A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Raffai-Fodor Miklós

 
Beosztása: Politikus, a Raffai Ingatlaniroda vezetője
Nem: Férfi
Életkor: 67 (születésnap: július 10.)
Testalkat: Szikár alkatú, inas, csontos, ám határozott, tiszteletet parancsoló kiállású.
Vonások: Az idő csak elmélyítette az egyébként is jellegzetes, markáns vonásokat, ám mit sem rontott rajtuk. A kiugró szemöldökvonal és a keskeny száj, kölcsönöz az arcának valami megfoghatatlan szigort.
Szem: Mélyen ülő, barna.
Haj: Eredeti, fekete hajszíne már szinte teljesen szürke. Mindig jól fésült és ápolt.
Általános öltözet
Abszolút változatos, nem korlátozódik kizárólag az öltönyökre, még ha gyakran azokban látni munkájából kifolyólag. Persze mind márkás darabok, viselik a Blaskovits márkajelzést.
Szívesen hord ünnepi alkalmakkor már-már régimódinak tűnő, elegáns, teljesen zárt zekét is, de szabadidejében ugyanúgy hord farmert, inget, mint bárki más. Színek terén előnyben részesíti a sötétebb darabokat, míg, ha az időjárás is engedi, akkor előszeretettel visel sálat.
Állandó kiegészítőként pedig a családi pecsétgyűrűt viseli, melyen a mágialátók érzékelhetik, hogy bizony varázstárgy.
Első benyomás, kisugárzás
Valahogy meg akarod tartani a három lépés távolságot. Nem is azért, mert ne lenne szimpatikus, de áraszt valami olyasféle felsőbbrendűséget, ami a hajlott korával együtt arra késztet, hogy ne próbálj meg belekötni, vagy csak egyszerűen elgondolkozol, hogy amit mondani szeretnél, biztos elég fontos-e, biztos érdekli-e.
Igényli és kikényszeríti a tiszteletet az arra érdemesektől, hangja és beszéde ugyancsak figyelemre méltó. Van valamiféle karcos tónus, ami végig ott recseg az egyébként átkozottul tökéletes beszédtechnikával kiejtett és megfontolt szavak mögött. Az emberben valahogy felébred a vágy, hogy hallgasson rá, hiszen biztos nem a levegőbe beszél.

Leírás

- 1952. július 10-én látta meg a napvilágot a visegrádi Raffai-Fodor kúria falai között a család legkisebb gyermekeként. Két idősebb testvére Károly és Konstantin.
- A Családos értékeknek megfelelő neveltetésben részesült, kimondottan korán jelentkeztek is nála a született nekromanta képességek, de náluk ez nem megy különösebben ritkaságszámba, így otthon ezt tökéletesen tudták kezelni. Mindemellett a legjobb magántanárok oktatták, mindenre, amire az életben szüksége lehet.
- A Martionban a Lelkek Tükre a Karpena ösvényre osztotta. Tanulmányai pedig mindig is kielégítő eredménnyel szolgáltak. Egyedül bájitalok terén nem tudott semmi értékelhetőt felmutatni, ezzel szemben számtanból és rajzból is kimondottan tehetséges volt, elég hamar elhatározta, hogy építész szeretne lenni.
- 1970-ben érettségizett kitűnő eredménnyel és utána rögtön felvételt is nyert a Szent István Egyetemre, az Ybl Miklós Építéstudományi karra. Kiegészítésként tanult mellette az ELTE EMK-n az ingatlanok mágikus levédéséről és ez építkezések egyéb mágikus vonatkozásairól.
- 4 évvel később egy visszautasíthatatlan lehetőség miatt azonban ott hagyta az egyetemet, ugyanis egy kimondottan nagy jövővel kecsegtető állás nyílt meg a számára egy kedves rokon által. Bár nem szerette volna feladni építészeti ambícióit, de az édesapja látta a lehetőséget az akkori laza rendszerű Árnyékkormányban, így nem hagyott neki más választást.
- A pénzügyekkel foglalkozó rokon mellett dolgozott, segítette a munkáját, amolyan második emberként, a pozíció jövőbeli várományosaként, hiszen akkoriban nem volt ritka a Családon belüli tisztség öröklés. Rá kellett jönnie, hogy a pénzügyek sem állnak tőle olyan messze, hiszen ezek is csak számok, így – hiába a bebetonozott Családos protekció – megkezdte a pénzügyi tanulmányait. Bár istenadta tehetséget mutatott a pénzügyek irányába, jobban szerette volna, ha ezt egy papírral is be tudja bizonyítani.
- 1984-ben elődje nyugdíjas korba lépése után lett meghatározó befolyása a mágikus pénzügyekre. Idő közben feleségül vette Somosköey Eleonórát és meg is született első gyermekük Ádám.
- Miklós egészen a rendszerváltásig töltötte be ezt a pozíciót, az akkor bekövetkező első választáson azonban nem a nyertes pártot támogatta, így utána neki sem volt helye a hivatalos pénzügyminiszteri pozícióban. De szerencsére volt annyira előrelátó, hogy megalapította pár évvel korábban a Raffai ingatlanirodát, mely nem csak adás-vétellel, de az épületek mágikus levédésével is foglalkozik. Ez a cég a mai napig megvan, és stabil pénzügyi hátteret nyújt a családnak. Idő közben megszületett második gyermeke is, Magda.
- Végig ott volt az MMNP közelében a párt megszületésétől fogva az elmúlt években, hol tanácsadói, hol csak megfigyelői pozícióban, ám a koalíció létrejöttekor hátat fordított addigi pártjának. Az utóbbi időben egy új párt, a Mágikus Nemzeti Egység Pártja (MNEP) élén áll és így szeretne visszajutni a politikába. Bár egyelőre csekély támogatással rendelkezik, de annyit már biztosan lehet róla tudni, hogy a leginkább jobboldali gondolkozással bírnak. Az alapgondolatok között szerepel a régi értékek visszahozatala és ápolása, az éjlények szigorúbb rendszabályozása (ÉLKÜ felélesztése), de burkoltan a mágikus felsőbbrendűség gondolatára is rá lehet bukkanni.
- Jelenleg is Visegrádon él családjával. A gyerekek már felnőttek, az ő nevelésükből csak, mint a szigorú atyai kéz vette ki a részét. A Családos értékek és szokások tiszteletére tanította őket és bár ritkán fejezi ki gyengéd érzelmeit, de elmondhatatlanul büszke mindkettejükre. Házassága pedig stabil, mint egy kőfal, még ha a külső szemlélő számára leginkább már csak a hűvös állóvízre is emlékeztet.


Fizikum: Fiatalabb korában sem volt túl erős, vagy izmos, de mostanra már kimondottan öregemberes kondícióban van. (8)
Ügyesség: A politikai lavírozáson kívüli ügyességét leszámítva semmiben sem jobb vagy több bárkinél ilyen téren. (10)
Észlelés: Bizony, elkél már néha az az olvasószemüveg, előfordul, hogy nem vesz észre ezt-azt. (8) Megjelenés: Van valami megfoghatatlan a kisugárzásában, valami szabályosság az arcában, ami miatt csak a bolond nem mondaná azt, hogy nem sármos. (13)
Intelligencia: Vág az esze, mint a borotva és kimondottan ügyel rá, hogy mindig a megfelelő személyek felé fordítsa az élét. (15)
Akaraterő: Eltántoríthatatlan, makacs és céltudatos. Legjobb tulajdonsága egyben a legrosszabb is, hiszen olyan, mint egy szemellenzős ló. (17)
Mágia: Tehetségesnek tehetséges, még ha nem is a kor Merlinje. (13)

Már gyermekkorában is egyértelmű volt, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, ez vitathatatlan. Már akkor is tudta, hogyan tud hatni másokra, hogyan érheti el, amit szeretne, kimondottan megnyerő tud lenni, mi több, egy igazi vezető. Bizonyára ilyen irányú tehetségét a hatalmas türelmének is köszönheti. Pontosan tudja mikor jön el a megfelelő alkalom, amikor a saját akaratát át tudja vinni valakin és azt nem átall ki is várni. Az biztos, hogy meggyőzés, diplomácia és önuralom terén mindig is volt és lesz is jövője. Talán ezen szociális készségeinek köszönhető, hogy még mindig vannak a Kormányban kapcsolatai, bár ezek jócskán megfogyatkoztak már. Viszont anyagi hátterén azért látszik, hogy tudja azért kamatoztatni a képességeit. Érdekesség még Miklóssal kapcsolatban, hogy előszeretettel varázsol némán, sokan ezt a kialakuló paranoiájának tudják be.

Bár sok tekintetben tehetséges, de más szempontból azért rengeteg téren nincs jövője, itt beszélhetünk akár a bájitalokról, vagy jóslásról, idézésről, de a hétköznapi életben is akadnak problémái néhány dologgal. E mellett, ha meg is fordult valaha a fejében, hogy gemmárius lesz, hamar le kellett tennie arról is, hiszen borzasztóan érzékeny a mágiára. Ráadásul ösztönösen sem tud varázsolni, mondhatni túlfejlett, tehát összességében nem egy harcos típus. Jobban szereti az eszét használni. Egyébként elég megjegyezhető fazon, mondhatni beazonosítható, aki egyszer látta, az biztos meg fogja jegyezni. Na meg válogatós, az ő ínyenc ízlésének nem felel meg ám akármi. Minél drágább vagy márkásabb valami, annál valószínűbb, hogy elnyeri a tetszését.
Ugyebár, amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi, most épp a politikai céljai foglalják le teljes egészében a gondolatait, egyesek úgy vélik, hogy ez már-már beteges motiváció részéről.


JUST FOR FUN

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.08.03. 13:32:07

Ez a karakter a Raffai Ingatlaniroda céghez tartozik.

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése