A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Sonkoly Márton

 
Beosztása: Átváltoztatástan tanár, Neredin ösvényének Mentora, A Maróti Mesés Molyhok vezérszurkolója
Nem: férfi
Életkor: 52 (születésnap: február 13.)
Testalkat: magas, vézna
Vonások: vékony, de lágy vonású, arányos arc
Szem: hűséges, melegbarna kutyaszemek
Haj: hosszú sötétbarna, néha rendezetlen
Általános öltözet
Szinte mindig világos színű inget hord, és fekete, vagy mélykék erős szövetnadrágot. Fekete, nyitott talárjától ritkán válik meg. Van egy-két ízléses pulóvere, garbója, és bár néha gyűrött a ruhája, látszik, odafigyel az öltözködésére.
Első benyomás, kisugárzás
Jókedélyű, de könnyen észrevehető, hogy a tiszteletlenséget nem tűri. Sokszor tűnhet bohémnak, és nemtörődömnek, de néha kivillan fura, kissé szomorkás komolysága. Hűséges, és megbízható.


Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bús Bikák (4)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Maróti Mesés Molyhok

LeírásAki azt hiszi, hogy Marci bá egy komoly, szigorú tanerő, az valószínűleg nagyot fog csalódni. Bár elvárja a tiszteletet, inkább megbeszélne mindent, és csak akkor fogja keményen a diákokat, ha nincs más lehetőség. Hamar kiderülhet, nem éri meg nála kihúzni a gyufát, mert a kedves Marci bá képes szigorú is lenni, ha eljátszák a bizalmát. Érzelmes, sokszor szentimentális, éppen ezért, akiket kedvel, azokért bármit megtenne. Szeret játszani, bolondozni, és valószínűleg több csínyt néz el a diákoknak, mint a legtöbb tanár, ha viszont valakit tiltott területek látogatásán kap, az komoly büntetésre számíthat.
Rajong a saját tantárgyáért, de nem várja el, hogy mindenki más is így gondolkodjon. Béhány volt diákkal különösen jó kapcsolatot ápol, Fehér Karina a keresztlánya, Sárkányszemű Orionra pedig fogadott lányaként tekint. Sarnyai Zakariás az évek során az egyik legjobb barátja lett, s neki köszönheti, hogy bekerült egy olyan társaságba, melytől régebben viszolygott, most viszont kifejezetten jól érzi magát velük. Ha megismered, te is könnyen ráébredhetsz, hogy bármikor bátran fordulhatsz hozzá tanácsért, vígasztalásért, vagy csak egy kis beszélgetésért. Ha félénk vagy, halkan beszél; ha szeretsz játszani, elmegy veled focizni; ha kell, udvarias; odafigyel az igényeidre, és idomul hozzájuk. Nem mint egy barát, hanem mint tanár, látszik rajta, ízig-vérig pedagógus.


Család
Édesapja: Ezra Istarii
Édesanyja: Sonkoly Mária
Lánya: Fekete Hanga
Keresztlánya: Fehér Karina
Fogadott lánya: Ryuuko Orion
Felesége: Morgana Wixen
Gyermekeik: Ankaa és Orion

Történet
Sonkoly Márton 1971. február 13-án, Szarvason látta meg a napvilágot, Ezra Istarii, dán származású mágus, és a varázstalan Sonkoly Mária egyetlen gyermekeként. Ezra sárkánykutatóként és csillagászként dolgozott, fiának valamiféle csillagnevet szeretett volna adni, de az akkori névadási törvények alapján erre nem volt lehetősége. Ezért kapta a Canis Maior (Nagy Kutya) csillagkép alfája után a Sirius, Siri becenevet. Ezra 1981-ben, mielőtt megérhette volna, hogy fia iskoláskorúvá váljon, meghalt egy balesetben. Mária egyedül nevelte tovább a gyermeket, igen szegényes körülmények között, de amennyire tehette, továbbra is tartotta a kapcsolatot a varázslóvilággal. Sirius így nagyon várta felvételét a Martion Mágustanodába, de csalódására nem a Karpena ösvényére került, ahová az apja is tartozott. Évekkel később derítette ki az igazságot édesanyja származásáról, és őseiről, így vált érthetővé számára kötődése a Neredin ösvényéhez, és az átváltoztatásokhoz. Minden energiáját kedvenc tantárgya tökéletesítésére fordította és igyekezett alapvető tudást szerezni minden mágiaág terén, ha más nem, elméletből. Jó viszonyt ápolt több iskolatársával, sokan kedvelték.

Mikor 1989-ben végzett az iskolában, az igazgató felkérte, hogy maradjon Átváltoztatástant oktatni, a tanárképzőt is a tanítással párhuzamosan végzte el. Esetenként a Máguskormány Elitosztagának munkájába is besegített, hiszen elismert, kitűnő felderítő volt, és kevesen tudták, hogy azért, mert az iskolás évei alatt tanár nélkül, a saját szakállára elsajátította az abeomágiát. Mivel nem volt, aki lejelentse, nem szerepel ez semmiféle hivatalos okmányon, ő meg igyekszik nem nagy dorba verni. Régebben nem tartotta fontosnak, most már inkább a jogi hercehurca zavarná. A politika nem érdekelte soha, a korrupciót mélyen elítéli, így igazságérzetét követve csak akkor állt a Mágusparlament rendelkezésére, ha olyan emberek hívták, akikben megbízott, s így van ez a mai napig, ha az Elitnek szüksége lenne rá. 1993-ban fiatal kora ellenére elfogadták pályázatát, és a Kísérleti Varázslatok Főosztályának vezetője lett. Lelkiismeretes munkáját 1997-ig végezte, a nevéhez kötődik a "Redempto" fájdalomcsillapító bűbáj feltalálása. 1994-ben a Neredin mentorának választották. A jelenlegi tanári kar fiatalabb tagjait szinte kivétel nélkül tanította.

2000-ben egy fiatal hölgy érkezett Skóciából, hogy az iskola és a környék legendáit kutassa, és Márton első pillantásra beleszeretett. 2001-ben vette feleségül Morgana Wixen-t, és ettől az időtől kezdve ingáztak Skócia és Magyarország között. 2004-ben, 15 évnyi tanítás, és 10 évnyi mentorság után elhagyta szeretett iskoláját, és Skóciába költözött a Wixen-klánhoz. Nem tudott sokáig nyugodtan ülni, elindult, hogy felkutassa régi barátját, Ethan River-Woods-ot, és a szálak visszavezettek Magyarországra, egy budai mágusfelsőoktatási intézménybe. Bár nem vállalt tanári állást, sok időt töltött barátjánál, folytatva az ingázást. 2007-ben az iskolának otthont adó kastély előző tulajdonosának fia megtámadta a diákokat, és a tanárokat, Sirius megmentette Ethan menyasszonyát, de közben súlyosan megsérült. Felesége ekkor jött utána, és eldöntötték, végleg itt telepednek le. Egy Budai faluban házat vásároltak Morganával, és 2008. február 7-én megszületett lányuk, Sonkoly-Wixen Ankaa, aki nevét egy csillagról kapta, Sirius édesapja emlékére. Még ebben a hónapban újra visszatért a Martionba tanítani.
2009 elején, 5 évnyi kihagyás után újra Neredin ösvényének élére kérte fel az iskola vezetése, amit örömmel el is vállalt. Nem sokkal ezután döntöttek úgy feleségével, hogy Dobogókőre költöznek, ami közelebb van az iskolához, és kifejezetten érdekes mágikus hely.
2009. november 12-én megszületett fia, Orion.

Adatok DW Karakterlap alapján

Fizikum: kifejezetten sovány, gebe, az biztos, hogy két nagyobb ütéstől már kifeküdne (6)
Ügyesség: meglehetősen ruganyos a mozgása, ezzel próbálja leplezni véznaságát (13)
Akaraterő: nem olyan könnyű rávenni valamire, amit nem akar, de mivel eléggé empatikus, meg lehet puhítani (11)
Intelligencia: helyén van az esze, és elég gyorsan kapcsol, de tisztában van vele, hogy nem ő az új Einstein (13)
Megjelenés: van valami megkapó benne, talán a barátságos tekintet, de korántsem nevezhető szépnek (11)
Észlelés: hajlamos rá, hogy elkalandozik, de ügyesnek kell lenned, ha észrevétlen el akarod kerülni (11)
Mágia: hogy az ősök vére miatt, vagy másért, nem tudni, de kitűnő varázsló, érti, és szereti a mágiát (17)

A legtöbb helyzetben feltalálja magát (kiváló tulajdonságok). Pálcát ritkán használ, nincs kifejezetten szüksége rá (testfókusz). Az élet úgy hozta, hogy megtanult gyorsan reagálni mindenre, még ha bajban is van (bátor). Egyedül, tanár nélkül sajátította el az abeomágiát, mégis tökéletesen, ez az igazi erőssége (veszett tehetség), erre csak rátesz egy lapáttal, hogy könnyedén hoz létre minden mágiát (ősmágia).
Najó, nem mindent, van, amihez kifejezetten tehetségtelen. (jövő hiánya II: bájitalok, idézés, jóslás). Nem futamodik meg soha, még ha az életét is kell kockáztatnia (vakmerő). Sosem fog felnőni igazán, ki-kinek örömére vagy bosszúságára (gyerekes). Szeret kutyaként kóborolni, imádja, ha játszanak vele, simogatják, nem lehet felismerni, hogy nem igazi eb (beteges mánia). Nagyon nehéz feldühíteni, pedig hacsak nem a szerettei élete múlik rajta, nem bántana senkit sem, és olyankor sem nagyon (pacifista). Szinte mindenkivel képes jól kijönni, többnyire közvetlen, és megértő. Csak egy kivétel van... (haragos)

//email: sirius@alomvilag.hu
msn: idaho@kozkincs.hu
napközben általában a fórumon vagyok elérhető, a fenti címeken este és ritkán hétvégén//


Aktuális állapot:
Sötétkék farmernadrág, világosszürke kötött garbó, fekete nyitott talár, a haja kiengedve.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2004.04.05. 01:05:27


Ez a karakter rendelkezik egy Koriander nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése