A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Kepes Illés

 
Beosztása: Testőr, Birtokúri bajnok
Nem: Férfi
Életkor: 28 (születésnap: május 12.)
Testalkat: Bár magasságának (187 cm) köszönhetően nem tűnik túl szélesnek, ennek ellenére azért szemmel láthatólag jó erőben van, sportos.
Vonások: Nem tudni, hogy a borosta teszi, vagy a határozott szemöldökvonal, de kimondottan állatiasnak hat időnként. A megfelelő célközönség számára igazán vonzó lehet.
Szem: Rendes fényben látható benne a zöldes árnyalat, de alapvetően barna, nyílt tekintet.
Haj: Fekete és göndör, általában hátratúrja.

Általános öltözet
Nem hord különösebben márkás cuccokat. Alapvető viseletét képezik a farmerek, trikók, ingek, pólók és ezeknek mindenféle kombinációja. Szerencséje, hogy alapvetően minden áll rajta valahogy, mert nem sok időt tölt ruhái összeválogatásával.
Ha az időjárás engedi, akkor szereti a nyolcvanas évekből rajta maradt kígyóbőrcsizmáját és bőrdzsekijét is felvenni.
Első benyomás, kisugárzás
A talanokat leszámítva, szinte mindenki egyből érzi rajta, hogy micsoda, konkrétan vámpírszaga van. És erre szemlátomást büszke is, hiszen előszeretettel villant fogat, vagy fitogtatja az erejét. Hamar kiderül, hogy állati büszke arra, hogy vámpír, nem szokása titkolózni. Pont az a típus, akiről az első benyomás még egész pozitív lehet, viszont a második, harmadik és további benyomásokért már senki nem vállalna felelősséget.
Azt is elég könnyű leszűrni, hogy a vámpírok között nem igazán a makulátlan úriember vonalat erősíti, inkább az állatiasságra játszik rá… vagy lehet nem is kell játszania?


LeírásAz 1956-os forradalom akkoriban sokakat feltüzelt. Hiszen a nép nyílt üzenete volt, válaszul a Szovjet elnyomásra és még ha eredménytelenül is zárult, mégis egyfajta hangos véleménynyilvánítás volt. Természetes, hogy nem csak a talanokat hozta lázba az akkori helyzet, hiszen a társadalom egészét sújtó problémáról volt szó. Arról csak kevesen tudnak, hogy a mágikus felsőoktatás hallgatói is képviseltették magukat… és természetesen az éjszaka lényei is. Kis számban, elenyésző erővel, de köztük is ugyanúgy ott voltak a revizionisták.
Arra meg már végképp senki nem emlékszik, hogy pont egy ilyen tettre kész vámpír október 24-e éjszakáján végzett egy gyanútlan rakodómunkással. Mármint… a gyanútlan rakodómunkáson kívül senki, aki pedig ugyanolyan halottan ébredt fel pár perccel később. újjászületésének célja pedig egyértelműen a forradalomban való segédkezés lett volna… ha nem verik le egy hónappal később.

Atyjáról nem mondható el, hogy túl jól végezte volna a dolgát. A forradalom leverése után kellőképp magába roskadt és a szerencsejátékok terén igyekezett érvényesülni. Illés pedig tökéletesen funkcionált hátvédként, testőrként. Az igazat megvallva nem volt nehéz meggyőzni, hogy az új távlatokért, amiket atyja megnyitott előtte, hálával tartozik. Sosem volt értelmiségi. Mindenesetre az évek teltek, a szekér pedig úgy, ahogy, de döcögött alattuk. Bár a volt rakodómunkásunk feladatköre egyre szélesebb lett, hiszen egy idő után már a pénzt is neki kellett behajtania, meg aztán a piszkos munkát úgy alapvetően ő végezte végül. Aztán egy este egy karóval a szívében találta az öreget a kis koporsójában. Folyton abban aludt, nem csoda, hogy a gyilkosa úgy vélte, hogy a mesebeli karó lehet a megoldás. De mindegy is, az atyja belehalt, Illés pedig bevágta a Dunába dobozostul végtisztesség gyanánt.

Tíz évet élt le vele, javában zöldfülűnek számított még, így talán nem csoda, hogy az idősebbek társaságát kereste. Máshoz sem értett, mint a testőrködéshez és a behajtáshoz, így alapvetően ilyen irányban keresett magának elfoglaltságot. Mivel azért már az elmúlt tíz évben is híre ment, így elég hamar el tudott helyezkedni az alvilágban. Soha nem horgonyzott le senki mellett, de némi fizetség fejében bárki igényeinek eleget tett és tesz jelenleg is, legyen szó bármilyen piszkos ügyletről.
Az elmúlt években leginkább az Éjféli Alkonyban lehetett fellelni. Bár kulturált hely, de bolondok mindig is voltak és lesznek, így olyanra is szükség van, aki fent tartja a rendet. Márpedig egy sztereotip vámpíros helyre egy sztereotip vámpírt tenni kidobónak… elég hatásos választás.
Azóta azonban egy új ismeretségnek köszönhetően ott hagyta a helyet. Atler Karola hathatós közbejárásával most már az első számú birtok birtokúri bajnoka.


Fizikum:
Alkatilag lehet nem egy buldózer, de szemmel láthatólag jó erőben van. Nem nagyon éri meg kihívni a hóra. (19)
Ügyesség:
Nem csak erős, de gyakran megesik vele, hogy be is talál az az ütés. Nem egy esetlen mamlasz.(15)
Észlelés:
Az átlagnál csak egy kicsit észleli jobban a fű növését, vagy a porszemek röpködését.(11)
Megjelenés:
Egyáltalán nem néz ki rosszul, de kell hozzá az a hölgy célközönség, akinek ez a borostás, "nyersvámpír" típus bejön. (13)
Intelligencia:
Nincs túliskolázva, speciel egy teljesen átlagos magyar ember intelligenciahányadosával büszkélkedhet. Hogy ez sértés, vagy dicséret azt már a társadalomkritikusok joga eldönteni. (10)
Akaraterő:
Az a fajta, akit nem olyan nehéz sem meggyőzni, sem felhúzni, szóval azért csak úgy alapvetően óvatosan kell hozzáállni. (10)
Mágia:
Halála előtt tök talan volt. (2)
Előnyök

Vitalitás - 2
Magas fájdalomküszöb - 4
Kapcsolatok - 2 (alvilág)
A jövő ígérete I. - 2 (pusztakezes harc, megfélemlítés)
Harcos - 2
Herkules - 1

Erős vér - 2
A vér szaga - 1
Hátrányok

Hírhedt - 2
Érzéketlen - 3
Agresszió - 2
Jövő hiánya I. - 4 (sok)
Gyakorlati elme - 3
Nehéz tanulás - 1
Elkötelezett - 1 (Atler Karola)

Szag - 4
Helyzetfüggő - 2
(Rá kell gyújtania közvetlen táplálkozás előtt)
Csak vér - 2
Exhibicionista - 1
Vérkövetelő - 3Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.07.08. 09:06:57

Üzenet küldése