A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Révai Kornél

 
Beosztása: a Kormon Lehel Tehetséggondozó hallgatója
Nem: Férfi
Életkor: 22 (születésnap: október 28.)
Testalkat: Magas, szerencsés testalkat. Már maga mögött hagyta a kamaszos nyúlánkságot és a hosszú végtagok jelentette esetlenséget. A fizikai munkával némi izomzatot is nyert, de senki nem fogja összekeverni egy sportolóval.
Vonások: Markáns és határozott, főleg az állvonala. Minden érzése kiül az arcára, egyedül a jókedv képes kisfiússá puhítani a vonásait.
Szem: Kék szeme van, egy az egyben az édesanyjától örökölte. Az álmodozó búzavirágkék helyett viszont az övé inkább acélszürke, kihívó tekintet.
Haj: Szőkés-barna. A fodrász egy szükséges rossz az életében, ezért a hossza két látogatás között elég széles skálán változik.
Általános öltözet
Kicsit elnyűtt, semleges színű alapdarabok. Ragaszkodik a ruháihoz, amíg nem szakadtak, és nem érdeklik a márkák vagy a divat (persze az is lehet, hogy érdekelnék, ha lenne pénze rá). Farmerek, pólók, edzőcipők - semmi hivalkodó, rikító szín vagy feltűnő minta.
Első benyomás, kisugárzás
Elsőre a felszín alatt hullámzó feszültség tűnik fel, mintha mindig pórázon tartaná a haragját, amitől nem tűnik kimondottan bizalomgerjesztőnek vagy megközelíthetőnek. Az intellektusa metsző megjegyzések formájában mutatkozik meg először, a tekintete sokszor inkább számító, mint barátságos. Ismerheted a Martionból, ahol a tanároknak bőven meggyűlt vele a baja, mert a kiváló tanulmányi eredménye ellenére is folyamatosan csak a baj volt vele. Biztos hallottál már arról a karpenásról, aki pénzért megírja mások esszéit és házi dolgozatait. Verekedések, szemtelen megjegyzések, szabálykihágások - az iskolai aktája vastagabb, mint három másik tanulóé együttvéve. Ha viszont haverok vagytok, akkor megismerheted az önfeledtebb oldalát is - nem szégyenkezik semmiért és szívesen leül veled egy sörre beszélgetni, de igazán közel kerülni nehéz hozzá.

Leírás

+18
2017:
A három testvérem már a konyhaasztal körül ül – felderül az arcuk, mikor rájönnek, hogy én is hazajöttem a Martionból erre a hétvégére. Vera, a legidősebb nővérem még mindig hátrafonva hordja a haját, ugyanúgy, mint három évvel ezelőtt. Akkor költözött el tőlünk anyánk legutoljára – talán összesen ez lehetett a negyedik alkalom? Egyik este bevallotta, hogy úgy kell kinéznie, ahogy anyánk ismerte, és valószínűleg még mindig elképzeli, mert enélkül csalódást okozna neki. Kissé hisztérikusan elnevette magát, hogy olyannak próbál megfelelni, aki már nincs. Legalábbis nem itt és nem velünk van. A reggel ragacsos fényében palacsintákat halmoz az öcsénk, Máté és a húgunk, Anna tányérjára. Mindhárman az iskoláról kérdezgetnek: a két kisebb izgatott várakozással, mert valószínűleg a nyomomban járnak majd, úgyhogy őket szórakoztatom az ártatlan történetekkel. Vera józan hangja közbevág: Hogy megy a tanulás?. Megnyugtatom, hogy még mindig kitűnő vagyok és továbbra is fizetnek nekem a korrepetálásért – főleg, ha megírom helyettük az esszéket és a házidolgozatokat. Sokáig azt gondoltam, Vera szigora csak távolságtartás; így próbálja védeni magát, amiért ő suttának született. De kezdek rájönni, hogy tőlem várja a sorsfordító kiugrást, ami megváltoztatja majd a család életét: ha valaki ennyire okos, a siker számára elrendeltetett. Talán azt is szeretné, ha nem egyedül viselné mindannyiunk gondját – de az elvárások mázsás súlynak érződnek a vállaimon.

2018:
A nyári szünet fülledtségében, a panelházak árnyékában a kerti asztal felhólyagosodott tetejére dobja Vera a felszólítást, miszerint elfelejtettük befizetni az áram számlát. Már megint. Szótlanul apánkra nézünk, akinek az arcán csak szégyennel kevert zavarodottság látszik, pedig ő vitte el a csekket hetekkel ezelőtt. Valószínűleg a kopott Honda ülése alatt hánykolódik azóta is. Pontosan tudom, hogy tegnap vásárolt be, és még legalább három nap, amíg fizetést kap – addigra ránk terhelik a késedelmi kamatot. Kihívóan bámulom az öreget, és legszívesebben addig húznám a csöndet, amíg megtalálja a tökeit és végre felelősséget vállal és közben érzem, hogy ökölbe feszül a kézfejem. De az én vérző szívű nővérem megint megsajnálja a felnőttet az asztalnál, mikor Anna ijedt arcába néz, és kitúrja a tárcáját a zsebéből. A hétvégi borravalóm fedezni fogja. Az asztalra dobja a pénzt, amiért megdolgozott, és magára kéne költenie végre. Dühös vagyok apámra, aki csak megkönnyebbülten csókot nyom Anna fejére – velünk már nem próbálkozik, de tudjuk, hogy a hála gesztusát igazából Verának szánta. Marokra fogott lángként lobban az öngyújtó, ahogy az ajkam közé szorítom a cigarettát, a gyújtót pedig indulatosan vágom le az asztalra, de elszégyellem magam, mikor Anna összerezzen a hangos koppanásra. Ferenczi fizetni fog, ha megírom helyette a szakdolgozatát. Abból majd én is bele tudok adni a rezsibe. Ajánlom fel Verára nézve, hiszen mindketten áruba bocsájtjuk, amink van: a nővérem a kedves mosolyával operál egy lepukkant bisztró pincérnőjeként, én meg az eszemet kezdtem el drágán mérni. Az egész életünk seftelések és tranzakciók sora, és megtanultuk mindennek kiszabni az árát.2020:
A bezárt, őrizetlen ipartelep egyik üres raktárába viszem a lányt. Velem ilyenek a randevúk: a kopott, hulladékgyűjtésből zsákmányolt kanapén kuporogva megvallom neki a Biblia lapjaiba tekert füves cigiket, ő pedig elégedett azzal, hogy lesz egy veszélyes története, amit elmesélhet a barátnőinek – a durvább részeknél majd csak elfordítja a fejét. Hamarosan megérkeznek a többiek is, összekoccannak az üvegek, ahogy az alkohol megoldja a nyelvünket, és a kezem a vékony derékra simul, miközben ködös aggyal magyarázom neki, hogy olyan egzotikusak a vonásai. Neki tetszik, minden tetszik, ami a figyelemről szól, én pedig szívesen adózom neki. Mikor órákkal később beesek a szobánkba, Máté kikászálódik az ágyából, és mindketten az ablakpárkányra ülünk, hogy rágyújtsunk. Lassan már magasabb nálam, gemmáriusnak készül és arról beszél, hogy nem kéne ilyen senkikre pazarolnom az időmet. Edina egy vakvágány. Csak azért tetszik, mert a nyakáig érnek a lábai és jók a mellei. Nevetve ütögetem meg a hátát, mert persze igaza van – Edina csak arra használ, hogy szögesdróttal körbetekerjük a jövőt, amit a szülei szántak neki, és a csomagtartóba zárva szembe köpjük. De ez is csak egy csereüzlet, mert én a lány vállára dobott karral mutatom meg a világnak, hogy még a szakadt tornacipő és a kopott ruhák sem vehetik el azt, hogy mindenre rácáfoljak, amit mások gondolnak rólam.

2021:
Hé, Révai! Megtorpanok a járdán, amikor utánam szólnak. Hátrafordulok, és három srác közeledik felém, akik halványan ismerősek a Kormon termeiből. Csak pár saroknyira van a kollégium, de az arckifejezésük óvatossá tesz. Az öcséd miatt sír a húgom. De őt nem találjuk sehol, úgyhogy csak te maradtál. Elmosolyodom, mert ez végre valami ismerős, ez a kopott bérházak, véres ujjpercek és a betontenger terepe, ahol minden arról szólt, ki áldozat és ki bántalmazó. A Kormon mindent megváltoztatott – korábban még különlegesnek gondoltam magam, itt csak egy vagyok az átlagból. Többé nem elég fél óra, elsietett tanulás a tesztekre, meg kell dolgoznom azért, hogy ne lógjak ki. Kijózanító. A srácok fenyegetően lépnek közelebb, és valószínűleg az lenne a jó döntés, ha elfutnék. De ehelyett inkább kinyitom a szám, mert pontosan tudom, mit kell mondanom, hogy megkapjam, amit akarok. A húgodat már a fél város megdugta és otthagyta. A fájdalom éles robbanás az államban, de a vér fémes ízére és az erőszak ígéretére már vigyorra húzódik a szám, ahogy én is lendítem a karomat – de hárman vannak és nincsenek nagy csodák, ezért hamarosan az aszfalthoz szorítom az arcom, a bordáimat fogva, ahogy továbbállnak. Legalább nem átkokkal operáltak. Baszd meg Máté! Suttogom magam elé, ahogy feltolom magam ülő helyzetbe, a hátamat egy épület falának döntve, és remegő kezekkel gyújtok rá. Egy pár edzőcipő úszik be a látóterembe. Hé haver, minden oké? Felnézek, és nem zavar, hogy a kiszolgáltatott pillanatomnak tanúja van, mert nem látok ítélkezést a barna szemekben. Inkább valami ismerős óvatosság bámul vissza rám, mintha egyikünk sem számítana túl sok jóra a világtól. Persze, kösz. Csak napozok. Tél van, az acélszürke ég felhős és lüktet az arcomon az alakuló zúzódás, a srác viszont csak elmosolyodik, és itt ugrik be, hogy tulajdonképpen én ismerem ezt a gyereket. Maszler, szarul nézel ki! Hazudom, miközben úgy néz vissza rám, mint aki komolyan kételkedik az épelméjűségemben. De talán ő is rájön, hogy a Martion és a Kormon folyosóin is eleget láttuk egymást ahhoz, hogy tudja, nem fogom kizsebelni, ezért csak a kezét nyújtja, hogy felsegítsen, és közölje, meghívhatom a sörre, ha már láthatóan nálam minden faszán rendben van.

2022:
Az ember a megszokások teremtménye. Már gyerekként az a típus voltam, aki folyton veszélyes helyzetekbe került játék közben. Vera sokat emlegette a jóslatát, hogy egyszer majd túl messzire megyek. Én másztam a legmagasabbra a fán, én ugrottam bele először a tóba a magaslatról és én futottam át utolsóként a síneken a felénk száguldó vonat előtt. Nem én voltam a legbátrabb, csak én féltem a legkevésbé. Már akkor úgy éreztem, hogy nincs annyi vesztenivalóm, mint másoknak.
Évek óta a lehető legintenzívebb érzeteket és élményeket kergettem, hogy kiűzzem velük a többi érzést, azt a minden mást, amire nem szeretek gondolni sem. Hangos zene, alkohol, füstös csókok, villogó fények és szenvedélyes, vágytól maszatos összekapaszkodások. Ha ez nem volt elég, akkor az adrenalin, a vér íze a számban, a fájdalom az ujjperceimben és az egész testemben. Bármi, amitől elindult az a kellemes zúgás a fejemben, ami fehér zajként tompította le a valóságot. Szerettem félni, szerettem a haragot, mert amíg megrémültem vagy dühös voltam, addig nem értem rá másra gondolni. Néha annyira vágytam valami szenvedésre, ami elviszi minden fókuszomat, hogy a Quittner szélén is képes voltam belekötni bárkibe a rám zuhanó éjszakában. Ha valami nagyon erős testi fájdalmat éreztem, akkor máshol már kevésbé fájt.
Legutóbb a nyári kánikulában éreztem, hogy el akarok menekülni. Amikor a felerősödő szélben hajlongtak a Balaton-parti platánfák, a suhogó hang kizárta kicsit a telefon csörgését. Meredten néztem a kijelzőn felfénylő Rohonczi Izabella nevet. Pont olyan katonás vezetéknév és keresztnév kombináció, mint bármelyik a telefonomban, kivéve a testvéreimét. Anya hív – erre a megszólításra még gondolni is idegen volt. Felnéztem a horizontra, a túlpart buja zöldje változatlan, a vitorlások ismerős fehér csillagpontok egy világoskék víz tükrén, egy magányos stég korhadó fáján trónoló sirály hangja visszaverődik a hámló cölöpökről. Vattacukor és főtt kukorica illatát hozta a levegő, én pedig nem mertem felvenni a hívást. Legutóbb, mikor telefonon beszéltünk, bocsánatot kért azért a húsz évért, amit elvettek tőlünk. Nem értettem, melyik húsz évre gondolt, mert én még tizenkilenc se voltam. Talán félretárcsázott. Megvártam, amíg hangpostára kapcsol, mert sosem vagyok elég bátor ahhoz, hogy kinyomjam. Bár ahhoz se, hogy meghallgassam, ha esetleg üzenetet hagy.
Tőlem jobbra ott volt a társaság, aminek már én is a része vagyok – beolvadtam közéjük egy egész alakos hazugság magamra húzásával. Végül megtaláltam Lucát is a parton, örökké a napfényben sütkérezve, mint aki csak a bőrére égett melegből tud kölcsönvenni valamennyit, mert magában már nem talál eleget. Mindig megérezte, ha nézem – vagy csak ő is keresett a tekintetével, de hamarosan rám villantak a sötét szemek, és apró mosoly kúszott az arcára. Imposztornak éreztem magam, mert akkor még nem tudtam, hogy semmilyen dicstelen igazság nem változtat azon, ahogy rám néz. A melegséget én éppen benne találtam meg, egy szűkös emeleteságy aljában, a kétségbeesett összekapaszkodásban.
Mielőtt megismertem volna őt, nem sokat tudtam az önzetlenségről. A túlélés és az adaptálódás törvényében hittem: hogy az erősebb egyedek a gyengébbek kárára fejlődnek, és csak a családdal érdemes kivételt tenni ez alól a hitvallás alól. Sokat tanultam tőle arról, hogyan kell törődni másokkal. Hogyan ne legyek egoista. Most az őszi, rozsdavörös árnyalatok előtt lépdel felém a benzinszagú utcán, a szokásos mosollyal az arcán, és már nem bünteti magát azért, mert néha mást is érez a bűntudaton kívül. Ha csak meglátom, azonnal elárasztanak az emlékek: füst egy pesti lakás teraszán, ujjhegyek érintése és egy futó csók az arcomon egy idegen konyhában. Poharak egy kopott asztalon, faágak árnyéka a ráaggatott fények előtt, a dobhártyánkba olvadó zene. Nyári zápor a bőrünkön, miközben egy bánatos szemű, gyönyörű lányt kergetek. Illatfoszlányok, fürdőszobapadlón kimondott törékeny szavak. Előle már nem akarok elbújni. A kezeinkben őrzött titkokkal feldíszíthetnénk a szobája falát, mert valahogy egymás sebhelyeiben is megtaláljuk a szépséget. Vele már nem tűnik olyan elképzelhetetlennek életben maradni, nem csak egy évszakon keresztül. Ketten tudjuk csak, mennyi harc, hogy a rossz álmok és emlékek gravitációja végre elengedjen minket, de a közelsége egy ideje már lehorgonyozza a lelkem. Az utolsó pár lépése sietősebb, amíg odaér hozzám, és már fejből megtanultam az arcát, ismerem az apró anyajegyet a füle mögött, amire rácsókolok, mikor lábujjhegyre emelkedik, hogy üdvözöljön, és tudom, hogy ez az az igazi, nagybetűs, amit hangosan sem merek kimondani, de amitől szépnek érzem a mát.

2023:
Úgy nézem a kopár, foszladozó vakolatú falakat, mint aki a napfényt próbálja újrafesteni emlékezetből. Van egy mélyre temetett részem, egy kisgyerek, aki elárulva érzi magát, mert neki a kezdésnél még nem szóltak a szabályokról: amikor megkérdezték, akar-e játszani, nem mondták, hogy tűz is lesz, és a láng éget, ráadásul a füsttől nem is mindig látszik. Ő csak azt remélte, hogy szép lesz. Vagy legalább könnyebb. Persze ezzel takarózni már régóta szavatosságát vesztette. Pár nappal később a hátam mögött csapódik be az ajtó, és a színét vesztett, palaszürke felhőkkel tűzött ég alatt rám szakad a tavaszi eső és az az érzés, hogy újra szabad vagyok. Befordulok a sarkon, és Luca haja a mélyen szaturált csokoládé színével robban a retinámba, és érzem, hogy az ő karjai között már nem szégyellnivaló finoman megtörni. Az utcai zajban is pár másodpercig még attól félek, hogy végül mégis elfut, és talán ő is fél, pedig szinte egyszerre mozdulunk már jóideje. Az aszfalt kajlán zuhan a talpaink alatt, és a hazaérésben felszabadulunk, amíg ledobáljuk egymásról az elázott ruhákat. Borostyán fénytől sárga szobafalak néznek össze felettünk, amíg egymásnak elsuttogjuk az örökkét, és úgy alszunk el, hogy már csak az eső emléke reszket közöttünk a paplan alatt.


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2022.07.21. 19:54:18

Üzenet küldése