A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Ágassy P. Tamás

 
A Neredin ösvény diákja, Második évfolyam
Nem: férfi
Életkor: 30 (születésnap: április 01.)
Testalkat: 172 cm magas és 60 kiló, vállai viszonylag szélesek, de még fel kell szednie pár kiló izmot
Vonások: magas homlok, korához képest viszonylag karakteres vonások, erőteljes arcél és profil, jellegzetes orr jellemzi
Szem: nagy, örökké csillogó, sötétbarna szempár
Haj: szőkés barna, félhosszú
Általános öltözet

Általában farmert,esetleg oldalzsebes nadrágot hord,hozzá általában valamilyen kinyúlt pólót választ. Amin általában vicces feliratok és figurák, emblémák vannak. Jó időben sportcipőket, rossz időben bakancsot hord, szereti a garbót és a sportos ingeket, kedvenc színe a kék,a bordó és fekete. Mindig viseli a még dédnagyapjától örökölt ezüst karperecet a jobb csuklóján, melybe különös kelta varázsigéket véstek, de titkukat még nem ismeri.Régebben gyakran viselte az Airától kapott medált, de végül ez a medál egy fiókban végezte. A zsebében hord egy kis sólymos medált és egy sípot is.Legújabb szerzeménye egy Miától kapott karlánc, aminek különlegesen fontos jelentősége van számukra.Prefektusi jelvényét nem hordja kitűzve a ruháján, de mindig nála van. Általában valamelyik nadrágzsebében tartja és ha úgy hozza a sors, és használnia kell, nem tétovázik, könyörtelenül előveszi...a jelvényt.
Tanársegédként: Meglepő módon inget vesz fel,persze az elmaradhatatlan oldalzsebes nadrág és sportcipő egészíti ki a ruhatárát. Ékszereit ekkor is viseli, de prefektusi jelvénye még ilyenkor sincs kitűzve. Talán a legszembetűnőbb "változás", hogy az órákra felveszi az egyik iskolai talárját, hisz azért mégiscsak megadja a módját a tanításnak.Legalább így.

Első benyomás, kisugárzás

Barátságos mosoly,szinte mindig mosolyog.Nem az a tipikus szépfiú, de nem mondhatnánk csúnyának se, talán olyan átlagos. Szemein lehet csak látni az éppen aktuális hangulatát, önbizalmat sugárzó, általában ruganyos járás jellemzi. Alapvetően mindenkivel kedves, szeret viccelődni, és általában úgy érzi, hogy szellemes, a barátai szerint az ;)Nagyon megosztja az embereket,sokan önteltnek, nagyképűnek, kicsit arrogánsnak gondolják, viselkedése néha akár irritálónak is tűnhet, talán még büszkének is hiszik,ami sajnos valljuk meg őszintén, néha igaz is. De általában ezzel a fellépéssel csak a zavarát próbálja palástolni. Nagyon tud szeretni és megbízni másokban, könnyen megbocsájt, de nem felejt. Barátai mellett tűzön-vízen keresztül kiáll. Talán néha koravénnek tűnhet a viselkedése, pedig képes határozottan lökött is lenni. Ha "rossz" napja van képes bármilyen őrültségre is.Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat:

Leírás


Az Ég gyermeke. Mindene a repülés, imádja a magasságot, a sebességet.Szeret hegyet mászni. Szereti és tiszteli a természetet. Élete egyik legfontosabb szereplője és egyben egyik legjobb barátja Sid, egy hamvas rétihéja, akit még nagyapjától kapott.
Nagyon szeret olvasni és zenét hallgatni. a mugli világban nagyon szereti a filmeket és a sportot, főleg a rugby-t.
1994. április elsején született, első gyerekként egy akkor még szerető otthonba.Húga, Hanga másfél évvel utána született. Pár hónapra rá, hogy megszületett a testvére, apja elhagyta őket.Szülei ezekután elváltak, édesanyja, aki aranyvérű (Sylvia Pygar) révén varázsló, anyai nagymamája ágán nemes magyar aranyvérű varázslók vére csörgedezik benne, akik főleg tanárok voltak, és a lengyel varázsiskolában okították a nebulókat. Kis gyermekkora óta varázslónak nevelik, ezért bár már 11 éves korában felvették a Martionba, ő egy évet halasztott, hogy minél jobban elmerülhessen az alapfokú bűbájtan rejtelmeiben.Sajnos úgy tűnik nem túl sikeresen, hisz hiába lett az írásbelije hibátlan, ha a szóbelijét elrontotta. Nagyapja, Andrew Pygar, révén ír kelták vére vadítja a szívét. Kelta családfája egészen különleges, az egyik legősibb ír varázsló család az övék. A család címerállata egy gyönyörű vadászmadár, a neve Circus Pygargus... nemcsoda, hogy a Neredin ház tagja lett. A sors akarta így.Kishúga Hanga idén követte őt a Martionba, ahol kisfarkas lett,mivel a Ferfex házba került. Ő Ágassy P. Hanga. és Tom mindene. Mivel ferfexes szerencsére ugyanazon az emeleten van a klubhelyisége, mint a Neredinnek. Hiába a testvéri szeretet, ha nagy a szint különbség.
Családjukban évszázadok óta hagyomány a vadászmadarak tenyésztése, kiképzése a beteg állatok ápolása. Írország legnagyobb vadászmadár rezervátumával rendelkeznek, és egy nagy madárházzal, ahol Tom és húga,Hanga rengeteg időt tölt a madarak között.
Írországi nyaralásai során szeretett bele végérvényesen a kviddicsbe, hisz családjában rengetegen űzték ezt a nemes sportot, már akkor is, amikor még kis madárkát kergettek az ősei, cikesz helyett.
Pár éve fedezte fel magának a vívás nemes sportját, ha van rá egy kis szabadideje, szívesen gyakorol a Tornacsarnokban.Nemrég, egy győri kirándulása alkalmával hozzákerült egy kard, amit egy varázslócsalád romos kúriájában talált.Először nem értette, hogy minek egy kard egy varázslónak, de mikor suhintott egyet vele a kard vibrálni, fényleni kezdett.Varázslatos tárgy, nem vitás.Így megtartotta és magával hozta a Martionba is, ahol egyre gyakrabban kerül elő az ágy alól, hogy újra és újra megcsodálhassa a remekművet.
Édesapja, Ágassy János (aki mugliszármazású varázsló) 1.5 éves korában elhagyta őket. Azóta szinte nem is hallott róla,igaz, nem is nagyon érdekli apja sorsa. Épp ezért használja Martionon kívül édesanyja leánykori családi nevét, tisztelegve ősei előtt.Az iskolában "csak" egy P. jelzi, hogy melyik család iránt kötelezte el magát.
Mivel Magyarországon született és édesanyja, a szülei válása után sem költözött vissza Írországba, ha épp nem Martionban leledzik, Budapesten él.A muglivilágban rengeteg barátja van, de kicsit különcnek is tartják. Viszonylag korán 6 évesen észrevette varázsképességeit (édesanyja és a családja legnagyobb boldogságára)Barátai nem mindig értették a furcsaságokat, amik körülötte történtek, de szerencséjére így is elfogadták őt, ő pedig igyekezett minél jobban beilleszkedni. Gyakran érezte magányosnak magát kisebb korában varázs képességei miatt. Édesanyja újból megházasodott és hozzáment egy varázslóhoz. Korához képest sokkal érettebben tud viselkedni, sokan első látásra idősebbnek vélik a koránál. 13. születésnapja alkalmából nagyapja elküldte Sidet, hogy Tom mellett legyen Martionban.Elsős korában, és most másodikosként is bekerült terelőnek a Neredin csapatába, rettegjen mindenki, aki nem kék-arany talárban repül a mérkőzéseken.Seprűje egy speciálisan terelőknek kialakított Nimbusz 2001-es. Kedvenc órái az SVK, a BBT és az LLG. Az idei Nyárköszöntő bálon megnyerte Pintér Lottival a táncversenyt. Mindketten egy-egy kis sólymot, melyek elsősorban rövidtávú üzenetküldésre alkalmasak valamint egy jelentős veszedelmet jelző, sólymot ábrázoló medált nyertek.A saját kis sólymát Soul-nak nevezte el. A bál utáni leányvásáron összesen 570 pontért Pintér Lottit, Lévai Ennát és Miát "vette meg". Legnagyobb hibája talán a lustasága és a vajsör iránti olthatatlan szenvedélye, de ez utóbbit előszeretettel fogja ír származására.
Példaképe egy meg nem értett zseniális varázsló:Pálcája egy 15 hüvelykes nyírfa pálca, sárkányszívizomhúrral.
A család címerállata:circus pygargus

Sid, Tom madara


Ő, Tom szerint :)
Miával május elején estek szerelembe,Tom már egy ideje epekedett Mia után, de érzelmei csak később leltek viszonzásra.Már rengeteg boldog, de jónéhány veszélyes pillanat is összeköti őket.Bár gyakran utaznak el mindketten, de a kötelék, ami kettejüket összefogja kikezdhetetlen, örökérvényű.Bár Mia kis időre elutazott, ez a kapcsolatukon nem változtat.Ugyanolyan mély, és érzelmekkel teli, mint addig volt. Ki tudja, akár még Martion szerte legendás, kalandokkal teletűzdelt szerelem válhat az övékből.Az idő nekik dolgozik.


Chei és Tom jókedv közepette, Aira szerint

Legjobb barátai: Aira Sullivan , Dart Chei
Papp G. Blanka
Révai Aurél Rewlisz
Szaifner Ramóna
Tűzdér Heléna Alondra
Balogh Krisztián
Karpenából:
Dévajvári Nóra Dela
Németh Aliz
Lortonból:
Kerekes Bettina


Martioni ténykedése:
Egyik kitervelője és egyben végrehajtója is volt a hírhedt tanári robbantós, "szagos" kalandnak. Aminek szenvedő alanya szegény Balaf professzor volt, aki valószínű nem nagyon örült neki, hogy épp házának diákjai törtek be a szobájába, ráadásul hátulról...
Meglepő módon még ugyanebben az évben, elsősként kinevezték prefektusnak,bár az örömébe kis üröm is vegyül, de így is nagyon örül a kinevezésének.
Elsős létének utolsó napján kinevezték Tájrajz tanársegédnek, szívből örül a lehetőségnek és igyekszik megfelelni Kőszegi Margit tanárnő magas elvárásainak.

Az Astra

Az előtérbe felérve balra a harmadik ajtón egy kis ezüsttábla bizonyítja, hogy az Astra előtt állunk. A kis tábla alatt egyelőre két név áll egymás alatt:Dart Chei, Ágassy P. Tamás. A pergamen lap alatt egy sólymot ábrázoló ezüst színű kopogtató található. Bár ezt nem nagyon használják. A háló ajtaja általában zárva van az idegenek elől, ezt jelzi a különleges intarzia az ajtón, amit a fiúkra várakozó hölgyek-urak véstek a fába unalmukban. A bejutást Chei egy egyszerű kulccsal oldja meg, Tom pedig általában bűbájok elmotyogása után lép be a hálókörletbe. Az esetek nagy részében egy egyszerű Colloportus van az ajtóra szórva, bár ennek Chei annyira nem örül. Az ajtón belépve jobbra egy fogast találunk a falnál, balra pedig egy kisebb szekrényt, amin mindig áll egy váza frissen vágott virágokkal. A plafonról egy csillár lóg, azon körbe gyertyák helyezkednek el. A falakon polcok futnak körbe, melyeken cserepes növények vannak, ezek közül néhány fut valahova, de egy kettő azért rendesen egy helyben marad. A polcokon néhány egyszerűbb dísztárgy is található. A rendszert csak pár kép szakítja meg. Ezek általában a varázsvilághoz kapcsolódó nevesebb történeteket örökítik meg. A fiúk egy kedvenc képe a Felföldi tánca a mooncalfokkal címet viseli. Az egyik falnál egy nagyobb méretű kétajtós szekrény áll, de ezt még képtelenek voltak kinyitni. Bár Chei már próbálta szép szóval, Tom pedig erőszakkal kinyitni, de bejutni még nem sikerült egyikőjüknek sem. A szekrényt viszont képtelenség kivinni a szobából, így csak álldogál a falnál és őrzi tovább a titkát. Szóval a fiúk szobája egy teljesen átlagos, mondhatni hétköznapi háló. Padlója hajópadlóra hasonlít, talán az is. Mint az összes többi háló ez is négyzet alakú, két kétszárnyú ablakkal rendelkezik, egy-egy szárny nyolc üvegtáblát foglal magába. A függönyök kék-ezüst (vagy kék-arany) színűek. A széles belső párkányrészen a függönyök színével harmonizáló kispárnák találhatók. A falak kellemes, barátságos pasztell színűre vannak festve, már ami látszik belőlük a sok bútor miatt. Helyenként röpködő sólyom rajzok vannak rajtuk. A szoba közepén található egy megbűvölt, öntött vaskályha, amit Tom lelkesen festeget különböző színűre, ahogy épp kedve engedi és persze mikor Chei nem néz oda. Most épp lila színű. A kályha egyaránt szolgál a szoba fűtésére, kukorica pattogtatására és forralt bor készítésére. A szobában több ágy van, de csak kettőt használnak, hisz ketten élnek mini kommunában. Az igazat megvallva azért néha egy-egy ágy össze van túrva, de ilyenkor a srácok persze csak keresnek valamit…
Chei ágya az egyik sarokban található, ha lehetséges, akkor ez van a legtávolabb az ablaktól, a legsötétebb kis zugot választotta ki magának, már ha lehet ilyet mondani egy olyan szobáról, ahol mindenhová egyenletesen jut el a fény. Ágyát minden reggel precízen beveti, cuccait nem hagyja szerteszét, azt a keveset, ami van módszeresen, elpakolja szekrényébe. Ágya végében egy kék-ezüst színben pompázó utazóláda áll. Egyedül csak pálcáját tartja közelében, éjjel ez az egyetlen dolog éjjeli szekrényén.
Tom territóriuma, így ágya is majdnem az ajtóval szemben, közvetlenül az ablak mellett helyezkedik el, nincsen olyan példás rendben, mint barátja ágya, de magához képest úgy érzi sokat javult ezen a téren, mióta Martion falai közé költözött. Azért otthonról hozott kispárnája mindig mellette van éjszakánként. Annak, hogy ágya az ablak mellett található elsősorban praktikus okai vannak, hisz nála állandó a madárforgalom. Soul, Sid és Amelie gyakran megfordulnak az Astrában, ezért a belső párkányon található kis zacskóban a legfinomabb madáreleség várja a kis vándorokat. A többiekkel ellentétben ő szívesen időzik az ablakpárkányon ülve, itt irogatja verseit, leveleit. Ennek jól látható nyomai is vannak, ugyanis néhány helyen apró kis szívecskék fedezhetők fel a faburkolatba karcolva. A családi címerrel ellátott ládája az ágya előtt terpeszkedik, versenyseprűjét és a kviddicshez elengedhetetlen felszereléseit az ágya alatt tartja. Az ágya feletti polcon kedvenc könyvei és pár emlék található Egy viszonylag nagyobb képen nagyszülei, anyukája és ferfexes kishúga, Hanga integetnek felé az ír tengerparton állva, a háttérben kastélyukkal. Szekrényében egy dísztalár, 2-3 egyszerű talár, és rengeteg mugli ruha és cipő található. Éjjeliszekrényén tartja a pálcáját, egy kis dobozkát az ékszereinek és egy bekeretezett képet Miáról. Cheivel ellentétben az íróasztalát nem nagyon látogatja, ő általában az ágyán fekve tanul, így ha nem lennének a házimanók bizony ujjnyi por állna rajta
A barátokra, vendégekre gondolva a szobában az egyik fal mellé tolva található egy kanapé, egy kisebb asztal és 2 fotel, melyek gyanúsan hasonlítanak a klubhelyiségben található bútorokra. És egy kisebb szekrényke nassolnivalókkal és vajsörrel töltve. A kanapé fölött egy nagy festmény lóg, amelyen varázslók beszélgetnek pár üveg vajsör társaságában. Az asztal alatti szőnyegen Martion négy házának jelképei láthatók. A fotelek mellett két állólámpa ácsorog, hogy bármikor barátságos fénnyel lássák el esténként a szobát.

Elsős vizsgaeredményei:
Sötét varázslatok kivédése: (M)agas
Bűbájtan: (E)lvárt
Mágiatörténet: (M)agas
Repüléstan: (E)lvárt
Legendás Lények Gondozása: (M)agas

Pygar mugli oldala

user elérhetősége:

tanársegédként a mail címe:
pygar@alomvilag.hu
msn:almoravida@hotmail.com
Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2007.03.10. 19:27:39

Üzenet küldése