüksége lenne rá. Még a nyáron elvégzett egy tanfolyamot, ami alkalmassá teszi a bolt vezetésére, ugyanis még 2011 szeptemberében ismét megnyitotta a családi üzletet.
2012 februárjában élete fordulóponthoz ért. Reggel arra ébredt, hogy mindössze három órája maradt az életből. Elhatározásra jutott, s elrendezte dolgait.. Mára vámpír.

Korántsem mondhatni, hogy jó a fizikuma. Mitöbb, kifejezetten gyenge testalkatú, ráadásul gerincproblémája van, ami miatt fűzőt kénytelen viselni. Semmilyen sportágat nem kedvel, és ennél már csak kevesebbet űz. (6) Így, hogy új életre kelt azonban már annyira azért nem vészes a helyzet, bár egy éjlényéhez képest még mindig nevetséges. (8)
Noha állóképessége nem a legkiválóbb, az ügyessége megfelelő. (10) Költözött azonban újabban valami légies kecsesség tagjaiba. (11)
Igencsak akaratos lány, gyakran már utálatos is emiatt. Kissé önző másokkal szemben, azonban tud nagylelkű is lenni - lényeg, hogy megkapja, amit akar. (16) Szinte semmit sem változott.. szinte. (17)
Olyannyira kislányos, hogy a legtöbb ember elfelejti néha, hogy mennyire intelligens is. Versikéit nem betanulja, a legtöbbet maga kreálja, mindig az épp adott szituációhoz kapcsolva. (17)
Noha megjelenése mindig botrányosan kirívó a hétköznapitól, s ráadásul kifejezetten elegáns, őmaga igazából átlagos küllemmel rendelkezik. Nagyon is igaz, hogy a ruha teszi az embert. (11) Vagy mégsem? Egyszerűen gyönyörű lett. (17/19)
Érzékei inkább a finom dolgokra hangolódtak, minden másra azonban tompa. Néha elsiklik lényeges tényezők felett is, de olyankor csak legyint, mondván, amit nem vett észre, nem is lehet olyan fontos. (8)
Régi tisztavérű család sarja, mely nem csak öltözködésében, viselkedésében, de mágiájában is megjelenik. (17) Vámpírsága pedig nem hozott mást, mint emberfeletti mágiát. (19) Pálcája jegenyefa vándordámagancs -maggal, ami nemhogy az átváltoztatásokhoz kiváló, de a faanyag kiválóan képes elnyelni egy varázslatot, ha azt netalántán a hölgyre olvasnák.

Nem elég, hogy jóval az átlag alatti magasságot volt képes még csak elérni, emellett még kóros gerincproblémákkal is küzd. Csak remélheti, hogy valaha kinövi ezt, hogy megerősödnek tagjai, és nem fogja bántani már a kósza szellő is (Alacsony fájdalomküszöb). Emellett hatalmas szerencséje, hogy nem vett még részt párbajban, s még nem is támadták meg, mivel kifejezetten érzékeny a mágikus támadásokra (Mágiaérzékeny). S hogy miért olyan hatalmas is ez a szerencse? Mert képtelen lett volna magát megvédeni (Gyenge találat 4) - sosem volt járatos a varázslatokban, de az átkokat valósággal képtelenségnek tartja megtanulni (Jövő hiánya I-II). Ő sem tudja, hogy ez átok-e vagy áldás, de sosem kínozta vadmágiája... épp csak segíteni sem fog neki, ha bajba kerül (Túlfejlett). Ahogy senki más sem. (Senki sem segíthet)
Vámpírnak pedig, mint azt mindenki tudja, nem csak előnyökkel jár. Először is, akinek van szeme, rögtön látja, kiféle-miféle. Egyszerűen, árad belőle a természetfeletti. (Falkaszag 4) Még csak most kezdi kitapasztalni, pontosan milyen is ez az életen túli élet, de abban már biztos, hogy mások számára nem olyan tápláló a vére. (Gyermektelen) És van még valami.. Nem hajlandó mindenkiből enni, és akit mégis kegyeibe fogad, azon otthagyja foga nyomát. (Sebző, Válogatós vadász 3)

Mindezek ellenére nem mondhatni róla, hogy reménytelen, hiszen kiváló tulajdonságok birtokában van (Kiváló tulajdonságok), mi több, a család nem kevés pénzével ő is bír - bőséges öröksége van. (Anyagi háttér 2) Édesapja révén pedig megörökölte a Kaolia üzletet is, így most már ő is rendelkezik némi kis hírnévvel.. bár csak a vagyonosabb mágusok körében. (Híres 1) Emellett pedig két különleges képességgel is meg van áldva - Képes érzékelni mások auráját (Auralátó), illetve gyakran vannak megérzései a jövővel kapcsolatban, melyek így vagy úgy, de mindig bekövetkeznek. Ezek nem látomások, csupán gondolatfoszlányok, azzal kapcsolatban, ami eljövend, netalán egy megérzés, ha hozzáér valamihez. (Jóstehetség)
Testi gyengeségei ellenére valódi rémálom a lány, ha valamit meg akar szerezni. Olyan nincs, hogy ne kapja meg, amit akar. Talán azért, mert kitartása lehengerlő, elhatározása pedig megrendíthetetlen. (Kitartó 3, Rendíthetetlen)
Vámpírként is sok jó tulajdonságot szerzett, illetve terjesztett ki. Miután beölelésének is kacifántos a története, nem csoda, hogy vallásossága elmélyült. (Hívő) S mivel olyan jól képes gazdálkodni erejével, a nappalokat is ébren tölti. (Erős vér, Éber)

Martioni tanulmányai alatt rengeteg mindent elsajátított, azonban a nyugati mágiákban sosem lesz igazán otthon. Hacsak nem számítjuk az átváltoztatásokat, amik valóban érdeklik, így nemcsak a varázslattípushoz, de az alapvető szerkezettannal is tisztában van. Jogos lenne a kérdés, hogyha nem tanul varázsolni, mégis mit csinál. A válasz azonban kézenfekvő: olvas, olvas, és olvas. Bizonyos kultúra lehet sosem fog hozzá eljutni, mégis kifejezetten műveltnek tartja magát. Mivel sokat jár a könyvtárban, ezért hamar megtalál mindent, ami érdekli. S ha mégsem, fürkésző pillantással próbálja meglelni a keresettet. Legszívesebben a mágiaelméletekről olvas, valamint a varázstárgyakról, azonban mostanában az abeomágia is érdekli. Természetesen nem rest utánanézni a rúnáknak és a számmisztikának sem. Egy darabig a jóslatok is le tudták kötni, de már elvesztette érdeklődését ezzel kapcsolatban. Helyette egy sokkal érdekesebb dolog köti le már a figyelmét. Az asztrálmágia.
Mivel jó füle van a zenéhez, régebben hárfázni tanult, de hátfájdalmai miatt abbahagyta. Szívesen adja elő magát, nem csupán színészként, de szónokként is megállja a helyét, mivel könnyen meg tud győzni másokat a saját igazáról. S ugyan édesapja nem szereti, de gyakran tér be hozzá a boltba, így aztán a kereskedésben is van egy kis gyakorlata már, ahogy logikus érvelésével kifejeztten meggyőző is a legtöbb vevő szemében.
Annak ellenére, hogy a legtöbben azt állítják, teljesen elkényeztetett leányzó, akkor sem fordulna ki önmagából, ha a róla gondoskodó személyesített varázs-baba, apja által készített játék, Csermely, nem tartaná szelíd szemeit rajta. Volt ideje ugyanis, hogy ellessen tőle néhány praktikumot, így a főzést, az elsősegélynyújtást, valamint a szépítkezés tudományát.Ringatóznak lassú áron,
a fény rájuk glóriát fon:
mi az élet, ha nem álom?

//Karakterkép: Amanda C. Johansen (Fairystories)//

Felszerelés és egyéb mesélői információk:

Aktuális állapot:


Nincs más szó arra, milyen: Gyönyörű. Egyszerűen elképesztően, földöntúli szépséggel bír, bár bőre halovány, szinte izzik körülötte a levegő.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2004.09.01. 19:29:32

Ez a karakter a Kaolia Varázstárgy Szaküzlet céghez tartozik.

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése