A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Maroda László

 
Beosztása: A Mráz Kálmán Internátus rektora

Nem: Férfi
Életkor: 54 (születésnap: február 04.)
Testalkat: 183 centijével nem egy égimeszelő, és testalkatban se tér el a nagy átlagtól: se nem kövér, se nem sovány, pont megfelelő.
Vonások: Kifejezetten szögletes vonások jellemzik, meglátása szerint orra kicsit nagyobb, mint amekkorának kellene, hogy legyen, és már a ráncok is feltűntek arcán.
Szem: Világoskék.
Haj: Sötétbarna, ami szinte már feketének látszó, rövidre vágott, ápolt.
Általános öltözet
A hétköznapok emberének emlékeiben csak úgy rémlik fel, mintha sose látta volna másban, mint öltönyökben, zakókban, hivatalos öltözékekben – és mindről szinte visított, hogy nem olcsó darabok. Bizony akad, aki úgy gondolja, hogy lefekvés idejére is van egy „alvós-öltönye”, de az igazságot feltételezhetőleg csak maga Maroda úr tudja.
Első benyomás, kisugárzás
Tipikusan az a férfi, aki nem azért ragad meg mások fejében, mert annyira jóképű lenne, hanem maga a kisugárzása miatt. Van egy olyan fellépése, ami miatt az emberek többsége rögtön pozitívan áll hozzá, szívesen beszélget vele és van a társaságában. Főleg, ha megtudja a nevét, és jártasabb az oktatási vagy a piaci életben.

Leírás

„…mikor pedig az akkor még Nemzetközi Üzleti Mágusakadémia néven ismert intézmény vezetője, Mráz Kálmán meghalt, sokak azt hitték, hogy ez akár az iskola végét is jelentheti. A férfi nagyon sok pénzt ölt abba, hogy felvirágoztassa az akadémiát, és kiemelt szerepet szerezzen neki a felsőoktatásban – részben ez sikerült is, de tervét ő maga nem valósíthatta meg. A 2010-es év maga a mélyrepülés volt, az ideiglenes rektorok nem hozták meg a hozzájuk fűzött reményeket, sokak úgy gondolták, hogy azért, mert nem rendelkeztek megfelelő támogatói háttérrel.

Maroda László személye szinte a semmiből tűnt fel, mint lehetséges vezető. Magyar körökben előtte a férfi még nem igen volt ismert, pedig a nemzetközi szintéren igen nagy tekintélynek örvend az üzleti szférában: eleinte a kisebbnek számító PGP Corporation marketing szakembereként mutatkozott be, hogy később a Blackwell Könyvkiadó vezetőjeként vitte még nagyobb sikerre az amúgy természettudományi kutatásokkal kapcsolatos folyóiratokkal, könyvekkel foglalkozó intézményt. Mai napig nem tudni pontosan, hogy a férfi miért hagyta a háta mögött ottani vezetőségi pozícióját, feltételezhetőleg, a kiadó szűkös keretei miatt – rebesgettek olyat, hogy a férfi szorgalmazta egy saját kutatólabor indítását, de ez az ötlet akkor elutasításra talált.

2008-ban csatlakozott az Avalon INC-hez, ami Angliában végez kutatásokat a tér és idő témájával kapcsolatban, nem egy közlekedési eszköz mágikus fejlesztése köthető hozzájuk, de a legtöbb munkájukat mégis nagy titok övezi. Ennek a szerveződésnek Maroda László a mai napig a tagja és egyik legnagyobb reklámarca, ha támogatók kereséséről van szó; megeshet, hogy ezért is esett az Akadémia professzorainak választása a férfire, akinek volt egy biztos támogatói köre, megfelelő anyagi forrása. Tegyük hozzá azt is, hogy a férfi viselkedése eleinte megtévesztő volt, könnyen kezelhetőnek tűnt – más kérdés, hogy egy dolog volt, amire rábólintott a vezetőségi megbeszéléseken, és teljesen más, amit a médiának mondott. Ez pontosabban azt jelenti, hogy nem igazán törődött a többi, a vezetőségben fontos szerepet játszó döntnökkel, elhatározta, hogy saját újításait, céljait valósítja meg: kerüljön az bármibe.

A kezdeti nehézségek ellenére mégis, az intézmény jelenleg fénykorát éli: immáron Mráz Kálmán Internátus nevet viselő iskolát manapság a „jövő üzletembereinek” képzőhelyének tartják, egyelőre a legtöbb diák magyar származású, de nem kevés külföldi tanuló kezdte itt tanulmányait – sokak az Erasmus programnak köszönhetően, mások Mráz-ösztöndíjasként.

Az iskola hírneve egyelőre felfelé ível; de hogy ez így marad-e, annak csak a jövő a megmondhatója.” – Kozelszky Lilla 2014 januárjában írt cikke, kiadásra nem került


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.02.03. 10:04:05

Ez a karakter a [M] Mráz Kálmán Internátus - Nemzetközi Gazdaságtudományi Egyetem céghez tartozik.

Üzenet küldése